Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שנתפס הקלאץ במדחס במערכת הקירור ברכבי, נפתח השרשור הבא. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=160244

ואף אחד לא הגיב, תודה. אז נאלצתי לעשות את מה שאני יודע וזה לעשות את זה בעצמי.

בגדול מה שנאמר בלינק לשרשור : המדחס במשך הזמן שהרכב אצלי היה עובד קבוע (שזה בסביבות 10 חודשים), דבר המקשה על פעולת המנוע וזולל לי דלק. ניגשתי לכמה מזגנסיטים ככה לברר במה מדובר, מיזוג יוסי בב"ש אמר שיש לזרוק את המדחס ולשים 2000 שח, בת"א אותו דבר בין 1500 ל2000. בגדול אני כבר אומר מראש שכל מי שהייתי מגיע אליו היה אומר לי שלמדחס נגרם נזק בלתי הפיך ושאין אפשרות לתקן אותו. מה שאומר שבמידה ואתה רוצה מדחס משופץ צריך למסור את שלך ולרכוש משופץ ב 600 שח מינימום לא כולל עבודה כן, אני אישית לא סומך על משפצי המזגנים הישראלים ולא רק אני גם איציק נ מסתבר מהנאמר כאן בפורום ובצדק, מדחסים משופצים נוטים לדלוף לאחר שנה. אז האפשרות היחידה שעמדה לפני זה לקנות מדחס חדש ב1100 שח ללא מע"מ (או יותר). שיפוצי מדחס נעשים בישראל כן ויש גם טובים בתחום, אבל אף אחד לא יפרק את המדחס לגורמים, מחליפים מיסב וסוגרים עניין. כאשר צריך לפרק את כל המכלולים אף אחד לא יעשה זאת. מרק 10 חברפורום שהתייעצתי איתו בנושא אמר זאת במפורש, לאחר שמזגניסטים פונים אליו לקבל שרטוטים וספרות טכנית בנושא. (יש לציין את הבחור לטובה, זה לא פעם ראשונה שהוא שולח לי pdf להיעזר בו) אמנם הפעם הpdf הגיע לאחר שכבר כל השרטוט בראשי. במדריך שלפניכם המדחס פורק לגורמים ממש לבורג הכי קטנטן לא נשאר חלק שלא פורק ונוקה עד היסוד. כשפרקתי את המדחס לא ידעתי מה מצפה לי כי לא היה שום מושג מה יש בתוכו לא יכולתי לחכות למדריך של מרק כי לא ידעתי אם יהיה בכלל, אז איך אומרים, קפצתי למים.

נתחיל:

שלב פירוק המדחס מהרכב

נעזרתי במדריך שהעלה שמוליק, מנהל מועדון מאזדה שאני חבר בו. המדריך נתן לי את הכיוון איך לפרק את המדחס שישאר תלוי באויר כשהוא מחובר לצינורות הקרר.

מכאן אני ממשיך לבד.

לאחר שמפרקים את ארבעת הברגים, מפרקים את שני צינורות הקרר/גז המתחברים אל המדחס, למיטב זכרוני ברגי 10. בשלב זה ידלוף כל הקרר/גז מהמערכת, מומלץ לא לנשום את זה, (למרות שאין חשש לפגיעה באוזון. הr134a אינו פריאון ולא מזיק לאוזון ולו ב0.01% אפילו, עדיין לא לשכוח שהוא רותח ב26- מעלות צלזיוס והוא יכול להיות מסוכן במגע, ראיתי זאת במו עיני בקורס מיזוג אויר שעברתי, בשיעור תרמודינמיקה. למי שרוצה לקרוא בהרחבה בנושא הקררים http://www.snunit.k12.il/heb_journal...ra/230101.html מומלץ בחום).

מנתקים את חיבור החשמל אל המדחס, קושרים את צינורות הקרר והחשמל עם אזיקון שלא יסתובבו חופשיים (בחיבורי הצינורות קיימות גומיות או רינג בעלות תפקיד חשוב לאטימה הרמטית, אנחנו לא רוצים שהם יגרדו את הכביש או יתקעו במאוורר, ובכלל לצינורות עצמם). סיימנו את שלב הפירוק, לסגור הכול, לקפל ציוד, לסגור מכסה מנוע, לנעול את הרכב. 15141502149315041492027nq8.th.jpg כך נראה המדחס בדיוק כפי שירד מהרכב.

אלה נתוני המדחס

[Panasonic

model: N13A1AL4JN

DESIGN: HI.SIDE 3.5MPA

PRESSURE: LO.SIDE1.7MPA

REFRIG. HFC-134A

LUB OIL ATMOS-GU10

SER.NO L1001455

MATSUSHITA ELECTRIC INDUSTRIAL CO.LTD

JAPAN

__________________________________________________ __________________________

9/07/07

ניקוי, פירוק המדחס לגורמים וזיהוי הבעיה.

השחר הפציע כאשר סיימתי שלב זה לאחר 5 שעות עבודה מדוקדקות וקפדניות תוך שמירה על כל חלק וצילומו לצורך פרויקט מצולם זה ( היה לי בהישג יד את הפלאפון ושקית ניילון גדולה וממש כמו באינקובטורים לאחר פירוק כל חלק הכנסתי את ידי השחורה אל השקית וצילמתי). כל חלק במדחס פורק ללא שום ידע מקדים על המדחס, הכול נוקה בעזרת מסיר שומנים, עבודה מאוד מעניינת ומורכבת, נאלצתי להפעיל כוח ניוטון עצום לפתוח ברגים במדחס (נגזר לי בידיים בורג פלדה).

במדחס ישנם 3 אטמים מגומי שיושבים בתוך המדחס בלחץ כניסה של 1.7mpa ולחץ יציאה של 3.5mpa כך שאטימה הרמטית הינה חיונית לעבודה תקינה של המדחס (מה שנופל רבות במדחסים משופצים), בכוונתי להחליף את כל שלושת גומיות אלו ( 2 אורינג בקטרים של 10 ס"מ ו4.5 +גומיה בצורה מלבנית עם כל מיני זויות). כרגע מה שעומד על הפרק זה להשיג את הגומיות הללו, בורג פלדה שנגזר, קלאץ' מגנטי שנשרף (ברגע שראיתי שקלאץ אין שום אפשרות תזוזה ומחובר אליו כבל מתח הבנתי שמדובר במגנט) ,חלק 1 מתוך שלוש שיושב בציר המדחס מתוך שלוש ע"פ דוגמא.

המורה שלי למיזוג אויר היה גאה בי אם היה אתמול איתי.

התמונות לפניכם:

31 - החלק השבור מציר המדחס לצד חלק תקין. (ניתן לראות ב33 את מיקומו על הציר או ב36 אפילו טוב יותר)

34 - שני האצבעות מצביעות על שני אטמים, האחת אורינג שהתרחבה מעל מידתה והשניה המלבנית .

27 - הקלאץ המגנטי השרוף.

22 - טבעת האבטחה שבגללה כמעט נהרגתי. (לא משנה איך)

30 - הבורג שנגזר.

28 - פרצופה של גורת הלברדור שלנו לילי (בת 8 שבועות), אוהבת להיות לידי שאני עובד.

1 - 15141502149315041492018za0.th.jpg 2 - 15141502149315041492020vv9.th.jpg 3 - 10137866pv9.th.jpg 4 - 22716009xg5.th.jpg 5 - 82600217ar5.th.jpg 6 - 90270838oe4.th.jpg 7 - 23501507gf4.th.jpg 8 - 89182852bw9.th.jpg 9 - 48336747ws3.th.jpg 10 - 42674046xa8.th.jpg 11 - 89374207xq5.th.jpg 12 - 10of6.th.jpg 13 - 11rk9.th.jpg 14 - 12eq0.th.jpg 15 - 13vd7.th.jpg 16 - 15xr6.th.jpg 17 - 16pq7.th.jpg 18 - 17ea0.th.jpg 19 - 18le2.th.jpg 20 - 19lp4.th.jpg 21 - 20yh7.th.jpg 22 - 21xk1.th.jpg 23 - 23dk6.th.jpg 24 - 24gz6.th.jpg 25 - 25fg4.th.jpg 26 - 26rw4.th.jpg 27 - 27rq6.th.jpg 28 - 28xn5.th.jpg 29 - 29sp8.th.jpg 30 - 31jx7.th.jpg 31 - 32tk9.th.jpg 32 - 33qs5.th.jpg 33 - 34pb3.th.jpg 34 - 35du8.th.jpg 35 - 36pq1.th.jpg 36 - 37mc3.th.jpg 37 - 38pl1.th.jpg 38 - 39uw8.th.jpg

מה שנשאר זה להשיג את החלקים במחיר טוב מחנות באיזור המרכז, תודה מראש לעוזרים בפתרון הבעיה.

עדכון בהמשך

מיכה

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מיכה שלום,

את החלק הקל עברת בשלום !! נראה עבודה של מקצוען אמיתי כמו שאני אוהב.

בכול מקרה אני לא יודע היכן תוכל לרכוש קיט של אטמים וקלאצ' חדש למדחס.

בכול מקרה אני מחפש לך קיט אטמים לשיפוץ המדחס בחו"ל.

איזה כייף לי :)

פורסם

מכיוון שאין פה את אופציית העריכה אז הנה הפירוט של התמונות, פשוט אתמול הייתי עיף ונרדמתי.

1 - מדבקת הנתונים של המדחס נגלית לעיניי לאחר ניקוי ראשוני.

2 - מפה נתחיל בפירוק הברגים, ישנם שישה ברגי 12 ועוד שניים שקועים באמצעות מפתח אלן.

3 - כאן אנו רואים כמה המדחס נקי עכשיו וכמה כיף לעבוד עליו שהכול נקי.

4 - לאחר פירוק 6 ברגי 12 ושני האלן השקועים הרמתי את המכסה.

5 - ניקיתי את המכסה משני צידיו, הוברק גם בפינות שקשה להגיע אליהם.

6 - צידו הפנימי של המכסה.

7 - אחח... התחלנו להזיז עיניינים, טוב כאן הכול נראה תקין, קפיצים, פילטר שסתומים עיניינים, כלום לא שבור. רק שבבים ולכלוך אז ניקיתי.

8 - ממשיכים בפירוק המכלולים, 3 ברגי 8 אם אני לא טועה.

9 - הנה הברגים, ניקיתי גם אותם.

10 - טוב, פה קשה לראות אבל באמצע ישנה פרפרית בגודל של כ-6 מילימטר ומעבר צר לידה, בקוטר חתך של 3 מיל לכל היותר ברוחב של כ 2 ס"מ, מה שמצביע על מעברי קרר בלחץ גבוה למיטב הבנתי.

11 - לאחר פירוק המכלול, השתחרר האטם המתכתי כפי שרואים.

12 - המכלול שפורק בעצם יושב על שני קפיצים, כפי שניתן לראות אם מתבוננים לעומק, על כל קפיץ יושב ראש בהתאמה שנתמך ע"י המכלול. (ניתן לראות בבירור את ראשי הקפיצים כשהם מורכבים בתמונה קודמת).

13 - מתחת לשני הקפיצים שיושבים בתוך תבנית בהתאמה לגודל, כך שישארו בתוויי שלהם, יש פלטה קטנה לכל קפיץ מסגסוגת, בעובי של כחצי מילימטר, בקוטר של כ1.4 ס"מ. תפקידה לדעתי, בזמן דחיסה גבוה די לשחרר מעבר לקרר/גז.

14 - המדחס לאחר הוצאת האטם, פירוק המכלול עם הפילטר ופירוק הקפיצים וכל העסק. (ניתן לראות למטה שני חורים שחורים אלו המעברים שדיברתי עליהם בתמונה קודמת).

15 - ממשיכים בניקוי, בכל פינה.

16 - צד זה סיימתי, סגרתי הכול בחזרה חזק כפי שהיה ועברתי לפירוק הפולי בחיפוש אחר הבעיה. חותרים אל הקלאץ', כבר ניתן לראות בורג באמצע הפולי רופף לו.

17 - פירוק הבורג (הבורג מותאם למפתח אלן- אני לא בקיא במידות האלן, בערך כ6 7 מילי').

18 - נענוע וזיזוע של כל המשולש הזה, במטרה להבין איך מתפרק ומה. אופס גומיה 1 השתחררה לה, אז הוצאתי אותה.

19 - פירוק כל שלושת הגומיות.

20 - בעזרת מברג שטוח וניענועים כל המשולש הזה יצא ממקומו, שזה מצוין. אנחנו בדרך הנכונה.

21 - שייבה, כפי שאתם רואים כל העסק פה ממוגנט. (חשוב לשמור עליה וזה מה שעשיתי. שמתי בקרטון בצד את כל מה שאני מפרק).

22 - טוב פה היה לי סרט שלם, מה שאתם רואים זה טבעת אבטחה שיושבת בתוך כל המכלול שברקע ולא נותנת לפולי להשתחרר מהקלאץ'. מה שהפך שלב זה לפעם השניה שאני כמעט נהרג ביומיים רצוף. הטבעת יושבת על תוויי מסוים, בשביל לפרק אותה צריך להצמיד את קצוותיה כדי לסגור מעגל ולשחרר אותה משם בעזרת כלי מסוים. ניסיתי מברג קטן של שעונים - לא עזר, לא היה קונטרה, ניסיתי פלייר שפיץ קטן - שוב, רבע שעה אני על זה. באיזשהו שלב אתה נלחם עם זה בכל דרך, לקחתי מברג גדול שטוח ואני מדגיש לא חד! למזלי. מכירים את החוק הזה שאתם עובדים עם סכין יפני ואומרים לכם תחתכו כלפי חוץ? מכירים ? שאם יעוף הסכין מהמסלול, יעוף החוצה ולא יוריד לכם אצבע... אז חבל שמישהו לא היה פה להזכיר את נוהל הבטיחות הזה. אני דוחף את המברג ובכוח מנסה להכנס, פתאום עפה לי היד מהמדחס עם המברג בכיוון חריקירי לתוך הלב שלי. מזל שזה לא היה מברג חד או אלו עם השפיץ אני אומר לכם בכוח שהפעלתי הוא היה נכנס 6 ס"מ בתוך הלב, עד עכשיו כואב לי בחזה בעצמות מהמכה, חברה שלי ממש נבהלה התחילה לצעוק עלי שאזרוק את המדחס הזה ושהיא לא צריכה את זה. טוב זה בקשר לכמעט למות, שוב. (פעם ראשונה היתה שטבענו אתמול בים יום לפני, למי שקרא). לעיניינו חילצנו את טבעת האבטחה.

23 - כמה זעזועים ופטיש קטן שחררו את הפולי מגוף המדחס ונגלה לו משהו שרוף שנראה כמו קלאץ' ומריח ברמות שהתפורר לי בידיים. עשיתי אחד ועוד 1, להבין איך הוא אמור להכנס לפעולה שמתי לב שמתחבר אליו מתח, אז הבנתי שמדובר בקלאץ כן ושהוא בטוח מגנטי. כן, זהו מגנט. (שנשלח לי הpdf ממרק לאחר יום, הבנתי שצדקתי).

24 - הקלאץ' מחובר לגוף ע"י 3 ברגי פיליפס.

25 - שוב התענוג שעוד חלק מתפרק.

26 - פירוק בורג שיושב על רכיב שמעגן את הכבלים, במטרה לפרק את הקלאץ' ולשים אותו בשקית כי הוא שרוף וזה מסריח.

27 - הקלאץ השרוף שנחוץ להחליף.

28 - מצידו השני של המדחס (הצד של הפולי) ישנם 6 ברגים לפרק. מי שישים לב, לילי גורת הלברדור שלנו בת 8 שבועות מצטרפת אלי לשיפוץ (תמיד היא איתי גם שהייתי על התושבות, היא היתה שם,ללקק לי את הפרצוף שאני מתחת לרכב. חח).

29 - טוב הפעלתי כוח ופתחתי את הברגים.

30 - אבל לא קישרתי שהברגים מצידו השני אלו הנעילה שלהם בעצם וגזרתי בורג. (מה לעשות אני בחור חזק).

31 - לאחר שמפרקים את ציר המדחס וכל מה שהתפרק משם, ניתן כבר לראות שגומיית האטם התרחבה יתר על המידה וצריך להחליף אותה. וגם באצבע ישנו עוד אטם שאני מעוניין להחליף אותו, אטם מלבני עם זויות נוספות באמצע.

32 - ציר המדחס ליד בצד ימין.

33 - מתוך ציר המדחס אני מחלץ את החלק שנשבר.

34 - החלק השבור שצריך להחליף, לצד חלק שלם.

35 - כן, הכול מפורק.

36 - ציר המדחס וכאן יושבים שלושת החלקים ש1 מהם שבור, צריך להשיג חליפי.

37 - הברקה של ציר המדחס.

38 - ציר המדחס.

פורסם

לא ברור לי איך הצלחת כמעט כל תמונה לצלם במטושטש....

מספר הערות ונבואה די פאסימית.

את המערכת הקירור הרכב אתה חייב לסתום בצורה הרמטית, אם לא עשית זאת עד עכשיו תגיד יפה שלום גם למייבש ולכל השמן שנמצא במערכת כי הוא התחמצן והמייבש רווה מלחות. בכל מקרה בשיפוץ מדחס מחליפים אותו אז תתארגן.

גז המזגנים החדש R134A מזיק לאטמוספרה ואין לשחררו לאויר, הוא אינו משפיע על שכבת האוזון אך תורם רבות לאפקט החממה ואסור לשחררו באופן יזום לאויר וחבל שעשית זאת.

בניגוד לדברי מרק, החלק הקשה עוד לפניך, ואני די משוכנע שתהיה לך בעיית חלפים וגם אם תשיג אותם המדחס ידלוף גז והשרשור ישנה את כותרתו ל"מחפש מדחס מפירוק ללאנטיס" :twisted: .מקווה שאני טועה.

זו הנבואה "הזעם" שלי אבל חוץ מיזה, שאפו על המאמץ, התעוזה, הרצון והתעוד בשביל כולנו.

פורסם

דניאל

לגבי אטימת המדחס, למה אתה כל כך בטוח שהוא ידלוף ? הרי בגלל זה אני רוצה להחליף את כל האטמים במערכת. ובמידה ולא אצליח ארכוש מפירוק ולא אפתח שרשור, בסדר ?מצטער על התמונות המטושטשות, פשוט באמצע העבודה ועם כל הלכלוך זה המקסימום שיכלתי. לגבי השמן, במילוי גז ממלאים גם שמן למדחס, שכחת ? בקשר לפסימיות שלך, חבל. זה מה שיש לי להגיד, בטוח זה לא מה שיעצור אותי, אתה יודע, נכון? ואם אי פעם תתקל בי ברחוב אז אל תתאמץ לקרוא לי, כי אני שומע אני אשב לי במזגן ידידי ואתקרר, עם חלונות סגורים. אל תשמח כל כך לאיד, דניאל במידה והחלפים יעלו במחיר של משופץ אז לא אשפץ. הגיוני, לא? אבל לא ארכוש משופץ זה בטוח, תסמוך עלי. צודק, r134a תורם לאפקט החממה בפוטנציאל 10, לא שחררתי אותו לאויר. לא היה גז במערכת, יש לי חור בצינור. אני בטוח שהתסס של הרבע שניה שהיה לא יתרום לאפקט החממה.

אבל מה עם זה דניאל ?> אפקט החממה הוא אפקט המתרחש כאשר פחמן דו-חמצני וגזים אחרים המצויים באטמוספירה העוטפת את כדור הארץ, אינם מאפשרים לחום הנפלט מן האדמה להמשיך אל החלל החיצון, אלא מקרינים את החום בחזרה - באופן המזכיר חממה חקלאית (אם כי שם שמירת האוויר החם ליד הקרקע היא האפקט העיקרי) - ושומרים בכך על טמפרטורה נוחה לקיום החיים בכדוה"א. בהיעדר תופעה זו הייתה הטמפרטורה על פני כדור הארץ צונחת למידת הקיפאון, ולכן אפקט החממה הוא תנאי חשוב ביותר לקיום החיים על פני כדור הארץ. המודל הוצע לראשונה על ידי הכימאי השבדי סוונטה אוגוסט אהרניוס.

פורסם
לא ברור לי איך הצלחת כמעט כל תמונה לצלם במטושטש....

מספר הערות ונבואה די פאסימית.

בניגוד לדברי מרק, החלק הקשה עוד לפניך, ואני די משוכנע שתהיה לך בעיית חלפים וגם אם תשיג אותם המדחס ידלוף גז והשרשור ישנה את כותרתו ל"מחפש מדחס מפירוק ללאנטיס" :twisted: .מקווה שאני טועה.

זו הנבואה "הזעם" שלי אבל חוץ מיזה, שאפו על המאמץ, התעוזה, הרצון והתעוד בשביל כולנו.

דניאל,

קרא בבקשה שוב פעם את מה שכתבתי ,ייתכן שלא הייתי ברור אבל התכוונתי שהחלק הקשה לפניו והוא מציאת חלקים.

אני מחפש עבורו קיט אטמים בחו"ל אבל לצערי לדגם שלו קשה למצוא חלקים וגם מדחס חדש.

מחירו של קיט אטמים הוא מספר דולרים ספורים.

פורסם

אני לא בטוח שידלוף רק חושש, זו הבעיה הקריטית בשיפוץ מדחסי מיזוג אויר וצריך להכיר ולדעת מה עושים.

לגבי ההצלחת הפרוייקט, אין לי כלל בעייה שתפתח שרשור חדש על חיפוש מדחס מפירוק, איפה הבנת שאני מסתייג מכך?

לגבי הפסימיות, נובעת רק מנסיון חביבי, רוב המגיבים בהתלהבות בשרשור לא מודעים או יודעים את הבעיות שעוד צפונות לך, אבל מי אני שאפריע לך בדרכך? ב ה צ ל ח ה!

* מרק - צודק.

פורסם

תכלס טעיתי בזה שלא אטמתי את הצינורות לאחר שפרקתי את המדחס ועכשיו יש צורך להחליף מייבש גם לפי מה שאני קורא בקובץ שמרק שלח לי.

פורסם

מיכה,

ברשותך צירפתי תמונה של מערכת המיזוג במזדה 6 או 626 שדומה בעיקרון למערכת ברכב שלך, כלומר מיקום החלקים כנראה קצת שונה.

untitled.jpg

פורסם
אני אפילו בטוח שבמידה ולא אשים את האטמים, יש חומר ייעודי שניתן למרוח, אני שמח שאתה בעל ניסיון דניאל ושם לי את האמת על השולחן. אבל, גם אני בעל ניסיון בתור ראש צוות אחזקה במלון בים המלח ובמסגרת התפקיד, אחריות על שלושה חדרי מכונות, חדר דוודים ראשי, בריכה ראשית, וים המלח. עבודה עם משאבות בגודל של הרכב שלי, אתה יודע מה היינו עושים שהיינו צריכים אטמים ולא היה במידה? היינו מייצרים אטמים דניאל, כן מייצרים. אז נחליף את המייבש, נחליף אטמים בנוסף נמרח מה שצריך שיהיה עוד יותר הרמטיות (כמו שבאטימת אגן שמן גיר אוטומאט מורחים selear gasget או בשפת המוסכים שרלק) נשים קלאץ מגנטי, חלק שחסר בציר ובורג חדש, וזהו. יש לי הרגשה שיהיה בסדר.

אתה באמת לא יודע עם מה אתה מתמודד, לייצר אטמים באופן עצמי? למרוח חומרי אטימה במערכת מיזוג? אתה יותר אופטימי ממה שחשבתי...

אני חוזר שוב, אין לי כל התנגדות למה שאתה הולך לעשות וזה אחלה בתור נסיון, במיוחד לאור העובדה כי הפעולות אינן יכולות לגרום ליותר נזק או בעייה בטיחותי ברכב ולכן שלוחה לך ממני רק איחולי הצלחה כנים :-P .

• ספונסר פורום
פורסם

בארץ ף אחד לא ימכור לך חלפים למדחס,ואם ימכור זה יעלה יותר ממדחס משופץ.

קלאץ אין בעיה להשיג.

תשכח מלייצר אטמים לבד או למרוח חומר אטימה ,הלחצים במערכת המיזוג מגיעים ל250 PSI, שום חומר אטימה לא עומד בזה.

בכל מקרה דבר עם עופר קצב, תאמר לו שאורן מ"אורן שרותי רכב" הפנה אותך וביקש שיסע לך.

בברכה,אורן בן סימון

http://www.allbiz.co.il/business_cat/8/52/15024/

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...