Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני מספר חודשים שמעתי על סיטרואן דה שבו סהרה (באמת שלא שמעתי עליה קודם) ראיתי בתמונות ובכמה סירטונים ב'יו טיוב' שעל מנת לעבור בשטח הם השתמשו בהנעה 4x4 אבל בדרך יחודית, מנוע נוסף, ומכאן השאלה האם זה לא הפריע וגרם לבעיות שיש מנוע לכל זוג גלגלים? ואני שואל כי אני יודע שבזמן מלחמת העולם השניה הגרמנים ניסו לשים מנוע נוסף בטנקים כדי שינועו יותר מהר. אבל זה לא הצליח להם בגלל שכל פעם צד אחד הסתובב מהר יותר מהצד השני והם נסעו יותר המעגלים מאשר נסעו ישר. אז בבקשה אני רוצה ללמוד ורוצה לדעת תודה לכולם.

ערב טוב ושבת שלום.

פורסם

זה עבד לא רע בכלל. מנוע אחד הניע את שני הגלגלים האחוריים והשני את שני הקדמיים (הדהשבו במקור היא הנעה קדמית).

דוושת התאוצה חוברה פיזית לשני המנועים.

להבדיל מהטנק, בו כל מנוע מניע אחד מהזחלים, ואי התאמה במהירותם גורמת לסיבוב של הטנק על צירו, כאן אין בעיה כזו.

הרי החלק קדמי והאחורי לא יכולים לנוע במהירויות שונות.

אם שני המנועים אינם מייצרים את אותו הכח, לכל היותר תקבל מכונית עם הנעה 4x4 שחלוקת הכח בין הציר הקדמי לאחורי אינה 50:50, אלא יותר לכיוון 60:40. זה לא בעייתי במיוחד, ויש לא מעט מכוניות שמכויילות כך בכוונה (למשל אימפרזה טורבו, אבל לא רק).

פורסם

אם שני המנועים אינם מייצרים את אותו הכח, לכל היותר תקבל מכונית עם הנעה 4x4 שחלוקת הכח בין הציר הקדמי לאחורי אינה 50:50, אלא יותר לכיוון 60:40. זה לא בעייתי במיוחד, ויש לא מעט מכוניות שמכויילות כך בכוונה (למשל אימפרזה טורבו, אבל לא רק).

מצב כזה לא אמור לגרום לכך שהציר החלש "יגרר" ע"י הציר החזק (אולי לא באימפרזה, שאני מניח שיש בה הגבלים אלק' כלשהם, אבל כן בדה שבו, שהמנוע הנוסף שלה הוא מאין טלאי על טלאי)?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...