Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עמית , לא הבנתי , אצלך כל הצרות התחילו כשהוספת טרמוסטט ?

כי גם אני החלפתי שלשום , את המקורי של 89 מעלות , שנראה איכותי מאוד , לזה של מוטו רד , שנפתח ב-82 (ונראה הרבה פחות איכותי..)

האם עלי לצפות לבלאגנים ?

כיצד ביצעת את הבדיקה ? אני עם שעון חום חדש בן יומיים , ולא מכיר עדיין הטמפרטורות הרצויות , מחר אני אבדוק את פשר הצניחה , אבל תסביר לי , כששעון יראה 82 , יפתח הטרמוסטט , ואז אני אמור לראות צניחה ? של כמה מעלות ?

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עמית, השעון בVW מייצב בין משהו כמו 80 ל100 אתה רואה 90, אם החיישן (שיושב ממש איפה שהמים מגיעים מהרדיאטור) ירגיש 80 מעלות ומעלה ולא יראה ירידה זה בסדר גמור ללא שום ספק

בכל מקרה אני כנראה אחליף טרמוסטט לאחד אחד (יתכן של אותה חברה) בגלל שזה דו שלבי והשני לא

פורסם

לוקי, אני מאד מקווה שזה לא יקרה לך, עיין ערך הקאמשאפט הטחון שלי, וכל עוגמת הנפש שמסביב.

הטרמוסטט שלי הגיע בקופסא אדומה כחולה, היה רשום עליו MOTORAD וגם AMC .

בקישור שצירפתי בהודעה הקודמת רשמתי בפירוט את כל מה שקרה לי בימים הראשונים, אני יכול להגיד לך שזמן קצר אחרי כן, הבחנתי בנזילת שמן רצינית בין הבלוק לראש, ולאחר כמה אלפי ק"מ נוספים שמן במים, וסיוט שעדיין לא נגמר.

מה שקרה בחודשיים האחרונים, הוא שלא הבחנתי בצניחה כמעט בכלל בפתיחה הראשונה, אני מניח שהטרמוסטט "עידן" את ההתנהגות שלו מכל הפתיחות שעברו עליו.

עוד משהו שמחזק אצלי את ההשערה שהוא היה נדבק לגומיה בזמן הפתיחה הראשונה, הוא שטמפ' המנוע הייתה מטפסת עד לטמפ' פתיחת הונטה(רחוק ב 10 מעלות לפחות מהטמפ' שהוא אמור להיפתח), ואז צונחת . בחודשיים האחרונים זה לא היה קורה.

כל זה השערות שלי, אני סבור שאני צודק, אין כאן צירוף מקרים , רק הצטרפות של מקרים.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

אצלי אגב זה לא המצב, הוא נפתח הרבה לפני שהוואנטה מתחילה לעבוד, למעשה היום שבדקתי הוא נפתח וכדי להפעיל את הוואנטה הייתי צריך לתת גז כי המנוע בכלל לא הגיע לטמפרטורה של וואנטה

פורסם

אני לא מבין אתכם רבותיי, דווקא עם תרמוסטט אתם מתעסקים בחלף תחליפי? אחד הרכיבים היותר משמעותיים במערכת הקירור, שאמינותו חייבת להיות מעל לכל ספק כדי לשמור על חום מנוע תקין.

גם אם ההבדל במחירים משמעותי אני אישית ממליץ רק על תרמוסטט מקורי!

לגבי מה שמתאים, כדאי לך לוודא זאת עם מומחה VAG או לגשת למחסן חלפים של אחד ממוסכי צ'מפיון ולבקש לראות את התרמוסטט המקורי של רכבך.

פורסם

ככל הנראה אצלי צריך להיות חד שלבי, בימים הקרובים הוא יוחלף באחד כזה במקום זה שהותקן

אבל לא מקורי - עם כל הכבוד למקורי לא נראה לי הגיוני לשים 400 שקל על טרמוסטט מקורי שבשוק יש תחליפיים לא רעים בכלל ב50\70 שקלים,

פורסם

עמית ידידי ,

הטרמוסטט שקניתי הוא של MOTOR RED אבל לא כתוב AMC .

בכול מקרה , אתה הוספת טרמוסטט , לאחר שנסעת בלי ? נכון ?

עוד דבר , לא הבנתי איך נדבק הטרמוסטט לגומיה ?

תגיד , כתבת את המשפט הבא :

"אני שואל כי אפשר היה להרכיב אותו גם הפוך, וההגיון שלי אומר שמים חמים אמורים לגעת בבוכנה וכך לפתוח אותה.

מישהו חיבר אותו פעם הפוך? זה משנה משהו?"

יכול להיות שחיברת אותו הפוך ? ומכאן הבעיות ? כי אין מצב להרכיב אותו הפוך , אני לא יודע איך הגעת לזה .פיזית , זה בלתי אפשרי .

אוהבים אותך פולי.

פורסם

red או rad?

http://www.motoradusa.com/

צודק נסעתי בלי טרמוסטט 60 אלף ק"מ.

לגבי שאלתך השניה, אתה צודק, בעיקרון עם הפלאנג' החדש שקניתי לא יכולתי להרכיב אותו הפוך כי היה איזה פין שמנע ממני לעשות את זה, אבל הפלאנג' הישן שלי איפשר לי להתקין אותו גם הפוך,

עשיתי 1+1 ולא התקנתי אותו הפוך, אם הייתי עושה ככה, המנוע היה רותח גם ל 150 מעלות כי הוא לא היה נפתח בכלל.

פורסם

MOTOR RAD

זו החברה . ראיתי בקישור .

דגם 82-876

אני די חושש ממה שאתה מספר .... ולא סתם .

היום , היה לי חשש שיש נזילה של נוזל קירור בחיבור של הגיר והמנוע , זה לא היה קיים מעולם .

נגבתי את המים , והם חזרו , נגבתי שוב , והם חזרו , ככה איזה 10 פעמים , עד שהנזילה הפסיקה .

פתאום היא הפסיקה כלא היתה .

אני אתניע את הרכב , אכתוב בדיוק מה קורה בכול מעלה , ואעלה לפורום .

תוך כדי שהמנוע דולק , כיצד אוכל לדעת שהטרמוסטט נפתח ?

עמית עוד משהו .

מרוב לחץ ופחד , לקחתי עכשיו את הטרמוסטט הישן המקורי של 89 מעלות .

שמתי בסיר מים והרתחתי .

הטרמוסטט נפתח בעדינות ולאט , כאשר המים כמעט רותחים .

אין פתיחה מיידית וחדה , יש פתיחה הדרגתית ואיטית ( שתיחנק הפיג'ו הזו, אני נשמע כמו איזה גניקולוג) .

לוקח לטרמוסטט איזה 15 -20 שניות להפתח לגמרי .

אוהבים אותך פולי.

פורסם
ככל הנראה אצלי צריך להיות חד שלבי, בימים הקרובים הוא יוחלף באחד כזה במקום זה שהותקן

אבל לא מקורי - עם כל הכבוד למקורי לא נראה לי הגיוני לשים 400 שקל על טרמוסטט מקורי שבשוק יש תחליפיים לא רעים בכלל ב50\70 שקלים,

נו באמת, 400 ש"ח לחלק שיחזיק שנים והוא אינו תחזוקה שותפת כמו מגבים?

יש חלקים שלא חוסכים בהם גם אם הם יקרים יחסית, תרמוסטט הוא אחד מהם. אבל איש איש הטוב בעיניו יעשה.

פורסם

לוקי לשאלתך, תוכל לראות שהטרמוסטט נפתח ע"י צניחה של השעון, השאלה אם היא תהיה אגרסיבית כמו שקרה לי בהתחלה, או ממש קלילה ובקושי מורגשת כמו שקורה אצלי כיום.

נסה גם לקרוא את הטמפ' המדוייקת שבה זה קורה, קח בחשבון שזה אולי יהיה יותר גבוה מ82, כי לוקח למים הקרים זמן עד שהם משפיעים על השעון אם הוא לא נפתח בהדרגה.

שמע אני לא יודע, כ"כ אהבתי את הפיז'ו הזו, המנוע עבד שקט וכמו שעון, היום אני מרגיש שפתחו לה את השועה ונגעל לנהוג בה , היא לא תחזור למה שהייתה, וזה באשמתי.

אפילו לא השתפרה לי צריכת הדלק אחרי החלפת הטרמוסטט, אולי כי זה מנוע קרבורטור.

דניאל, יש לך מושג מה קרה לקאמשאפט שלי?:?:(יש שרשור על זה)

פורסם

ניתן להרכיב ברכבים אלו תרמוסטט מתוצרת WAHLER ,אשר על פי בדיקה שערך ידידינו מרק10 ,הינו יצרן OEM עבור VAG.

(אבל עלותו בערך משולשת ממש שצויין בשרשור זה)

עם זאת, לדעתי אין שום סיכוי בעולם שמוצר אשר נמכר לצרכן ב35 שקלים יכול להיות באיכות הקרובה למקור הנמכר במחסן החלפים של צ'מפיון ב355 שקלים לפני מע"מ.

אני לא יודע מי אלו MOTOR RAD האלו, וגם לא אכפת לי אם הם מייצרים בגרמניה/ארה"ב/קנדה על פי האתר שלהם,

אבל אני לא הייתי שם ברכב תרמוסטט במחיר כ"כ זול.

לוקי מבדיקה שבוצעה לתרמוסטט המקורי הישן שלי מול החדש , התרמוסטט הישן נפתח יותר מוקדם מאשר החדש,

למעשה בשביל לגרום לחדש להיפתח הייתי זקוק למים ממש רותחים מקומקום ,ולפתיחת הישן הספיקו מים חמים ממתקן תמי4.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל, המחיר נותן אינדיקציה, אך הוא לא "תורה מסיני" ועדות לאיכות באופן מוחלט.

לאאודי שלי קניתי wahler ב-50 שקלים (מחנות מתמחה ב-WV AUDI , רוב המוצרים שלו הם OEM).

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

מספיק שתעריך בצורה גסה את עלות התכנון, הייצור והשינוע של מוצר כגון תרמוסטט ותבין שבמחיר של 35 ש"ח אחרי רווח של בעל חנות החלפים + רווח של היבואן - אין סיכוי לייצר מוצר בסטנדרט גבוה שיחזיק לאורך שנים.

WAHLER ב50 ש"ח זה בהחלט מחיר נמוך.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

טוב סיכום : אחרי בירור קצר מסתבר שהעסק יכול לעבוד עם הטרמוסטט הקיים אך "לא מומלץ" היות ועבודה אני עושה לבד והחלקים לא עולים לי הרבה החלטתי לא להיות "חאפר" ולסדר את העיניין הזה

קניתי היום טרמוסטט מתאים בדיוק של חברת

WAHLER במחיר של 63 שקלים, ועוד חצי שעה (שיתקרר קצת האוטו) הוא יותקן, זהו בעצם

תודה לכולם על העזרה והדיון המעניין :)

• תוכן חדש...