Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Winter MDC - הילוך שני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6718 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל תודה ענקית לכל הצלמים שעושים עבודה מדהימה.

אריק, הקריאה שלך עזרה כנראה :-).

גל, לתשומת לבך - לא מדובר בבכיינות וגם אם כן מה לעשות, זאת בכיינות שהמארגנים צריכים להתייחס אליה ולא לבטלה וזאת כי היא מגיעה מהמשתתפים הקבועים שמחזיקים את כל העסק ולא מחבורה של אנשים שגם ככה יושבים על הגדר כל התקופה.

אם הקבועים מאבדים עניין אז...

ובקשר לאימונים, אתה לגמרי מפספס את הנקודה. אני לא מפרגן לאימונים ? לא מעודד אנשים להתאמן ? להיפך ובכל הזדמנות.

ולזה שאני עכשיו לא עושה את זה אם זה משיקולי זמן או כסף לא משנה את העובדה שעשיתי זאת בעבר רבות וזאת הדרך היחידה להשתפר ולכן זה כמובן הכרחי ומבורך אבל יש הבדל ענק בין אימון ועבודה על שיפור הנהג לבין אימון על מסלול של תחרות.

כשאני וכנראה כל אדם תחרותי מגיע לתחרות הוא רוצה לדעת שזה תלוי בו וביכולות שלו ואם אין לו את זה ויש רבים שטובים ממנו אז זה משהו שאפשר לקבל ואגב יגרור הגעה לעוד אימונים ותרגולים (אז אל תדאג, אני לא אומר משהו שפוגע במטרה המשותפת שלנו, להיפך :wink:).

אני לא מתרגש מפערים קטנים בין רכבים. לא אכפת לי אם יש מולי מישהו עם רכב שבמיצוי מלא טוב משלי בכמה עשיריות. זה פער סביר שאני חושב שיכולות נהג יכולות לקזז ואפילו אם הנהג מולי ביכולת זהה לשלי אז לפחות בזכות השוני והקושי בהבאת המקסימום בכל מקצה אני אוכל לקחת מדי פעם, זה מספיק טוב. זאת מהות התחרות.

אם לעומת זאת בגלל חלוקה יש רכבים שהפער הוא של שניות שלמות ולא רק בזכות הנהג (שעדיין כמובן חייב להיות מעולה) אז העסק די אבוד והמתחרה מאבד עניין.

ואם מדובר על אימונים אז שוב, אם האימונים האלה משפרים את הנהג כך שהוא הופך להיות יותר טוב ממני ולכן הוא מנצח אז שיהיה בכיף. אם האימונים מביאים לזה שהוא מנצח במסלול הספציפי אבל בכל מקום אחר המצב יהיה שונה אז יש פה עיוות.

ואני באמת שלא מוריד לרגע מהרמה של המתחרים שלי, אני אומר משהו כללי ואם נתייחס ספציפית למצב אצלנו אז למעשה אני חושב שאנחנו בינינו די מסכימים שהרמה שלנו מאוד קרובה (אני, רוני, קובי, קוזמה ועוד) וכך היא גם השתקפה בעשרות תחרויות ג'ימקאנה. אני אולי פחות טוב מנהג X או Y אבל הייתי רוצה להאמין שלא מדובר במרחק של שניות אלא בפער סביר שמאפשר לי לדגדג ולהפריע לו 8).

ניר

• תגובות 166
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש לי כמה דברים לומר. קודם כל - נהנתי מאוד בתחרות. היה קשה, מותח ומאתגר.

ועכשיו לתלונות: :wink: בסופו של דבר אני (ומתחרים רבים אחרים) יצור תחרותי למדי. המטרה שלי היא לנצח ובגלל זה אני מעוניין להתחרות בתנאים כמה שיותר שווים. אני חושב שהניסיון הרב שלנו בג'ימקאנות מוכיח שכאשר יש שימוש בצמיגי סליקס אז יש יתרון משמעותי, והתוצאה של אילייה בפתוחה מראה את זה היטב (שלא לדבר על התוצאות של ה-EVO). ההשפעה של צמיגים היא מהותית הרבה יותר משל כל שיפור שלדה, אפילו בנחשונים.

ועכשיו אני עובר מעובדות לדעתי האישית - חשוב לי להיות תחרותי כי אני רוצה לנצח. אם אני מגיע לתחרות וברור לי לחלוטין שיש לרכב מסוים עדיפות מוחצת ושעם נהג טוב המקום הראשון כמעט מובטח לו - אז ברור לי שאני אתאכזב. הרי אנחנו שואפים לכמה שיותר שיוויון בין המכוניות כדי שהנהג הוא זה שיקבע, אחרת זה פשוט מתסכל. ואני לא חושב שזו בכיינות כאן אלא דעה לגיטימית - אני מוכן להתחרות נגד כל אחד, רק שזה ייעשה בתנאים דומים עד כמה שניתן. אין לי בעיה להפסיד בכבוד, אבל כשאני מפסיד כאשר ברור לי מלכתחילה שלא היה לי סיכוי - זה מבאס. דרך אגב, באותה המידה אני לא אשתתף ברכב עדיף כי אני לא נהנה לנצח שלא בזכות עצמי.

ולאלו שטוענים שהקליאו היא רכב עדיף - ראיתם מה קוזמה עושה עם 205, ראיתם מה ניתן לעשות עם מיאטות ובמקרים לא מעטים ראיתם גם שהזמנים של "עד 1600" דומים מאוד לאלו של הפתוחה. אני משוכנע שאם תתנו לנהג אחד לעשות זמנים עם כמה מכוניות שונות מהפתוחה על מסלול דומה, תגלו שהתוצאות קרובות מאוד.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

קודם כל רוני. במקצת סלולים שונים, רכבים מסויימים עדיפים על פני אחרים. במסלולים הקליאו הייתה עדיפה בפרוש על פני המיאטה. קובי שקורי, דן אמודי ואני אולי לא טובים כמו שטרן הגדול מכולם, אבל עדיין לא נהגים רעים, ולא ממש הצלחנו להגיע לפודיום, באשדוד לעומת זאת דן הגיע לגמר בקלות וגם בנחשונים קובי הגיע לגמר. פשוט סוג המסלול אחר. בנחשונים פתאום המצב שונה, ריבוי הפניות האמיתיות נותנות למיאטה יתרון מסויים ולרכבים קלים יתרון גדול.

נכון, זה כיף לומר כל הזמן הקליאו לא טובה יותר, זה פשוט אני מצויין. אבל הנה הגיע הזמן שאתה וניר מצהירים שיש רכבים עדיפים וזה לא רק הנהג :-) הללויה, למרות שאני חושב שזה אולי באמת רק הנהג ואתה הזדקנת, איבדת את זה, עבר יומך. מחרתיים יפטרו אותך מאוטו וייקחו במקומך צעיר אחר שידע לנהוג טוב, קובי, מעוניין ? ;-)

פורסם

Here my 2 cents...

אישית אני מגיע קודם כל בשביל ההנאה!

כן גמר או לא גמר לא ממש משנה לי.

ברור שכיף לעשות זמנים טובים, לעלות לגמר ואפילו לגנוב פודיום מדי פעם, אבל גם כשהקרב היה די אבוד מראש (MDC 2007 עד שהחלפתי את האוטו...) עדיין התייצבתי לתחרות מאחר והכי חשוב לי להשתתף ולנהוג.

אני מסכים עם אריק שגם עדיף להיות חמישי בגמר של מכוניות זהות עם תחרות אמיתית מאשר לנצח בהפרש אדיר כאלו שמראש לא היה להם ממש סיכוי. כפי שרוני כתב - אני מעדיף להגיע למקום טוב (לא כתבתי לנצח כי אני לא מנצח...) בזכות נהיגה ותחרות אמיתית ולא בגלל שאין מתחרים אמיתיים או בגלל פשלות של אחרים.

בכל קטגוריה יש מספר רכבים זהים, שגם הם לא ממש זהים, וכל אחד יכול להשוות עצמו לחברי ה"תת-קטגוריה", גם אם בסיכום הכללי לא עלה לגמר או לפודיום.

נראה לי שבמצב הנוכחי הקטגוריות ישארו כפי שהן וטוב שכך, למרות שאישית אין לי כל בעיה עם EVO CUP ואני מבטיח להשתתף בכל אירוע גם אם יהיו בכל אירוע 10 מכוניות טובות יותר עם נהגים טובים יותר!

אל תשכחו שתחרות זה טוב (ולחלק אפילו חשוב מאד) אבל קודם כל הכי חשוב לשמור על מה שיש לנו כרגע, על הרוח הספורטיבית ועל הכיף שבנהיגה.

כשביום מן הימים נזכה למיסוד הספורט המוטורי, נוכל לדאוג לנושא השוויון המקסימלי.

אני לא נגד שיפור (המצב, לא רק הרכב...), הצעות יעול והעלאת רעיונות, אבל בין זה לבין לא להשתתף כלל נראה לי שיש מרחק.

לדעתי מי שבאמת אוהב את התחום צריך להגיע גם אם אין שוויון ואין סיכוי לפודיום, אבל זו רק דעתי.

עד אז, בואו נמשיך להודות לאלו שמאפשרים לנו את מה שיש ונתמוך בהם ככל שניתן ע"מ שנוכל להמשיך לקבל את מה שהם רוצים ומוכנים לתת לנו!

שי

פורסם

ניב, תעשה לי טובה ותפסיק לעוט על הזדמנויות.

אף-אחד לא אמר שאין הבדלים ברכבים ושהכל נהג קודם "כשהיה לנו נוח" וגם עכשיו "כשלא נוח" אין לי שום בעיה עם היתרון שאולי יש פה למיאטה.

דיברתי איתך על זה כבר הרבה, כל עוד ההפרש לא עצום, אין לי שום בעיה להיות גם ברכב "הנחות" לכן אם באמת המצב "התהפך" והמיאטה נהנית מעדיפות בנחשונים אז שיהיה בכיף (למרות שלא ברור לי למה אתה לא שם, מנצל סוף סוף את היתרון המדובר :wink:).

לא שמעת אותי אומר משהו על קובי שקורי, ניצח אותנו בצורה מרשימה וכל הכבוד לו. אין לי תלונות על המיאטה.

בהפרש המדובר (חצי שניה) אני יכול להאשים את עצמי, זה היה בהישג יד.

מעל 3 שניות לעומת זאת זה לא משהו ריאלי ואני מוכן להעמיד את זה בניסיון ולתת את הרכב לגל או לכל אחד אחר (אגב, רוני נתן אח"כ את הרכב שלו לכמה נסיונות של גידי כדי לבדוק את העניין והוא לא ירד בכלל מ-49) ומילא אם הייתי מדבר על רכב מאוד נחות שמגרד את הקצה התחתון של הקטגוריה אבל מה שזה בעצם אומר זה שכנראה שום רכב סטנדרטי מהקטגוריה הזאת לא מסוגל להגיע לתוצאות האלה שמושגות עם הסליקס וזה כבר לא עניין פרטני אלא בעיה כללית בקונספט.

לנסות להכחיש ולשכנע לא ממש משפר את המצב. להזכירכם אני ורוני מעלים את זה ועדיין מגיעים ומתחרים בשביל הכיף (כרגע לפחות :lol:). יש לעומת זאת אחרים שלא. רוצים להמשיך לפספס אותם ?

ניר

פורסם

VOVKA ויריב- יופי של תמונות כל הכבוד על ההשקעה!!!

הייתי רק במפלצות, אז הנה כמה תמונות ממני

6o5lg2d.jpg

851z149.jpg

81yck0z.jpg

8eubldx.jpg

834re4w.jpg

8fouw3t.jpg

834so46.jpg

6t0x3kz.jpg

81qv1xx.jpg

8664olu.jpg

8dx6f79.jpg

6lvgooy.jpg

6tmmrr7.jpg

86663ux.jpg

8bpbhx1.jpg

6xvptef.jpg

בברכה,

בוריס

Boris.K

פורסם
ניב, תעשה לי טובה ותפסיק לעוט על הזדמנויות.

ניר

אני סתם צוחק איתך :-)

ואני לא שם בגלל שירד לי החשק אחרי שפיספסתי את הארוע הראשון, אולי אקפוץ לאחרון...

אני בניגוד לאחרים, לא אוהב שיש לי יתרון גדול ולא שיש לי חסרון. שהיו לי את הפוטנצות וראיתי שאני שניה לפניכם, לא הגעתי בכלל למרוץ הבא, למרות שיכולתי לזכות בגביע בקלות.

בנחשונים אני לא בטוח באמת אם למיאטה יש יתרון או שלא, אבל זה בהחלט מעניין, ננסה בהזדמנות ;-)

קח בקלילות

פורסם
תודה רבה לכל מי שטרח צילם והעלה את התמונות לטובת אלו שנשארו בבית.

בהחלט :ok:

התמונות מדהימות, כל הכבוד לצלמים!

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אז סבבה :wink:

אגב, גם רוני אמר את זה קודם וגם אני ככה, לא כיף לנצח כשיש לך יתרון גדול.

אתה יודע, אחרי זה כולם יגידו שזה לא אתה אלא הרכב...

אנחנו צריכים לדאוג לתחזק את הקונספט הזה למען יראו וייראו :lol:. שכולם ירגישו לא בנוח לעשות את זה :twisted:.

יאללה, להעלות עוד תמונות מעולות (ואם אפשר גם מהקטגוריות המוקדמות)

תודה

ניר

פורסם
VOVKA ויריב- יופי של תמונות כל הכבוד על ההשקעה!!!

הייתי רק במפלצות, אז הנה כמה תמונות ממני

6o5lg2d.jpg

851z149.jpg

81yck0z.jpg

8eubldx.jpg

834re4w.jpg

8fouw3t.jpg

834so46.jpg

6t0x3kz.jpg

81qv1xx.jpg

8664olu.jpg

8dx6f79.jpg

6lvgooy.jpg

6tmmrr7.jpg

86663ux.jpg

8bpbhx1.jpg

6xvptef.jpg

בברכה,

בוריס

בורייייס אתה בקטגוריה של "מפלצות הצילום" מקום 1 !!

תודה תודה תודה

פורסם

אני לא מבין בכלל למה הגלגל הרביעי,במילא לא השתמשתי בו הרבה:

imgp4038pv1.jpg

בוריס,אין עלייך!!!!

אני חייב תמונה במריחה כמו של שי ואו האימפרזות הכחולות

פורסם

כל הכבוד לצלמים המקצועיים !!!

באמת חגיגה לעין ! יש תחושה שהרכבים בתנועה !

ברכות לזוכים (גם בקבוצת 1600) !!!!!!!

נראה לי ששכחתם שהיתה עוד קטגוריה על המסלול בבקר יום שישי !

לשם איזון , יש מקום לשקול להחליף הסדר בלו'ז בין הקטגוריות כך שגם תמונות ה-1600 יראו כאן !

המכוניום היקרות באמת יפות ומצטלמות היטב, אך אל לנו לשכוח שיש גם נהגים , לא פחות מוכשרים (ואף יותר) שממתינים

לחשיפה צודקת ....

מישל

• תוכן חדש...