Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6974 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פירוט נוסף : מדובר בשנתיים נהיגה. משאבת בלם אחורית אחת - נוזלת ברנו קליאו דור קודם.

א. הנוזל בלם היה ate dot 3 - בדיעבד גיליתי שרשום על הקופסא להחליף נוזל כל שנה - האם זה קריטי למשאבה?

ב. לפני שנתיים כשהוחלפו המשאבות - המכונאי שטף אותם במים וניקה את כל התוף במים וייבש.

ג. היה חסר איזה קליפס שטוח במנגנון ? לא ברור לי עד עכשיו מה זה.

ד. משאבה מקורית החזיקה מעמד אם איני טועה 60 אלף ק"מ או 6 שנים.

ה. כרגע שמתי ATE DOT 4 האם להחליף בעוד שנה את כל הנוזל ? האם צפוי שיפור באורך חיים של המשאבות עם DOT 4 ?

ובקשה מיוחדת - שמות יצרני של רפידות, משאבות, ודיסקים - תחליפיים - שאפשר להשיג במחיר הוגן במרכז ?

ניתקלתי בשמות כמו טייגר, גרין, או פשוט "תוצרת סין" - מה דעתכם ?

תודה.

פורסם

בעייה ידועה ברנו קליאו דור קודם ורנו אקספרס(אותם מכלולים).

בקליאו של חברתי (98') יד I - הוחלפו כבר פעמיים המשאבות.

בקליאו שלי (אותה שנה יד III) ראיתי בהיסטוריה של הרכב שלפני 40K ק"מ הוחלפה המשאבה.

וכשהיה לאבי רנו אקספרס המשאבה שבקה לי חיים תוך כדי נסיעה - לא נעים :x.

המשאבה הנ"ל פשוט לא אמינה.

ולכל החוטאים - רבותי נתראה בגיהינום.

:evil::evil::evil:

פורסם

לחות שנוזל הבלימה סופח, מורידה את טמפ' הרתיחה של הנוזל וכפועל יוצא מכך את ביצועי מע' הבלימה.

זו הסיבה שהחלפת נוזל הבלמים נדרשת אחת לשנתיים.

זו גם הסיבה שאי אפשר לקבל את עניין שטיפת מערכת הבלמים במים. אם המערכת יובשה באופן מוחלט (אני בספק) אז לא נגרם נזק ואם היבוש לא היה מושלם אז המצב בטרם קריסת המשאבה כנראה היה טוב יותר.

לגבי חלקי מע' הבלמים - לדעתי צריך להימנע מכל פריט שיש חשש שהוא "סיני אורגינאלי".

פורסם

שלום

לנוזל בלמים DOT3 DOT4 יש תכונה לספוח אדי מים

כידוע המים כבדים מהשמן

אי לכך הם יורדים למקום הנמוך ביותר

קרי משאבות בלימה אחוריות

המים במשאבות יוצרים קורוזיה

שכבת הקורוזיה תופסת את הבוכנה, התוצאה בלם אחורי לא תקין

וצורך להחליף משאבות

הפתרון להחליף נוזל בלימה כל שנתיים

אך יש לבדוק שמיכל השמן היה סגור הרמטית טרם הוכנס תוכנו למערכת המכונית

תודה

פורסם

על הקופסא הכחולה של ATE כתוב במפורש בעברית להחליף כל שנה.

באתר שלהם גם כתוב שלדגם הבסיסי (מה שנראה לי שהגיע לישראל אם כי לא זיהיתי אותו באתר שלהם) החלפה כל שנה.

( אגב, יש שם באתר עוד DOT 4 מיוחדים לרכבים חדישים עם מקסימום החלפה כל שנתיים או 3. )

הנוזל הכחול בישראל הוא בטווח של 260 - 165 אבל בקופסא מפלסטיק ולא מתכת

http://www.ate-na.com/generator/www/us/en/ate/ate/themes/20_ate_brake_products/50_brake_fluid/bf_info_us.html

מכל מקום היבואן של רנו כותב בספר טיפולים החלפה כל שנתיים אבל שם מדובר בנוזל של רנו מקורי או של פזבו ...אז מכאן האם להסיק שלהחליף כל שנה זה הכרח בהתאם ליצרן של נוזל הבלמים ?

פורסם

שלום

אני מחליף כל שנתיים ברנו מגאן שלי לDOT4 ואין לי בעיות עם משאבות

יכול להיות שמכסה מיכל השמן אצלך לא סגור, אולי סדוק

דבר שמאפשר כניסת אויר עם לחות מבחוץ

כדאי שתבדוק

פורסם

אם הוא שטף את המשאבות במים אז בטח שהן ימותו. מים שחדרו לתוכן הוא לא יצליח לייבש אלא אם יפרק את המשאבה לגורמים.

נפלת על סנדלר ולא על מכונאי. ההמלצה שלי היא ללכת למוסך נורמלי לביצוע החלפה של המשאבות ושל נוזל הבלמים. קח בחשבון שאם הרפידות נרטבו מנוזל הבלמים צריך להחליף גם אותן ללא קשר לעוביין.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אם הוא שטף את המשאבות במים אז בטח שהן ימותו. מים שחדרו לתוכן הוא לא יצליח לייבש אלא אם יפרק את המשאבה לגורמים.

נפלת על סנדלר ולא על מכונאי. ההמלצה שלי היא ללכת למוסך נורמלי לביצוע החלפה של המשאבות ושל נוזל הבלמים. קח בחשבון שאם הרפידות נרטבו מנוזל הבלמים צריך להחליף גם אותן ללא קשר לעוביין.

הוא שטף אותן מבחוץ כשהן היו כבר מולבשות במקום ומחוברות לצנורות בתוך התוף. כלומר אחרי שביצע את כל העבודה והניקוז ולפני החזרת התוף עצמו וסגירת הגלגל הסופית. המערכת לכאורה היתה סגורה לחדירת מים . לא ברור לי איך כתוצאה מהשטיפה חדרו מים לתוך המשאבות המחוברות לצנרת .

האם עדיין במצב זה אסור לשטוף את האזור הפנימי של התוף המשאבה והסנדלים במים, רק בשביל לנקות בפנים ?

פורסם

במצב כזה אין שום בעיה. אני הבנתי שהוא שטף לפיני ההרכבה.

כנראה שנוזל הבלמים שלך היה ישן ומאיכות ירודה ובשילוב של משאבות לא איכותיות במיוחד הן לא החזיקו מעמד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
על הקופסא הכחולה של ATE כתוב במפורש בעברית להחליף כל שנה.

באתר שלהם גם כתוב שלדגם הבסיסי (מה שנראה לי שהגיע לישראל אם כי לא זיהיתי אותו באתר שלהם) החלפה כל שנה.

( אגב, יש שם באתר עוד DOT 4 מיוחדים לרכבים חדישים עם מקסימום החלפה כל שנתיים או 3. )

הנוזל הכחול בישראל הוא בטווח של 260 - 165 אבל בקופסא מפלסטיק ולא מתכת

http://www.ate-na.com/generator/www/us/en/ate/ate/themes/20_ate_brake_products/50_brake_fluid/bf_info_us.html

מכל מקום היבואן של רנו כותב בספר טיפולים החלפה כל שנתיים אבל שם מדובר בנוזל של רנו מקורי או של פזבו ...אז מכאן האם להסיק שלהחליף כל שנה זה הכרח בהתאם ליצרן של נוזל הבלמים ?

אגב תחנת דלק של פז מצאתי נוזל של קסטרול כתוב עליו שנתיים והוא היחיד שכתוב עליו שנתיים כשמדובר על הטווחים של טמפ דוט 3 ודוט 4. בדקתי את כל נוזלי הבלמים באוטדיפו. אותו דבר. כולם או לא רושמים בכלל או רושמים שנה. יש מוסכניקים שאומרים לא להחליף בכלל ושמים דוט 3 של אמריקן איגל כשיש נזילה. אז מה קורה פה ? נראה לי הנושא נופל בין הכסאות.

אף אחד לא רואה את הסתירה פה לגבי מה שרשום על מיכל נוזל הבלמים (להחליף כל שנה) ולגבי הנחיות יצרני רכב ככלל להחליף נוזל כל שנתיים?

פורסם
פשוט שים את מה שיצרן הרכב ממליץ ותחליף בתדירות שהוא קבע.

בספר טיפולים כתוב אמנם להחליף כל שנתים אבל...מומלץ רק על פזבו 500

בקופסא של פזבו כתוב במפורש להחליף כל שנה...

מצטער אבל עדיין, יש פה סתירה.

• תוכן חדש...