Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רכב מסוג ניסן אלמרה מנהלים עם HU מובנה שאי אפשר להחליף אותו

הרכיבים שמורכבים ברכב הם:

קומפוננטו5.25ואינטשוJBLוGTO507C-מקדימה ומאחורה

מגבר לרכב CS 50.4וJBL-אליו מחוברים הקומפוננט

מונובלוק B2.350.1וLightning Audio

סאב וופרו12ואינטשוAudiobahnוAW1251T מוגבר על ידי המונובלוק

ב HU של הרכב אין אופציות לכיוון הרמקולים וחסר לי משהו בצליל שאני שומע שירים...אמרו לי שאם אני מוסיף אקולייזר אני יוכל לכוון את הרמקולים דרך האקולייזר ואז החיסרון של הHU המקורי יעלם..האם זה נכון ועם באמת יהיה שיפור בשמיעה שווה לי להשקיע את הכסף?

ואם כן אולי תוכלו להמליץ לי על אקולייזר שיעשה את העבודה

תודה רבה צחי..

IBIZA 20vt

פורסם

ניסן אלמרה מנהלים? - חשבתי שקוראים לזה מקסימה.

בכל מקרה - עד שלא תגדיר בדיוק מה מציק לך בצליל אי אפשר ממש לענות לך על השאלה.

מה הבעיה? יש עיוותים? - אקולייזר לא ממש יפתור לך כאן את הבעיה, הוא יכול להגביל אותה אבל זה רק יגרע מהסאונד - הפתרון כאן טמון בכוון נכון של המערכת.

יש חרחורים? - כנראה שכבר הרסת את הרמקולים.

קרקושים של פלסטיק - בידוד - תריץ חיפוש וכן - הנמכה של העוצמה או טיפול בתחום תדרים שגורם לזה יכול לגרום את הבעיה - אקולייזר יעזור כאן, אבל יגרע מהצליל בשביל לפתור את הבעיה.

חסר לך קצת באס? יש יותר מידי צליל גבוה? משהו בתחום המיד חסר? - אם צריך להוסיף קצת פה, להוריד קצת שם - אקולייזר זה בהחלט רכיב שיכול לעזור לך מאוד.

בתרכובת מערכת כמו שלך, לדעתי חבל להוציא כסף על אקולייזר כשאתה יכול לקנות HU איכותי יותר עם אקולייזר וקרוסאובר מובנים. אקולייזר חיצוני זה משהו שמשתמשים בו כשצריך להפריד בין האקולייזר שיש בHU לבין הערוצים שעליהם אתה רוצה להשפיע בנפרד - או כשהאקולייזר החיצוני עולה ברמתו על זה שבHU.

בגדול מה שאקולייזר עושה זה חלוקה של תחום התדר המלא לתתי-תחומים ובכל תחום כזה ניתן להעלות או להוריד את ה... בו נקרא לזה עוצמה כרגע בשביל שזה יהיה יותר ברור. זה לא פתרון קסם אלא זה כלי עזר לכוון סופי ועדין של תוצאה סופית של מערכת מושקעת ומותקנת היטב.

ואם כבר אקולייזר חיצוני - אז רצוי שיהיה משולב עם ליין דרייבר (קדם מגבר) שיעלה את האות הנכנסת למגבר וישפר את יחס האות לרעש ואת ההגברה הסופית. (תודה לניר בקטע הזה שגרם לי להבין כמה דברים נוספים).

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לא עיוותים ולא חרחורים דברתי על הצליל עם הייתה שומע HU מובנה הייתה מבין על מה אני מדבר אין לו אקולייזר וזה אומר שאי אפשר לכוון את הסאונד איך שרוציםתאפס את הHU ואז תבין על מה אני מדבר אין איזון נשמע שחסר משהו אי אפשר להסביר את זה זה לא נשמע כמו שזה צריך להשמע...ורשמתי שאי אפשר להחליף את הHU המקורית אז בשביל מה סתם לרשום כל מערכת של האוטו מחוברת למחשב של המערכת זה לא כמו במזדה שאתה יכול להחליף תאמין לי אם היה אפשר הייתי עושה את זה כבר מזמן הכל אופן תודה שניסת

עוד מישהו יכול לעזור לי....?!

IBIZA 20vt

פורסם

היה לי אותו הדבר בידיוק! תכניס שם איקולייזר, והכל יהיה הרבה הרבה הרבה יותר טוב. ה HU המובנה, אם אני לא טועה, בד"כ מכוון על מצב FLAT. ח** של מצב, מגעיל לשמוע בו מוזיקה!

היה לי באוטו מפרט במדויק כמו שלך.

אני איש הגברה במקצועי, ואני מבין טוב מאוד במערכות מגעילות וטובות כאחד. לשאלות נוספות - פנו אלי בפרטי.

פורסם

וואלה - צודק לגבי הHU המובנה - לא שמתי לב.

תראה - אם כל מה שחסר לך זה קצת צליל אתה צריך לקחת בחשבון שאולי הרמקולים שלך לא מספקים צליל שאתה אוהב וכדאי להחליף אותם.

הבעיה היא שאתה עדיין לא מצליח להגדיר את זה ולכן צריך פשוט לשמוע את המערכת שלך כדי לעמוד על הבעיות בה.

אם הבעיה היא שהבס מרוח ולא מדויק למשל - יתכן והסאב וופר שלך נמצא בתיבה לא מתאימה או שהסאב וופר שלך פשוט לא יצור מדויק במיוחד.

אקולייזר לא יעזור כאן.

אקולייזר יעזור במידה ואתה רוצה לשנות ברמקולים את היחס בין תחומי הצליל השונים. תיקח בחשבון שלכל רכיב יש את המגבלות שלו ואתה לא תוכל לדחוף אותו מעבר למגבלות האלה כולל המגבלות של האקולייזר.

וזה שאתה תוקף אותי - לא עוזר במיוחד.

במקרה כזה, שקשה לך ממש להסביר את הבעיה הדבר הכי טוב זה להגיע למפגש סטריאו ולדבר עם אנשים טובים ולא חסר ומזהים אותם מאוד בקלות (יש להם מערכות שנשמעות טוב...) או לגשת למתקין טוב שיעמוד על הבעיות במערכת ויפתור אותן עבורך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לlanosforce כל הרכיבים בסדר גמור אין בעיה איתם...שמעתי אותם לפני שקניתי והם נשמהו אחרת לגמרי יותר חדים נותנים צליל יותר עמוק פשוט אי אפשר לתאר את זה צריך לשמוע כדי להבין...

הייתי אצל מתקינים ואחד מהם הציעה לי לעשים את האקולייזר לכן אני שואל אם זה יכול לעזור לי אולי מישהו שיודע למה אני מתכוון יכול לעזור לי..ואל תבין לא נכון אני לא תוקף אותך :-D

IBIZA 20vt

פורסם

אקולייזר זה פיתרון טוב וזול למי שמעוניין לשמוע קצת אחרת, או להבליט צלילים מסויימים, בכל אופן אקולייזר לא מתאים למי שמעוניין להשקיע הון בשביל להגיע לרמת מקור .

בתור פיתרון זול-זה ייתן לך מענה מצויין וישפיע לך על המערכת במידה ניכרת, האקולייזר ברכב מאוד משפיע,קח בחשבון שהוא יכול לדפוק לך את הרמקולים כי הוא דוחף...

פורסם
בכל אופן אקולייזר לא מתאים למי שמעוניין להשקיע הון בשביל להגיע לרמת מקור .

אקוולייזר כן מיועד למי שמשקיע הון. בעולם אידיאלי כל רמקול היה נותן לנו הענות תדרים שטוחה לחלוטין בתווך העבודה שלו וכל רכב בעולם אידיאלי היה מדמה סביבה אקוסטית ניטרלית . בפועל המצב רחוק מזה. במיוחד המצב חמור ברכבים (בניגוד לאודיו ביתי) שכן ברכב מותקנים רמקולים באיזורים לא סימטרים ובכלל מבנה הרכב משפיע על הענות התדרים.

מערכת ברמה גבוהה תהיה מסוגלת לנגן את המוזיקה כמו שהיא - לא יותר ולא פחות - הענות תדרים שטוחה. על מנת לאזן את הפיקים שנוצרים משתמשים באקווליזרים ושאר פרוססורים.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אז זה אומר שזה יעזור לי אם אני יוסיף אקולייזר או לא?!

ומה זאת אומרת שזה יכול להרוס לי את הרמקולים?

IBIZA 20vt

פורסם

סביר להניח שזה יעזור.

סביר להניח גם שזה לא יהרוס לך את הרמקולים. הכוונה היא שהאקווליזר מגביר טווח תדרים מסוים. במידה ותגביר טווח תדרים מסוים בצורה מספיק משמעותית שתגרום לסיגנל להיכנס לקליפינג אז יש סיכוי לנזק . אבל אין שום סיבה שתגיע למצב הזה.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם
אקוולייזר כן מיועד למי שמשקיע הון. בעולם אידיאלי כל רמקול היה נותן לנו הענות תדרים שטוחה לחלוטין בתווך העבודה שלו וכל רכב בעולם אידיאלי היה מדמה סביבה אקוסטית ניטרלית . בפועל המצב רחוק מזה. במיוחד המצב חמור ברכבים (בניגוד לאודיו ביתי) שכן ברכב מותקנים רמקולים באיזורים לא סימטרים ובכלל מבנה הרכב משפיע על הענות התדרים.

מערכת ברמה גבוהה תהיה מסוגלת לנגן את המוזיקה כמו שהיא - לא יותר ולא פחות - הענות תדרים שטוחה. על מנת לאזן את הפיקים שנוצרים משתמשים באקווליזרים ושאר פרוססורים.

תגיד לאודיופיל אקולייזר ותראה מה הוא יגיד לך בעניין.

אקולייזר עושה מישמש בכל הצלילים ומוציא לך משהו אחר לגמריי,אומנם על פניו זה נשמע טוב יותר ונעים באוזן...אולי...אחרי זמן קצר זה עושה כאב ראש,בנוסף,הוא מעוות לך את הצליל והכי גרוע,מרחיק אותך מרמת המקור.

מה כל הערסים עושים, מותחים לך את הטראבל עד לשמים וכנ"ל את הסאב..אומנם זה מרעיד את כל השכונה אבל,זה רחוק שנות אור מרמת המקור,אם תשים את הזמר עם הבמה מולך,אתה בחיים לא תשמע עם טראבל צורם ובאסים שמפוצצים לך את האוזן.

מערכת טובה ואיכותית, לא צריך שום אקולייזר, למעשה בפלאט אתה תשמע מצויין ,הכי קרוב למקור.

למי שמשקיע הון במערכת,זאת שטות מוחלטות לשים אקולייזר מהסיבה שאקולייזר משנה לך את גוון הצליל לגמריי,ולכן אם השקעת 10אלף ברמקולים ואתה משנה להם את הצליל לגמריי,ףעם אקולייזר תוכל לקנות רמקולים ב 1000 ולהגיע לאותה רמת צליל פחות או יותר, לכן יש פה אבסורד מסויים.

אתה יכול לקנות מערכת ב 50 אלף,או מערכת ב 5 אלף עם אקולייזר.....

בשביל להגיע לרמת מקור עם כמה שפחות הפרעות בדרך ועיוותים...אקולייזר רק יהרוס.

אקולייזר לא יכול להוציא מרמקול את מה שהוא לא תוכנן לתת,מה שכן הוא עושה,זה לסחוט מהרמקול ולמתוח טווח מסויים של צלילים ולהכניס אותו לעיוותים.

אקולייזר זה פיתרון מצויין למערכת זולה.

פורסם

GL-10 אני מחזק את עופר .

הרי זה ידוע שבעולמנו שום הקלטה כמעט לא נעשית בפלאט

לכן כמו שאמרת צריך לשמוע פלאט בשביל לשמוע נאמן למקור , פה נכנס האקולייזר לתמונה .

תקן אותי אם אני טועה

פורסם

לא רק שאני מחזק את עופר אני גם אוסיף

יש כמה סוגי אקולייזרים בתחום הרכב - הפשוטים - אקולייזר ששולט על ימין ושמאל בעזרת הפרדה ל4 עד 9 ערוצים כללים. חלק מהאקולייזרים האלה איכותיים מאוד ואפילו כוללים בתוכם ליין דרייבר מובנה וחלקם גם משמשים כקרוס אובר.

הטובים יותר אקולייזרים שכבר מתקינים אותם כמו שמתקינים מגבר - בדרך כלל בין 15 ערוצים ל31 ערוצים - גם האקולייזרים האלה משפיעים על ימין ושמאל באותה המידה.

הטובים עוד יותר זה האקולייזרים שמיועדים לערוץ אחד בודד (מונו) כלומר צריך להתקין שניים כאלה, אודיוקונטורל הם דוגמה מצויינת, 31 ערוצים לכל צד. כאן אתה כבר ממש יכול לעשות "קסמים" בין הרמקולים בצד ימין לבין הרמקולים בצד שמאל.

והליגה אחת למעלה - מעבדי הצליל.

מעבדי צליל נוסח 3SIXTY גרסא אחת וגרסא 2 של רוקפורד שמכילים אקולייזר נפרד לכל ערוץ (בגרסא 2 - שישה ערוצים נפרדים לכל אחד אקולייזר משלו 31 לקדמיים 15 לאחוריים ועוד שני ערוצים עם 7 תחומים רק לתחום הבאס - פחות או יותר).

כמו H701 של אלפיין למשל.

יש גם שני מחנות בתחום האודיופילים - אלה שאומרים שככל שמרבים ברכיבים במערכת, פוגעים בסיגנל ולכן הם מתנגדים להוספות של אקולייזרים ומעבדים למיניהם ובדרך כלל הם שומעים סאונד יבש ומשעמם וחושבים שזה "מאכל האלים" (אמברוזיה) - אבל הם צודקים לגבי זה שזה גורע בסיגנל - אם כי על הנייר בלבד כשבפועל אתה רק תשיג שיפורים עם כל הציוד הזה.

למילה "קידמה" יש משמעות - צריך להבין את זה.

המחנה השני של האודיופילים מכיל בתוכו אנשים שכבר מבינים ויודעים היטב ומעריכים את התרומה של כל המכשור הנ"ל.

משתי הגישות האלה יש המון מה ללמוד סה"כ.

Pioneer TS-X150

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...