Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Winter MDC - הילוך שני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6703 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מפתיע אתכם שפתאום בליגה יש פחות מ-50 משתתפים ? בזמן שבעונה האחרונה כל הקטגוריות היו מפוצצות ונסגרו עם כ-80 משתתפים ?

אני לא חושב שיש לזה קשר לחוסר תחרותיות, אלא יותר לסכום שנגבה עבור ההשתתפות - כולל כל מה שמסביב. לא כל אחד יכול להרשות זאת לעצמו. אני לא נכנס לכיס של אף אחד (כולל לא לאלה של המארגנים) כל אחד יעשה את החשבון שלו.

עניין גניבת הרמזור הוא משהו שלדעתי המארגנים צריכים לשפר, חלק מהעניין בתחרות זה מהירות תגובה ובזינוק אפשר להרוויח/להפסיד המון! התנאים צריכים להיות שווים לכולם. ולא משנה אם המתחרה נוהג על יונדאי גטס או איבו 9 משופרת ברמה הגבוהה ביותר. אני אמנם לא התחרתי ב-WMDC (עדיין), אבל כן התחרתי בשנה שעברה ולי אישית זה נורא צרם.

שלומי ב. - יצאה לך תמונה פגז!! איפה התוצאות המלאות של כל המתחרים? באתר מסלולים אין שום פרסום.

כל הכבוד לצלמים - באמת רמה גבוהה!

אלון

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

• תגובות 166
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היי חברים,

חזרתי מלונדון הקרה והגשומה (נסיעה מדהימה, הדבר היחיד שהעיב זה שלא הייתי פה ביום שישי :))

קראתי.

אין לי בעייה עם דטהסייף קאפ (106).

אבל אנא -

עירא, שהוא נהג טוב, הגיע מה? מקום שביעי?

מישל, שהוא נהג מעולה, בכל שנה שעברה עלה לגמר פעם אחת לדעתי.

כן - איליה נהג מעולה, והוא גם מכיר את המסלול. אני חושב שהכבוד מגיע לו - על התוצאה, ולא לרכב שלי, שאמנם אוחז חזק, אבל חלש משמעותית (לא מאיץ בכלל בעליות שבמסלול). לא חושב שהחוכמה היא הרכב בלבד (כן, וגם אני מחזיק מעצמי נהג "בסדר", ועדיין נשארתי שנייה מאחורי קוזמה פעם קודמת (אמנם לא הכרתי את המסלול, אבל בכל זאת).

אני בהחלט חושב שהאיזון הכולל של הרכב שלי מפצה על חוסר כוח, אבל אני לא חושב שהוא יוצר יתרון בלתי ניתן לתחרות.

(ודרך אגב - כל מי שנסע אי פעם על האוטו שלי מבין למה אני לא מוריד את הסליקס שלי, שהם די גמורים למען האמת - האוטו כל כך מאוזן, שזו חוויה שלא מצאתי בשום רכב יותר חדיש / מהיר / חזק / גבוה).

וסתם הערה - באשדוד מצאנו שעל פני מסלולים של 50 שניות, הסליקסים מורידים שנייה עד שנייה וחצי מהזמן. זה הכל :)

אז נתראה אני מקווה בWMDC שלוש - בתקווה שלא אהייה בקצווי עולם.

פורסם

אז קודם כל אני רוצה להודות לכולכם על התגובות ואני מבטיח שאנו לוקחים את ההצעות והרעיונות שכתבתם פה ונראה איפה אפשר לשפר.

הדלת תמיד פתוחה לשמוע רעיונות והצעות לשיפור/ייעול ואתם מוזמנים לשלוח לי עוד הצעות בה.פ.

בעתיד (ואני מקווה שהעתיד הזה יבוא בקרוב) ג'ימקנות יתנהלו על פי תקנות של ספורט מוטורי עממי, ואז כמו בכל העולם, האירועים, ולא משנה מי המארגן יהיה, יהיו חייבים להתנהל ע"פ התקנון (אגב ע"פ רוב התקנות בעולם בספורט מוטורי עממי מסוג ג'ימקנות אסור להרכיב צמיגי סליקס!!!). גם כאשר יהיה תקנון קבוע יהיה ניתן לשנות ולשפר אותו משנה לשנה כמובן בהתראה למשתתפים בספורט.

אז תמשיכו להציע הצעות, תמשיכו להתאמן, תמשיכו לשפר, תמשיכו לצלם תמונות והכי חשוב תמשיכו להנות ולהתחרות.

גידי קרונין

וצוות מסלולים

פורסם
וסתם הערה - באשדוד מצאנו שעל פני מסלולים של 50 שניות, הסליקסים מורידים שנייה עד שנייה וחצי מהזמן. זה הכל :)

אז נתראה אני מקווה בWMDC שלוש - בתקווה שלא אהייה בקצווי עולם.

לא רוצה להיכנס לויכוח שלכם אבל רוצה להגיב להערה מעלי..

שניה וחצי מתוך 50 שניות זה המוןןןן!!!!

אחרי עריכה: אופס :oops:.. רק עכשיו ראיתי את הסמיילי - אני מקווה שאתה ציני :roll:

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם
אני לא חושב שיש לזה קשר לחוסר תחרותיות, אלא יותר לסכום שנגבה עבור ההשתתפות - כולל כל מה שמסביב. לא כל אחד יכול להרשות זאת לעצמו. אני לא נכנס לכיס של אף אחד (כולל לא לאלה של המארגנים) כל אחד יעשה את החשבון שלו.

אלון

מסכים בהחלט.

אני אישית לא נרשמתי לאירוע השני בגלל העלות הגבוהה. 250 ₪ נראה לי עליה גבוהה מדי לעומת האירועים של הקודמים, אני טוען זאת אחרי שהתחשבתי בעלויות המסלול הגבוהות יותר.

לא, אני לא עני ולא קמצן אבל כשאני מתחשב בבלאי הגבוה יותר לצמיגים במסלול נחשונים ובעלות ההשתתפות הגבוהה יחסית אני מוצא את עצמי חושב פעמיים לפני שאני נרשם.

ביום שישי האחרון נכחתי באירוע ואין ספק שהתחרמנתי קשות עד כדי פריצה למסלול עם הליסינג של האישה. לכן, אני ארשם לאירוע השלישי אבל בניגוד ל- MDC 2007 אני לא אהיה בכל האירועים משיקולי עלות.

אולי זה מקרה ואולי לא, אבל כנראה שיש אנשים נוספים שחושבים כמוני והעדות לכך היא דילול המשתתפים בקטגוריות הנמוכות לעומת אירועי הקיץ הזולים יותר שם כל הקטגוריות היו פחות או יותר מלאות.

אם נעשה חישוב פשוט מבלי להיכנס לכיס של מסלולים, 250 ₪ מ-16 משתתפים בקטגוריה הפתוחה מניבים 4000 ₪ כאשר 25 או 22 משתתפים שישלמו 200 ₪ למירוץ מניבים יותר. נקודת האיזון אגב היא 20 משתתפים לעומת המצב הקיים, אני בטוח שיהיו 4 משתתפים שהעלות הנמוכה יותר היתה מביאה אותם להירשם לאירוע (בעצם רק 3, אני יודע שאני הייתי משתתף תמורת 200 ₪). אגב, המצב דומה בקטגורית "עד 1600" כך שנוצר איזון פחות או יותר לאחר ניכוי הרווח הגלום מה"מפלצות" שם הקטגוריה מלאה.

צוות מסלולים מעניק לחובבי הספורט המוטורי בישראל חוויה מדהימה. ברור לכולנו שמסלולים לא אמורה להפסיד פיננסית מכך, אבל הבאתי כאן תרחיש שהפסדים לא יגרמו לה ורק יורידו את חסמי הכניסה של אנשים לתחום.

בטח יהיו פה תגובות שיטענו ש-250 ₪ פעם בחודש זה סכום סביר עבור השתתפות בצורה מאורגנת ובטוחה באירוע ספורט מוטורי. יכול להיות שהצדק איתם...אבל אני רוצה להצביע על התופעה והמגמה של התייקרות בעשרות אחוזים של האירועים המוטוריים. שלשום זה היה 140 ₪, אתמול 180 והיום 250....מה יהיה מחר? 350?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
מסכים בהחלט.

אם נעשה חישוב פשוט מבלי להיכנס לכיס של מסלולים, 250 ₪ מ-16 משתתפים בקטגוריה הפתוחה מניבים 4000 ₪

רק בישראל !

רק אצלנו כולם עושים חשבון לכמה מישהו מרוויח, כמה הוא אמור להרוויח וכ"ו.

ואם מסלולים "מרוויחים" מכל הבלגאן הזה רק 400 ש"ח או לא מרוויחים בכלל - מה אז תגידו ???? אז המחיר בסדר ?

אני אומר - בואו נסגור את הספורט הזה, נעבור לדוקים - זה הרבה יותר זול.

TIG Motorsport - כשחלומות ומציאות נפגשים

רחוב החורטים 6, חולון. 03-5566608

http://www.tig-motorsport.com

פורסם
רק בישראל !

רק אצלנו כולם עושים חשבון לכמה מישהו מרוויח, כמה הוא אמור להרוויח וכ"ו.

ואם מסלולים "מרוויחים" מכל הבלגאן הזה רק 400 ש"ח או לא מרוויחים בכלל - מה אז תגידו ???? אז המחיר בסדר ?

ערן,

שים לב שלא נכנסתי לכמה מסלולים מרוויחים כי זה לא מעניין אותי וזה לא העניין פה.

החישוב שנתתי פה הוא חישוב איך ע"י הורדת מחיר ההשתתפות ניתן לא להפסיד כסף ואפילו להכניס יותר כסף.

כמה מסלולים מרוויחה מההכנסות האלו? לא ענייני.

הביקורת הבונה שלי (למה בונה? כי סיפקתי פיתרון חלופי) היא על המחיר הגבוה שנדרש עבור האירוע. זה בדיוק כמו שצרכן יעביר ביקורת על מחיר גבוה של מוצר X.

ערן, כולנו פה למען מטרה אחת והיא קיום תרבות מוטורית וספורט מוטורית מסודרת ומשגשגת בישראל. ג'ימקנות וימי המסלול שיש בנחשונים הם אחרי הכל מודל של ספורט עממי, בעוד שהמוצר הוא אכן ספורט עממי המחיר כבר לא כל כך עממי...

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

בואו נחזור לקטע של פירגון לצלמים

ודיבור על כמה כיף היה להשתתף

ושאנו כבר מחכים עם מנועים מחוממים ל #3

אמממממ באמת, מתי #3 ?

אני כבר מוכן !! במפלצות או מפלצונים - מה שיהיה אני אתחרה בשימחה רבה

:-D

פורסם

מפלצות שמיפלצות , אתם עוד משחקים בארגז חול.

לפחות הצילומים של הצעצועים בארגז החול יפים.

REMF1

פורסם
מפלצות שמיפלצות , אתם עוד משחקים בארגז חול.

לפחות הצילומים של הצעצועים בארגז החול יפים.

REMF1

טוב למי שלא יודע, מיכאל שומכר עבר לישראל והוא כבר גולש בקארספורום ומביע דעה בפלצנות מיותרת על הספורט המוטורי של ישראל.

יש כאן הרבה ספורטאים רק בשרשור הזה שלגמרי תומכים ב"ארגז חול" הזה, ומאוד אוהבים לצפות ב"מפלצות", אתה באמת רוצה שכולם יכנסו בך ברוורס? אני רק מבקש שתודיע לי מראש, אני אכין מצלמה.

עמרי.

פורסם

לא צריך להיות עוקצני ומזלזל כלפי אלה שחוששים לדבר על כך, עלתה כאן דילמה מסוימת שאולי גם מסלולים צריכים להתחשב בה.

כפי שציינתי קודם לכן, אני לא נכנס לכיס של אף אחד - בטח לא לאלה של המארגנים. זכותם לדרוש איזה מחיר שידרשו.

אבל!! (וזו דעה אישית) כדי להצעיד את הספורט קדימה - כן צריך לתת את הדעת על זה, עם כל הכבוד (ובאמת, יש הרבה כבוד) צריך להיות קצת יותר רציונלים. אני אישית יכול לעמוד בעלויות, אפילו לגייס ספונסר שיממן לי אותן - כמה כאלה אתה מכיר? אני בספק אם יש עשרה בכללי בקטגוריות הנמוכות.

גם אני בדעה שספורט מוטורי הוא יקר ובטח לא שווה לכל נפש - אך כדי להצעידו מעלה צריך להתחשב בכולם ולא להפוך אותו לספורט למבוססים בלבד. נסה להבין גם את הצד השני שמת לבוא לתחר, כשאתה מתבטא בצורה כזו - אתה פוגע ומראה צד קצת פחות יפה.

בוא ננסה להגיע למצב שבו אפשר להצעיד את הספורט הזה מעלה מבלי לפגוע (לבינתיים לפחות) בשכבות החלשות יותר כלכלית.

זו דעתי האישית לפחות.

אלון (שהיה אלוף השכונה בגוגואים ;) )

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם
לא צריך להיות עוקצני ומזלזל כלפי אלה שחוששים לדבר על כך, עלתה כאן דילמה מסוימת שאולי גם מסלולים צריכים להתחשב בה.

בוא ננסה להגיע למצב שבו אפשר להצעיד את הספורט הזה מעלה מבלי לפגוע (לבינתיים לפחות) בשכבות החלשות יותר כלכלית.

האמן לי כוונתי לא הייתה מעולם - לפגוע ו/או לזלזל באף אחד.

"טון" הדיבור שלי נובע מייאוש - הרי הנושא נטחן (ואני בטוח שאתה יודע זאת) מאות פעמים, וכרגע אין להם אופציות להוזיל את העלויות :cry:.

ולצערי אני לא רואה איך ואם בכלל יבוא משקיע ויחליט לבנות כאן מסלול - הוא יחזיק את עצמו.

ולכן העצבות, כי אני מתחיל להפנים שמי שיכול יצטרך כנראה להחזיק איזה EVO ע"י ה"רינג" :twisted:.

ואם נחזור לעניין עצמו - מה קורה עם מספר 3 ?????

יש כאן אנשים חמים :wink:

TIG Motorsport - כשחלומות ומציאות נפגשים

רחוב החורטים 6, חולון. 03-5566608

http://www.tig-motorsport.com

פורסם

דבר שקצת מעצבן אותי זה ההרגשה שמסלולים קצת מזלזלים בציבור הפעם:

1. נודע על קיום הליגה פחות מחודש לפני

2. לא נתנו לנו פרוט של התאריכים למקצה השני מראש, ועדיין לא נותנים את התאריך למקצה השלישי

3. אין פרוט של כל התוצאות של ההילוך הראשון כמו שהיה בעונה הקודמת תוך יום

4. אין בכלל תוצאות ההילוך השני - כמעט שבוע אחרי ...

5 - והכי חשוב בשבילי - העובדה שביצעו את הליגה במקביל לליגה אחרת של מסלולים

ה MDC2007 אורגן במקצוענות אדירה. מהיום הראשון ידענו על כל התאריכים, היה סיקור מלא על כל מקצה עם פרוט תוצאות מלא, כתבים קיבלו דף אקסאל עם כל הנתונים אחרי המרוץ.

פה יש הרגשה עייפה יותר, פחות רצינית, וזה ממש לא מתאים למסלולים

ובקשר לכל הסוגיות שהעלו פה. ה WMDC הוא בפרוש לא תחרות גימקנה למרות השם שהפך למותג

בתחרויות גימקנה יש מסלול ארעי שהמשתתפים עולים בו בפעם הראשונה באותו היום ומבצעים אותו מספר קצוב של פעמים. בגימקנה הראשונה שהשתתפתי במסלולים אמר לי ראם סמואל (אחרי שהלכתי לאיבוד פעמיים במוקדמות ובמקצה הראשון) שחלק מהקטע של גימקנה זה לזכור וללמוד את המסלול.

בתחרות גימקנה אין דבר כזה שאנשים מתאמנים על המסלול לפני (ואני מצטער - החלפת פניה אחת לא ממש נחשב) וכל התחרות בנוייה על הכרות עם מסלול, למידה ומיצוי.

התחרות הזו היא יותר כמו יום מסלול, מסלול שמוכר לכולם, מספר מקצים, רק עם גמר בסוף.

למרות שאני לא אוהב את ההכרות המוקדמת עם המסלול אני מאוד מרוצה שיש ליגה בנחשונים, המסלול שם הוא כייפי יותר והרבה יותר אמיתי. קשה לי להגיב על עניין המחיר כי יש שני צדדים בעניין, מצד אחד ספורט מוטורי זה עניין יקר וזה ידוע לרובנו, העלויות ממש לא מסתכמות ב 250 ש"ח וסכום ההשתתפות הוא לא רציני, מהצד השני יש המון אנשים מתחילים או בעלי אמצעים נמוכים או סתם לא רוצים להשקיע הרבה, ופה זה הפסד של אנשים. בסופו של דבר זה עניין של מסלולים, אבל אני בהחלט חושב שמי שטוען שזה הגורם שלו לא להשתתף טוב ורצוי שהוא כותב את זה כאן - כדי שמסלולים יוכלו לראות את התגובות ולחשוב על צעדיהם לעתיד.

בקשר לקטגוריות כולם יודעים את דעתי, ריבוי קטגוריות יכול בסופו של דבר להרבות במשתתפים, וכמובן זה לא אמור להגיע למצב של שלושה אנשים אלא מעל 10 אנשים. לא מתאים שחצי מהמשתתפים יהיו בגמר.

חילוק הקטגוריות, היו כל כך הרבה דיונים בנושא ... קשה לי לומר בברור, דברים שאני הייתי עושה הם:

1. הפרדה בין עד 1600 ספורטיביים לאוטומטיים. יש נהגים כאלו והם ישמחו להשתתף אם תהיה להם הזדמנות.

2. איסור על סמי סליקס בכל קטגוריה חוץ מהעליונה ביותר

3. חלוקת קטגוריות משנה - זה יכול להיות בקטגוריה האמצעית או בעליונה, תלוי במסלול ובמה שנראה לחברי מסלולים

בכל מקרה זה רק ספורט, אבל זה הספורט היחידי שיש לנו. בואו נהנה ונכייף כמה שרק אפשר :-)

פורסם

כל מילה !! :mm_yeah:

אחרי שכל הוויכוח הלך לכיוון הסליקס ודיברתי הרבה כבר לא רציתי להגיד עוד משהו (למרות שזה בכלל לא מה שהכי הפריע לי) אבל תכל'ס, מה שניב אמר זה בדיוק מה שאני חושב וגם בסדר עדיפויות הזה !! (כן, חלוקת הקטגוריות בסוף)

ניר

• תוכן חדש...