Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6848 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן! הרכב המדובר הוא מיצובישי קולט שנת 94' מנוע 1600 ידנית.

החלפתי לפני חודש באוטו מנוע צעדים חדש (החלק שאחראי על הייצוב טורים).

והלך באוטו ראש מנוע לפני שבועיים, הוא שופץ ומאז האוטו נוסע וסוחב פשוט מצוין.

יש לי רשיון כבר מעל שנתיים ונהגתי בהמון מכוניות ידניות חדשות וישנות, ובחיים לא עשיתי את הניסוי הבא:

מה קורה שעוזבים את הגז (האוטו עדיין בהילוך לא משנה איזה) ונותנים לאוטו פשוט לנסוע? מה שחשבתי שאמור להיות זה שהאוטו פשוט יוריד את המהירות, ויגיע למצב שהסלד יורד ויורד עד כדי כך שאני יצתרך להכניס קלאץ' וככה המנוע לא יתכבה.

אז עשיתי את הניסוי הזה סתם במקרה אמרתי ננסה נראה מה יהיה, הכנסתי לראשון נתתי גז הגעתי ל25 קמש ועזבתי.

האוטו יורד יורד יורד מתחיל לרעוד כמעט נכבה הכנסתי קלאץ'- התסדר, לפי דעתי זה תקין.

אז ניסיתי את אותה פעולה סתם בהילוך שלישי אמרתי ננסה נראה מה יהיה, הגעתי לאיזה 60 קמש בהילוך שלישי, עזבתי את הגז ואמרתי נראה מה יהיה.

האוטו הוריד מהירות , יחד עם זה גם הסלד ירד, ולהפתעתי שהאוטו הגיע לסביבות ה30 קמש הוא פשוט התייצב על המהירות הזו, ונסע בלי לגמגם בלי כלום ובלי גז! - תזכורת אני עדיין בהילוך ולא נוגע בכלום חוץ מההגה, האוטו במישור, לא עליה ולא ירידה.

(אולי צריך לציין שהחלפתי בגיר 4 בוקסות חדשות כי המוט התנדנד ומאז ההליוכים נכנסים חלק בלי רעש ובלי כלום, לפני ההחלפה בהילוך שלישי היו קצת חריקות).

אז מה הולך פה? האם זוהי פעולה תקינה בכל רכב? אולי בהילוך ראשון לא היה מספיק סלד אז הוא שאף להיכבות ובשלישי זה היה קצת יותר אז הוא פשוט התייצב בלי גז?

תודה מראש,

אוהד.

פורסם

אולי תפסיק לצאת מעורך כדי לחפש תקלות שלא קיימות?

המכונית תקינה לחלוטין. המנוע מגיע לסל"ד סרק ושומר עליו. אם התיבה נמצאת בהילוך משולב, המכונית תתקדם ולא תכבה גם אם תגיע לעלייה - כל עוד מדובר בכזו שמנוע הצעדים מסוגל לפצות על ההתנגדות הנובעת ממנה.

גם בהילוך ראשון המכונית לא היתה כבית. אתה פשוט נבהלת מהמהירות האיטית וחשבת שהמנוע עמד לכבות. הוא לא.

פורסם

אני לא מחפש תקלות ומנסה למצוא דברים באוטו,

האוטו לא חדש, יד רביעית ולהביא אותו למצב שאני הבאתי אותו זה ממש נדיר, מכיוון שהאוטו כלכך שמור מכל בחינה שהי , כל דבר קטן שנראה לי קצת מוזר אני מחפש את מי לשאול ועם מי להתייעץ וזה רק מראה כמה שאני אוהב את הרכב ואת נושא הנהיגה\מוטוריקה בכללי.

בקשר לתשובה, אם אין לאף אחד מה להוסיף\לתקן בקשר לתשובה של הבחור מעליי, אני מניח שזה נכון ואם כן אז תודה רבה על התשובה ומבחינתי אפשר לנעול את הפוסט.

תודה,

אוהד.

פורסם

זה שלא אתה עשית אלה מכונאים במוסך עשו שיפוץ של רכיבים שלא אתה התקנת.... ובטח בטח אחריי שמן הסתם הם נפגמו... ולקרוא לזה "הבאתי את האוטו למצב נדיר" .... נראה לי קצת לא הגיוני.

• תוכן חדש...