Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[פיאט פונטו 98 ,1300] טיפול 10 אלף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6833 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

הצטרפה למשפחה עוד מכונית , פיאט פונטו שנת 98 מנוע 1300 (פונטו 60) . בשביל השקט הנפשי החלטתי לעשות לרכב טיפול 10 אלף ויש לי כמה שאלות

החלקים שאני מתכנן להחליף הם , פילטר אויר , פילטר שמן +שמן , פלאגים , נוזל קירור, חוטי הצטתה ופילטר דלק

אני כמובן מעדיף לבצע את הטיפול לבד , עקב כך שפיאט הכל מאוד נגיש ופשוט מבחינה מכנית .

בנוגע לפילטר שמן , לפי מה שאני יודע צריך מכשיר מיוחד כדי לפתוח אותו אם כן איך קוראים למכשיר הזה? וכמה מחירו בערך?

מה כמות השמן שנכנס בפונטו?

היכן ממוקם הפילטר דלק? האם החלפתו פשוטה יחסית או מסובכת?

ועוד שאלה של כל כך קשורה לטיפול 10 אלף , הטורים ברכב לפעמים קופצים טיפה ומשחקים עולים ויורדים אני מניח שזה בעקבות המנוע צעדים איך הוא ממוקם בדיוק בפיאט על מנת שאני יכול לנקות אותו.

תודה מראש !

פורסם

בנוגע לבעיית הטורים.

ייתכנו מספר סיבות כגון, חיישנים תקולים או מנוע צעדים. אני מציע לך לגשת למכון שיכול לאבחן את התקלה בעזרת התחברות למחשב ההזרקה ברכב.

פלאגים, בדוק איזה דגם מומלץ ע"י יצרן איכותי. (אם אינני טועה, רפי-לין בזמנו סיפר על הרגישות של פיאט לפלאגים שלא מתאימים)

נוזל קירור, פיאט ממליצים על פאראפלו. אינני רואה סיבה לסטות מהמלצתם, נוזל קירור טוב מאוד.

סתם לידיעתך, בפונטו דור ראשון יש לבצע טיפול כל 15K.

החלפת פילטר דלק אינה מסובכת אך דורשת עדינות עקב מחבר מאוד רגיש שם (אני הייתי משאיר את זה לבעל מקצוע). פילטר הדלק נמצא בצידו הימני של הרכב לא רחוק מהגלגל האחורי.

בעניין מפתח לפילטר שמן. ראיתי בזמנו ב"חצי-חינם" (כן, רשת הסופר מארקטים באזור המרכז) מפתח כזה ב-10 ש"ח. אם אינני טועה באוטו-דיפו המחיר צריך להיות די דומה.

רענן.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

פורסם

שבת שלום

אכן כן פיאט פונטו רגיש מאד לפלגים מקוריים

ובכלל גם אם תקנה הכל מקורי

כיסך לא ינזק קשות כי מחירי החלקים בפיאט שוים לכל נפש

הפאראפלו פשוט מעולה הקסנטיה שלי נהנית ממנו מאד

מחירו כ 38 +מעמ לליטר מומלץ ביחס 1:1 עם מים מזוקקים

שא ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם

מנוע הצעדים אצלי (פונטו 75, MPI), ממוקם על בית המצערת. כשתפרק את פילטר האוויר אתה תראה אותו ממש מול עיניך, הוא בצורת ריבוע או מלבן, ומחובר אליו תקע, אצלי הוא בצבע שחור. אני מאמין שאצלך הסידור הנ"ל זהה.

ROOONEEYY

פורסם

היי

בתור אחד שמחזיק רכב זהה ההמלצות שלי הן:

פלאגים מסוג NGK הם המתאימים והנפוצים ביותר.

פילטר דלק אל תחליף לבד: בפעם האחרונה שהחליפו לי גרמו לי לנזק של 450 ש"ח כתוצאה ממשיכה לא מבוקרת נשברה הפייה של המשאבת דלק.

לגבי מגבר הטורים: יש פרוצדורה מסויימת בספר של haynes, מוציאים מנקים הכל ואז צריך להחזיר ולא לסגור את הברגים ממש, להתניע ושוב לכבות, לנתק את המצבר, שוב להתניע (עד שהוא מתאפס על המקום המדוייק) ורק אחרי זה לסגור סופית. (עשיתי את זה דיי מזמן אני לא סגור לגבי הסדר הנכון, אבל אם תרצה אני יבדוק לך)

פורסם

תודה לכל המגיבים :-P

היום החלפתי ברכב את הפלאגים (קניתי בסוף פלאגים של בוש שרשום עליהם במפורש על הקופסא שהם תואמים לפיאט ) נוזל קירור של פרסטון ואת הפילטר אויר .

את הפילטר דלק כנראה שאני יתן למישהו אחר לעשות כי באמת זה ניראה קצת מסובך.

דבר אחד שעוד לא עשיתי זה להחליף שמן מכוון שאני לא מצליח לראות למטה ברכב איך פותחים את הבורג ניקוז מהקרטר

צריך מפתח הלן? אם כן איזה מידה?

פורסם

היום החלפתי ברכב את הפלאגים (קניתי בסוף פלאגים של בוש שרשום עליהם במפורש על הקופסא שהם תואמים לפיאט ) נוזל קירור של פרסטון ואת הפילטר אויר .

עשית הפוך ממה שכולם כתבו לך, הא?

פלאגים - רק מקורי. נקודה.

נוזל קירור - פראפלו. לא פרסטון... פראפלו.

למה אתה פותח שרשור ומתייעץ אם אתה קונה הפוך מכל מה שהמליצו לך ?

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

חרטה ברטה. מה בדיוק יקרה אם הוא ישים פלאגים של בוש? הרכב פתאום יסע כמו אונו 45? לפונטו שלו יתאימו גם פלאגים של DENSO, גם של בוש, וגם של מרלי. מניסיון, הם כולם עובדים אותו הדבר (מנסיון על בוש ודנסו).

כ"נל לגבי נוזל של פרסטון. במה בדיוק הנוזל של פאראפלו טוב יותר? זה שהוא מקורי וזה שהוא אולי עולה יותר לא אומר שהוא טוב יותר. מה עם נוזל של פרסטון האוטו יתחמם יותר? או שהוא יצטרך לעשות ראש כל שנתיים?

סה"כ מדובר בפונטו 60, לא במעבורת חלל. קצת פרופורציות אנשים.

ROOONEEYY

פורסם
חרטה ברטה. מה בדיוק יקרה אם הוא ישים פלאגים של בוש? הרכב פתאום יסע כמו אונו 45? לפונטו שלו יתאימו גם פלאגים של DENSO, גם של בוש, וגם של מרלי. מניסיון, הם כולם עובדים אותו הדבר (מנסיון על בוש ודנסו).

כ"נל לגבי נוזל של פרסטון. במה בדיוק הנוזל של פאראפלו טוב יותר? זה שהוא מקורי וזה שהוא אולי עולה יותר לא אומר שהוא טוב יותר. מה עם נוזל של פרסטון האוטו יתחמם יותר? או שהוא יצטרך לעשות ראש כל שנתיים?

סה"כ מדובר בפונטו 60, לא במעבורת חלל. קצת פרופורציות אנשים.

ערב רב

כשיתחילו זיופים לא מובנים נורת הזרקה דולקת ילכו סלילי ההצתה או לחילופין מחשב מנוע

אז תבינו למה אומרים פלגים מקוריים

לא נורא יהיה בסדר

שא ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם

את זה אני אומר מניסיון של אח גדול שעבד כמה שנים בתור מפקח מוסכים של חברת "פיאט".

או שגם זה לא מספיק טוב בשבילך...

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
בנוגע לבעיית הטורים.

.

סתם לידיעתך, בפונטו דור ראשון יש לבצע טיפול כל 15K.

רענן.

אתה בטוח לגבי זה?

ברשותי פונטו שנת 95 ואני עושה טיפול כל 10K.

דבר שני לגבי הרגישות לפלאגים, הבנתי שהרגישות הגדולה היא בפונטו דור שני ולא בדור הראשון, או שאני טועה?

פורסם

עד לפני כמה חודשים הייתה ברשותי פונטו דור ראשון שטופלה במורשה בלבד. המוסך שלי הסב את תשומת ליבי לעניין ככה שאני סמוך ובטוח. יש לבצע טיפול כל 15K ק"מ, פעם טיפול קטן ופעם גדול, לסירוגין.

בכל מקרה יש שימליצו על החלפת שמן מנוע באופן תכוף יותר, כל 8K עד 10K ק"מ ולא כל 15K.

אגב, בפונטו דור שני, ספייס, הטיפול מבוצע כל 20K ע"פ המלצת היצרן.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

• תוכן חדש...