Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6933 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד בטרם החלה עונת 2007 בפורמולה-1 היה ברור כי מספר יצרני מנועים יספקו מנועים

לקבוצות נוספות מלבד הקבוצה הרישמית שלהם.

הכוונה כמובן היא קודם כל לפרארי שמספקת מנועים גם לטורו-רוסו וגם לספייקר , לרנו שמספקת

מנוע גם לקבוצת רד-בול, הונדה נותנת מלבד חסות גם מנועים לקבוצת סופר-אגורי הצנועה וטויוטה,

הענקית מיפאן מספקת את מנועיה לקבוצת וויליאמס.

בדרך כלל ההסכם בין הקבוצות הוא שהקבוצות הקטנות מקבלות מנוע מדור אחד ישן יותר או מנועים

מעט שונים, גירסה קודמת, דור קודם או איך שתרצו לקרוא לזה.

ככל שמתקדמת עונת הפורמולה-1 וכבר חצינו את מחצית העונה למעשה אנו עדים לתופעה די מוזרה.

ספייקר וטורו-רוסו קיבלו ללא ספק מנוע "סוג ב' " של פרארי , אי אפשר להגדיר את זה אחרת. המנועים

חלשים באופן משמעותי מהמנועים של הקבוצה הרישמית אבל אין טענות כי זה בעצם מה שהם ציפו לו.

אצל רד-בול עם מנועי הרנו העניין מעט שונה. מכונית הרד-בול בעיצובו של אדריאן ניואי לאחר פתיחת

עונה צולעת מתחילה לתפוס תאוצה וכולם מקווים שם שהתוצאה בנורבורגרינג, המקום השלישי של וובר

יתן המשכיות .

הדבר היחיד שכרגע לא ברור הוא מנועי הטויוטה.

לפעמים נראה, בעצם לא לפעמים אלא למעשה כמעט לאחר כל מקצה דרוג או מרוץ שפשוט טויוטה התבלבלו

ונתנו את המנועים "הטובים" , "הנכונים" לקבוצת וויליאמס ולא לקבוצה הרישמית.

לכולם בעצם ברור שטויוטה נמצאים בפורמולה-1 רק בגלל שהונדה שם וזו מלחמת העולם היפאנית אבל קבוצת

טויוטה פשוט מתנהלת גרוע בכל מה שקשור לפורמולה-1.

קבוצת טויוטה החלה את דרכה בעולם הראלי כ-TTE או TOYOTA TEAM EUROPE שזו היתה הקבוצה

הרישמית שהריצה את מכוניות הראלי האדומות לבנות של הענק מיפאן.

לאחר שנתקבלה ההחלטה לעבור לפורמולה-1 ולהתעמת עם הונדה בעימות ישיר , קיבלה טויוטה הנחה

ובחנה את המכונית שנה שלמה על אותם מסלולים שמתחרים עליהם וכל זה רק בכדי שכאשר הקבוצה תצטרף

לקרקס המהיר בתבל היא לא תהיה הליצן.

טויוטה החלו בקול רעש גדול ונראה כי מרגע לרגע הם הולכים ודועכים.

בחירת הנהגים אף פעם לא היתה מוצלחת שם ומישהו אמר לי פעם שהם פשוט בחרו את השומאכר הלא נכון...

הם לא בחרו שום דבר נכון וההוכחה הטובה ביותר לכך היא הצלחתה היחסית של וויליאמס, שפעם היתה קבוצת

צמרת והיום מייצגת שאת אחרונת הקבוצות הפרטיות האמיתיות .

וויליאמס בהנהגת פרנק וויליאמס ופטריק האד מוכיחה כמעט בכל סוף שבוע על מסלול הגראן-פרי הזה או האחר

כי היא לא מביישת את עצמה . ניקו רוזברג מציג באופן עיקבי יכולת יפה במקצי הדרוג ואלקס וורץ הצליח פעמיים,

למרות שזה קרה בכל פעם בגלל נסיבות של התפתחות המרוץ, כי הוא שם בכדי לקטוף את מה שאחרים משאירים.

טויוטה בהחלט צריכים לעשות חשבון נפש ואולי במקום לבזבז מיליונים של דולארים על קבוצה שלא עוש כלום על

המסלול, פשוט לקחת את הכסף ולתת אותו למי שכן יודע את העבודה, לחבר'ה בוויליאמס , הם בטוח יעשו את

הכל טוב יותר.

או שאולי פשוט יעשו טרייד במנועים חזרה.

דובי

1.jpg

2.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

לגבי ניקו רוזברג - פרט לך דובי, עוד פרשנים נותנים לרוזברג הבן קרדיט גדול

ולמרות תוצאות מענינות במבחני הדרוג, הרי במרוצים עצמם ההצלחה היא קטנה ומאכזבת

לעיתים נדמה שהוא גם עושה טעויות של טירון (בניגוד אגב להמילטון שגם הוא "רוקי" אבל נוהג כבוגר)

אולי חלק מהקרדיט של רוזברג הבן קשור בהערכה הרבה לאביו

פורסם
.... ניקו רוזברג מציג באופן עיקבי יכולת יפה במקצי הדרוג ...

דובי

אני לא חושב שטענתי שניקו רוזברג עושה משהו אחר.

יכולתו במקצי הדרוג בולטת, ביחוד מול בן-קבוצתו וורץ ומול צמד הטויוטה של טרולי ורלף.

ניקו רוזברג החל את דרכו כאלוף פורמולה-BMW ב-2002 וזכה גם באליפות ה-GP2 מול

קובליינן ב-2005 ככה שאסור לזלזל בו, נכון אין לי כלל ספק שחלק גדול מהקרדיט הוא קיבל

בגלל אבא שלו,קקה , שהיה אלוף פורמולה-1 בעברו (ונדמה לי שהוא אלוף הפורמולה-1 עם

הכי פחות נצחונות בעונת אליפות ) אבל הקרדיט שהוא מקבל בגלל האבא יכול לסייע למצוא ספונסר

טוב או מבחן כזה או אחר בקבוצות גדולות, זה לא יכול להפוך אותו לנהג טוב ותחרותי על המסלול

עם עוד 20-22 נהגים שנחשבים 0בצדק או שלא...) כנהגים הכי טובים שיש כיום.

ניקו רוזברג במרוץ הפורמולה-1 הראשון שלו, בחריין 2006 סיים שביעי ובניקוד ובהחלט הרשים,

המשך העונה הביא עימו מספר תצוגות נהיגה טובות שאמנם לא הניבו תוצאות אבל משכו את העין .

להשוות את ניקו להמילטון יעשה עוול לשניהם, בטח שעכשיו בנקודת המבט שאנו נמצאים בה.

לא הרבה נהגים היו מקבלים בעונתם הראשונה בפורמולה-1 את המכונית הטובה ביותר שקיימת כיום

או השנייה בטיבה , רוזברג קיבל לעונתו הראשונה מכונית וויליאמס עם מנוע קוזוורט שבעיקר חיפשה

את עצמה וזה הבדל ענקי, מה גם שהמילטון פשוט נהג יותר טוב .

קבוצת וויליאמס לא מסוגלת במצבה כיום, לתת לניקו רוזברג למשל את מה שטויוטה היו יכולים לתת

לו בקבוצה הרישמית.

אני כמעט משוכנע כי עם ההגה של הקבוצה האדומה-לבנה הוא היה מצליח להתקדם טוב יותר וגם

לקדם את הקבוצה לאן שהיא באמת היתה רוצה להגיע (יש שמועות כבר עכשיו כי סאטו נמצא במגעים עם טויוטה).

לטויוטה כיצרן רכב וכיצרן בפורמולה-1 יש את האמצעים להצליח הרבה יותר ממה שהם עושים כעת וזה

חבל שפוטנציאל כזה לא מנוצל.

וויליאמס היא אחת מהקבוצות עם העבר המפואר ביותר ובעלת היסטוריה וידע טכני שרק מקלארן

משתווים לו אבל האמצעים, אוי, האמצעים ואולי גם העקשנות של פרנק וויליאמס לעשות את זה בדרך

שלו גורמים לקבוצה לא למצות את הפוטנציאל .

דובי

1.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

• תוכן חדש...