Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רישיון ג'. איך, כמה, ולמה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6841 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מכיר את הדרגות החדשות שאמרתם עם האותיות באנגלית, אבל אני אנסה לעשות קצת סדר ממה שאני יודע.

רשיון 03 זה עד 15 טון.

מעל 15 טון זה רשיון 13. כשיש לך ותק של שנה עם הרשיון הזה אתה יכול להוציא רשיון סמי/פול טריילר - 04.

ממה ששמעתי, השידרוג ל04 זה ממש בקטנה, איזה 2 רוורסים. אם יש לך מעל 15 (13) אתה יכול לנהוג על הסוס של הסמיטריילר או על משאית פול טריילר בלי הנגרר. (וצריך לכסות את הוו גרירה/צלחת). שמעתי שאם תופסים אותך עם נגרר זה כולה קנס של איזה 400 ש"ח בלי נקודות בלי כלום.

עכשיו הם מנסים להיות כמו אירופה אז שינו את ה15 טון ל12 טון וקראו לו C. אצל מי שהוציא 03 לפני ששינו את הדרגות זה נשאר עד 15 טון ולפי מה שהבנתי מכאן הם קוראים לזה C1.

פורסם

אתה יכול לנהוג על הסוס של הסמיטריילר או על משאית פול טריילר בלי הנגרר. (וצריך לכסות את הוו גרירה/צלחת).

עניין הכיסוי הוא רציני?

!you ate today? thanks to the farmer

חימושניק פנתר הוא חימושניק מאלתר!

פורסם

בתור אחד שיש לו מעל 15 ובאמת למד לתאוריה צר לי לחדש לכם שאתם לא יכולים עכשיו לנסוע עם רק עם הסוס.

ברשיון הרכב של הסוס יהיו רשומות דרגות הרשיון שאיתו מותר לך לנהוג על הרכב, ויהיה רשום E שזה רשיון גורר\תומך או בפי העם פול\סמי טריילר. כמו שברכב הפרייבט שלכם יהיה רשום שצריך רשיון דרגה B על מנת לנהוג בו.

ולעניין הרשיונות:

ישן:

02 - עד 4 טון (בצד הבינ"ל יהיה כתוב B)

03 - עד 15 טון (בצד הבינ"ל יהיה רשום C)

13 - מעל 15 טון (בצד הבינ"ל יהיה רשום C)

חדש:

B - עד 3.5 טון

C1 - עד 12 טון

C - מעל 12 טון

E - גורר\תומך (פול\סמי טריילר)

כדי להוציא רשיון C צריך שיהיה וותק של לפחות שנה בנהיגה על C1, וצריך לעבור תאוריה מיוחדת ("תקנה"), וטסט על רכב מעל 15 טון.

ולכל מסיעי הנוסעים, לפי מה שהבנתי הולכת להיגמר תקופת ה"היתרים" המיוחדים להסעת נוסעים ללא רשיונות D למיניהם (אוטובוס, מונית, וכו'). כיום כידוע ניתן להוציא בתהליך פשוט יחסית היתר להסעת נוסעים ברכב פרטי. לדוגמא לנהוג על רכב עם 10 מקומות, (ו10 אנשים כמובן) על רשיון 02. (עם היתר שנקרא 150)

כיום צריך להוציא רשיון D3 לאוטובוס פרטי זעיר, או D1 למונית, או D לאוטובוס.

ומה שבאמת ביאס אותי שבדרגות רשיון הישנות, יכולתי להסיע ברכב פרטי עד 11 נוסעים. כיום נהגי משאית יכולים להסיע רק 8 נוסעים, כמו ברשיון B.

פורסם

03 - עד 15 טון (בצד הבינ"ל יהיה רשום C)

C1 - עד 12 טון

C - מעל 12 טון

כדי להוציא רשיון C צריך שיהיה וותק של לפחות שנה בנהיגה על C1, וצריך לעבור תאוריה מיוחדת ("תקנה"), וטסט על רכב מעל 15 טון.

כרגע יש לי 03. אם אני אחדש את הרשיון יהיה לי C? כלומר יהיה לי אוטומטית מעל 15? זה ממש לא מסתדר לי...

ומה שבאמת ביאס אותי שבדרגות רשיון הישנות, יכולתי להסיע ברכב פרטי עד 11 נוסעים. כיום נהגי משאית יכולים להסיע רק 8 נוסעים, כמו ברשיון B.

זה תקף גם למי שהוציא רשיון מזמן? מה עם מי שעובד בהסעות? יצטרך רשיון חדש???

פורסם

בעלי ה03 יקבלו C1 והיתר עד 15 טון

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

פורסם

מי שיש לו עד 15 יקבל ברשיון עד 12 ,ובסעיף הגבלות והיתרים "רשאי לנהוג בישאל ברכב עד 14.999" (גנבו לנו ק"ג).

לגבי מספר הנוסעים לבעלי רשיון 03 ,זה ודאי ?

ומי שיש לו מעל 15 ?

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
כרגע יש לי 03. אם אני אחדש את הרשיון יהיה לי C? כלומר יהיה לי אוטומטית מעל 15? זה ממש לא מסתדר לי...

זה תקף גם למי שהוציא רשיון מזמן? מה עם מי שעובד בהסעות? יצטרך רשיון חדש???

03 הופך לC1.

13 הופך לC.

עכשיו מסתדר?

ומי שיש לו את ההיתר הזה, נדמה לי שיקבל את הרשיון החדש ישר, לא ביררתי כי זה לא עניין אותי כל כך האמת.

ולמר אומי5:

כן, זה לצערי ודאי. וזה רטרואקטיבי, זאת אומרת תקף גם על מי שהוציא רשיון לפני כניסת התקנה.

וכן, בעלי רשיון C וC1 יוכלו להסיע רק 8 נוסעים במקום 11.

ועוד דבר, ה"היתר" הישראלי של עד 14,999 הולך להימחק לך בשנה-שנתיים הקרובות, או בחידוש רשיון הבא שלך. (אני לא בדיוק בטוח) אם אני זוכר נכון זה תקף עד ינואר 2008, אבל יש אנשים שטוענים אחרת. במשרד התחבורה לא מצאתי תשובה לעניין, ולצערי גם לא את הכתבה שממנה לקחתי את המידע.

כנ"ל עם שאר ההיתרים של דרגה B המאפשרים לנהוג עד 4 טון.

לבעלי רכב בעייתי יחודשו היתרים לרכב ספציפי.

פורסם

האמת שעיניין ה15 טון לא מטריד אותי יותר מידי ,בכל מקרה עד היום לא הגעתי למעל 10 טון כמעט אף פעם .

ואם אני אצטרך אני יעשה מעל 12 © ,אבל ל11 נוסעים הגעתי הרבה מאוד פעמים .

אגב הבנתי מאבא שלי (שקשור בעקיפין לתחום) שואנים שעד היום הורשו לקחת 11 נוסעים ,או שירשם "אוטובוס זעיר" או עד 8 נוסעים.

בעסה...

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אם אני בעל רישיון מעל 15 טון עם וותק של 8 שנים וארצה לעשות רישיון לסמי טרלייר ,כמה שיעורים חובה ידרשו ממני? והאם אני אצטרך לעשות תאוריה לסמי טרלייר?

פורסם

גם אם התאוריה של מעל 15 (ה"תקנה") הייתה תקפה על סמי טריילר אתה היית צריך לעשות אותה מחדש.

התאוריה של מעל 15 תקפה לאוטובוס, אבל לשנה בלבד. אבל באוטובוס גם צריך מבחנים עיוניים אחרים בנוסף.

• תוכן חדש...