Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אין טעינה במצבר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6746 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שהמכות באות הם באות בצרורות.

הרכב הוא פיאט אונו שנת 95 1400

היום באמצע נסיעה קלטתי שהמערכת של האוטו התכבתה ולאט לאט גם האורות חלשו והבנתי שמשהו לא טוב הולך לקרות , עצרתי בצד ואז גם האוטו התכבה, וסירב להניע . בדירדור הוא הניע , נתתי לו כמה דקות לעבוד וכיביתי ושוב אין תגובה כאילו האוטו מת.

הזמנתי שירותי דרך (דרך הביטוח צד ג' שלי) אחרי כשעה הוא בא ובדק לי טעינה במצבר ואמר לי שאין טעינה , וכנראה האלטרנטור או הפחמים שבתוכו הלכו לעולם.

לי זה נשמע הגיוני שזה אכן בעיה באלטרנטור אך אני לא מבין גדול , יש מצב שזה משהו אחר??

כמה אמור לעלות תיקון של שיפוץ או החלפת אלטרנטור??

פורסם

בהנחה שהבעיה היא באלטרנטור,קח בחשבון שהחלפתו היא 500 ש"ח בערך,

פורסם

לפעמים התקלה יכולה להיות פשוטה יותר:

כדי שהאלטרנטור יתחיל לייצר חשמל הוא צריך זרם עירור שמגיע מהנורית בלוח השעונים, אם הנורית שרופה, האלטרנטור לא ייצר חשמל.

הסבר: בפתיחת סוויץ' נורית הטעינה מקבלת + מהסוויץ' ו - דרך האלטרנטור, כאשר האלטרנטור מתחיל לייצר, הנורית תקבל + גם מכיוון זה ומכיוון שכבר אין הפרש פוטנציאלים, היא תכבה.

ואחרי ההסבר: אם הנורית לא נדלקת, הבעייה ממנה, אם היא כן נדלקת הבעיה מהאלטרנטור, שווה לבדוק.

מקווה שעזרתי, בהצלחה.

פורסם

לא מדויק, כי נורת הבקרה עלולה לא להדלק כשמתג ההצתה במצב ON והמנוע עדיין לא פועל גם בגלל תקלה באלטרנטור

(במעגל הראשוני שלו הכולל את וסת הטעינה, פחמים ורוטור) או בגלל נתק של החוט הדק שמהנורה אל האלטרנטור.

עקרום הפעולה של הזנת האלטרנטור, בטור דרך נורת הבקרה, שתאר קודמי הנו נכון.

אבחון מדויק מבצעים ע"י מד מתח וזרם וידע.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
לפעמים התקלה יכולה להיות פשוטה יותר:

כדי שהאלטרנטור יתחיל לייצר חשמל הוא צריך זרם עירור שמגיע מהנורית בלוח השעונים, אם הנורית שרופה, האלטרנטור לא ייצר חשמל.

הסבר: בפתיחת סוויץ' נורית הטעינה מקבלת + מהסוויץ' ו - דרך האלטרנטור, כאשר האלטרנטור מתחיל לייצר, הנורית תקבל + גם מכיוון זה ומכיוון שכבר אין הפרש פוטנציאלים, היא תכבה.

ואחרי ההסבר: אם הנורית לא נדלקת, הבעייה ממנה, אם היא כן נדלקת הבעיה מהאלטרנטור, שווה לבדוק.

מקווה שעזרתי, בהצלחה.

לאיזה נורית אתה מתכוון?? בעיקרון כל האורות דולקים כאשר הרכב מכובה (ווינקרים אורות דרך וכדומה) אבל כאשר מניעים בדירדור ונוסעים קצת אז אם הזמן האורות בלוח שעונים ובכלל כל צרכני החשמל דועכים .

פורסם

פיאט,בשנים ובמודלים האלו ידועים באיכות המחו**** של האלטרנטורים שלהם.

דאג לקנות אלטרנטור משופץ במוסך אמין ומקצועי ובקש אחריות לפחות לחצי שנה.

(אצלי בטיפו,ימח שמה וזכרה החלפתי שלושה אלטרנטורים ב3 שנים).

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם

יש בחור אחד בפורום שהפנה אותי אל אסי סטרט.. בחור בתל אביב שעשה לי עבודה טובה מאוד ולא יקרה.

בשביל כבוד, צריך לעבוד!

פורסם
לא מדויק, כי נורת הבקרה עלולה לא להדלק כשמתג ההצתה במצב ON והמנוע עדיין לא פועל גם בגלל תקלה באלטרנטור

(במעגל הראשוני שלו הכולל את וסת הטעינה, פחמים ורוטור) או בגלל נתק של החוט הדק שמהנורה אל האלטרנטור.

עקרום הפעולה של הזנת האלטרנטור, בטור דרך נורת הבקרה, שתאר קודמי הנו נכון.

אבחון מדויק מבצעים ע"י מד מתח וזרם וידע.

לא בכול הרכבים המנורה מחוברת בטור. במידה והמנורה שרופה האלטרנטור ימשיך לעבוד בשיא הכושר ברוב הרכבים :-)

untitled.JPG

2.JPG

איזה כייף לי :)

פורסם
פיאט,בשנים ובמודלים האלו ידועים באיכות המחו**** של האלטרנטורים שלהם.

דאג לקנות אלטרנטור משופץ במוסך אמין ומקצועי ובקש אחריות לפחות לחצי שנה.

(אצלי בטיפו,ימח שמה וזכרה החלפתי שלושה אלטרנטורים ב3 שנים).

אבא שלי לקח את הרכב היום לחשמלאי שהוא מכיר הוא שם לו אלטרנטור משופץ במחיר של 350 שקל ונתן אחריות לשלושה חודשים .

מה דעתכם על המחיר בשביל משופץ??

פורסם

המחיר זול מאוד ויש לקוות שזה לא בגלל איכות חלקים זולה באלטרנטור המשופץ.

אני מקווה שהוא הקפיד להתקין אלטרנטור של 65A כי יש, באותו מבנה אלטרנטור של פיאט, גם כאלו של 55A ושל 45A

וכבר נתקלתי שהותקנו אלטרנטורים לא מתאימים עם זרם טעינה מכסימלי נמוך יותר.

פורסם

אני לא שולל אפשרות כזאת אבל נראה לי שהמחיר זול מכיוון שהוא נעשה אצל בני דודינו הערבים (בואדי ג'וז בירושלים).

ועוד שאלה .... אולי זה ישמע מטומטם אבל יש מצב שהרעש של הרכב ובכלל הנסיעה שלו יחוו שיפור אחרי החלפת אלטרנטור???

פורסם

תקן אותי אם אני טועה אבל אפ מחשב הרכב מקבל זרם בצורה לא סדירה (אלטורנטור לא תקין) אז זה משפיע על התגובות של הרכב בכללי לא??

• תוכן חדש...