Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Winter MDC - הילוך שני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6703 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 166
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

או, תראו מי התעורר :lol:.

אפשר כבר להתחיל להמר ? אני חושב שיש לי פייבוריט 8)

אז בואו תארגנו איזה STI , EVO , 911 ואז נעשה משהו מעניין

אתה מכיר מישהו שיכול להרים את הכפפה ? :wink:

פורסם
הולך ועוד איך!

אז מתי קבענו? באיזה שעה? ובאיזה מקום?

באמת קפצה דמות מהעבר הרחוק. מר "הכי חשוב זה הנהג" קצת נעלם מאז ש"הנהג המשופר" שלו נמכר ומה שנשאר זה ה ח*א ש*ר ;-)

אני לא הייתי עושה תחרות כזו, פשוט כי אני מאוד פוחד על הרכב של עומר, זה לא פייר שלעומר יילך קלאצ וסט צמיגים והוא לא יקבל פיצוי מספק. ה 106 המדוברת התגלתה בעבר כרכב עדין יחסית. תחרות כזו צריכה להתקיים על רכב קצת יותר חדש ואמין. ואת כל זה אני אומר למרות שהרכב של ניר הוד אמור להיות חווית נהיגה פנטסטית.

מה שכן, הייתי שמח אם הייתה ליגה כמו ה MDC עם קטגורייה אחת, שכל פעם הרכב היה הפתעה, כן אפילו מזדה 3 או רכבים קצת יותר טובים שיושכרו. זה באמת יהיה תחרות נהגים.

נ.ב. אם גיא אמודי הצליח להתברג לגמרים של טופ דרייבר עם הסיריון, אז אולי זה לא הנהג שקשה לו לרדת לרכב חלש ...

פורסם
נ.ב. אם גיא אמודי הצליח להתברג לגמרים של טופ דרייבר עם הסיריון, אז אולי זה לא הנהג שקשה לו לרדת לרכב חלש ...

ניסן מיקרה (ועד כמה שאני זוכר , גם ערן היה בגמר)

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם
סליחה, לא הייתי ממש מעודכן, וזה שערן היה שם זה ממש הוכחה כמה שנהגי המפלצות יכולים לרדת לעם ולהצליח לא רע :-)

עריכה - לאחר בדיקה לא ראיתי את גומר ברשימה:

http://www.maslulim.co.il/index.php?i=740

אכן לא הייתי שם.

למרות שהזמן (ברטוב) היה אמור לעלות אותי לגמר, החלטתי שזה לא ממש מעניין אותי :oops:.

מצטער.....

מה שכן, אני מסכים עם מה שניר כתב כמה הודעות לפני כן, לגבי הנושא שיש תחושה שמסלולים לא לוקחים את ליגת החורף הזו ברצינות !

אין פרסים כמו שכתבת - אותי אישית פחות מעניין,

אבל עצם העניין שאין תאריכים סגורים מראש,

לא מפרסמים את המסלול כפי שהובטח,

הם עצמם לא מקפידים על התקנון שהם כתבו - ציטוט: " מקסימום 2 נהגים על רכב אחד עם הפרש של 5 מתמודדים ביניהם בסדר ההזנקה" - לא הוקפד.

וכמובן - כל נושא עדכון האתר שלהם בתוצאות, בזמנים ובכל המתרחש - עדיין לא בוצע :cry:

ואלו נושאים שאני חושב לא צריכה להיות בעיה לארגן אותם מבעוד מועד.

אז לצוות מסלולים - אתם יודעים שאני לא קטנוני אבל אתם גם יודעים שאני צודק, קחו את זה לצומת לבכם.

TIG Motorsport - כשחלומות ומציאות נפגשים

רחוב החורטים 6, חולון. 03-5566608

http://www.tig-motorsport.com

פורסם

אבל אני בעיקר זורק כפפה לנהגי המפלצות - יאללה, בואו נראה איך אתם על רכב שמדגיש יותר נהג..

ווידוי קטן, אני החבר של גומר שטוען שלנהוג מהר זה לא חכמה ברכב חלש והנעה קדמית. זו אמנם הקצנה אך הרשו לי להסביר את עמדתי.

לא ידעתי אם לכתוב את התגובה הזו כי לאנשים יש נטייה ליחס דברים שליליים אבל הרשו לי לבקשכם להתייחס לדברים כםי שהם בלי לייחס לדברי זילזול או כל דבר שלילי אחר.

האמת אני קצת מתקשה להבין מאיפה לכןלם המיסקונספציה שנסיעה על רכב "מפלצתי" מצריכה פחות נהג?

האם נראה לכם שזה "קל" יותר? האם נראה לכם שזה מצריך פחות מיומנות נהג? לפי הגדרתכם, ובהקצנה כמובן, ב F1 לא צריך להיות נהג כשזה טוב הרי יש לרכב אחיזה ששוברת כמעט את חוקי הפיזיקה.

נכון המפלצות טבעי מתנהגות טוב יותר (בדר"כ) וחזקות יותר אבל כאן הבעיה. ככל שהרכב מהיר יותר, התגובות של הנהג צריכות להיות מהירות יותר. הבלימות חדות יותר, עבודת הרגליים מהירה יותר וכמובן עבודת ההגה וגם המוח צריך לעבוד מהר יותר.

אני מודה ומתוודה שתשימו אותי עכשיו על רכב הנעה קדמית קטן וחלש יותר מה RWD היחסית חזק שלי, אני לא אהיה מתחרה אמיתי לפחות לא בהתחלה.

והנה "התירוצים" שלי.

1) הנעה קדמית מעוררת אצלי תחושה של שיעמום וחוסר תשוקה לנהוג מהסיבה שלי זה הדבר הכי לא טבעי בעולם! אני רגיל שכשלוחצים על דוושת הכיף הרכב לא מושך החוצה מהסיבוב אלא עוזר ליישר את הסיבוב קצת. ו LIFT OFF OVERSTEER כמה משעשע שלא יהיה, הפעולות של יציאה מזה זה הדבר הכי לא טבעי בעולם. וכן, גם ב AWD יש דברים מאוד דומים שמפריעים לי.

2) אני אתקשה לעשות את הSWITCH במח למצב שבו הרכב הוא המגבלה ולא בהכרח הנהג. אז נכון, גם להיות על המגבלות ברכבים הלא חזקים מצריך מיומנות והרבה אבל...... וזה אבל גדול...... כאשר הגעת למגבלת הרכב, שם זה נגמר כי מה שלא תעשו מגבלת הרכב זה מגבלת הרכב ואין מה לעשות כדי לעבור מגבלה זו אז באיזה שהוא שלב היכולות של הנהג כבר לא באות לידי ביטוי יותר. עד לנקודת המגבלה ועל המגבלה יש, אחרי זה אין. למזלי נתברכתי באפשרות לנהוג ברכב שהוא מתקשר כמו מעט מאוד רכבים אם בכלל במדינתנו, שכל תזוזה של הרכב משודרת לעמוד השדרה ולידיים ומשם למח וכן, ביכולת הכספית להשקיע בצמיגים ובברקסים ובעוד אי אילו שינויים שהופכים את הרכב ל "רכב הכי קרוב לרכב מסלול שקיים במדינתנו" ציטוט ממגזין רכב כל שהוא. (קצת ליטוף לאגו).

צר לי אם מישהו חושב שאני כותב כדי לפגוע או חושב שאני מזלזל כי אני לא. אני פשוט לא חושב שנהיגה ברכב שהוא לא במפלצות תוכיח מי נהג טוב יותר או פחות טוב.

תרשו לי לשאול אתכם כמה שאלות,

האם מישהו לא חושב שמבחן של נהג הוא ביכולת שלו לשלוט ברכב שהגבולות שלו הם "גבוהים" יותר ושכדי להגיע לגבולות אלה צריך מיומנות גבוהה יותר?

האם יכולתו של נהג נמדדת ביכולת לשלוט ברכב "טוב יותר" או ברכב "פחות טוב"?

מעניין למה אנשים מטפסים על האוורסט? הרי יש פיקס גבוהים פחות שהרבה יותר אנשים שמצוידים פחות יכולים להגיע אליהם. אז מה? מי שמטפס על אוורסט, ויש לו ציוד טוב יותר ויקר יותר צריך לטפס על ההרים הפחות גבוהים ושם להתחרות בשאר? בצורה זו האנושות לא הייתה מגיעה לא לפסגת האוורסט, מקסימום לפסגת החרמון.

בהניתן האפשרות, מי מכם לא היה מחליף את הרכב שלו ברכב טוב יותר, מהיר יותר, וגם הנעה אחורית (מבחינתי אבל לא רק)? קשה לי להאמין שיש מישהו כזה.

לסיכום, כבוד כל נהג ורכבו במקומו אבל יכולתו של נהג נמדדת ביכולת לקחת את המגבלות שלו ולהתקרב למגבלות של רכב בעל יכולות גבוהות ולא (מנקודה מסיומת) ביכולת להיות על המגבלה של רכב בעל יכולות פחות טובות. זו דעתי ואם מישהו נפגע או נעלב, או שהוא לא קרא הכל או שמלחתחילה מחפש להיעלב.

פורסם

אז זה אתה החבר הזה ? :twisted:

תשמע ג'ון, אני לא חושב שזאת הייתה הכוונה (ואין מה לדאוג, כתבת נכון, אין לאף-אחד מה להעלב או להפגע). לפחות לא מבחינתי אז אני אדבר בשמי (למרות שנראה לי שזאת הכוונה הכללית).

אין שום זלזול בנהגי המפלצות ושום הנחה שרכב טוב יותר מצריך פחות נהג (ברור שלא, אבל זה מאפשר לנהג זהה לעשות יותר ברוב המקרים).

מה שכן יש זה רכב מאוד מאוד חזק וטוב שגורם למרחק מאוד מאוד גדול אם בוחנים רק באמצעות השעון ואז עולה השאלה כמה מזה מגיע מהרכב שבלי ספק בליגה אחרת וכמה מזה זה הנהג שברור שהוא טוב אבל לא ברור עד כמה ביחס לנהגים ברכבים הפחות טובים.

אני אשאל אותך אחרת, אם תקח את אחד מהנהגים החזקים בקטגוריה שלנו ותתן לו לנהוג באיבו, כמה הוא יעשה ? לאן הוא יגיע ?

אני מניח שאין לך תשובה בשלף, נכון ? גם לי ולאחרים פה אין ומפה מתחילות הספקולציות אבל הן ממש לא מגיעות עם זלזול בצידן.

אני מאוד מעריך אותך ואת גומר ואמודי ושאר הנהגים החזקים בקטגוריה אבל בסתר הלב מאוד סקרן לדעת איפה אני הייתי עומד אצלכם (כן, זה גם מאוד קשור לזה שאני שוקל להחליף את הרכב ותוהה אם הייתי נותן פייט יפה גם אצלכם או לא 8)).

ולא, אתה באמת לא צריך לפרט למה אתה מעדיף את הרכב שלך או לצורך העניין רכב טוב יותר ולמה רכב כזה גם דורש יותר מהנהג.

בקיצור, השאלה האמיתית שמעניינת פה את כולם זה...למי יש יותר גדול :lol:

אגב, מה שכן יש וגורם לחד-צדדיות של העניין זה שאל קטגוריית המפלצות יש יחס מועדף והיא נחשבת כמובן הבכירה ואז הקטגוריות הנמוכות יותר נעלבות ותובעות את כבודן בעזרת גרירה למגרש משותף.

מה לעשות שבמגרש המשותף יש רק מיקרה אוטומט או ראלי-סליקס...תאמין לי, בשמחה הייתי נרשם לטופ-דרייבר הנעה אחורית (למרות שאין לי כמעט ניסיון ובטח לא הייתי מבריק) או קטגוריית cup של איבו-ים (אותו כנ"ל).

ניר

פורסם

לא חושב שמישהו במפלצות נעלב ובטוח לא אני.

אבל אם אתה באמת רוצה לראות מה אתה מסוגל לעשות אז הנה, קח ממני הבטחה. שלא הרבה זוכים לזה דרך אגב (בכל זאת אתה חבר עמותה לא :) )

תקבל הזדמנות לראות איך אתה ברכב שלי. איך זה?

ובאופן אישי, אני לא רוצה קטגוריית EVO בלבד!

עם התוספות והשינויים הקרובים אני רק יכול להבטיח שיהיה הרבה יותר קשה גם ל EVOים כי הרבה מה"באגים" אצלי ברכב יתוקנו.

פורסם

ג'ון,

בהצלחה.

אני בטוח שיהיה מעניין.

ראובן

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם
קח ממני הבטחה. שלא הרבה זוכים לזה דרך אגב (בכל זאת אתה חבר עמותה לא :) )

תקבל הזדמנות לראות איך אתה ברכב שלי. איך זה?

תודה על ההזמנה :mm_yeah:

עם השוני העצום זה בטח לא ייתן הרבה מידע אבל זה בטוח יהיה מעניין.

לגבי חבר עמותה, האמת שכרגע לא, שנה חדשה התחילה וצריך לחדש חברות :wink:.

פורסם

ידידי היקרים - ההודעה הבאה היא לא לבעלי לב חלש ואני ממתין איתה כבר שבועיים כדי שאולי משהו ישתנה אבל מכיבן שלא כך הדבר אני משתף אותכם בדברים הבאים :

בסיום MDC #2 הגיע משטרה למתחם והתחילה לשאול שאלות לגבי רישיון המקום והפעילות.

הם זימנו את בעלי המקום,צחי כפרי (היזם שלקח את נחשונים), אליהם לתחנה כדי לקבל את האישורים הנדרשים תוך שהם מאיימים שאם תערך פעילות דומה עד אז הם יגיעו ויפסיקו אותה.

במהלך השבוע הקצין שאיתו היינו אמורים להיפגש לא היה זמין וכך הגיע לו יום שישי והדרכת מועדון VAG.

בתחילת האימון הגיע אותה ניידת עם דו"ח על הפסקת הפעילות בגין פעילות לא חוקית ולקחה את צחי לתחנת המשטרה לברור תוך הקפאת הפעילות במסלול.

לאחר שהם ראו שיש לנו חוזה מסודר עם הקיבוץ וביטוח רציני על הפעילות, הותירו לנו להמשיך בפעילות בתנאי שהיא הדרכתית ללא כל מדידות זמנים וכך היה.

ביום שני צחי נפגש עם אותו קצין והבין ממנו שהמשטרה ערכה תצפיות על הפעילות בשישי וראתה מדידת זמנים(אני תזמנתי עם סטופר את זמן המקצים כדי להחליף נהגים, 5 דק' כ"א) ועוד דברים שלא מצאו חן בעניה.

נכון לכרגע הם חמים מאוד על הנושא ובעיקר על רכבים משופרים.הם לא כל כך יודעים לאכול את הנושא ומפחדים שמישהו יפגע אם בתוך הרכב ואם בתור צופה.

לכן,כרגע לא ניתן לערוך מדידות זמנים יותר במסלול- ז"א שMDC #3 לא יוכל להתקיים אצלנו בשלב זה או במתחם אחר בסביבה.

ובעיניין הספונסרים - למסלולים היו ספונסרים אבל -

הקיבוץ מגביל אותנו בשימוש בפירסום ואו מיסחור המקום(השטח הוא חקלאי) - אם לא שמתם לב, לא היה שום שילוט של מסלולים בMDC#2 והם גם לא לבשו חולצות שלהם.

בקיצור ההגבלות מגיעות מכל כיוון וצחי ואני מפרפרים כדי לעשות את הכל בדרך הנכונה והאיטית מאוד כדי שיהיה לכולנו משהו בסגנון בעתיד הנראה לעיין.

זה המקום לתת קרדיט ענק לצחי כפרי שהוא האדם שלוקח על עצמו את כל הסיכון האדיר הזה והעלויות הגבוהות של הרמת פרויקט מסוג כזה -הוא בכלל מתחום הדרכות השטח - פשוט הספורט המוטורי בדמו.

צר לי שזה המצב - אעדכן על התפתחויות. בכל מקרה הדרכות מועדונים,אישיות וימי מסלול ממשיכים להתקיים כסדרן.

תזכרו שרק הפירגון ,לקיחת אחריות,תקשורת נינוחה ותומכת וכבוד לצד השני (גם אם לא מסכימים עימו) יביאו לשינוי.

אוהב את כולכם.

גל מדלי

• תוכן חדש...