Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני משער שאם תיגש למוסך מורשה מזדה הם יוציאו לך פלט מהמחשב עם סרטוט של מבנה המדחס ומק"ט החלקים. אני מאמין שלכל יצרן יש היום EPC - Electronic Parts Catalog המכיל בתוכו את כל המק"טים והסרטוטים של המכלולים השונים ברכב.

יכול להיות שאפילו יש \ ניתן להזמין קיט שיפוץ מקורי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

במקרה של מדחס למזגן הרכב היצרן לא נוהג להפיץ מידע לגבי אפשרויות השיפוץ של המדחס ברמה של כול חלק מכני ואטם.

לדוגמא

ניתן להשיג אצל היצרן קלא'צ קומפלט ולא בנפרד את הסליל ושאר הרכיבים.

גם בספרות המקצועית היצרן נוהג לרשום 'במידה והמדחס נבדק ונמצא תקול יש להחליפו בחדש'.

האפשרויות העומדות בפנייך אדון מיכה הוא לחפש באינטרנט. או לרדת מעניין השיפוץ.

איזה כייף לי :)

פורסם

איתמר

גם אני חשבתי ככה ואכן יש epc, יש אותו לכמה חבר'ה במועדון מאזדה וגם בחזי דלאל, אני אישית לא מצליח להשיג את התוכנה ואני מאוד רוצה. אבל בכל מקרה בנושא המדחס אין שום כיוון שם, זה מקרה קצה. מה שנשאר זה באמת רק לחפש באינטרנט או להחליף מדחס, שאופציה זו נראית לי פרקטית יותר בשלב זה. מצב גדול שהעלויות של החלקים הדרושים כולל שמן יעלו מעל מחירו של מדחס משופץ ולא שווה לשפץ.

פורסם

יש לך הומור בריא דניאל. אבל תסכים איתי שכאשר פירקתי את המדחס ואת הקלאץ, כששמעתי חלק רוקד בפנים הייתי חייב לפרק על מנת לדעת מה קורה שם. ואם הייתי הולך לשפץ את המדחס לאחר שכבר היו מפרקים אותו מהרכב וגובים ממני על זה לפחות 400 שח היו אומרים שאין מה לעשות. אז כבר חסכתי לי את הכסף של העבודה, ובתור מומחה תאמר לי בבקשה כמה אמור לעלות מייבש? אולי נשתמש בניסיון שלך ולא רק לבדיחות :-)

פורסם

עדיין לא הצלחתי להבין אם יש בתי מלאכה שמשפצים מדחסים בארץ,

אם יש, אז מהיכן הם משיגים את האטמים והחלקים? לא שווה לחפש אצלם?

בכל מקרה כל הכבוד על ההשקעה, נראה כאילו אתה לא עושה את זה לשם חיסכון בכסף, אלא שאתה נהנה מזה, וזה מה שחשוב .

בהצלחה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם
יש לך הומור בריא דניאל. אבל תסכים איתי שכאשר פירקתי את המדחס ואת הקלאץ, כששמעתי חלק רוקד בפנים הייתי חייב לפרק על מנת לדעת מה קורה שם. ואם הייתי הולך לשפץ את המדחס לאחר שכבר היו מפרקים אותו מהרכב וגובים ממני על זה לפחות 400 שח היו אומרים שאין מה לעשות. אז כבר חסכתי לי את הכסף של העבודה, ובתור מומחה תאמר לי בבקשה כמה אמור לעלות מייבש? אולי נשתמש בניסיון שלך ולא רק לבדיחות :-)

הומור, אין לי הומור! פשוט הנבואה הגשימה את עצמה, אז לא חיכיתי לך ושיניתי את הכותרת .

לגבי מחירים, אני לא חנות לחלקי חילוף. קח דפי זהב ותעשה טלפונים.

פורסם

אני מציע לך לנסות לחפש אטמים של חברת PARKER. יש להם סוכן בארץ ואת הקטלוג שלהם ניתן להוריד מהאינטרנט.

יש סיכוי טוב למצוא שם את האטמים שאתה מחפש.

מעבר לזה כל הכבוד על הרצון וההשקעה.

גם אצלי באוטו הלך (כנראה) המדחס ואני שוקל לנסות לבצע את השיפוץ בעצמי...

בהצלחה.

צחי.נ

פורסם

צחי,

אני מכיר את הקטלוג של חברת פרקר כמו את כף ידיי, ניתן לרכוש אטמים של חברת פרקר דרך הנציגים שלהם בארץ והם חברת אצמה שמיקומה בחולון.

הבעיה

הקטלוג שלחברת פרקר הינו המקיף ביותר אבל !! לא מצויין בו איזה אטם מתאים למדחס X או Y, כלומר המחסנאי לא יחפש לך אטם מתאים (שעלותו מספר שקלים) למדחס שלך.

הפיתרון

יש לאפיין את מידות האטם בצורה מדוייקת והגומי שממנו הוא עשוי ולנסות לרכוש אצל הייבואן אצמה.

אטם צורתי לא תמצא אצל חברת פרקר למדחס שלך.

המלצה

תתאחדו אתה ומיכה ועוד אחד שמחפש לרכוש חלקים למדחס ותזמינו סט אטמים או קיט אטמים מחו"ל שעלותו בסביבות ה-30 דולר.

פורסם
אם אין חלקים, אני ניגש פה לחבר זורק לו 100 200 שקל והוא יביא לי מדחס אחר.

תשמע, עם כל הרצון הטוב של לשפץ בעצמך וללמוד את הנושא לבד - אם אתה יכול להשיג מדחס אחר ב 100-200 שח אזי אין לי שום מושג שבעולם למה לך להתעסק עם פירוק לגורמים של כזה מדחס (ולנסוע בלי מזגן למשך תקופה ארוכה - ולהתרוצץ בחיפוש אחר חלקים!!) במקום להביא אחד אחר ולגמור את הסיפור הזה כבר !!

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שלום וצהרים טובים,אז סגרתי את המדחס,הרכבתי על האוטו מילאתי שמן כשהוא מורכב על האוטו עד גובה פקק המילוי (בערך 150 סמ'ק ) עשיתי ווקום והנעתי את האוטו ומיאלתי קצת גז בקו לחץ כדאי שיתחיל לעבוד .הכול עובד יש קרור ובדקתי עים סבון וסקו'ץ גם שהמזגן כבוי והלחץ ביניקה עולה וגם שהמזגן עובד ואין נזילות.אני מקוה שיחזיק.לסיכום 50ש אטמים ,50ש שמן מזגנים,ומזגן עובד ואישלללללללה שימשיך.

פורסם

דאגתי ביום שישי לבלון ,שעון,ומשאבת ווקום ולכבל מאריך שיהיה לי חשמל ליד האוטו.ומחר בבוקר אני מחזיר את הציוד ומשלם עוד 50ש על הגז.

****ניתן לערוך הודעות במסגרת זמן של חצי שעה, להבא עשה זאת - מערכת הפורום****

פורסם

אולי תספר לנו איזה אטמים החלפת והיכן רכשת אטמים מתאימים למדחס ואיזה סוג רכשת NBR או HNBR.

כיצד חישבת את הכמות הנכונה הדרושה למילוי שמן למדחס ? האם מילאת שמן מדחסים ייעודי למדחס שלך או שרכשת שמן PAG אוניברסלי ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...