Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6893 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביום חמישי הכנסתי את הרכב הנ"ל לטיפול שכולל רענון נוזלים מלא, החלפת פילטרים, החלפת שתי רפידות והחלפת פלאגים. כמובן שהמחיר היה שווה לכל נפש, במיוחד הפלאגים אירידום הממש זולים.. בשביל הסקרנות, הטיפול+עבודה+מע"מ- 2900 ש"ח!! שזה יותר מפי 2 מטיפול זהה שעשיתי לפונטו hgt הקודמת שלי.

טוב הסיבה שהתכנסנו לכאן היא "שהגאונים" במוסך (מורשה- מרכזי יש לציין) מילאו מי קירור עד חצי סנטימטר מתחת לקו המינימום. כמובן שמישהו במוסך כבר "קיבל בראש" על העניין, אבל שאלתי היא אם אני יכול להשלים את החסר ע"י מי קירור של יצרן איכותי אחר (בצבע כחול) במקום המים החסרים? האם ייגרם נזק מעירבוב של שני סוגי נוזלי קירור במערכת?

תודה.

לירן

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מדוע שהמוסך לא ישלים את הטיפול ויוסיף את אותו נוזל קירור? במחיר ששילמת עבור הטיפול אתה צריך לקבל גם חוקן חינם.

לא רצוי לערבב נוזלי קירור שונים. אינך יכול לדעת מה תהיה ההשפעה. אם הנוזל מדולל במים, עדיפה הוספת מים על הוספת נוזל מסוג אחר.

פורסם

היית צריך להתייעץ או לפחות לעשות חיפוש בפורום לפני ששילמת על הפלאגים. עלותם אצל היבואן היא כ-800 שקלים (לפני הרכבה) ודובר כאן לא פעם על אפשרות להשיג תחליפיים בפחות מחצי מחיר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

טוב הסיבה שהתכנסנו לכאן היא "שהגאונים" במוסך (מורשה- מרכזי יש לציין) מילאו מי קירור עד חצי סנטימטר מתחת לקו המינימום.

לירן

לא הגזמת קצת עם הדרמטיות של הכותרת? חשבתי מינימום שכחו למלא שמן , נסעת לדרכך ונתפס מנוע.

אני מצד שני הרבה יותר נבהלתי מהמחיר ששילמת :shock:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

רוני העניין שזה אפילו לא תחליפיים זה אותם פלאגים.

והפלאגים נדמה לי הם פלטיניום ולא אירידיום כלומר היותר יקרים.

גם את הרפידות של פרודו אפשר להשיג בשוק ביותר זול מאשר אותם רפידות עם השם רנו עליהם.

גם המים שמילאו לך זה נוזל קירור של פז בצבע אדום ככה שכל מה שתוסיף מעבר יהיה יותר איכותי.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

השאלה היתה במקור בנוגע לעירבוב שני סוגי מי קירור. יש למישהו ידע בעניין? אם לא מומלץ, אפשר פירוט מדוע? אם אני משתמש בנוזל איכותי יותר מהקיים כבר ברכב מדוע אמורה להיות בעיה?

נ.ב.

אני כמעט בטוח שהאירידיום הם היקרים יותר.

פורסם

לא הבנתי מדוע שלא תיגש למוסך ?

אם נתת להם בראש , אני בטוח שהם יוסיפו חצי ליטר מבלי להתווכח .

האם סוג הנוזל המדוייק מופיע בחשבונית ??

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

פלאגים אירדיום לא בהכרח יקרים יותר מפלגים פלטינה ואחרים.

אצלי לדוגמא ברכב הזמנתי מחו"ל פלאגים פלטינה של NGK שמגיעים במקור בלאון ובאיביזה 20VT ומסתבר שהם יקרים בהרבה מפלאגים ארדיום של IK22 DENSO או IX NGK (חפשתי בארץ ברחוב המסגר וגם בחו"ל).

800 שקל לפלאגים נשמע תמוהה לחלוטין. איזה דגם הפלאג?

(אגב, הסיבה שבחרתי במקוריים היות והם מחזיקים 60 אלף ק"מ ע"פ היצרן)

פורסם

אין בעיה לערבב נוזלי קרור. יותר חשוב להחליף פעם בשנתיים מאשר לערבב או לא לערבב.

על אחת כמה וכמה אחרי מה שבנדר אמר - שמו לך נוזל קרור של פז ככה שאין הרבה לאן לרדת מכאן.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם
לא הבנתי מדוע שלא תיגש למוסך ?

אם נתת להם בראש , אני בטוח שהם יוסיפו חצי ליטר מבלי להתווכח .

כי לגשת למוסך זה אומר לקום מוקדם יותר בבוקר (מה שאני לא אוהב לעשות) לבזבז זמן שאין לי (סטודנט בתקופת מבחנים), להפסיד שעתיים של עבודה שבמהלכה יש לי זמן ללמוד, לשרוף דלק על נסיעה למוסך במרחק של 20 דק' לכל כיוון לא כולל פקקים של הבוקר וכל זה בשביל חצי ליטר של נוזל קירור פחות איכותי ממה שיש לי בבית בכמויות מסחריות. בגלל זה שאלתי אך ורק לגבי עירבוב של שני סוגי נוזלי קירור. ברור שהמוסך לא מתנער מאחריות והם הציעו בעצמם (לאחר התנצלות) שאני אגיע והם יחליפו לי את כל המים שבמיכל. אז אני חוזר ושואל: האם יכול להיגרם נזק מעירבוב שני נוזלי קירור לאחר שהבהרתי שאם לא ייגרם נזק אין לי סיבה מוצדקת לנסוע למוסך?

**עריכה** בזמן שכתבתי את התגובה הזו גרשון המשפר הקדים אותי. תודה.

פורסם

הבעיה היא בעירבוב נוזלים בעלי הרכבים כימיים שונים. ערבוב כזה יגרום לביטול השפעתם של תוספי ההגנה מפני קורוזיה ואבנית אשר נמצאים בנוזלי הקירור.

פורסם

אסור לערבב נוזלי קירור מסוגים וצבעים שונים.

אם חסר קצת עדיף להוסיף מים מזוקקים, אבל רק במידה והכמות זניחה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6893 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...