Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צ'יפ ליאריס T ???

senda
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במפגש של יום שישי האחרון (לא ראיתי אותכם דרך אגב ...) אמר לי בעל יאריס T שיש כבר ציפ של חברה שנקראת סופר ציפ או ספיד ציפ ליאריס ושמעלה את ההספק לבערך 120 סוסים.

כמו כן כשעשיתי קורס נהיגה בארץ אמרו לי שיש בארץ מישהו שמתאים ציפים לרכבים.

מכירים מקום שבו אני יכול לקנות ציפ ?

מומלץ?

אפשר להתקין ולפרק בעצמי ?

בתודה מראש

ניב

פורסם

בהחלט יש אפשרות שכזו לשדרג את מערכת ניהול המנוע

יש כמה סדנאות בארץ אשר מתעסקות עם זה כמו: אי אנד איי

http://www.eanda-autosport.com 03 5797386

כמו כן יש את גיא פרילינג אשר ידוע בהתמחות וניסיון מיוחדים בניהול מנוע

http://www.frieling-racing.com 03 9228319

בקשר לכדאיות עדיף להתייעץ איתם כי זה די ספיצפי לכל רכב כמובן שברכבי טורבו הכדאיות גדולה יותר

איתי

פולו 16V - רק אם אתה מתאים לה...

(מודה - נגנב מאלפא..)

http://www.pbase.com/itays

פורסם

פרילינג הוא המומחה מס' 1. ממש לא E&A.

בחלק מהמכוניות אפשר להרכיב בעצמך, אבל אם תקנה מפרילינג הוא יעשה את הכל בשבילך ללא תוספת מחיר. (ממילא זה יקר...) אתה גם יכול לבדוק את הצ'יפ ואם לא מוצא חן בעיניך (כלומר - אתה לא מרגיש הבדל) להחזיר ללא תשלום.

בנוגע ל-120 כ"ס - אני די בספק אם זה עושה את זה ללא שום שינוי אחר, אבל עם מנוע בעל תזמון שסתומים משתנה, מי יודע...

בכל מקרה יאללה, תתקין, ואם אתה עומד מול, אממ, נניח סקסו VTS, אז תדע שהצ'יפ עשה את פעולתו :wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
בנוגע ל-120 כ"ס - אני די בספק אם זה עושה את זה ללא שום שינוי אחר, אבל עם מנוע בעל תזמון שסתומים משתנה, מי יודע...

לדעתי 120 כ"ס זה דווקא לא נתון אופטימי מדי (ההספק המקורי הוא 106 כ"ס). גם בגלל התזמון המשתנה כמו שאמרת, ובעיקר בגלל מיקום מנתק ההצתה בסל"ד כה נמוך (כ6500 RPM) - מה שגורם להספק מקסימלי נמוך באופן יחסי. שינוי התוכנה יעלה את מנתק ההצתה בכמה מאות טובות של סל"דים ואז גם ההספק יגדל משמעותית.

אגב בנוגע לניתוק ההצתה המוקדם הזה, ישבתי וחשבתי והגעתי למסקנה הבאה:

אין שום סיבה טכנית שמנוע 16 שסתומים יפני, בעל תזמון משתנה, לא יוכל לטפס ל7K סל"ד (שהרי רכבים משפחתיים יפניים רגילים מגיעים היום לסל"דים כאלה בקלות :? ).

ההסבר היחידי המתקבל על הדעת זה שהמנתק נקבע כה נמוך כתוצאה מהגבלות של תקנות זיהום אוויר. כנראה שמעל לסל"ד שבו נקבע הניתוק נוצרה חריגה מעבר לגבולות המותר בתקנות.

פורסם

לדעתי 120 כ"ס זה דווקא לא נתון אופטימי מדי (ההספק המקורי הוא 106 כ"ס). גם בגלל התזמון המשתנה כמו שאמרת, ובעיקר בגלל מיקום מנתק ההצתה בסל"ד כה נמוך (כ6500 RPM) - מה שגורם להספק מקסימלי נמוך באופן יחסי. שינוי התוכנה יעלה את מנתק ההצתה בכמה מאות טובות של סל"דים ואז גם ההספק יגדל משמעותית.

אגב בנוגע לניתוק ההצתה המוקדם הזה, ישבתי וחשבתי והגעתי למסקנה הבאה:

אין שום סיבה טכנית שמנוע 16 שסתומים יפני, בעל תזמון משתנה, לא יוכל לטפס ל7K סל"ד (שהרי רכבים משפחתיים יפניים רגילים מגיעים היום לסל"דים כאלה בקלות :? ).

ההסבר היחידי המתקבל על הדעת זה שהמנתק נקבע כה נמוך כתוצאה מהגבלות של תקנות זיהום אוויר. כנראה שמעל לסל"ד שבו נקבע הניתוק נוצרה חריגה מעבר לגבולות המותר בתקנות.

אינני שולל את ההערכה שלך אבל בכל זאת להרים סתם כך מנתק ללא שום שיפור ע"פ רוב זה חסר תועלת כי אחרי המנתק הסל"ד בד"כ צונח.

למשל ב-VTR מנתק ב 6250 ללא שיפורי מנוע בבדיקה על דינו (באנגליה) אפשר לראות שמנוע מת קצת אחרי המנתק. גם מתחושות אישיות לפני השיפורים למנוע לא היה קל (פרט אולי לראשון) להגיע למנתק. היום הוא מטפס למנתק בקלות וברור שצריך להרים את המנתק.

גם כאן במו שאתה אומר המנוע בהחלט יכל לעמוד מבחינה מכאנית בסל"ד גבוה יותר ע"ע ראלי עם אותו מנוע עד כדי יחס דחיסה שונה.

פורסם
אינני שולל את ההערכה שלך אבל בכל זאת להרים סתם כך מנתק ללא שום שיפור ע"פ רוב זה חסר תועלת כי אחרי המנתק הסל"ד בד"כ צונח.

אני מניח שהתכוונת שההספק בד"כ צונח אחרי המנתק.

בכל מקרה, כאן בדיוק קבור הכלב! אני סבור שההספק בTS לא צונח באופן דרסטי אחרי המנתק שנקבע ב6500 RPM. לכן זו איננה הסיבה להצבת המנתק דווקא שם אלא ההערכה הקודמת שלי בדבר אי עמידה בתקנות הזיהום. כך שלכאורה כן היה טעם להציב את המנתק בסל"ד גבוה יותר (לולא תקנות הזיהום).

שוב, הכל הערכות בלתי מבוססות שלי. אני מתחקר את זה בעצמי בדרכים שונות ומשונות, עידכונים יבואו לכשיהיו תוצאות :wink:

פורסם
senda, חברת הליסינג מאפשרת לך לעשות את זה?

אני ארשה לעצמי לענות במקומו :D - כשהרכב נכנס לטיפול ומתחבר למחשב הדיאגנוסטיקה במוסך בד"כ לא עולים על העובדה שנעשה תיכנות מחדש של הECU.

ככה שקשה להאמין שזה יפגע באחריות או לחילופין יגרום לחברת הליסינג לכעוס :twisted:

פורסם

יש לי שתי אפשרויות:

1 - להגיד הם לא אמרו שאסור ...

2 - להיות ראש גדול, ולהוריד את הציפ לפני כל טיפול.

בגלל זה מעניין אותי אם אני יכול להחליף את הציפ בעצמי ...

פורסם
יש לי שתי אפשרויות:

1 - להגיד הם לא אמרו שאסור ...

אתה בטוח במה שאמרת? לפי מה שאני יודע, אי ידיעת החוק אינה פוטרת מעונש.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אני מניח שהתכוונת שההספק בד"כ צונח אחרי המנתק.

בכל מקרה, כאן בדיוק קבור הכלב! אני סבור שההספק בTS לא צונח באופן דרסטי אחרי המנתק שנקבע ב6500 RPM. לכן זו איננה הסיבה להצבת המנתק דווקא שם אלא ההערכה הקודמת שלי בדבר אי עמידה בתקנות הזיהום. כך שלכאורה כן היה טעם להציב את המנתק בסל"ד גבוה יותר (לולא תקנות הזיהום).

שוב, הכל הערכות בלתי מבוססות שלי. אני מתחקר את זה בעצמי בדרכים שונות ומשונות, עידכונים יבואו לכשיהיו תוצאות :wink:

תרשה לי להרחיב קצת את מה שכתבתי בת'רד של מומנט והספק כדי לנסות למנוע ממך עגמת נפש:

לכל מנוע יש סל"ד שבו הוא הופך ללא אפקטיבי לחלוטין (כלומר המומנט יורד קרוב ל-0).

זה נגרם כי כדי לייצר כח צריכים לקרות כמה תהליכים (יניקה, הצתה, בערה וכו') וככל שהסל"ד עולה, הזמן שמוקצב להם מתקצר. אם הבוכנה מפספסת את זמנה ומייצרת כח מחוץ לזמן המוקצב, מוקדם או מאוחר מדי, היא מתחילה להתנגד לבוכנות האחרות ומכאן הדרך לבלאגן קצרה.

זה דומה למה שקורה לרגליים שלך באופניים כשאתה מנסה לנסוע מהר בראשון - אתה מפספס את התיזמון הנכון לדחיפת הפדל, ולא מייצר כח מועיל.

המבנה של המנוע, לחץ הדלק, רוחב השסתומים, משקלם, הקפיצים שלהם וכו' לא מאפשרים לתהליכים לקרות מהר כרצוננו, אלא יש להם מגבלה פיזית. כדי להפעיל מנוע ב-9000 סל"ד, הוא צריך להיות מתוכנן לזה.

כמובן שברגע שהמומנט יורד משמעותית, אז זה לא משנה שהצלחנו לסחוט עוד כמה מאות סל"ד מהמנוע, כי ההספק לא יעלה. אז לא הרווחנו, וכן שילמנו בשחיקה מוגברת.

יכול להיות שהיצרן שם מנתק ב-6500 גם בגלל זיהום, אבל לדעתי יש סיכוי סביר שאין תוספת של הספק בהעלאת הסל"ד. כדאי שתסתכל בגרף מומנט של המנוע.

כדי להשיג תוספת ממשית יש לשקול שינויים מהותיים בראש מנוע.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

אודי - ראשית הרשה לי לתת לך ח"ח נוסף על ההסבר המעולה (למרות שהבנתי את עניין איבוד המומנט בסל"ד גבוה גם לפניו).

שנית, אני לא מתכנן לשפר את האוטו בטווח הזמן הקרוב. סוגיית המנתק הנמוך פשוט מציקה לי אז העלתי סברה משלי.

שלישית, אני מצרף את גרף המומנט\הספק של המנוע שלי. ניתן לראות כי ב~6500 סל"ד המומנט הוא כ12 קג"מ (כאשר שיא המומנט הוא 14.4 קג"מ). הבעייה היא שהעקומה נקטעת בסל"ד זה, שהוא סל"ד ניתוק ההצתה, כך שלא ניתן לדעת לפיה האם "יוצאת הרוח מהמפרשים" של המנוע מעבר לסל"ד הזה. אני בכל אופן מאמין שאיבוד המומנט עד ל7000 סל"ד הוא יחסית מתון.

TS_ENGINE.JPG

פורסם
במפגש של יום שישי האחרון (לא ראיתי אותכם דרך אגב ...) אמר לי בעל יאריס T שיש כבר ציפ של חברה שנקראת סופר ציפ או ספיד ציפ ליאריס ושמעלה את ההספק לבערך 120 סוסים.

כמו כן כשעשיתי קורס נהיגה בארץ אמרו לי שיש בארץ מישהו שמתאים ציפים לרכבים.

מכירים מקום שבו אני יכול לקנות ציפ ?

מומלץ?

אפשר להתקין ולפרק בעצמי ?

בתודה מראש

ניב

שלום senda

איתי דיברת ביום שישי על הצ'יפ ליאריס.

איתרתי בשבילך את האתר של החברה של הצ'יפים ושמה המדוייק הוא power chips.

הצ'יפ מוסיף 13 כ"ס (וכך מגיע ל 119 כ"ס) וגם מומנט.

http://www.powerchips.fr/site_anglais/plateforme_ang.htm

אם אתה מעוניין במשהו יותר חזק אז:

http://www.tdi-plc.com/toyota_yaris.html

אחרי זה הרכב שלך יסע (וישמע) ככה פחות או יותר:

יאריס טורבו. 1.8 מגה סרטון

pho_5.jpg

מקוה שעזרתי.

פורסם

בעיקר לך VeilSide

לא ידעתי שאתה מהפורום .

אני אבדוק מה האופציות בארץ ומה שם ונראה אולי בקרוב נתקין.

ואם נתקין, מובטח לך סיבוב ניסיון :D

לילה טוב

ניב

• תוכן חדש...