Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניינת לדעת (ממישהו שיודע באמת) מה תורם מיקום המנוע [מנוע לפני/אחרי/ מתחת לתא הנוסעים] לביצועי הרכב, ומה החשיבות של חלוקת המשקל ביחס למנוע. מאחר שאני קוראת ושומעת כל הזמן שמדברים על זה, אני מעוניינת לדעת למה זה משנה. האם יש למישהו הסבר פיזיקלי?

אודה מאוד על תשובה עניינית

אורלי

פורסם

למען תשובה יותר מהירה וחשיפה ליותר משתמשים מועבר לפורום טכני.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בדרך כלל מתכננים רכבים כדי שמרכז הכובד יהיה קצת קדימה ממררכז בי 4 גלגלים וכך הרכב יהיה קצת OVERSTEERING. (זאת אומרת יש לו יותר אחזת כביש בגלגלים הקידמים)

כמובן מדובר תמיד בפיתרונות מוסכמות והמצב משתנה בהתאם לכמות נוסעים ומיתן ומיקומם בתוך הרכב.

בהתאם לזה היצרנים ממלים את לחצי האוויר בצמיגים קדמים ואחורים.

במיקרים כמו החיפושית, שרוב המשקל אחורה, היצרן ממליץ על לחץ אוויר בצמיגים הקידמים הרבה יותר נמוך כדי שהוא יהיה OVERSTEERING.

בנוסף לזה, יש עיניין של כחות צנטריפוגליות בזמן הסיבובים.

מבחינה הזאת, אחי טוב כמה שיותר מרוכז את משקל הרכב סביב מרכז הכובד.

רכב עם מנוע/ממסרת מרכזי מסוגל לקחת סיבובים במהירויות יותר גדלות.

תסתכלי שרוב הרכבים הספורט מתוכננים ככה. (פררי-למבורגיני-בוגטי וכל"י - פורש יוצא מין הכלל עם מנוע/ממסרה אחורית)

• תוכן חדש...