Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אקולייזר הוא מעין מערבל בטון , תנסה לחשוב מה קורה כאשר מכינים מרק ירקות שבו ניתן לטעום כל ירק וירק ואז....

זורקים אותו למערבל מזון icon_lol.gificon_lol.gificon_lol.gif

אקולייזר לעולם לא ישפר מערכת שהיא איכותית , הוא יכול מקסימום להרוס את התוצאה ,שוב אני מדגיש איכותית!

פורסם

קשה לי להבין איך אתה יוצא בהצהרה כזאת.

אקולייזר עם כבר עושה סדר בדברים ומאפשר לך להוסיף איפה שאתה אוהב ולהחסיר איפה שאתה לא - מערכת טובה איכותית ככל שתהיה, לא תמיד מסוגלת לקלוע לטעם של מי שקנה אותה. האקולייזר נכנס כאן לפעולה ומעלים את המשפט "תמיד חסר משהו".

אבל כמו שאמרתי - יש שתי אסכולות, כל אחת צודקת במשהו וטועה במשהו.

אתה פשוט צריך להחליט לאן אתה שייך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אקולייזר עושה מישמש בכל הצלילים ומוציא לך משהו אחר לגמריי.

אקווליזר לא עושה מישמש. הוא מגביר/מנחית תדר מסוים או אינטרול תדרים מסוים.

מה כל הערסים עושים, מותחים לך את הטראבל עד לשמים וכנ"ל את הסאב..אומנם זה מרעיד את כל השכונה אבל,זה רחוק שנות אור מרמת המקור.

מה קשורים אנשים שלא מבינים בסאונד לנושא פה ?

,אם תשים את הזמר עם הבמה מולך,אתה בחיים לא תשמע עם טראבל צורם ובאסים שמפוצצים לך את האוזן.

שוב , אין קשר בין בניה ומיקום נכון של במה לבין אופי הצליל שקשור. קח לדוגמא את פוקל ומורל הידועים . עם שניהם אפשר להגיע לבמה מעולה תוך ציוויון צליל שונה לחלוטין.

עכשיו בוא נחבר כמה דברים ביחד.

כמו שנאמר , מערכת איכותית שאליה אנחנו שואפים תשחזר ותנגן את המקור בדיוק כמו שהוא הוקלט.

עכשיו נכנסנו לאוטו , שהוא סביבה אקוסטית גרועה ביותר. ניקח לדוגמא רמקול ברמה מעולה , עם הענות תדרים שטוחה לגמרי. כשנכניס אותו לרכב בגלל התנאים שנכפים עלינו (מיקום מאזין לא סימטרי , מיקום אלמנטים שמיצר תדרים חוזרים , הפרדת אלמנטים ופיזור מקורות השמע וכו) בפועל הרמקול המסוים ברכב המסוים יקבל פיקים בתדרים מסוימים. ברכב אחר הפיקים יהיו שונים. שוב , כל רכב והאילוצים שלו. על מנת לתקן את הפיקים האלו משתמשים באקוולייזר ומעבדים למיניהם. בעזרתם אפשר לקבל את ההענות תדרים השטוחה .

בשביל להגיע לרמת מקור עם כמה שפחות הפרעות בדרך ועיוותים...אקולייזר רק יהרוס.

בתאוריה אפשר להגיד שכל תוספת של מעגל חשמלי כזה או אחד יכולה להוסיף עיוותים מסוימים. זה אולי היה נכון לפני אי אילו שנים. כיום המעבדים ברמה המיועדת לא יכניסו שום הפרעה למערכת שמותקנת ומתוכננת כמו שצריך. צריך לזכור שרמת האלקטרוניקה כיום מסוגלת לרדת לרזולוציות גבוהות הרבה יותר ממה שהאוזן והמח שלנו מאפשרים לשמוע.

אקולייזר לא יכול להוציא מרמקול את מה שהוא לא תוכנן לתת,מה שכן הוא עושה,זה לסחוט מהרמקול ולמתוח טווח מסויים של צלילים ולהכניס אותו לעיוותים.

אקולייזר לא אמור לגרום לרמקול לעשות דברים שהוא לא אמור לעשות. רמקול עובד בטווחים מסוימים של עוצמה עבור כל תדר. האקווליזר מאפשר לנו להתאים את הענות התדר לתנאים של המערכת מבחינת אקוסטיקה ומבחינת התאמה לשאר הרכיבים.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

לסיום אני יאמר רק דבר אחרון, אם אתה משקיע אלפי שקלים בכל רכיב ורכיב,אם זה בחיווט ואם זה ברמקולים או בנגן מקור,ועוד... ושואף לשלמות ולטוב ביותר,ולבסוף אתה בא ומוסיף אקולייזר ב 500 שקל, שמשנה לך את הצלילים , וזה עושה לך טוב - תתחדש.

כל אחד יעשה מה שנראה לו לנכון, אני אישית חושב שזה שבמערכת איכותית זה רק הורס.

פורסם

כל מכשיר גרוע יהרוס. הכוונה כמובן למכשירים איכותיים.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
אם אתה משקיע אלפי שקלים בכל רכיב ורכיב,אם זה בחיווט ואם זה ברמקולים או בנגן מקור,ועוד... ושואף לשלמות ולטוב ביותר,ולבסוף אתה בא ומוסיף אקולייזר ב 500 שקל, שמשנה לך את הצלילים , וזה עושה לך טוב - תתחדש.

כל אחד יעשה מה שנראה לו לנכון, אני אישית חושב שזה שבמערכת איכותית זה רק הורס.

תגיד לי , אתה בכלל קראת את הדברים שכתבתי ?

אף אחד לא מדבר על לשים קרוס באיכות ירודה עבור מערכת SQ. מדובר בשימוש במעבדים ברמת המערכת.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

GL-10 ידידי היקר,

צר לי אך מדברייך ניכר שאתה לא מספיק מקצועי או מנוסה בנושא המדובר.

בכל מערכת מקצועית לא רק שיש מקום לאקולייזר אלא הוא מוגדר כחובה!.

ויתרה מכך, האידיאל יהיה הגברה ע"י מגבר מונו לכל ערוץ מוגבר + אקולייזר 31 ערוצים מונו לכל ערוץ מוגבר.

במערכת אידיאלית תזדקק ל7 מגברים ו יחד איתם עוד 7 אקולייזרים, היום הפרוססורים מחליפים את האקולייזרים האנלוגיים.

וכל פרוססור מגיע עם אקולייזר גרפי לכל ערוץ ולפחות 15 ערוצים גרפיים לערוץ.

אין מערכת מקצועית שלא דורשת איזון בתדרים בין ימין ושמאל, אם יש פיק או דיפ באחד התדרים חובה לתקנו, אחרת המערכת היא כלל לא מאוזנת.

כל אודיופיל או מישהו שמבין בסאונד יגיד לך שאתה מדבר שטויות.

וקובע פה קביעות שאין להם בכלל בסיס ונכתבו על לא עוול בכפיך אלא רק מתור בורות בנושא.

אני לא מבין למה את קופץ ומגן על כתובייך בחירוף נפש, כאשר אומרים לך פה שמבחינה מקצועית אתה טועה!.

ברכב, אקוליזיר לא רק שהוא מעלה את עוצמת הפריאווט לגבוהה יותר פי2 ויותר שזה תורם לצליל נקי ללא רעשים ועבודה קלה יותר של המגברים, אלא הוא גם תורם לאיזון בין האלמנטים ובין הצדדים.

מישמש הוא עושה בידיים לא מיומנות ובאוזניים לא מנוסות, בגדול הגמישות שבשימוש באקולייזר לא תקבל מאף מערכת אחרת שלא תכלול אקולייזר.

אקולייזר לא רק שהוא ישפר מערכת, אני אגדיל ויאמר שאקולייזר ישפר ויתן את התפוקה המלאה מכל מערכת תהיה מושקעת כמה שתהיה!, ואני מוכן להוכיח לך את זה .

ואגב, אקולייזר ב500 ש"ח הוא לא האידיאל, אקולייזרים טובים כמו של ארק-אודיו,זאפקו,אודיוקונטרול,PPI וכו' עולים מאות דולרים בארה"ב, שלא נדבר על מחירם בישראל אם בכלל תמצא.

under construction..

פורסם

אחרי תגובות כאלה מפורטות של עופר ו-green monster לא נשאר להוסיף הרבה ואני כמובן מחזק כל מילה וטענה.

תחשוב שמורל מייצרים רמקול לרכב הם מנסים להתאים אותו לרכב ואולי להתאמה לכמה רכבים ע"מ שישמע טוב, אבל בשום פנים ואופן הם לא יכולים להתאים אותו לכל הרכבים וההתקנות.

אקולייזר בכינויו הנוסף correction unit בא לכפר ולתקן על ההבדלים בין בדיקות המעבדה של מורל (לצורך העניין) הרכיבים שלך והרכב שלך שבטח שונה לפחות במעט.

כמעט בכל מערכת SQ ברמה גבוהה תמצא 2 או יותר אקולייזרים. כיוון האקולייזר צריך להעשות בצורה מקצועית בשילוב של מכשירי מדידה (כגון RTA) ואז הוא לא יתפקד כמו "מערבל בטון" ולא יעשה שום מישמש לשצליל.

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

אגב, אני רוצה לציין עוד משהו בנושא הזה של אקולייזרים וכו'.

מסתובבים בשוק הרבה אקולייזרים של 5-7 ערוצים פרמטריים + שליטה על סאב.

הדבר הזה הינו ברכב לכל מי שיש לו HU בעל יציאה אחת למגבר חיצוני או לרכבים בעלי מערכות מקוריות.

מיציאה אחת אתה מקבל 3 יציאות פריאווט של מינימום 5V, עם אקולייזר פרמטרי 5-7 ערוצים + שליטה על סאב.

לי היה אקולייזר כזה של קלריון מדגם 774 או 775 לא זוכר במדיוק וכולם אותו דבר כבר שנים, הפך HU פשוט של JVC למכשיר בעל כל התכונות שציינתי + סאונד שונה והרבה הרבה יותר טוב, המכשיר היה גרוע(KDG400) והתוצאה הייתה פנטסטית.

במקום שהעיבוד צליל והחלוקה לקדם הגברה תיעשה ע"י הJVC שהוא גרוע מאוד, כל העיבוד והקדם הגברה נעשה ממכשיר שהוא בכלל קלריון ובעל סאונד אחר וטוב יותר מאותו JVC.

לכן, במקום לקנות מפצלים או כל דבר דומה לזה אפשר בעלות נמוכה יחסית (+-500-600 ש"ח) לקבל תוצאה טובה יותר מHU שיעלה פי 3.

סתם חומר למחשבה.

under construction..

פורסם

ניר ניר ניר...

המערכת הקודמת שלך הייתה פיקציה. אנחנו יודעים על ה P9 מתחת למושב ואיך הטבעת לוגו של "דוטק" על הממברנה של הסיז לוטוס. הטוויטרים שלך נראו כמו MT22 אבל הם היו הרוולייטור 9300.

על מי אתה בא לעבוד?! :lol:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
GL-10 ידידי היקר,

צר לי אך מדברייך ניכר שאתה לא מספיק מקצועי או מנוסה בנושא המדובר.

בכל מערכת מקצועית לא רק שיש מקום לאקולייזר אלא הוא מוגדר כחובה!.

ויתרה מכך, האידיאל יהיה הגברה ע"י מגבר מונו לכל ערוץ מוגבר + אקולייזר 31 ערוצים מונו לכל ערוץ מוגבר.

במערכת אידיאלית תזדקק ל7 מגברים ו יחד איתם עוד 7 אקולייזרים, היום הפרוססורים מחליפים את האקולייזרים האנלוגיים.

וכל פרוססור מגיע עם אקולייזר גרפי לכל ערוץ ולפחות 15 ערוצים גרפיים לערוץ.

אין מערכת מקצועית שלא דורשת איזון בתדרים בין ימין ושמאל, אם יש פיק או דיפ באחד התדרים חובה לתקנו, אחרת המערכת היא כלל לא מאוזנת.

כל אודיופיל או מישהו שמבין בסאונד יגיד לך שאתה מדבר שטויות.

וקובע פה קביעות שאין להם בכלל בסיס ונכתבו על לא עוול בכפיך אלא רק מתור בורות בנושא.

אני לא מבין למה את קופץ ומגן על כתובייך בחירוף נפש, כאשר אומרים לך פה שמבחינה מקצועית אתה טועה!.

ברכב, אקוליזיר לא רק שהוא מעלה את עוצמת הפריאווט לגבוהה יותר פי2 ויותר שזה תורם לצליל נקי ללא רעשים ועבודה קלה יותר של המגברים, אלא הוא גם תורם לאיזון בין האלמנטים ובין הצדדים.

מישמש הוא עושה בידיים לא מיומנות ובאוזניים לא מנוסות, בגדול הגמישות שבשימוש באקולייזר לא תקבל מאף מערכת אחרת שלא תכלול אקולייזר.

אקולייזר לא רק שהוא ישפר מערכת, אני אגדיל ויאמר שאקולייזר ישפר ויתן את התפוקה המלאה מכל מערכת תהיה מושקעת כמה שתהיה!, ואני מוכן להוכיח לך את זה .

ואגב, אקולייזר ב500 ש"ח הוא לא האידיאל, אקולייזרים טובים כמו של ארק-אודיו,זאפקו,אודיוקונטרול,PPI וכו' עולים מאות דולרים בארה"ב, שלא נדבר על מחירם בישראל אם בכלל תמצא.

אתה צודק, אקולייזר הוא חובה,קודם קונים אקולייזר ועליו בונים את כל המערכת.

האקולייזר הוא הבסיס,החלק הכי חשוב והכי הכרחי, אני חוזר בי.

שבת שלום.

פורסם

איש חכם (מאוד) אמר פעם ש "קשה יותר לפרק אטום מאשר לפרק דעה קדומה". אני לא רואה דרך טובה יותר לתאר את השרשור הזה מאשר המשפט הזה.

חבל שבמקום ללמוד משהו ולנסות להבין מה אנשים אומרים אתה מגיב בצורה הזו.

Alpine 9533, H701, C701

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...