Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עישון בנהיגה- תחילת הסוף?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעשן כבר שנים ועישנתי תקופה קצרה ומועטה ברכב הקודם שהיה לי.

כבר 4 שנים שאני לא מעשן בתוך הרכב שלי, מטעמי נוחות ושמירה על הניקיון והריח הטוב ברכב.

א-ב-ל, אם רוצים לאשר את החוק הזה שיהיה ראוי יהיה צורך ליישר קו ולחוקק עוד חוקים שימנעו הסחת דעת בזמן נהיגה כגון:

-אכילה.

-שתיה (להרים בקבוק מים בשיפוע כשהוא מסתיר את העיניים, אפילו לשניה, זה מסוכן.

-דיבור עם הנוכחים ברכב (מסיח את הדעת).

-שמיעת מוזיקה או שימוש ברדיודיסק.

-שלטי חוצות עם פרסומות.

-כוסיות שעוצרות טרמפים בצד הדרך.

-גברים שעצרו בצד כדי שהאשה עם השלפוחית הרגיזה תשב ישיבת צפרדע ותשתין (סיפור אמיתי, כמעט גרם לתאונה).

אני יכול להמשיך, הנקודה ברורה..

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

blavie,

אני מסכים איתך שיש לי תכונה של overkill.

אם אני צריך לבקש מנהג מונית שלא ידליק סיגריה - פה הבעיה

אולי נהגים אחרים גם צריכים לבקש מנהגי מוניות זכות קדימה שמגיעה לנהגים אחרים ופשוט חוטפים להם אותה

אולי צריך לבקש מנהג מונית שגם לא יחלוף באדום,

אולי צריך לבקש מנהג מונית להופיע לעבודה בלבוש הולם ולא שאני אראה את כל הסוודר שלו יוצא החוצה

נהג מונית יודע בדיוק מה הוא חייב ועל מה הוא שם פס.

אל תדאג לנהגי המוניות - הם בוכים ובוכים אבל לפני שהם בוכים - שיספרו לך כמה הם לא מדפיסים.

בא נגיד כך, מהכרות אישית קרובה עם נהג מונית (ואני לא נוסע איתו אף פעם), יש לו שתי מונית, על אחת הוא עובד ואת השניה הוא משכיר לשני נהגים, כל חודש בממצוע יש לו כ-40,000 שקל הכנסה לא כולל מע"מ.

תוריד הוצאות - תראה שבסך הכל הם לא מסכנים כל כך. (גם עם מונית אחת)

ולגבי הסחיטה והניצול - גם כשהמדינה תובעת ומטילה קנס, היא פוסקת בד"כ גם פיצוי למתלונן, יש בעלי עסקים שיעדיפו לחסוך לעצמם כאב ראש ארוך והפסד זמן וכסף ויעדיפו לתת בו במקום פיצוי ולסגור ענין, יש כאלה שיפיקו לקחים.

אלה שלא יפיקו לקחים בסופו של דבר, אם הם יפגשו אותי פעם שניה, הם יצטערו, כי בפעם השניה זה יכאב להם מאוד מאוד. וכשיש לי זמן, אני נוהג לבדוק אם דברים השתפרו.

להזכירך, מערכת המשפט במדינה לא הכי מהירה ודברים שנסחבים מאבדים את המומנטום שלהם. זאת בדיוק הסיבה שבגללה אלפי עבריינים לא נשפטו על אור אדום- כי המערכת קרסה מרוב עומס.

(ברשת מרכולים מסויימת פעם אחר פעם מצאתי כל פעם מוצר אחר (חיפשתי במיוחד מוצר שכזה) שאין עליו מחיר לא על הפריטים, לא על המדף ולא באיזה שילוט סמוך, תלונה, ועוד תלונה, ועוד תלונה, ובסופו של דבר פיטרו את מנהל הסניף. כולם יודעים שאם נחפש מאוד, כל אחד ימצא איזה מוצר שפיספסו מחיר. לי ממש לא מתאים להגיע למרכול שבאופן כללי אינו זול ועוד להתרוצץ ולשאול כמה זה עולה).

סטינו כבר יותר מידי מהנושא של השירשור, אולי אנחנו צריכים פורום מעשנים/לא מעשנים ולמצות את הדיון שם, כי כאן כבר הגזמנו בחריגה.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

מה הקשר לרווח שלו לאי תשלום על נסיעה?

חזרנו לתקופה של רובין הוד? לקחת מהעשירים ולחלק לעניים?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
מה הקשר לרווח שלו לאי תשלום על נסיעה?

חזרנו לתקופה של רובין הוד? לקחת מהעשירים ולחלק לעניים?

ל'

הטענה שעלתה היא שהם לא מרוויחים שכר הולם את השקעתם.

התשובה היתה שאם נבדוק אותם בציציות, נגלה שנם מרווחים יותר ממה שהם אומרים ובוכים.

זה לא קשור לרובין הוד.

להיפך - אני חושב שאם בתי-משפט יבינו שנהגי מוניות בפועל מרווחים יותר - הקנסות שיטילו שופטים, יתכן ויוגדלו.

אם היום נהג טוען שהוא מרוויח רק 5,000 וקנס מחסל לו כמעט משכורת

אולי כששופט יבין שבעצם הוא מרוויח 8,000, הקנס רק יגדל, כי יש מאיפה לקחת.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

בא נגיד כך, מהכרות אישית קרובה עם נהג מונית (ואני לא נוסע איתו אף פעם), יש לו שתי מונית, על אחת הוא עובד ואת השניה הוא משכיר לשני נהגים, כל חודש בממצוע יש לו כ-40,000 שקל הכנסה לא כולל מע"מ.

יש הבדל עצום בין בעלים של מונית שמשכיר אותה, לבין נהג מונית שעובד כשכיר על מונית של מישהו אחר.

במקרה א' יש הכנסה טובה, במקרה ב' יש הכנסה בינונית --.

נכון שגלגלי הצדק טוחנים לאט, במיוחד בישראל - אבל זה עדיין לא אומר שאתה יכול לקחת על עצמך את האחריות להחליט איזה פיצוי הולם ואיזה לא, או מה צודק בכלל.

ההשוואה שלך בין הדלקת סיגריה לזכות קדימה,רמזור אדום ועוד היא שגויה - מהסיבה הפשוטה שאין כאן שיקול בטיחותי, אין כאן עבירה שתומנת בחובה סיכון מסויים.

האיסור על סיגריה נובע מכך שזה רכב ציבורי, וכאחד שמשרת את הציבור אסור לעשן בו - בדיוק כמו שאסרו על העישון בקניונים.

למרות זאת, העולם אינו שחור ולבן כמו החוק - ויש המון אנשים שלא מפריע להם שיעשנו ליידם \ מעשנים בעצמם, וכשנהג המונית נוסע עם כאלו אין שום מניעה לכך שיעשן כאוות נפשו.

אתה, שלא משתייך לקבוצת האנשים הזו - יכולת פשוט להעיר לו שהסיגריה תפריע לך, והוא בתגובה לא היה מדליק אותה בכלל.

אתה לא יכול לקחת על עצמך תפקיד של איזה משליט סדר, ולהחליט שזה בסדר ש"הכאבת לו בכיס".

זה לא מתפקידך, ואתה לא יכול לעשות זאת.

אתה חושב שצריך לכאוב לו בכיס? תעביר את המידע הרלוונטי לרשויות שמטפלות בעניין, ואלו יכאיבו לו כפי שיראו לנכון במידה וימצאו אותו אשם.

תפסיק לחשוב שעניין ה"פיצוי הקטן" הוא לגיטימי - זו סחיטה לכל דבר במידה וזה בא מצידך.

במידה ומציעים לך את זה ואתה לוקח - בבקשה תפסיק להתנהג כאילו מה שמפריע לך כאן זה העישון והאידיאלים, אם באמת היה כ"כ אכפת לך מזה היית פועל באפיקים הנכונים כמו שציינתי כבר ולא מתרץ בתירוצים כמו "מערכת בתי המשפט עובדת לאט, והפיצוי התאים לי" או "בעוד חצי שנה כשהיו פונים אליו הוא לא היה זוכר על מה מדובר, עכשיו בגלל 50 השקלים זה יחרט בזכרונו" - אם כך הדברים מתנהלים במוחך אתה בסה"כ אדם שפל שמחפש איך לייצר רווח אישי על גבם של אנשים "בשם החוק".

לפי כל התגובות שלך אני משער שאתה אדם שמאוד קשה להסתדר איתו - ממליץ לך לאמץ לעצמך קצת נימוסים ודרכי ארץ, אחרת תמיד יהיה לך קשה להסתדר עם אנשים.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

blavie

תראה, מבחינת חוק הוא כן צודק.

אבל לא הקטע של הכסף מפריע לי כאן, אם הנהג היה רעב ל50 שקל האלה הוא לא היה אומר מילה כמו "אל תשלם צא מהמונית"

הקטע הוא התקיפות שלו כלפי המעשנים.

כאן שוב, צמוד צמוד לחוק הוא הצודק בעניין, אבל טיפה סלחנות.

במקום לבקש מנהג המונית לכבות את הסיגריה הוא שתק ובסוף הנסיעה יצא עליו באיום.

במקום לבקש ממישהו במסעדה לא לעשן, הוא ישתוק, יסבול ואז יכנס בו בלי בושה.

אז הוא לא אוהב סיגריות, כמו הרבה אחרים, תאשים אותו ? לא!

אבל יש דרכים אחרות להראות את הקיצוניות שלך נגד זה. גם בקצת יותר נימוס.

GS300.

פורסם

1. אם אני צריך לבקש מנהג מונית שלא ידליק סיגריה - פה הבעיה

2. בא נגיד כך, מהכרות אישית קרובה עם נהג מונית (ואני לא נוסע איתו אף פעם), יש לו שתי מונית, על אחת הוא עובד ואת השניה הוא משכיר לשני נהגים, כל חודש בממצוע יש לו כ-40,000 שקל הכנסה לא כולל מע"מ.

1. זאת לא הבעיה, הבעיה היא שלא לימדו אותך להתנהג בבית ולא אמרו לך והסבירו לך שקודם פונים בכוונות שלום ובנימוס, הרי אתה מדבר פה על נימוס לא? אתה גם צריך לכבד את הסובבים אותך כמו שאתה רוצה שיכבדו אותך, אתה רוצה שהכל יהיה מושלם, אז בוא אגלה לך סוד, שום דבר פה במדינה או בעולם לא מושלם, כמה שלא תחפש, אין דבר כזה מושלם.

אני בטוח שאם היית מבקש יפה שיכבה את הסיגריה הוא היה עונה מיד "מצטער, אני מיד אכבה - לא ידעתי שזה מפריע לך", אם היית אומר דבר שכזה - הכל היה מסתדר לטובה, וזה אפילו לא היה שווה סיפור. אולי אפילו עקב המקרה הזה, הוא היה חושב לשאול את הנוסע בנסיעה הבאה אם הסיגריה מפריעה לו , ואתה לא יכול לומר שלא.

ואם הוא היה זורק *ין וממשיך לעשן, אז באמת אני הייתי הראשון שאומר ואני בטוח שכולם פה היו מסכימים שצריך לתבוע לו את הצורה.

פשוט שים את עצמך בנעליים של נהג המונית, עובד 16 שעות ביום בשביל שכר לא כזה 'איי איי איי', מדליק סיגריה לקראת סוף נסיעה כשהוא בטח חושב על הערב הורים שיש לו להגיע בערב בבית הספר בשביל הבן שלו או על שישיית מים, 2 קליר דיש חבילת נייר טואלט ולא יודע מה שהוא צריך לקנות או לעשות, ופתאום אתה מתחיל לאיים עליו בתביעה באמצע העולם כי הוא עישן סיגריה כבר כמה דקות ולא הערת לו בכלל על זה.

2. אם אתה מכיר נהג מונית שלטענתך עושה 40 אלף ברוטו בחודש זה לא עושה את כל נהגי המוניות בארץ עשירים שלא יודעים מה לעשות עם הכסף שלהם. אני מכיר כמה וכמה נהגי מוניות שעושים הרבה פחות מזה, ועובדים ממש קשה בשביל הכסף שלהם, ויש להם דרך ארץ ובקיצור - היחיד לא מעיד על הכלל.

אתה בטח נולדת עם כפית של זהב בפה והכל הוגש לך על מגש של כסף כל החיים שלך אם אתה מזלזל ככה באנשים שעובדים קשה, איך שאתה מספר את זה אתה אשכרה הולך כל היום ומחפש את מי לתבוע. הפעם נפלת על נהג מונית רגוע שהסכים לוותר על סכום הנסיעה בשביל לא לראות אותך שוב, נהג המונית הבא יכול להיות הרבה פחות רגוע, אתה לא מכיר את הסיבוב שיש לאנשים לפעמים, ממש מפתיע כמה אנשים יכולים לאבד שליטה בשניה.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

ל vitali24 - (התגובה של יוסי נכנסה באמצע)

דבר ראשון - לא אתה ולא אני יכולים לדעת את מצבו הכלכלי של הנהג.

גם אם הוא מולטי מיליארדר ונוהג במונית כתחביב - מגיע לו לקבל את הכסף ומר אמיר הנכבד לא יכול לעשות לו תכסיס כזה.

כסף זה לא דבר עליון בחיים, וזה שנהג המונית התנהג כך מתוך דחף ועצבים לא אומר ש 50 השקלים האלו לא היו אמורים לשמש לו לפרנסתו וכלכלת ביתו.

דבר שני - האם זה לא בדיוק מה שכתבתי בתגובה שלי? החוק לצידו, אבל זה עדיין לא אומר שהוא צריך להפסיק להתנהג כמו בן אדם.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

מישהו בבקשה יכול להסביר לי למה אנשים לוקחים ברצינות ומגיבים לאותו האדם הקיצוני והפנטי המכונה אמיר שליט, שאם אני לא טועה זו לא הפעם הראשונה שהוא מביע את דעתו הקיצונית כאן בפורום?

תנו לו, לאותו אדם הנזקק לתשומת לב, להמשיך לדבר שטויות. באמת שאין כל צורך להגיב לו.

חזרתי לפורום לאחר 3 שנים מהנות במיוחד בצה"ל. :-D

(שבמהלכן קצת התבגרתי ולכן אני מעוניין מאוד לשנות את שם המשתמש שלי, אם זה אפשרי).

"172..one day you will be mine"

פורסם

blavie,

אני אסכם את זה כך.

לבקשתך, אני לא אוותר להם.

אני אדאג שמערכת החוק תטפל בהם ככל שניתן, ואני יודע לשבת על הווריד של מע' החוק עד שיצא כתב אישום.

אני אשלח נוסעים סמויים לתעד נהג שחוזר על העבירה פעם אחר פעם.

אני מקווה שבסופו של דבר ישללו לו את רישיון המונית לצמיתות.

אני מקווה שנהג שיעמוד לדין פעם אחר פעם בסופו של דבר יחפש עבודה אחרת, אבל קודם כל הוא יהיה תמרור אזהרה חזק לנהגי מונית אחרים.

לא יעלה על הדעת שאני צריך לבקש מנהג מונית שיקיים את החוק. הוא זה שצריך לבקש רשות. הנהג לא יכול לקחת את החוק לידיים ולרמוס את זכותי. דרך ארץ קדמה לתורה.

ושוב - זכותו להציע פיצוי על הפגיעה/זילזול בי, במקרה שכזה מסתלקת לי הזכות לתבוע פיצוי דרך בתי-משפט.

הפיצוי שהוא מציע לא שונה מהפיצוי שאתה מקבל מקוקה-קולה או אוסם על מוצר פגום.

קבלת הפיצוי אינה שומטת את זכותי להתלונן עליו. זה שאני מסתפק בפיצוי קטן ולא גורם לא לקבל עונש מהמדינה, זאת אולי הסלחנות היתרה שלי לענין, אבל מסתבר שעדיף שישלם למדינה 3,000 שקל ואני בסופו של דבר אקבל גם משהו. ברור לי ולכל בר דעת שהפיצוי שאקבל דרך בית-משפט יהיה קצת יותר מ- 50 שקל או 100 שקל.

הבעיה היא שאני לא יכול לנהל עם נהג מונית מו"מ מהו פיצוי הולם, אני גם לא יודע מהו פיצוי הולם. זה ענין ספונטני, הוא מציע ואו שאני מסכים, או שאני לא מסכים. אם אני לא מסכים - זה לא בגלל הסכום זה בגלל הענין העקרוני.

עוד כשהייתי בתיכון, מצאתי בבקבוק משקה סגור עם גוף זר. נסעתי למשרדי החברה, הראתי להם, הם ממש לא התרגשו והראו לי שיש להם כאלה עוד עשרות בקבוקים. הציעו לי לקחת 2 ארגזי שתיה הביתה - סירבתי.

הלכתי וחיפשתי בכל הרשתות בקבוק אחר בקבוק, אולי אמצא עוד בקבוקים כאלה, ואכן מצאתי עוד 2-3 כאלה, גם מזה הם לא התרגשו.

במשפט המדינה קנסה אותם ב- 10,000 שקל. אני קבלתי 500.

תפסתי את הפטנט, אני אתלונן, הם יקבלו קנס 10,000 ואני אקבל 500.

המשכתי לחפש בקבוקים, ומצאתי עוד 1 - נסעתי לחברה ואלה הבינו מיד מה הולך להיות - הציעו 800 שקל, הסכמתי.

אח"כ כבר התגייסתי, לא היה לי זמן להמשיך "במשחק".

פורסם

blavie,

פה שורש הבעיה וחוסר ההבנה.

אני לא צריך לבקש, מי שצריך לבקש זה נהג המונית.

זה אני שצריך לעשות לו טובה ולהסכים שיעשן (ואני לא)

הוא לא עושה לי טובה ולכן אני לא צריך לבקש.

יוסי,

אנחנו נראים ככה ומתנהגים ככה כי לנו ברור שהחוק זה רק המלצה ???

בארה"ב מי שרוצה לעשן הוא זה "שבעונש" ויוצא החוצה מהבנין לחניון או למרפסת עישון.

הוא "החריג" שמורחק מההמון, וברור לכולם באופן טבעי שכך יש לנהוג.

אצלנו כשהפקק מזדחל הצופרים עובדים, במיוחד כשהרמזור מתחלף. בלונדון בפקק הגדול של אוקספורד לא תשמע אפילו צופרון אחד. ואם שמעת זה היה כנראה איזה מזרח תיכוני אחד שהתגנב לפקק.

בארץ צריך לקנות כרטיס אוטובוס ולהראות לנהג כל פעם שאתה עולה (או לנקב) בהונגריה אין לנהג בכלל כרטיסים וכל מי שרוצה עולה לאטובוס/מטרו/טרולי, אף אחד לא בודק אותך אם קנית כרטיס בקופה או לא. אף אחד לא יודע אם יש לך כרטיס ניקוב או שיש לך חופשי. כרטיסים שצריכים ניקוב, יש בכל אוטובוס מתקן ניקוב עצמי. אנשים עולים ונוסעים. ביקורת של מבקר יש פעם ב...... וגם אז יש לך מספיק זמן לרדת ולחמוק. בארץ שלנו זה לא היה עובד וכולם היו מרמים

למה אנחנו שונים ? כי אצלנו לקיים חוק פירושו המלצה. ולכן האמירה שלכם שאני צריך לבקש שנהג מונית לא יעשן - יסודה בתפישה מוטעית של חוק, נימוסים ודרך ארץ.

פורסם
blavie,

אני אסכם את זה כך.

לבקשתך, אני לא אוותר להם.

אני אדאג שמערכת החוק תטפל בהם ככל שניתן, ואני יודע לשבת על הווריד של מע' החוק עד שיצא כתב אישום.

אני אשלח נוסעים סמויים לתעד נהג שחוזר על העבירה פעם אחר פעם.

אני מקווה שבסופו של דבר ישללו לו את רישיון המונית לצמיתות.

אני מקווה שנהג שיעמוד לדין פעם אחר פעם בסופו של דבר יחפש עבודה אחרת, אבל קודם כל הוא יהיה תמרור אזהרה חזק לנהגי מונית אחרים.

כך פועל אידיאליסט אמיתי, ואם אתה כזה שיהיה לך לבריאות - רדוף אחריהם עד שתוריד מהכביש את כל נהגי המוניות הסוררים.

לא יעלה על הדעת שאני צריך לבקש מנהג מונית שיקיים את החוק. הוא זה שצריך לבקש רשות. הנהג לא יכול לקחת את החוק לידיים ולרמוס את זכותי. דרך ארץ קדמה לתורה.

אתה לא צריך לבקש ממנו לקיים את החוק, והוא לא לקח את החוק לידיים ורמס את זכותך - אל תציג את העניין כאילו נאנסת.

בסה"כ הדליק סיגריה - אוקיי, הדבר מפריע לך עד מאוד, אבל יכולת להעיר לו לפני שהדליק את הסיגריה וכך למנוע את כל אי הנעימות.

זה פירושו של המשפט "דרך ארץ קדמה לתורה" - תהיה בן אדם בראש ובראשונה, תדע להבליג ולסלוח, ותראה איך העולם יכול להיות הרבה יותר נעים אם כולם היו מאמצים לעצמם דרך התנהגות כזו.

עם כל הכבוד לך ולחוק שעומד לצידך - יכולת להגדיל ראש, למנוע את הדלקתה של הסיגריה בבקשה פשוטה, ולא לפגוע בפרנסת הנהג.

אבל בחרת לשבת בשקט עד סוף הנסיעה, שם שלפת את קלף האיומים בתלונה וניצלת את ההזדמנות כשהנהג המופתע סילק אותך מהמונית כדי לא לשלם לו.

בחרת לשתוק, לסבול במשך מרחק קצר, ואז בסוף הנסיעה לאיים ולנצל, במקום בסה"כ להעיר לו שאתה לא רוצה שיעשנו ליידך ובזה היה מסתיים הסיפור.

אני לא יודע מה איתך, אבל דרך ארץ קדמה לתורה זה בכלל לא משפט שמייצג את איך שהתנהגת, בדיוק להפך.

ושוב - זכותו להציע פיצוי על הפגיעה/זילזול בי, במקרה שכזה מסתלקת לי הזכות לתבוע פיצוי דרך בתי-משפט.

הפיצוי שהוא מציע לא שונה מהפיצוי שאתה מקבל מקוקה-קולה או אוסם על מוצר פגום.

הו, סוף סוף הראית את פרצופך האמיתי -

בתחילת תגובתך הרי הראית מאפיינים של אידיאליסט מובהק, ובכלל - לאורך כל השרשור הצגת את העניין כאילו עצם ה"זלזול" בחוק מפריע לך ו"דריסת" איכות חייהם של הלא-מעשנים.

ומה קרה שבמשפט זה אתה משווה את 50 השקלים שעשקת מנהג המונית לפיצוי שאתה מקבל מחברה כלשהי על מוצר פגום?

האם האידיאלים כבר לא עומדים בדרכך? האם כבר לא מפריע לך עצם "דריסת" איכות חייך?

קבלת הפיצוי אינה שומטת את זכותי להתלונן עליו. זה שאני מסתפק בפיצוי קטן ולא גורם לא לקבל עונש מהמדינה, זאת אולי הסלחנות היתרה שלי לענין, אבל מסתבר שעדיף שישלם למדינה 3,000 שקל ואני בסופו של דבר אקבל גם משהו. ברור לי ולכל בר דעת שהפיצוי שאקבל דרך בית-משפט יהיה קצת יותר מ- 50 שקל או 100 שקל.

הבעיה היא שאני לא יכול לנהל עם נהג מונית מו"מ מהו פיצוי הולם, אני גם לא יודע מהו פיצוי הולם. זה ענין ספונטני, הוא מציע ואו שאני מסכים, או שאני לא מסכים. אם אני לא מסכים - זה לא בגלל הסכום זה בגלל הענין העקרוני.

בבקשה ממך, תפסיק להתנהג כאילו מה שמניע אותך זה אידיאלים.

תפסיק לנסות להתחמק מהעובדה שאתה בסה"כ מנסה לנצל אחרים, ותפסיק להתחבא מאחורי החוק תוך כדי שאתה עושה זאת.

מצד אחד אתה מתייחס לנהגי המוניות המעשנים לצורך העניין כתופעה מגמתית שעצם קיומה מפריע לך, ועוד בתחילת תגובה זו הראית סימנים של דרך מחשבה ופעולה נכונה במידה וזה מפריע לך ברמה כזו.

מה קרה? כל האידיאלים והעקרונות התגמדו למראה אותם 50 השקלים או הארוחה חינם במסעדה?

צר לי לבשר לך, אבל אתה אדם חסר כל עמוד שדרה.

עוד כשהייתי בתיכון, מצאתי בבקבוק משקה סגור עם גוף זר. נסעתי למשרדי החברה, הראתי להם, הם ממש לא התרגשו והראו לי שיש להם כאלה עוד עשרות בקבוקים. הציעו לי לקחת 2 ארגזי שתיה הביתה - סירבתי.

הלכתי וחיפשתי בכל הרשתות בקבוק אחר בקבוק, אולי אמצא עוד בקבוקים כאלה, ואכן מצאתי עוד 2-3 כאלה, גם מזה הם לא התרגשו.

במשפט המדינה קנסה אותם ב- 10,000 שקל. אני קבלתי 500.

תפסתי את הפטנט, אני אתלונן, הם יקבלו קנס 10,000 ואני אקבל 500.

המשכתי לחפש בקבוקים, ומצאתי עוד 1 - נסעתי לחברה ואלה הבינו מיד מה הולך להיות - הציעו 800 שקל, הסכמתי.

אח"כ כבר התגייסתי, לא היה לי זמן להמשיך "במשחק".

הנה שורש הבעייה, פעם ניסית (והצלחת) לעשוק מענק כלכלי רווח.

זה לא שקיבלת מוצר פגום ובאמת מגיע לך פיצוי, הלכת וחיפשת את המוצרים הפגומים רק בכדי לקבל את ה"פיצוי" המיוחל.

צר לי לבשר לך עוד משהו, אתה נוכל.

ההבדל בין אז להיום, הוא שאז עשית רווח על גבו של ענק כלכלי שלא מרגיש את הכסף שנתן לך.

היום, אתה עושה זאת מבלי לבחול באמצעים על גבם של נהגי מוניות קשי יום או בעלי מסעדה שמנסים להתפרנס בכבוד.

אתה מתחיל בקו פעולה של אידיאליסט ומתנהג כאילו אתה מגן על זכויותך, אך בהמשך הדרך "מתקפל" למראה הרווח האישי ומסיים את העניין ע"מ להכניס תמורה כזו או אחרת לכיסך.

אחרי שקראתי את השורות על קוקה קולה הבנתי מה אתה, והבנתי למה מההתחלה לא הערת לנהג המונית - אתה מחפש את אותן הזדמנויות שבהן יעשה לך עוול ולו הכי קטן (ועכשיו לדעתי לא נעשה לך שום עוול, אתה הבאת על עצמך את הסיטואציה הזו כשלא הערת מראש לנהג המונית או לבעל המסעדה) ומנסה ליצור מהן רווח.

הבנתי מה אתה - אתה נוכל שפל.

חמשת התווים שלי.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

על הכפשות אישיות אני לא אגיב.

אדון נכבד. המלחמה שלי במעשנים היא בפירוש בחסות החוק. לפני כן סבלתי ושתקתי והייתי צריך להיות זה שמחפש את הפינה הנקיה ומתרחק מקרבת מעשנים.

חוק איסור העישון במקומות ציבוריים הוא חוק עתיק (נדמה לי 25 שנה) רק בשנים האחרונות החלה אכיפתו כהלכה.

בהיותי חייל צעיר שמוסע בהסעה צבאית באוטובס צבאי ע"י נהג צבאי יצאתי למלחמת חורמה בנוסעים המעשנים ובנהג המעשן. (היה נהג קבוע) עד היום שמורה אצלי התכתובת בענין מול מפקד הבסיס והשליש (שכיום מכהנים בתפקידים בכירים באזרחות). כל מה שהם עשו היה לפרסם שוב בפקודות שיגרה שאסור.

בתקיפות דרשתי שיעמדו על קיום החוק ויעמידו את נהג האוטובוס לדין. הם התחמקו.

פניתי לפרקליטות ופניתי לנציב קבילות חיילים.

השליש ננזף מנהלתית על התחמקותו והתפתלותו בחוסר אכיפה.

הנהג, רס"ר בן 45 נשפט.

לאחר מכן דרשתי שהחוק יאכף בחדרי האוכל ובשקמים - אכן כך היה.

לימים הוחלף הנהג לקו הסעה אחר, ואז כעבור מס' חודשים יצא לי שוב לנסוע עם אותו נהג שעישן באוטובוס. למחרת היום התלוננתי, ובמקביל שלחתי קבילה לנקח"ל וטענתי שאם כך פני הדברים, יש סבירות שהנהג מצפצץ על החוק בשיטיות ושכנראה יש רבים אחרים שמרגישים לא נעים להתלונן.

בסופו של דבר הנהג ששירת קרוב לבית הועמד בפני שתי אפשרויות - להיות משוחרר מהצבא מידית, או לחילופין בגלל מצוקת כ"א במקום אחר, לעבור לשרת בבסיס מרוחק בעמקי הדרום.

הפרנסה הכריעה את הכף ויום לאחר שנשפט על העישון עבר לדרום.

ברור שהמלחמה שלי היתה על העיקרון ולא על כסף, איזה כסף בדיוק רואים בצבא ?

אבל גם ברור שאיך שלא תסובב את זה בכל תביעה יש גם פיצוי

בגלל זה בתביעות יצוגיות הכסף הגדול הולך לתובע (חצי מסכום הזכיה) והשאר לטובת יתר ציבור הזוכים.

הרי ברור שבתביעה של המדינה אם יהיה קנס הוא יתגמד אל מול סכום הזכיה בתביעה אזרחית.

המחוקק לא פסל אפשרות שבה שני צדדים יגיעו להבנה על פיצוי מבלי לערב את המדינה בהליך אחר.

פורסם

אף אחד לא הכפיש אותך אישית, אין לי שום דבר אישי נגדך - אני כלל לא מכיר אותך מעבר לדפי הפורום ואין לי מושג מי אתה.

יפה שבצבא הלכת אחרי האידיאלים שלך ופעלת כמו שראית לנכון, רק חבל שלפי התגובות האחרונות שלך מצאת שיטה להפיכת אותם אידיאלים לתמורות כספיות כאלו או אחרות ואיבדת את הרצון להילחם בשביל מה שאתה מאמין בו.

אתה צריך להחליט - אם אתה מתנגד לכך בגלל שזה כ"כ מציק לך (ואני מאמין שזה באמת מציק אחרת לא היה נולד כל הוויכוח הארוך הזה) אז תעמוד על שלך, ותפעל למיגור, או לפחות להקטנת התופעה בסביבתך.

אל תתחיל את המאבק מתוך אינטרס לשמירה על זכותך כאדם שלא רוצה שיעשנו ליידו במקום ציבורי ומתוך אידיאלים מובהקים נגד עישון, ותסיים אותו ברווח "מתחת לשולחן" שלא משרת בשום דרך את המטרה שבשבילה התחלת את אותו מאבק.

אל תחפש את אותן הזדמנויות, אל תחפש לעשות רווח (מצאתי את הפטנט, הכאבתי לו בכיס, הפיצוי נראה לי, הלכתי וחיפשתי בקבוקים) - אם מפריע לך כשמעשנים ליידך במקום ציבורי, תעיר לאותו אדם \ עובד הציבור במקרה של נהג המונית.

הוא לא מוכן לסלק את הסיגריה? השתמש באפיקי החוק המקובלים והנכונים כדי להגיש תלונה למקום הראוי.

אל תספח לעצמך תדמית של מחוקק או בית משפט, הם החליטו מה שהחליטו וחיקקו מה שנראה להם לנכון.

אתה כאזרח, צריך לפנות לאותם גופים במידה ונעשה לך עוול \ משהו לא נראה לך.

אם מגיע לך פיצוי או לא? את זה הם יחליטו, וגם אם ברור מעבר לכל ספק שיחליטו שכן אין זה מתפקידך לנסות ולתמרן את הסיטואציה כך שבסופו של דבר הוויכוח עם הנהג יתגלם לפיצוי כלשהו לכיסך.

אם מפריע לך שנהג המונית עומד להדליק סיגריה, תהיה בן אדם, תעיר לו ותראה איך בשנייה הכל מסתדר על הצד הטוב ביותר.

לא צריך להיות יקי ולנסות למרר לעצמך ולכולם את החיים רק כי "אני צודק והחוק לצידי", יש דרכים הרבה יותר פשוטות, קצרות ונעימות שיביאו לאותן תוצאות אם לא טובות יותר.

הוויכוחים איתך נמאסו עלי, אם אתה רוצה להמשיך עם דרך המחשבה המקובעת הזו זאת זכותך - רק דע לך, זה שאתה מחפש לעשות רווח ולנצל אנשים תוך כדי שאתה מתחבא מאחורי החוק לשם כך או מתחזה לאחד שנפגע מדבר כלשהו, עושה אותך נוכל.

אל תתנהג כמו נוכל (רק כדי לדייק, כשאני אומר נוכל אני מתכוון לכך שאתה בכוונה יוצר ומנצל את הסיטואציה ע"מ להביא לרווח אישי כלשהו) ותראה איך אנשים יתנהגו אליך בצורה הרבה יותר נחמדה.

אל תעשה לחברך מה ששנוא עלייך, דרך ארץ קדמה לתורה - תפנים את שני המשפטים האלו ואת משמעותם ותבין על מה אני מתווכח איתך כ"כ הרבה שורות.

זה שהחוק לצידך עדיין לא נותן לך לגיטימציה לפגוע, לנצל, ולמרר את יומם של אנשים.

ובקיצור, להתנהג כמו רובוט - כזה שממלא הוראות ועוקב אחרי חוקים מוגדרים מראש, כזה שאין לו רגשות ויצרים - כזה שלא יודע סלחנות וסובלנות מהי.

DOESN'T WORK HARD

• תוכן חדש...