Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6974 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, אני יודע שהכותרת גרמה לכם לחשוב כבר שזז משהו בחוק הספורט המוטורי או שמחר יש כבר מרוץ חוקי אלא שאני ממש התכוונתי למשהו אחר.

CARSFORUM משמש כבמה ואולי גם מראה למצב של הספורט המוטורי שכולנו אוהבים ומשתתפים בו באופן פעיל כזה או אחר.

על גבי הפורום אנחנו חוזים כמעט מדי יום "במלחמות הותיקים" על רקע כזה או אחר .

"תסמונת אשקלון" שאני כל כך אוהב להזכיר היא אחת הסיבות או מאבקי הכוחות מבחינת קידום חוק הספורט המוטורי היא סיבה נוספת.

כאשר קוראים את אחד השרשורים שעוסקים בדרך כזו או אחרת נכנסים לדיכאון ומרגישים שהנה הספורט הזה שעוד לא התחיל כנראה כבר נגמר.

מדי יום כמעט אני מקבל ה"פ או אי-מייל לגבי מצבו העגום של הספורט , אני לא מזיל דמעה, אבל אני ממש לא שקט לגבי זה.

ואז...אני נכנס לאחד השרשורים שעוסקים דווקא ב-MDC ומבין שיש תקווה ויש עתיד לספורט המוטורי הישראלי ואולי עתיד שיהיה אפילו יותר טוב מהעבר, ואני לא מזלזל בעבר כי מי שמזלזל בעבר לא יהיה לו עתיד (ומי כמוני כהיסטוריון יודע זאת).

כמות החבר'ה הצעירים שלוקחים חלק פעיל בתחרויות הג'ימקאנה או באימוני נהיגה מתקדמת בקורס של אחד מבתי הספר לנהיגה מתקדמת מעוררת סיבה לאופטימיות.

נכון שבכל מדינה מתוקנת הבסיס לספורט מוטורי הוא קרטינג וכאשר הולכים ובודקים מה שקורה שם מקבלים תמונת מראה של נוף הספורט המוטורי , ממש כמו בראלי - אותו דור ואותן פוליטיקות ישנות ושוב , מבט קצר בשרשור של ה"ספרקו קארטינג צ'אלנג'" גורם להבין שיש גם אנשים אחרים , גישה אחרת ורצון אחר ואז אולי גם עתיד טוב יותר.

כל מה שאנחנו, הספורטאים, צריכים לעשות זה רק להרגע מהבלאגן שמסביב ולהנות מהספורט עצמו.

השאר כנראה כבר יגיע. חיכינו כל כך הרבה נחכה עוד קצת.

אני רק קורא לכל החבר'ה שהספורט המוטורי חשוב להם והעתיד עוד לפניהם להתעלם מהכל, להיכנס לכסא הנהג (לא צריך נווט כי אין ראלי ) חגורות בטיחות , רגל ימין על הגז וששמאל תשחרר את הקלאץ' וקדימה , הצמיגים יעלו עשן (יש לכם כבר ספונסרים לסט צמיגים חדש, לא ? ) ובסוף היום עם חיוך גדול תלחצו ידיים זה עם זה ותחכו לארוע הבא.

לא צריך יותר מזה.

ולכל מי שלא לוקח חלק פעיל בארוע ג'ימקאנה או קרטינג אני קורא לבוא ולראות , להביא עוד ועוד חבר'ה צעירים, ילדים (כן, גם גיל 4 נחשב , סנה התחיל קרטינג בגיל הזה ) כי הם העתיד שלנו.

בשבוע שעבר הכייף הכי גדול שהיה לי הוא שהבן שלי, אביתר, בן-10 , שאל את בועז שפתח את הגיר של האלפא-סוד , מה תפקיד של כל חלק וחלק בגיר ומה גורם לזה להסתובב ולשני לנסוע יותר מהר.

בספורט המוטורי הישראלי יש אנשים טובים. קבוצת נהגים יוצאת לטורקיה להתחרות במרוצי מסלול , נתן וקסלר מתקדם לכיוון פורמולה רנו בהונגריה (כתבה ממש בקרוב ! ) , כמובן שיש את חנוך ניסני ואיתן צידקילוב שמתחרים עם דגל ישראל כבר מספר שנים בחו"ל ואסור לשכוח את הישראלים שיוצאים מדי פעם לראלי בינ"ל בחו"ל.

על פי הבסיס שקיים כרגע בארץ יהיו עוד הרבה שיעשו את הצעד הזה וימשיכו הלאה ואולי בעתיד נזכה לראות נהגים ישראליים ביורוספורט ולא נצטרך לחפש איזה נהג ברזילאי לאהוד או בריטי...

חברים, יש תקווה .

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

יש תקווה נכון פה ושם אנשים מצליחים להתקדם קצת אבל לא יותר מזה

וזה גלל שאין תשתית בארץ לספורט מוטורי.

וגם המעט שיש קארטינג וראלי אי אפשר להתקדם לשום מקום שאין תמורה לאגרה (משלמים ומשלמים אבל לא מרוויחים)

לפי דעתי בעלי מסלולי הקארטינג בארץ צריכים לפרסם את התחום(טלוויזיה רדיו עיתון)כדי למשוך אנשים לספורט הזה לפני שאני נכנסתי לקארטינג חברים שלי חשבו שקארטינג זה מנוע 50 סמק עם 4 גלגלים שנוסעים איתו בשטח.

לאנשים במדינה אין מודעות לתחום הזה שנקרא ספורט מוטורי ואם לא תפרסמו אירועים ודברים שקשורים לזה (רק מה שחוקי כמובן) אנשים גם לא ידעו

אז אתה מנסה להישאר אופטימי וזה טוב רק אני מקווה שהאופטימיות שלך תייצר מודעות לספורט הזה

פורסם

דובי-יצא לי להכיר אותך דרך כמה מיילים בודדים וכמה מילים מבועז פה ושם,אבל אני רוצה שתדע שקיבלתי ממך את הרושם שאתה באמת אחד מאותם אנשים בארץ,כמות אנשים שהולכת וגודלת מיום ליום,שחשוב להם הענף הזה.

אני מסכים עם כל מילה ומילה שכתבת בהודעה,ומחזק אותך להמשיך ולהשקיע בתחום הזה,בין אם זה בלשחזר פיסת היסטוריה ישראלית/איטלקית,או "סתם" לנהל את הפורום!

קבל חיזוק!

פורסם

דובי, הלוואי שאכן הצדק עמך ויש תקוה!

כחבר מועדון STI (וחבר ועד המועדון) וכחבר קבוצתו של רמי שוכטוביץ אני לוקח חלק פעיל בספורט המוטורי (ובאירועים אחרים) וכמובן שמנסה להכניס לעניין כמה שיותר חברים ומכרים.

מצד שני, אנו נתקלים במקרים כמו הסיבה לביטול הקורס של ניקי גריסט אשר לי אישית ממש לא מובנת וגורמת לי לתהות, כפי שכתב חבר פורום אחר, האם אנשים מדברים/כותבים יותר או עושים יותר.

אתה יכול לקרוא את תגובתי לגבי ביטול הקורס, אשר אמנם נכתבה בציניות אך בהחלט משקפת את תהיותיי.

למרות שלצערנו אנו רואים לא אחת שהביטויים "אדם לאדם זאב" ו"ארץ אוכלת יושביה" שרירים וקיימים גם בספורט המוטורי, כמובן שאמשיך לקחת חלק פעיל באירועים, בין כמשתתף ובין כאחד המארגנים, בתקוה שאכן יום אחד יקרה הנס ואתבדה...

מקוה שאני לא פסימי מדי...

שי

פורסם

יש כאן כמה בעיות, אחת מהן היא ספונסרים.

אני פעיל מעל 10 שנים בענף הקארטינג.

היו המון שידורים בערוצי הספורט שאמנם קידמו את הענף אבל לא ביחס זהה להשקעה הכספית בהפקת השידור.

ברגע שהיו ספונסרים, היו שידורים. ברגע שהספונסרים סגרו את הברז, מספר השידורים היו ספורים.

בעייה נוספת היא התרבות הישראלית. אנשים רוצים לקבל הכל בחינם.

משפטים כמו, "למה מה קרה לשלם 190 שקל למירוץ" (לגבי הספארקו קארטינג צ'אלנג' שאני מפיק).

נכון שמדובר בסכום לא קטן, אבל אלו הסכומים אותם יש לשלם בקארטינג (מירוץ ליגה בכל אחד מהמסלולים עולה בערך 50 ש"ח יותר). גם כאן, עיקר ההנחה מגיע בזכות הירתמות של ספונסר לעניין.

אגב, המירוץ האחרון שעלה 100 ש"ח בלבד גם כן השאיר רבים מאלה שחשבתי שיבואו בבית.

את הקונספט של הקארטינג רצינו אני ויובל מלמד להעביר גם אל מועדוני הרכב בצורת סדרת אירועי ג'ימיקנה מועדוניים בסופם ייערך אירוע גמר אליו ישלחו כל מועדון את הנהגים הטובים ביותר שלו. מכל מועדוני הרכב, בודדים נרשמו מה שגרם לביטול היוזמה. הטענה העיקרית היתה ש-160 שקל לג'ימקנה זה יקר (כסף שהיה מוחזר ללקוח בצורת מסויימת בכל מקרה). הפרס אגב, היה בשווי של כמה אלפי שקלים.

נכון שספורט מוטורי הוא יקר, אבל גם כשמדובר בסכומים של עד 200 שקל, אנשים בוכים.

ספונסרים יוזילו עלויות, שיצליחו לגרור עוד ועוד מתחרים (גם אם בודדים) עד שיהפוך הדבר לתרבות של ממש.

מה בא קודם, הביצה או התרנגולת?!

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

• תוכן חדש...