Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה ללא מזגן. למה מה ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4737 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

יום חם. השמש קודחת. האם אתה פותח את החלונות ברכבך או סוגר אותם ומפעיל את המזגן ?  

178 הצבעות

1. 1. יום חם. השמש קודחת. האם אתה פותח את החלונות ברכבך או סוגר אותם ומפעיל את המזגן ?

• תמיד סגורים (בשביל זה יש מזגן)
    • תמיד פתוחים (אין כמו אויר "צח")
    • סוגר בעיר ופותח מחוץ לעיר
    • פותח בעיר וסוגר מחוץ לעיר

פוסטים מומלצים

פורסם

תחפש את הפרק של מכסחי המיתוסים שבו הם בדקו אם זה חסכוני לנסוע עם מזגן או עם חלונות פתוחים...

התוצאה הייתה שחסכוני יותר ונוח יותר לנסוע עם מזגן למרות שההבדל הוא מיזערי בנסיעות קצרות.

• תגובות 250
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דווקא זו הייתה תוכנית של שוברי המיתוסים שהם שכחו הרבה גורמים תלויים. הם סתם לקחו 2 מכוניות (אותו דגם אך מכונית שונה) מילאו אותה כמות דלק, האחת חלונות פותחים השניה עם מזגן והתחילו לעשות סיבובים על מסלול.

יש המון הבדלים בין אוטו לאוטו, זה מתחיל באווירודינמיקה ממשיך במדחס המזגן ולא נגמר. התוצאה שלהם ממש לא משקפת מציאות במקרה הזה.

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם
תחפש את הפרק של מכסחי המיתוסים שבו הם בדקו אם זה חסכוני לנסוע עם מזגן או עם חלונות פתוחים...

התוצאה הייתה שחסכוני יותר ונוח יותר לנסוע עם מזגן למרות שההבדל הוא מיזערי בנסיעות קצרות.

אז כנראה שלא הבנת אותם.

הם בהחלט קובעים שם שיותר חסכוני לנסוע עם חלונות פתוחים, ובהפרש ניכר.

http://www.youtube.com/watch?v=Wa9NMoz_T_c

:puzzled:
פורסם
דווקא זו הייתה תוכנית של שוברי המיתוסים שהם שכחו הרבה גורמים תלויים. הם סתם לקחו 2 מכוניות (אותו דגם אך מכונית שונה) מילאו אותה כמות דלק, האחת חלונות פותחים השניה עם מזגן והתחילו לעשות סיבובים על מסלול.

יש המון הבדלים בין אוטו לאוטו, זה מתחיל באווירודינמיקה ממשיך במדחס המזגן ולא נגמר. התוצאה שלהם ממש לא משקפת מציאות במקרה הזה.

הם השתמשו שם בשני כלי רכב זהים לחלוטין. *עריכה: זהים כמעט לחלוטין- אחד היה לבן ואחד היה אפור*

גם אם היו אי-אילו הבדלים מינוריים בין שני כלי הרכב, זה עדיין לא יכול להטות את הכף בצורת קיצונית כזאת, של הפרש של כ-50% בתצרוכת הדלק.

:puzzled:
פורסם

אם אתה באמת רוצה לחסוך דלק סע עם חלונות סגורים בלי מזגן :twisted:

ההבדלים המדוברים עם מזגן או עם חלונות פתוחים במקרה הכי גרוע מסתכמים בעליה של תצרוכת הדלק בעד 13%.

ודרך אגב אתה תשלם הרבה יותר בדלק אם תיסע עם משקל מיותר בבגאז' \גגון על הרכב \דגל כלשהו בחלון.

כמו שאמרו הכל תלוי במבנה אווירודינמי לעומת עומס המזגן על כח המנוע. [כנראה שהקו הנכון תלוי מהירות ,מעל למהירות מסויימת עדיף לסגור את החלון ולהדליק מזגן].

אני אישית כשלא חם מדי מעדיף לפתוח את החלון ,לשמוע את המנוע ולהנות מהרוח הנושבת בשערות שעל כף ידי השמאלית. 8)

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

איך בכלל אפשר לסוע עם חלון פתוח באזור המרכז ?

אי אפשר להנות מהנסיעה , רעש , עשן , לחות .

לא שבמקומות אחרים אני פותח חלונות אבל (אבל זה כבר בעיה אצלי ) .

אני אישית נוסע תמיד עם מזגן לא משנה מה הטמפ' בחוץ (בשביל זה יש בורר טמפ') לא חושב שצרכת הדלק עולה היא זו משמעותית במיוחד היום שמערכות המיזוג כל כך משוכללות , בעלות מדחס ספיקה משתנה שלא עובד כל הזמן בעומס מלא וכך חוסך בדלק .

בכל מקרה כשאתה נוהג עם חלונות פתוחים כל האפקט האווירודינמי שמהנדסי הרכב ישבו לא מעט זמן נפגע משמעותית , והתנגדות האוויר גדולה בהרבה מזו של רכב עם חלונות סגורים , וכמובן שצריכת הדלק עולה , אומנם לא כמו לנסוע עם מצנח מחובר לתא המטען אבל עולה חד משמעית .

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

פורסם
שאלה | האם כשהחלונות פתוחים מתבזבז יותר דלק ?

למה לכתוב "שאלה |" לפני השאלה ? השאלה עצמה וסימן פיסוק אחריה לא מספיקים ?

כתבת "שאלה |" כדי שאף אחד לא יתבלבל ויחשוב בטעות שמדובר בעכביש ארסי ?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

היי רוב הנסיעות שלי אני עושה עם חלון פתוח כי איני אוהב מזגן בגלל שהמזגן לדעתי גורם להירדמות, לא משנה חם או קר ואני מרגיש שאני מתנתק מנסיעה, לפעמים לאחרונה בשל החום הכבד אני רוצה להדליק מזגן אבל שולל מיד בגלל שלמיטב ידעתי זה גוזל דלק, עכשיו השאלה בעצם מה יותר אוכל דלק שתי חלונות פתוחים שלוקחים לי 10% מצריכת הדלק בגלל האוירדינמיקה שנפגע או מזגן פועל?

הרכב שלי: שברולט ספארק 1.0 14'

פורסם

יש גם דרך ביניים בגדר "לנסוע עם ולהרגיש בלי" - חלונות סגורים ומפוח. חוסכך דלק הן בזכות החלונות הסגורים (אוירודינמיקה) והן בזכות אי הפעלת המזגן. לטעמי יעיל בטמפרטורות הביניים סביב ^20-25 או טיפה יותר. מעבר לכך אני מפעיל מזגן.

בארי - אתה אולי חוסך קצת דלק, אבל למה לסבול מהחום כאשר האויר חם והשמש קופחת?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כן אבל המ]וח עובד על המצבר, שנטען מהאלטרנטור בקיצור - מבזבז דלק.

הכי טוב חלונות סגורים וזהו.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

כן אבל המפוח עובד על המצבר, שנטען מהאלטרנטור בקיצור - מבזבז דלק.

הכי טוב חלונות סגורים וזהו.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...