Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6968 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום לקחתי את הרכב לטיפול 10 אלף

נפתח מוסך חדש אצלנו באזור תעשיה , ובגלל שהטיפול

קטן , ולי לא היה זמן לזה, אז באתי למוסך החדש.

הבחור נראה רציני, הרכיב לי פלאגים של בוש,

שמן של LM ונוזל קירור של פראסטון.

פתח את הפקק של הגיר ואמר לי שחסר שמן גיר.

הוריד את השמן שהיה ( לא היה הרבה )

ובמקומו מילא שמן מנוע 20W50

לפי מה שהו אמר לי, שאין שום הבדל בין השמנים.

מדובר בפיאט טמפרה 94, לפי ספר רכב צמיגות שמן גיר 80!

האים זה נכון, או שאני הולך לגרום נזק לגיר?

פורסם

היום לקחתי את הרכב לטיפול 10 אלף

נפתח מוסך חדש אצלנו באזור תעשיה , ובגלל שהטיפול

קטן , ולי לא היה זמן לזה, אז באתי למוסך החדש.

הבחור נראה רציני, הרכיב לי פלאגים של בוש,

שמן של LM ונוזל קירור של פראסטון.

פתח את הפקק של הגיר ואמר לי שחסר שמן גיר.

הוריד את השמן שהיה ( לא היה הרבה )

ובמקומו מילא שמן מנוע 20W50

לפי מה שהו אמר לי, שאין שום הבדל בין השמנים.

מדובר בפיאט טמפרה 94, לפי ספר רכב צמיגות שמן גיר 80!

האים זה נכון, או שאני הולך לגרום נזק לגיר?

נשמע לא טוב בכלל.

פורסם

שמע זה מעשה הכי אידיוטי שאייפעם שמעתי אני מציע לך אל תיסע ברכב ביכלל אפילו אל תניע אותו!! עד שלא תרוקן את השמן שהוא מילא וצריך לעשות שטיפה לשמן שהוא מילא עם שמן גיר מתאים ואז למלוא שמן מתאים.

אתה עוד תצא בנזק וזה נישמע מאוד אבל מאוד מעשה אידיוטי!

תזמין מוסכנסיק לבית או לפחות תתייעץ עם מוסכניק בטלםון אבל בינתיים אל תיסע ברכב אתה עלול ליגרום נזק לגיר.

**פעם שמעתי על דבר כזה אבל זה לא נישמע לי הגיוני אבל אני מציע לך קודם להתייעץ עם מוסכניק אחר לא אותו אחד ולשאול אם זה מותר ואפשרי.

פורסם

על כזה טמטום עדיין לא שמעתי.

וגםאם הוא חושב שזה מתאים,הוא חאפר אם קשה לו לשים שמן גיר יעודי ולא לדחוף מה שיש.

מזל שהוא עשה את הצי'פס יום לפני וכבר שפך את השמן מהמחבת

פורסם
שמע זה מעשה הכי אידיוטי שאייפעם שמעתי אני מציע לך אל תיסע ברכב ביכלל אפילו אל תניע אותו!! עד שלא תרוקן את השמן שהוא מילא וצריך לעשות שטיפה לשמן שהוא מילא עם שמן גיר מתאים ואז למלוא שמן מתאים.

תזמין מוסכנסיק לבית או לפחות תתייעץ עם מוסכניק בטלםון אבל בינתיים אל תיסע ברכב אתה עלול ליגרום נזק לגיר.

**פעם שמעתי על דבר כזה אבל זה לא נישמע לי הגיוני אבל אני מציע לך קודם להתייעץ עם מוסכניק אחר לא אותו אחד ולשאול אם זה מותר ואפשרי.

אני חושב שיש בפורום בעלי מקצוע, שיודיע אם הדבר יגרום נזק

פורסם

לא זוכר איך זה בפיאט, אבל ביצרנים אחרים בשנים האלו, הוראות יצרן היא לשים שמן מנוע לגיר רגיל.

אתה פשוט צריך להסיג ספר רכב ולבדוק מה אומר יצרן לגבי זה.

דבר אחד לדעתי לא בסדר, זה כל העניין של הוספת שמן. הוא היה צריך לרוקן ולעשות החלפה מלאה.

Omnia mea mecum porto

פורסם

.

נכון שזה מעשה אידיוטי, אבל לא צריך להתרגש יתר על המידה. לא יקרה כל נזק בנסיעות קצרות למוסך כדי להחליף את השמן בגיר.

שמן הגיר המומלץ ע"י היצרן לפיאט טמפרה 94, הוא בקובץ המצורף.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

נכון שזה מעשה אידיוטי, אבל לא צריך להתרגש יתר על המידה. לא יקרה כל נזק בנסיעות קצרות למוסך כדי להחליף את השמן בגיר.

שמן הגיר המומלץ ע"י היצרן לפיאט טמפרה 94, הוא בקובץ המצורף.

דוד.

היום חזרתי למוסך, והמכונאי שמילא לי את השמן אמר שיש שמן מאוחד לגיר,

אבל ברכבים ישנים הוא תמיד ממלא שמן מנוע גם בגיר ולפי מה שהוא אמר,

אף פעם זה לא גרם לשום תקלה.

מה לעשות? חייבים להחליף את השמן?

פורסם

אני לא מבין מה ההתלבטות. אם היצרן קבע שיש למלא בתיבת ההילוכים שמן ממין מסוים, כנראה שיש סיבה שזה השמן המתאים, ולא שמן מנוע. שימלא לך את השמן שמתאים לתיבת הילוכים ושיפסיק עם כל הקומבינות המטופשות האלה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

צירך להישמע להוראות יצרן והוראות יצרן לא ניתן בשום דרך לשונות אלא רק היצרן ומה שהוא אומר צריך/מומלץ לעשות אם לא נשמעים להוראות יצרן צפויים לקבל את הנזק. ועם זה אף מוסכניק לא יוכל להתווכח עם יצרן

פורסם

הרמתי את הרכב על ליפט,

וראיתי שיש נזילה במחזיר שמן של הגיר.

בגלל זה היה חסר שמן .

לאחר שאני יחליף מחזיר שמן וגרמושקה אני אדאג לשמן גיר איכותי.

איזה שמנים מומלצים ?

SAE 80 WEP

• תוכן חדש...