Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Winter MDC - הילוך שני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6703 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כל הכבוד לצלמים המקצועיים !!!

באמת חגיגה לעין ! יש תחושה שהרכבים בתנועה !

ברכות לזוכים (גם בקבוצת 1600) !!!!!!!

נראה לי ששכחתם שהיתה עוד קטגוריה על המסלול בבקר יום שישי !

לשם איזון , יש מקום לשקול להחליף הסדר בלו'ז בין הקטגוריות כך שגם תמונות ה-1600 יראו כאן !

המכוניום היקרות באמת יפות ומצטלמות היטב, אך אל לנו לשכוח שיש גם נהגים , לא פחות מוכשרים (ואף יותר) שממתינים

לחשיפה צודקת ....

מישל

השתדלתי http://pic.hevre.co.il/UserAlbum.asp?uid=F2BDE88F898D4FBAA02FD1DD2A0EFF16&alid=538024

וגם יריב הגיע מוקדם http://www.yariv.sent.com/MDC/#

ושוב....

המון תודות לספונסר החדש שלי HOOTERS נתניה - אני בא רק בשביל הכנפיים icon_wink.gificon_wink.gif http://www.hooters.co.il/

וכמובן לברק מלמד בעל הבית של רדיון השרון על הכל!

orig_88F01923062F4A3EB3FECBC653E81FEF.JPG

• תגובות 166
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מעולה :lol:

זה כמו הצילום פודיום המקדים שהיה לי עם קוזמה ורוני באירוע של psi...מין נבואה שמגשימה את עצמה.

באירוע השני קובי כבר נאבק על המקום שלו בתמונת הפודיום המקדימה (שלא לומר התעקש לארגן את התמונה :lol:).

פורסם

הנה ההוכחה שלא תמיד אימונים וצמיגים משפיעים.....

אלו התוצאות בגמר:

"מפלצות":

1. גל מדלי 43.03

2. גיא אמודי – 43.11

3. ערן גומר – 43.32

4. איתן אשרי – 43.55

5. שי אלבינצר – 43.73

כפי שאתם בטח מבינים - גל מכיר את המסלול קצת יותר טוב מאיתנו ואני מניח שיצא לו "להתאמן" קצת יותר, חלק מהמתחרים מתאמנים לא פחות ממנו על המסלול הנ"ל.

היינו יכולים "לבכות" ולומר שזה לא פייר שגל יתחרה, שזה לא פייר שגיא מקבל את הרכב עם צמיגים חמים ישר למקצה שלו, שזה לא פייר שאיתן ואמיר שהפעם הגיעו עם צמיגי סליקס מלאים יהיו באותה הקטגוריה, ואפשר למצוא עוד מיליון סיבות ל"למה לא" !

לא רק שלא אמרנו לא - אלא גיא גם נידב את רכבו למרות שידע שהוא מסכן את מקומו בטבלה ( :mm_yeah:), ואני חושב שאם גיא לא היה מתנדב ראשון, כל אחד אחר מאיתנו היה נותן לגל את הרכב שלו על מנת שיתחרה.

אבל אפשר למצוא מעט סיבות ל"למה כן" - ואנחנו עדיין מוצאים את הסיבות "ללמה כן" כי אם לא, אני לא רואה איך יהיה לנו כאן בכלל ספורט מוטורי...

אתם כל הזמן רוצים שיהיה שיוויון בין המכוניות ורק הנהג הוא זה שייקבע....

אז מה באמת יגידו המתחרים ב- F1 מול פרארי ומרצדס, מה יגידו כל המתחרים ב- WRC (אם לואב משתתף אנחנו לא) ?

חבר'ה - רק ב- X CUP (לא חשוב של איזו חברה) המכוניות זהות, בשאר התחרויות ישנם הבדלים ובכל זאת מגיעים אנשים להתחרות.

אז בחייאת - מספיק להתלונן, לדעתי זה מוציא את כל החשק למארגנים. ואם לא יהיה לנו MDC אז יהיה יותר טוב ???

תבואו, תתחרו, והכי חשוב אל תשכחו להנות בדרך - כי זה מהות כל הסיפור!

TIG Motorsport - כשחלומות ומציאות נפגשים

רחוב החורטים 6, חולון. 03-5566608

http://www.tig-motorsport.com

פורסם

מפלצות

1. גל מדלי 43.03 (10 נק')

2. גיא אמודי – 43.11 (8 נק')

3. ערן גומר – 43.32 (6 נק')

4. איתן אשרי – 43.55 (4 נק')

5. שי אלבינצר – 43.73 (2 נק')

קטגוריה פתוחה

[1. איליה אושרוב – 45.69 (10 נק')

2. שרון קוזמה – 47.02 (8 נק')

3. קובי שקורי – 47.55 (6 נק')

4. ניר מי-פז – 48.46 (4 נק')

5. רוני שטרן – 48.50 (2 נק'

עד 1600

1. ג'רמי קרונין – 48.74 (10 נק')

2. יואל כהן – 49.69 (8 נק')

3. אלי אנגלברג – 49.80 (6 נק')

4. רומן טרוין – 50.53 (4 נק')

5. משה אנגלברג – 51.53 (2 נק')

תודה ערן

אתה רק עזרת לי להמחיש את הצורך בקטגוריה חדשה . תראו איך ב"עד 1600" מקום ראשון בסך הכל 2 עשיריות השניה איטי ממקום 5 של קטגוריה ה"פתוחה".... אבל ההכי מהיר ב"פתוחה" רחוק יותר מ שתי שניות מלאות ממקום 5 של ה"מפלצות". חייבת להיות קטגוריה נפרדת למלאות את ה 2 שניות האלה

]ומה שאתה כנראה לא מבין זה חלוקה נכונה ויותר הוגנת כלפי "פתוחה ++ מפלצונים" רק יביא עוד מתחרים לתחרות.

שוב פעם – זה לא תלונה או קיטור! אף אחד לא אמר לא פייר - להיפך, זה הצעה שלי כלפי המארגנים על איך להוסיף עוד כמה וכמה מתחרים פוטנציאלים ובזה לפתח את הספורט שלנו עוד שלב קדימה. כי כפי שאמרת זה כיף, וזה צריך להמשיך להיות כיף - לכולם.

פורסם
היינו יכולים "לבכות" ולומר שזה לא פייר ש...

you just did... :wink:

תראה יש הרבה דברים שאפשר לבכות עליהם ולא תמיד נתאמץ לבכות כי זה לא יהיה משמעותי (כמו שהסליקס המלא שהם שמו לא ממש איים עלייך או הפריע לך אבל אם נניח שיבואו כמה מהמתחרים הרציניים שלך עם איבו משופרת כשלך רק בתוספת סליקס מלא שייתן להם כמה שניות יתרון ולך (נניח) לא תהיה את היכולת הכלכלית (או הרצון) להתמודד עם זה, אני בטוח שזה יפריע לך ותרצה להתמודד מול שווים פחות או יותר בלי כמובן לפגוע בהם, אתה פשוט תרצה למצוא את המקום שלך לתחרות הוגנת ופתוחה).

אגב, מה עם גניבת הרמזור שאני יודע שמפריעה לך ובגמר באמת סיכמתם ביניכם שלא תגנבו ? (דבר דומה עשינו בינינו בעונה הראשונה שסיכמנו רוב המתחרים החזקים שלא נכנסים לתחום של סליקס כי זאת מלחמת חימוש מיותרת)

אין מה לעשות, כולנו תחרותיים במידה זו או אחרת וכשיש דברים שמחוץ לשליטתנו זה מבאס.

בכל מקרה, כמו שאריק אמר, הנקודה פה היא דווקא לעודד משתתפים חדשים.

ככל שהעסק משתכלל וההשקעה גדלה (אם זה בשיפורים או צמיגים מיוחדים או באימונים) סף הכניסה למשתתף חדש הולך ומתרחק.

לא מפתיע אתכם שפתאום בליגה יש פחות מ-50 משתתפים ? בזמן שבעונה האחרונה כל הקטגוריות היו מפוצצות ונסגרו עם כ-80 משתתפים ?

ואם נדייק אז במקום 50 משתתפים ורשימה סגורה (שאולי הייתה יכולה לקבל עוד משתתפים) בשתי הקטגוריות הנמוכות, יש לנו פתאום פחות מ-30.

במפלצות יש קצת יותר עניין כי סוף כל סוף יש קצת מקום לשחרר את הכח.

ניר

פורסם

אה,

והוספת עוד קטגוריה אחת או שניים - חוץ מלשנות טיפה את הלוגיסטיקה עבור החברה המארגנת לא ישנה כלום מבחינת לו"ז

הרי כבר ראינו ארועים באשדוד עם 70+ מתחרים ב 3 קטגוריות. אז 4X20 זה לא משהו דמיוני

4 - 5 קטגוריות במקום 3 זה עדיין הרבה יותר קל מזה http://www.moutons.org/sccasolo/Lists/2006/stockc.html#BS

:-P

פורסם

ניר, אם תבחן את 4 המכוניות שעלו לגמר בקטגוריה שלנו אין אחת דומה לשניה (ושלי כמובן הכי נחותה... :wink:), כשיש הבדלים במתלים (בולמים, מוטות, חיזוקי שלדה וכו'), ברקסים (אין סט אחד זהה...), מנוע (הבדלי כוח ותגובה), קלאץ' וצמיגים (3 עם דיירזה ברמת שחיקה כזו או אחרת ואיבו אחת עם סליקס מלאים).

אכן היה הסכם ג'נטלמני לא לספור את הרמזור אלא לצאת בירוק, מה שכבר נתן יתרון קל למכוניות עם הקלאץ' הטוב יותר אבל זה לא מנע מהנחותים בינינו לעמוד בהסכם.

אין לנו כוונה להכנס למירוץ חימוש ולא נרוץ לקנות סליקס מאחר ועוד לפני האירוע כבר אמרנו שאם מישהו מגיע עם סליקס ומנצח אין כל בעיה - שיהנה מההישג. אם מישהו טורח ומשקיע כ"כ הרבה כסף רק בשביל האירוע מגיע לו להינות מהשקעתו.

מה לא הוגן בתחרות בה כל אחד מתחרה עם הרכב הפרטי שלו כשאין הגבלת שיפורים או שינויים?

ראינו שבקטגוריה שלנו הסליקס לא עשו כזה הבדל גדול ובקטגוריות הנמוכות נראה שהמעבר לקטגוריה הבאה עם סליקס היה נכון.

נראה לי שהסיבה לצמצום המתחרים היא כלכלית נטו ואני מזכיר לכם את הויכוח שהיה בנושא העלות לפני האירוע הראשון, ללא כל קשר למכוניות ולחלוקה לקטגוריות.

מאחר וממילא אשאר בקטגוריה העליונה ודאי שלא משנה לי אם יהיו עוד עשר קטגוריות אבל צריך גם לשמור על מינימום משתתפים בכל קטגוריה ע"מ לשמור על איזשהו עניין.

נכון שאולי יש כמה שמראש די "מסומנים" כסמנים אחוריים ויש כמה שדי ברור שיגיעו לגמר אם לא יפשלו, אבל כך זה כמעט בכל תחום בספורט המוטורי ואני לא רואה בזה כל בעיה.

מי שזה התירוץ שלו - לא באמת אוהב ספורט מוטורי ולא באמת מעניינת אותו אהבת התחום וההנאה שבנהיגה.

שי

פורסם
מי שזה התירוץ שלו - לא באמת אוהב ספורט מוטורי ולא באמת מעניינת אותו אהבת התחום וההנאה שבנהיגה.
:?

עזבו, אין טעם לוויכוח. זה גם לא העניין העיקרי שהפריע לי (אלא התוואי הזהה) ואתם גם לוקחים את זה למקומות שאני ממש לא התכוונתי אליהם.

מעולם לא בכיתי על שיפורים של אחרים ולא מעניין אותי איזה קלאץ'/ברקס/מתלים מישהו שם.

אני גם בטח לא בא בתלונות למתחרים השונים, אם כבר אז יוצא בקריאה למארגנים לשינוי וגם זה לא כרגע (באמצע העונה) אלא להבא.

גם לא ביקשתי שמישהו יתפור לי קטגוריה קטנה שאני אוכל לנצח, זה גם לא כיף (שרדתי גם את העונה שעברה עם קרוב ל-30 מתחרים קשים ביותר בכל אירוע אבל זה היה צפוף ושיוויוני ברובו וזאת התחרות האמיתית).

אתם עושים מדי פעם השוואות ל-wrc או f1 ומדברים על הנהגים והמכוניות השונות אבל אתם קצת קופצים. אנחנו פה בישראל, אני עדיין לא נהג של אף חברה שמשלמת לי בשביל להוציא את המקסימום מהאוטו שלה כדי להראות שהאוטו שלה טוב.

אני עוד אחד מהרבה אחרים שנהנה לנהוג ומחפש את ה-fun הזה וזה יותר נחמד כשהוא מתובל בקצת אתגר ותחרות.

המקבילה היותר רלוונטית צריכה להיות ליגות ה-autocross השונות ושם יש חלוקה מטורפת כדי לאפשר לכולם להגיע ולהנות. גם לאלה שרק רוצים לבוא ולנהוג על רכב סטנדרט וגם למשפרים הכבדים.

ניר

פורסם

אני לא בא לקחת צד, רק את הצד שלי שלצערי יום שישי אני בעבודה ולכן לא השתתפתי.

אני לא מגיע כדי לנצח, ההפך, החברה במקומות השונים יודעים שאני בעיקר מתאמן אם זה באשדוד ערד חריש או נחשונים וכמעט לא מתאפשר לי להגיע לאירועים

אני בא נטו להנות ולהתרגש

ואוהב את הספורט וההצגה.

ירון זורע

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם
ניר, אם תבחן את 4 המכוניות שעלו לגמר בקטגוריה שלנו אין אחת דומה לשניה (ושלי כמובן הכי נחותה... :wink:), כשיש הבדלים במתלים (בולמים, מוטות, חיזוקי שלדה וכו'), ברקסים (אין סט אחד זהה...), מנוע (הבדלי כוח ותגובה), קלאץ' וצמיגים (3 עם דיירזה ברמת שחיקה כזו או אחרת ואיבו אחת עם סליקס מלאים).

אכן היה הסכם ג'נטלמני לא לספור את הרמזור אלא לצאת בירוק, מה שכבר נתן יתרון קל למכוניות עם הקלאץ' הטוב יותר אבל זה לא מנע מהנחותים בינינו לעמוד בהסכם.

.

ובכל זאת ההפרש מקום 1 - 5 בקטגוריה מפלצות הייתה רק 7/10 השניה, כאשר בקטגוריות האחרות 2.79-2.81 שניות, כך שהייתי אומר שהאוטו שלך לא עד כדי כך נחות :wink:

ד"א לא הבנתי את הקטע של ההסכם לא לזנק לפי הרמזור. huh?

הרמזור הופך ירוק בדיוק ב 6 שניות מהדלקת אור האדום, על reaction time לא שמעתם? זה ממש אבל ממש לא נקרא "לגנוב את הרמזור" כפי שמישהו מקודם אמר. מה- פחדו לפסול אם מזנקים שבריר שניה לפני? הרי זה הכל חלק מהמשחק, לא?

מצטער - פשוט מוזר לי הקטע, באתם לתחרות על מנת לנצח (ושאף אחד לא יגיד שלא) שמים סמי סליקס וסליקס, מבלים שעות באימונים, מורידים משקלים מהרכבים בלה בלה בלה , ואז "הסכמתם" לסרס את הזינוק?

חחח אולי בפעם הבא נקבע כולם שלא משתמשים בהילוך ראשון כי חלק מהמתמודדים מפרפרים ביציאה, או שאף אחד לא מנצל לונצ' קונטרול כי זה נותן לחלק יתרון :? אההה רגע, באצם זה היה משהו שרק הEVOים הסכימו ביניהם כי במילא הם לא סופרים את האחרים בקטגוריה כ"תחרות".

all the more reason לקטגורית בייניים. לא?

פורסם
קודם כל רוני. במקצת סלולים שונים, רכבים מסויימים עדיפים על פני אחרים. במסלולים הקליאו הייתה עדיפה בפרוש על פני המיאטה. קובי שקורי, דן אמודי ואני אולי לא טובים כמו שטרן הגדול מכולם, אבל עדיין לא נהגים רעים, ולא ממש הצלחנו להגיע לפודיום, באשדוד לעומת זאת דן הגיע לגמר בקלות וגם בנחשונים קובי הגיע לגמר. פשוט סוג המסלול אחר. בנחשונים פתאום המצב שונה, ריבוי הפניות האמיתיות נותנות למיאטה יתרון מסויים ולרכבים קלים יתרון גדול.

נכון, זה כיף לומר כל הזמן הקליאו לא טובה יותר, זה פשוט אני מצויין. אבל הנה הגיע הזמן שאתה וניר מצהירים שיש רכבים עדיפים וזה לא רק הנהג :-) הללויה, למרות שאני חושב שזה אולי באמת רק הנהג ואתה הזדקנת, איבדת את זה, עבר יומך. מחרתיים יפטרו אותך מאוטו וייקחו במקומך צעיר אחר שידע לנהוג טוב, קובי, מעוניין ? ;-)

נראה לי שניב קצת נפגע מה"ספינדובסקי" אז הוא מנסה להכניס לי קטנות :wink:

אני רוצה להבהיר - אני אמנם שואף לניצחון, אבל נהנה מאוד מהתחרות ואם ינצחו אותי Fair and Square אני אלחץ למנצחים את היד ואגיד להם שהייתה תחרות מצוינת ושנהנתי מאוד. אני גם לרגע לא טוען משהו בנוגע לרמת הנהיגה שלי ביחס לנהגים אחרים ולא תשמעו אותי מדבר על כמה אני יותר או פחות טוב מנהג זה או אחר כי זה לא הסגנון שלי.

אני מעוניין להשוות כמה שיותר את התחרות כדי שאם אנצח או אפסיד זה יהיה בעיקר בגללי ולא בגלל אוטו כזה או אחר. אני גם חושב כמו אחרים כאן שזה יכול רק לעזור לספורט כי זה יעודד נהגים נוספים לבוא ולהתחרות ולשפר את רמת הנהיגה שלהם תוך כדי (ואין טעם שנתחסד - כולנו אמנם באים בשביל הכיף אבל כולנו גם היינו שמחים לקבל גביע).

וניב - נחשונים אכן שונה ונותן עדיפות קלה לכלי רכב מוקשחים (כמו שקרה ב-WMDC1 עם קוזמה שהיה מהיר בכמעט שנייה מהשאר - אבל זה גם כי הוא נוהג פשוט מעולה). בסופו של דבר עם זה אין לי בעיה (אני לא אבקש שרק כלים לא מוקשחים/מונמכים ישתתפו, זה מגוחך) ואני חושב על הקשחת הרכב שלי בדיוק מהסיבה הזאת (הבעיה העיקרית שלו בנחשונים היא נדנוד יתר וקושי בהעברת הכוח לכביש בגלל המתלים הותיקים). בכל מקרה - אני משוכנע שבראש העין אין עדיפות לקליאו ספורט מול מיאטות וכדומה. הוכחות לכך ניתן למצוא בזמנים של מתחרים מה-1600 שהם בהרבה מקרים כמעט זהים לאלו של הפתוחה. באשר למיאטה של קובי שהגיעה לגמר - שוב מדובר בנהג מצוין וברכב מוקשח שבנוי טוב מאוד למסלול (בניגוד לקליאו שלי למשל, במצבה הנוכחי).

כל שטענתי הוא שיש למצוא את הדרך להשוות כמה שניתן בין המתחרים בכל סוג של תחרות. בתחרות האחרונה למדנו שבמיוחד בנחשונים רכב כמו ה-106 של עומר ניר-הוד הוא באופן מוחלט מהיר יותר וזה בגלל הצמיגים ולא בגלל שום דבר אחר. מה לעשות עם זה - זה כבר עניין למחשבה.

ד"א (התייחסות ראשונה שלי לנושא) - אין לי שום בעיה עם העובדה שגל משתתף גם הוא בתחרות, אפילו אם באמת יש לו עדיפות מובנית כלשהי על פני מישהו מאיתנו מפאת הכרתו את המסלול. יותר מזה - אם גל ירצה לרדת אל פשוטי העם הוא מוזמן להתחרות בפעם הבאה גם עם הרכב שלי. מעניין לדעת לאן יגיע :-)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אריק, בגמר אין בעיה להשתמש בלונץ' קונטרול מאחר ולכל הEVOים יש... :wink:

לגבי נחיתות הרכב אנסח מחדש - האוטו שלי נחות יחסית... :twisted:

אני לא רוצה להשמע כאילו גם אני מתרץ ואני לרגע לא ממעיט מכישורי הנהיגה המדהימים של חברי לגמר, אבל ההבדל בין קלאץ' כפול או סינגל פלייט מחוזק למקורי בזינוק, בולמים מתכווננים לעומת מקוריים, מוטות פיתול משופרים או קמבר פלייטס, כמו גם סליקס מלאים לעומת הדיירזה, כל אלו בהחלט יכולים "לתרום" כמה עשיריות שניה וזה כל מה שהפריד בין כל הפיינליסטים אצלנו.

אין לי כל בעיה וזה רק אומר שאם אתאמן עוד קצת או אדע לבלום טיפה יותר מאוחר, להאיץ טיפה יותר מוקדם או לקחת קו קצת יותר נכון, בקיצור אנהג טוב יותר, זה אומר שיש לי פייטינג צ'אנס גם אם האוטו קצת פחות משופר.

לתמיהתך בנוגע ל"גניבת הרמזור" אסביר לך שדוקא הרצון לנצח תוך שמירה על רוח ספורטיבית הביא להסכם - מאחר וחלקנו יודע "לספור" את הרמזור, כך לשחרר את הקלאץ' כשהרמזור עדיין אדום ואז לעבור את העיניות ממש כשהרמזור מתחלף לירוק, יוצא שחלק מהתחרות הופך להיות יכולת ספירת הרמזור ולא נהיגה נטו.

ראינו זאת ב- MDC הקודמים ואפילו באירוע האחרון במקצה בו החלטתי לחזור לספירת הרמזור (כמובן שלא בגמר) ועשיתי את הזמן השני המהיר ביותר באותו יום (42.79) אחרי שהורדתי כמעט שניה שלמה!

במצב בו שחרור הקלאץ' מתבצע רק כשהרמזור מתחלף לירוק משחק זמן התגובה נטו ללא קשר ליכולת ספירת הרמזור.

כמובן שיש אלמנטים נוספים בזינוק אבל כולם קשורים לשליטה ברכב בזינוק ולרכב עצמו, אבל כל אלו הם חלק מהתחרות.

שי

פורסם
קלאץ' כפול או סינגל פלייט , בולמים מתכווננים , מוטות פיתול קמבר פלייטס, כמו גם סליקס מלאים, .

Errrr I think i just wet myself a bit

:hihi:

הערה:

שיהיה מאוד ברור לכל מי שקורא טרד זה .... אין כמו ה MDC ו ה WMDC מבחינת כיף, גם למי שבא מקום אחרון (ואני יודע את זה על בשרי 8))

כולנו כאן מריעים לשמיים שחברת מסלולים עושה את מה שהם עושים עבורינו. כל מטרת השיחה הזאת לנסות to tweak ולעשות עוד יותר טוב מכל הכוונים ועבור כולנו, המתחרים + הצופים.

• תוכן חדש...