Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6927 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום..

השאלה שלי באה מאז שצפיתי בסרטונים האלה של מוצרי פולידיין משהו כזה

http://www.magic-a.co.il/movies.html

מי שרוצה מוזמן ליצפות בסרטונים אבל הכי חשוב לי שתיראו את ה"ניסוי בקיבוץ גשר" את הסרטון הזה..

והשאלה שלי היא בכללי אם אני לוקח מנוע בנזין במצב טוב ומרוקן לו את כל השמן ונותן לו לעבוד בסרק כמה זמן הוא יחזיק להערכתכם? (חוץ מזה שאם משתמשים במוצרים של פולידיין "המיוחדים")

לדעתי זה בולשיט מה שמראים בסרטונים או שלא יודע..

זה ניראה אמיתי ואמין כל מה שמראים?

תודה..

פורסם

בזמנו עשו ניסוי ב"אגד" עם אחד מהמוצרים הראשונים שחדרו לשוק הישראלי (לא אנקוב בשמו, מטעמים מובנים) על אוטובוס O-303 מנוע 6 צילינדרים ועל סקניה עם מנוע V-8. בכול פעם הרכב נסע עם התוסף במשך מס' שעות, לאחר מכן רוקנו השמן מהמנוע. הרכב נסע ללא טיפת שמן מגני התערוכה עד ל"מיכללים" בחולון. המנוע פורק ונבדק עם גילוי של בלאי אפסי. "אגד" לבסוף לא הכניסו המוצר משום מחירו הגבוה (נידרש להתווסף בכול החלפת שמן).

זהו. מכאן - אני שותק. תרצו - תאמינו, לא תרצו - אל תאמינו. גם אין סיכוי שאמסור את שם המוצר.

פורסם

לחבר שלי היה הונדה סיויק 2001

קרתה תאונה(ברוך השם ללא פגע לאיש שנהג ברכב.)

הקרטר נשבר, וכל השמן אזל לגמרי.

לילה שלם הרכב עמד במקום מסויים

בבוקר שלמחרת ניסינו להתניע אותה

היא התניעה טיפ טיפה גז וזהו האוטו נכבה

ולא התניע עוד.

פורסם

חבר עם סובארו ג'אסטי נסע שבועיים עם כמות שמן שלא יכולה למלא כוס פלסטיק... , לא נרשם שום נזק למנוע.

אלכס.

דרושים מסגרים עם ניסיון בCO2

מחפש כנפונים לטנדר מאזדה 2003-2007

מחפשים מסגר? חפשו בפייסבוק: http://www.facebook.com/profile.php?id=100002187529747&sk=wall#!/profile.php?id=100002187529747&sk=wall

פורסם

מנוע יכול לעבוד ללא שמן - אבל לא יעבוד הרבה...:nono:

לשמן המנוע יש מספר תפקידים. אחד מהם הוא הפחתת החיכוך למינימום ומניעת שחיקה.

תפקיד עיקרי שלנוסף שמן המנוע הוא קירור המנוע ושמירה על טווח טמפרטורות סבירבחלקי המנוע גולל צינון השסתומים.

על ספיחת הפיח ושמירת נקיון תאי השריפה והשסתומים לא דיברנו עוד. ישנם מנועים (לא הרבה) שללחץ השמן תפקיד במתיחת הטימינג ועוד.

במקרה הטוב התוסף הזה אך ורק מפחית את החיכוך.

לא מדובר בהמצאה חדשה. המוצרים הללו קיימים שנים רבות. בד"כ מבוססי טפלון שבאמת מפחית חיכוך.

אני מכיר מוצרים כאלה שנים רבות כמו מוליקוט, NRG וכו' למי שזוכר... אני מכיר תוספים כאלו לפחות 25 שנה ויודע שהדבר קים הרבה יותר זמן. בזמנו חלק מהתוספים אפילו היו מומלצים ע"י יצרני וייבואני רכב וחלקם באמת טובים.

רק שיהיה ברור שפולידיין לא המציאו את הגלגל מחדש. אפשר לנסוע קצת ללא שמן אבל לא מומלץ. גם אם המנוע לא יהרס חייו יתקצרו. הדברים הם לא כפי שמוצגים בסרטונים המרשימים ושימו לב שאף אחד לא מציע למכור את המוצר במקום שמן מנוע. הם לא טוענים שם שמהיום לא צריך יותר שמן ונוזל קירור והמוצר שלהם זה במקום.

מבחינה פרסומית הסרטונים הללו פשוט גדולים כמו סרטון המשחה להרזייה מערוץ 21... בסרטים הכל עובד - תוך 40 דקות הכרס הוצרה במס' סנטימטרים :roflmao::roflmao::roflmao:בניסויים המטופשים הללו הם מפעילים מנוע שמן ו גם ללא נוזל קירור.

שיא החוצפה היא ההשוואה לשמן מוביל 1 - לא פחות ולא יותר. שינסו את זה על מאות אלפי קילומטרים ללא שמן וללא נוזל קירור. הסרטון קצר מידי קצר אפילו יותר מחיי מנוע הנוסע ללא שמן :turn-l:

שמן מנוע טוב מתוכנן לעבוד מספר קילומטרים ו/או /שעות עבודה של מנוע לסכך לצנן ולנקות את חלקי המנוע - שסתומים למשל עלולים להשרף בטמפרטורות גבוהות ללא קשר לחיכוך וסיכה.

בכל מקרה אם אתה מוסיף את זה למנוע שים לב היטב להוראות השימוש. את המוליקוט ודומיו בזמנו היה מומלץ לערבב עם השמן החדש ולא לשפוך אותו מרוכז למנוע משום שמדובר בחומר דמוי טפלון העלול לסתום מעברי שמן כשהוא מרוכז.

בעבר הרחוק השתמשתי במוליקוט וב NRG אותם הוספתי לשמן קסטרול 20/50W מינרלי פשוט והתוצאות היו טובות. פעם היה גם שמן 40 מי שזוכר...

כיום הזמנים השתנו וניתן להשיג שמנים מתאימים לכל סוגי המנועים. אני מעדיף להשקיע בשמן מנוע טוב (ומתאים לרכב לפי תקנים מחמירים - לא API) וללא תוספים.

בהצלחה !!!

תבדוק אם הם אחראים על המנוע שיסע ללא שמן. ספר לנו כמה החזיק המנוע 8)

אולי מישהו יודע לאן נעלמו מוליקוט ו NTG משנות השבעים והשמונים ? :shock:

פורסם
לא מדובר בהמצאה חדשה. המוצרים הללו קיימים שנים רבות. בד"כ מבוססי טפלון שבאמת מפחית חיכוך.

אני מכיר מוצרים כאלה שנים רבות כמו מוליקוט, NRG וכו' למי שזוכר... אני מכיר תוספים כאלו לפחות 25 שנה ויודע שהדבר קים הרבה יותר זמן. בזמנו חלק מהתוספים אפילו היו מומלצים ע"י יצרני וייבואני רכב וחלקם באמת טובים.

קודם כל - קבל שאפו על הסקירה המלומדת :mm_yeah:

שנית - רציתי להוסיף נקודה קטנה. למיטב זיכרוני נטען כנגד המוצרים מבוססי הטפלון שבסופו של דבר הם פוגעים במנוע הרכב.

כל זאת למה - בשלב הראשון המוצרים האלה פועלים כפי שהבטיח יצרן הרכב, בשלב השני הטפלון הופך לגז כתוצאה מהטמפ' הגבוהות שבמנוע והגז הזה תוקף חלקי מתכת, קרי את חלקי המנוע.

פורסם
אין סיכוי שאמסור את שם המוצר.

מה הקטע ?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
בזמנו עשו ניסוי ב"אגד" עם אחד מהמוצרים הראשונים שחדרו לשוק הישראלי (לא אנקוב בשמו, מטעמים מובנים) על אוטובוס O-303 מנוע 6 צילינדרים ועל סקניה עם מנוע V-8. בכול פעם הרכב נסע עם התוסף במשך מס' שעות, לאחר מכן רוקנו השמן מהמנוע. הרכב נסע ללא טיפת שמן מגני התערוכה עד ל"מיכללים" בחולון. המנוע פורק ונבדק עם גילוי של בלאי אפסי. "אגד" לבסוף לא הכניסו המוצר משום מחירו הגבוה (נידרש להתווסף בכול החלפת שמן).

זהו. מכאן - אני שותק. תרצו - תאמינו, לא תרצו - אל תאמינו. גם אין סיכוי שאמסור את שם המוצר.[/quote]

למה לא תרשום שהמוצר לו אתה מתכון נקרא NRG?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

"בעבר הרחוק השתמשתי במוליקוט וב NRG אותם הוספתי לשמן קסטרול 20/50W מינרלי פשוט והתוצאות היו טובות. פעם היה גם שמן 40 מי שזוכר..."

עדיין מייצרים שמן 40W .(עולה 70 שקל)

אני קונה אותו לחיפושית.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

ירחמיאל, התגובה שלך קצת מצחיקה.

למה הסודיות?

"מטעמים מובנים?? " אני לא הבנתי את אותם "טעמים" עם תבחר להגיב השמח להסבר.

תגובה חשובה הבאת, שתף עד הסוף. את הדבר החשוב ביותר אתה שומר לעצמך?!

מה שיפה בפורם הזה זו רמת השקיפות בינינו.

אני ממליץ בו נשמר אותה.

בברכה

mush

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

• תוכן חדש...