Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. השאלה עבור הרכב של גיסי.

יש לו פולקסואגן ונטו שנת 1998 גיר אוטומט. נקנה לפני כחודשיים. בקיץ כשהוא מדליק מזגן כאשר יש פקק, או בעליות מהבהבת הנורה של השמן . לא חסר מים ולא נדלקת הנורה של חוסר מים. פעמיים קרה בסיום הנסיעה כי המים התפרצו ויצאו, ואף הגז של המזגן ברח. המוסך איבחן כי נתפס ההילוך בגיר בשלישי. הוא הגיע למסקנה כי המים מתחממים בגלל הרדיאטור ולכן השמן מנוע מתחמם , מה שגורם לשמן הגיר להתחמם ולכן ההילוך נתפס בשלישי.

המוסך (לא מורשה יבואן, אך נחשב למבין. מוניות רבות מטפלות אצלו) המליץ לנקות את הרדיאטור של המים. הרדיאטור נוקה, ואכן רק 5 מעברים היו פתוחים.לאחר הניקוי הבעיה חזרה ונדלקה הנורה של השמן, כאשר לא חסר שמן.

בנוסף בוצעה החלפת שמן גיר בעלות של 600 ש"ח, החלפת שמן מנוע (חצי סינטטי) ופילטר שמן, וקריאת ומחיקת תקלות.

הבעיה כרגע נשארה במצבה.

האם לדעתכם הבעיה ברדיאטור , בקולר שמן או בגיר? האם ייתכן קשר בין התקלות כפי שהמוסך טוען?

תודה מראש.

פורסם

קנינו וונטו 97 לפני כ3 שנים, עם 89 אלף קילומטר, היום הרכב עומד על 120 אלף קילומטר,

מאז שקנינו תמיד עבד עם מים ירוקים, ואף פעם לא התחמם או הייתה בעיית שמן,

בדרך כלל אם מופיע הנורה של השמן על המסך זה אומר חסר שמן, הוא מרגיש שהשמן לא מגיע אליו, תבדוק אולי החיישן לא תקין,

שלא יתחמם יותר אני ממליץ להחליף משאבת מים ורדיאטור.

תמיר

פורסם

יש בעיה ככל הנראה שקשורה ליוניט לחץ השמן /משאבת שמן / מגעים שנמצאים על הדרך .

אחת או יותר מהסיבות הנ"ל גורמים למנורה להידלק.

המצב אינו בריא ועלול להוביל בסופו של דבר לסופו של המנוע באם לא תטפל באופן מיידי ויסודי בתקלה.

דווקא בתקלה כזו שווה לשלם עוד קצת ולתת למומחים ביותר לרכב הזה ספציפית לעלות על התקלה ולא לעבוד בשיטת נחש -מצליח.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

מקריאה נוספת בפורום הבנתי שהחלפת שמן גיר בתיבה אוטומטית של VW אינה מומלצת כלל, מה שגורם לי שוב לתהות האם המוסך אכן מקצועי. אשמח לחוות דעתכם.

פורסם

האם יש ברכב שעון חום? (אני מאמין שלא, אחרת לא היה מצב של מים מתפרצים, אבל רוצה לוודא). נורת שמן מהבהבת יכולה גם לסמן חימום יתר, כך זה היה ב-AX שהיה לי. אתה צריך להסתכל בספר רכב (ספר משתמש מספיק, לא צריך ספר טיפולים) ולראות, מה התקלה המסומנת.

שמן גיר לא קשור לשמן מנוע ולא מתחמם ממנו. אני לא מכיר את הרכב שלך, אבל בחלק מהרכבים תיבות אוטומטיות מנצלות קירור מים ע"מ לצנן את שמן הגיר, ובמקרה כזה חימום יתר של מים אכן משפיע על שמן הגיר - לא יודע אם זה אכן המקרה, אבל זה המקרה היחיד עם השפעה חיצונית על שמן גיר. חימום שמן גיר מוריד מצמיגותו, אבל אני לא מבין בתיבות האוטומטיות ולא יודע, אם ירידת הצמיגות של השמן בעיקבות חימום יכולה להשפיע מספיק כדי למנוע העלאת הילוך (ירידת צמיגות = החלשת המעבר של מומנט המנוע בממיר מומנט). אם אצלך אין צינון שמן בעזרת נוזל קירור של המערכת, אז התופעות בכלל לא קשורות (גיר וחימום מנוע).

האם הרכב מאבד נוזל קירור?

פורסם

הבעיה שאתה מתאר (נורת לחץ שמן מהבהבת בטורים נמוכים + שמן מנוע חם בטמפרטורת עבודה ) נשמעת כבעיה של לחץ שמן נמוך .

סביר שהבעיה לא בסנסור ושיש בעיה אמיתית במשאבת שמן \ אחד ממעברי - מחזירי השמן .

תבקש במוסך שיחברו את הרכב אל מד לחץ שמן חיצוני ויבדקו אם הלחץ תקין בסל"ד נמוך ומנוע חם- אם לא צריך לבדוק מה גורם ללחץ הנמוך .

לחץ שמן נמוך קטלני למנוע , ולא כדאי לנסוע במצב כזה .

פורסם
הבעיה שאתה מתאר (נורת לחץ שמן מהבהבת בטורים נמוכים + שמן מנוע חם בטמפרטורת עבודה ) נשמעת כבעיה של לחץ שמן נמוך .

לחץ שמן נמוך בסל"ד מוגבר (לפי התנאים שהוא מתאר - מאמץ, עלייה וכו'), בא ממקור אחד - חימום יתר, המוריד את צמיגות השמן.

אני חושד בחימום יתר וחיישן טמפ' לא תקין שלא מצביע על חימום יתר, שפיכת מים בסוף נסיעה מצביעה לכיוון הזה.

פורסם

חימום יתר מעורר לפעמים את הבעיה - אך לא קשור לבעיה , כיוון שמנוע עם לחץ שמן תקין - יספק לחץ שמן תקין עד לסוף חייו של המנוע כתוצאה מחום מנוע גבוהה .

ככה שסביר שיש בעיית לחץ שמן נמוך - שמתעוררת כאשר חום המנוע עולה קצת (יכול להיות שהחום מנוע תקין ) והשמן נהיה יותר דליל

פורסם
מקריאה נוספת בפורום הבנתי שהחלפת שמן גיר בתיבה אוטומטית של VW אינה מומלצת כלל, מה שגורם לי שוב לתהות האם המוסך אכן מקצועי. אשמח לחוות דעתכם.

12345

פורסם
...... החלפת שמן מנוע (חצי סינטטי) ופילטר שמן, וקריאת ומחיקת תקלות.....

על פי נסיון ען הגולף III הבעיה מוכרת. יכול מוד להיות כי משאבת שמן מנוע מלוכלכת או די סתומה. הייתי ממליץ על ניקוי יסודי של משאבת השמן. בכל מקרה. ממליץ לך מיידית לעבור משמן חצי-סינטטי למינרלי בצמיגות 15W/40 , מה שהיצרן ממליץ ברכב הזה! נתקעתי עם הבעיה הזאת של נפילת לחץ השמן כאשר הייתי שם 10W/40 חצי-סיננטטי, ולאחר מעבר למינרלי 15W/40 הבעיה נפתרה. ממליץ לך על שמן LIQUI MOLY 15W/40 TOURING HIGH TECH שמאושר לרכב הנ''ל (ג'ריקן עם תוית אדומה ב-4 או ב-5 ליטר). תנסה בהקדם ותדווח!

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

ידידי החביב...

עצתי אליך היא כזו

באם אתה באיזור ת"א פנה למוסך מורשה בשם תושיה... הם נמצאים באחים מסלאויטה 10

בקש את חיים ותאר לו את התקלה

המוסך אמין, הבנאדם מקצוען ללא תחרות ובנוסף המחיר הוגן לכל נפש.

אין לי ספק שלאחר שהוא יבצע דיאגנוסטיקה לרכב שלך הבעיה תיפתר...

אם בחרת לשמוע לעצתי ובין אם לאו - שא ברכה והצלחה

נמרוד

• תוכן חדש...