Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6993 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביום שישי שעבר הזמינו אותי כעולה חדש ובוגר של השומר הצעיר לסמינר.

בגלל שאין לי ממש חיים, הסכמתי (מצטער שלא הגעתי למפגשישי), והייתי ב12 בצהריים בתל אביב.

לא היה לי מושג לאן לוקחים אותנו. רק ידעתי שנוסעים לקיבוץ שנקרא חולית. השם די שיעשע אותי, כי זה כמו הספר (אפילו שבקיבוץ עצמו לא שמעו עליו).

בכל אופן, הגענו לשם, והסבירו לנו שחולית הוא קיבוץ הנמצא 3 קילומטרים מעזה, ויש בו 25 חברים. כשהגענו, קיבלו אותנו עם זרועות פתוחות, והתחילו להסביר לנו על הקיבוץ. בתוך כל הבלאגן, אני הייתי היחיד שלא ידע מה קורה, ולמה אנחנו מקבלים את כל המידע הזה. הסבירו לי שהמטרה של הסמינר הזה היא לשכנע עולים חדשים להגיע ולגור בקיבוץ.

מן הסתם, ידעתי מההתחלה שאני לא ממש רוצה לחיות שם, אבל ממש התחשק לי להנות, אז זה מה שעשיתי. רוב האנשים היו דרום אמריקאים. באו כמה אנשים לתת הרצאות, ביניהם המזכיר העולמי של התנועה, ואפילו ראש המועצה האזורית "אשכול".

המקום עצמו הוא יפה מאוד, ויש שם אנשים ממש נחמדים. כיום הם מחפשים חברים חדשים, או אפילו סתם אנשים שיבואו לשם לחיות. ברמת העקרון, הרעיון מעניין מאוד, ואם כיום לא הייתי באמצע מליון פרוייקטים ובאמצע הלימודים שלי, ומבסוט מהחיים, הייתי שוקל ברצינות ללכת לחיות שם.

יש להם שם פאב נחמד מאוד, שאנשים מכל האזור מגיעים אליו, ויש שם אלכוהול די זול. אני שתיתי מספיק בשביל להרגיש טוב ומסובב, אבל לא יותר מדי. בול כמה שהייתי צריך. הם יודעים לעשות מסיבות שם...

בכל אופן, אם יש מישהו כאן שנמצא ברגע שהוא לא יודע מה לעשות עם החיים שלו (יש כמה כאלה בפורום), או שמעוניין במידע על הקיבוץ, שיכתוב לי. המקום מהמם, ויש לי רשימה של מקומות שקולטים תושבים או חברים חדשים. זה מעניין מאוד.

פורסם

בדרך חזה הייתם צריכים לעצור באור הנר. גם שם יש דרום אמריקאיים ומסעדה עם בשרים מעולים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אין שם קטיושות ולא קסאמים. זה לא באזור שמפציצים.

אין גם מחירים, כי מה שיש שם זה קיבוץ, אז לא עולה כסף להצטרף. מה שכן, זאת עבודה קשה בתוך הקיבוץ, והם אפילו עוזרים למצוא עבודה בתחום שלמדתם, או בכל תחום בתוך הקיבוץ.

פורסם
אנא הרחב

להרחיב את מה? גרתי בקיבוץ 20 שנה, ותוך זמן קצר אתה מתחיל להסחף להתנהגות הביזיונית שקיימת רק בקיבוץ, אם אתה מתעורר בזמן, אתה בורח, אם אתה לא מתעורר, אתה מתחיל לאבד שפיות.

*** פה רשמתי במשך 10 דקות מה המאפיינים של התנהגות כזאת, אבל מחקתי, זה לא לעניין.

אם תתן לי 3 שעות, אני אסכם לך 20 שנה בקיבוץ.

כשאתה לפני בצא בקיבוץ, ואתה עוד תמים, נראה לך הגיוני לחלוטין לעבוד 11 שעות ביום בלי משכורת, הרי אתה חייב את זה לקיבוץ :? . אתה לא יודע כמה אני מתעצבן להזכר בתקופה ההיא שעבדתי לפני צבא כ8 חודשים, 11 שעות כל יום בלי משכורת, אתה לא יודע כמה זה מרגיז אותי, גנבים קטנים כאלה.

שקרנים ותככנים. תן להם לקבור את עצמם בשקט, הם גם ככה אוכלים אחד את השני.

אל תכנס לשם.

פורסם

אני שמעתי על כמה קיבוצים שממנים שיעורי נהיגה, דמי מחייה בזמן צבא, יחידת דיור אחרי צבא,רכב של הקיבוץ נמצא לשירותך אם נרשמת כדי לקבלו, ולימודי תואר ראשון.

וכל זה עבור כל מיני עבודות למיניהן בקיבוץ.

ממה ששמעתי אלו לא עבודות רציניות יותר מדי.

אני חושב שזה תלוי על איזה קיבוץ נפלת.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

בשביל לקבל רישיון "חינם" התחייבתי לעבוד 210 שעות בזמני הפנוי לאורך של 3 שנים, מן הסתם עשיתי ומן הסתם קיבלתי רישיון מהם.

אבל זה בלי קשר לחלוטין לכמות השעות שתארתי למעלה, בהן עבדתי בחינם.

על הרכב שהקיבוץ "מעמיד" לרשותך (יותר נכון, אתה צריך להתחנן ולצעוק לפעמים, בכל זאת כשנותנים לאיש קטן להיות אחראי על הרבה רכבים, הוא רוצה שיתחננו לו, זה הקינק שלו), אתה משלם, ולא מעט, נסיעה לתל אביב מאיזור הכנרת תעלה לך בקיבוץ יותר מ300 שקל. ישנם קיבוצים בהם אתה מחוייב על 1.4 שקל לקילומטר וחלקם שקל לקילומטר, תלוי בקיבוץ.

על יחידת דיור אחרי הצבא אתה משלם.

על לימודים אתה משלם.

שום דבר בחינם. ברוב הקיבוצים שאני מכיר.

השמועות בקיבוץ הן בחינם וקיימות בכמויות.

פורסם

אני שמעתי שבשדות ים מקבלים יחידת דיור בלי לשלם, וגם בבית אורן.

מה שכן, שמעתי על המון מריבות ועל כך שבקיבוץ יש 100 חברים ו100 מנהלים.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

הקיבוץ, לפחות מנסיוני, הוא פרוייקט המאפשר חיים במקביל של פועלים קשי יום, לצד אוכלי חינם, שמשום מה מסתמכים על אותה אידאולוגיה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

התיאור של רז די מדוייק, אבל ארז, אני לא ממש מסכים איתך. אני גרתי בגן שמואל (משום מה ברגע זה אני גם שם...) במשך 3 שנים, 8 חודשים מהם כמתנדב ברפת עם "משכורת" של 400 שקל לחודש, ואחר כך כחייל בודד. יש קיבוצים מגעילים שאין להם כסף אז גובים על כל מה שאפשר, אבל פה למשל, דוד שלי דופק נסיעות פעם בשבועיים לאילת, כי לוקחים לו 40 אגורות לקילומטר, שזה 4 פחות ממה שעולה לי באוטו שלי, ויש כמות מטורפת של רכבים. השנה הם קנו 3 פורד קונקט, 15 אימפרזות, כמה קורולות, טויוטה אוונסיס, 5 אופל אסטרה, פורד אקונוליין, ו"אלוהים יודע למה", גם 2 סאנייאנג רודיוס. זה תלוי בקיבוץ. כאן יש גם אנשים עם רכב צמוד, כמו דוד שלי.

לי החיים בשותפות הם לא מתאימים, בין השאר כי כשהייתי מגיע במרצדס לקן של השומר הצעיר בצ'ילה היו צועקים עלי שאני קניתי את האוטו עם הדם של העובדים המסכנים, כך שהשמאל "הכלכלי, לא הפוליטי" ממש לא מתאים לי.

מצד שני, יש אנשים שזה מה שהם רוצים, ואלא האידאלים שלהם.

אני רוצה להשאיר את המצב שלי כמו שהוא, כלומר להגיד שלום ולהתראות לשכנים, אבל שהם אפילו לא ידעו את השם שלי, וכשאני סוגר את הדלת, לא מציקים לי, אבל יש אנשים שרוצים שירכלו עליהם ולרכל על אחרים.

אגב, הייתי רוצה לראות בעיר ילד בן 15 שגר בשותפות עם החברים שלו לקבוצה, אוכל חינם, לא דואג לכביסה, נוהג על טרקטור, מלא בפעילויות חברתיות, טס פעם בשנה לחו"ל, ואחר כך גם לא צריך לשלם על לימודים. הלוואי שיכולתי להבטיח כזאת ילדות לילדים שלי.

פורסם
אני רוצה להשאיר את המצב שלי כמו שהוא, כלומר להגיד שלום ולהתראות לשכנים, אבל שהם אפילו לא ידעו את השם שלי, וכשאני סוגר את הדלת, לא מציקים לי

גילוי נאות: אני כרגע משכיר דירה בקיבוץ אחר לגמרי, מהסיבה ששם יצא לי הכי זול ועדיין קרוב לעבודה, אבל היה חשוב לי מאוד הסיבות שתארת בציטוט.

מעבר לזה, לא הייתי לוקח את גן שמואל או קיבוצים מסויימים בתור דוגמא, לא עליהם אני מדבר.

פורסם

תודה ארז.

אני לא קיבוצניק ולא מכיר יותר מידי את אופן המחיה בקיבוץ ועל כן היה חשוב לי שתרחיב.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

• תוכן חדש...