Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7004 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מרק, אם היה לי ספק אז עכשיו שכנעת אותי סופית שגולף זה חרא של אוטו.

אם האוטו אמור לכבות מזגן בקיץ כדי שלא יתחמם אז הוא חר של אוטו בין אם לזה תוכנן ובין אם זה מצב אופייני רק לארץ.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כשהפאסט שלנו הייתי חדשה קרה לה בדיוק אותו הדבר.. התברר שהמשאבת מים לא היית תקינה.

בקשר למאווריים- אני יודע שאצלי בפאסט לפחות, ישנו יוניט חום בתוך הרדיאטור. ליוניט יש שני מצבים, מצב ראשון מדליק את המאוורר במהירות נמוכה בסביבות 87 מעלות, לאחר מכן בטמפ' גבוהה יותר צריך להדלק המאוורר במהירות גבוה יותר.

אתה תארת מצב של נסיעה מהירה כלומר הספיקה של הרוח על גבי הרדיאטור היית גדולה, על כן גם אם המאוורר המהיר יותר אינו עובד עדין היית צריכה להיות ספיקת רוח מספקת על הרדיאטור.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם
מרק, אם היה לי ספק אז עכשיו שכנעת אותי סופית שגולף זה חרא של אוטו.

אם האוטו אמור לכבות מזגן בקיץ כדי שלא יתחמם אז הוא חר של אוטו בין אם לזה תוכנן ובין אם זה מצב אופייני רק לארץ.

אני לא הייתי זקוק למרק כדי לדעת את זה.

הספיק לי לדבר במוסך עם הבעלים ה"מרוצים" של כלי הרכב האלה כדי לדעת את האמת.

אפילו אחד מהם לא יצא מהמוסך עם חיוך.

פורסם

למען הסר ספק, בדיקת המאווררים נעשתה כשהאוטו עומד, לאחר נסיעה, בסרק, עם מזגן דולק. אף מכונאי לא נתלה על הפרונט כשאני נוסע 160 בשביל לראות אם המאוורר עובד או לא.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

מנהלי הפורום בבקשה למחוק הודעות שלא קשורות לבעיה/לשאלה שפוגעים קשות במידע רלוונטי שאני מציג.

רועי, ראית את הקובץ שצירפתי לך ? מה נסגר במוסך תושייה ?

בכול מקרה טיפ קטן בכדי להציג את הטמפ' האמיתית של נוזל הקירור גם כאשר מחוון הטמפ' מראה 90 מעלות צלזיוס בצע את הדבר הבא:

במערכת בקרת אקלים ניתן להציג המון מידע על מערכות שונות של הרכב בדומה לאיבחון ממוחשב של הרכב, רוב המידע אומנם מתייחס לפרמטרים של מערכת בקרת האקלים כגון: ספיקת אוויר,מספר סיבובים של המדחס,כמה זמן המדחס עבד ועוד.. אבל ניתן להציג גם את הנתונים הבאים ועוד רבים אחרים:

גישה לאפשרויות:

יש להפעיל את המזגן וללחוץ לאחר מכן בו זמנית על כפתור ECON+כפתור עם סימון כיוון זרימת אוויר כלפי מטה (חץ כלפי מטה). יש לסובב כפתור שמאלי של כיוונון הטםפ' למספר 19 שיופיע בתצוגה השמאלית ולאחר מכן בעזרת הכפתור האמצעי יש לכוון בעזרתו ל-19.3.

בתצוגה הימנית של מסך הטמפ' ניתן לראות את הפרמטרים הבאים:

19.3- מהירות סיבוב המנוע בסיבובים לדקה

19.2- טמפ' נוזל קירור (בדיוק של עשירית המעלה)

19.0-מהירות נסיעה בקמ"ש אמיתית ולא כפי שמוצגת בלוח השעונים

19.1-מהירות נסיעה במיילים לשעה אמיתית ולא כפי שמוצגת בלוח השעונים

15.0-טמפ' שמן

1.0 -טמפ' שנמדדת על-ידי החישן המותקן בפנל המזגן

25.0- מתח

Climatronic.JPG

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, שוב תודה. קראתי את מה שצירפת וזה נשמע סביר, אם כי יש לציין שכשהמזגן הפסיק לעבוד, הטמפרטורה עדיין הייתה 90 מעלות - כלומר משהו לא מסתדר לי. בנוסף, לאחר נסיעה - כמעט כל נסיעה - האוטו היה ממשיך את פעולת המאווררים מעבר למה שזכור מGTI אחרת בה נהגתי לא מעט (והבעלים שלה אישר את זה).

גם טיפ מצויין לגבי בקרת האקלים! מגניב לגמרי.

השאלה המרכזית היא, האם קיים מצב בו רק מאוורר אחד - הקטן מבין השניים - יפעל?

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

מצטער על ההתעלקות, אבל נראה לי מיותר (ותקנו אותי אם אני טועה) לפתוח שרשור חדש בנושא דומה, רק בגלל שהפעם מדובר בצרפתיה...

פג'ו 406, 99, מנוע 2000 שמגיעה לטמפ' של 90 מעלות ביום לא חם, כ-5 דקות אחרי תחילת נסיעה (בנסיעה מאוד עדינה).

תקין? או שדורש בדיקה מיוחדת? (מעבר למפלס נוזל קירור שלא נבדק באותה הזדמנות:oops: )

יום נעים :)

טל

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

אין קשר בין הבעיות או המכוניות למעט העובדה ששבשתיהן מצויינת טמפרטורה. פתח שרשור חדש ;)

פורסם
מה יש לך להגיד על המידע ?

בכול מקרה ייתכן שגם אני מפספס משהו אז בבקשה תתיחסו לבעיה ולא לתגובות שלי או לפרה הקדושה (VW) מכיוון שזה סתם גוזל ממני זמן.

ראה תגובה מקצועית של איציק.נ או רז תודה על שיתוף הפעולה.

מרק - אתה צודק !

אני בהחלט מסכים איתך שיש להתייחס בראש ובראשונה למידע הטכני שמפרסם היצרן.

א-ב-ל גם לנסיון המעשי יש משקל לא מבוטל. הA4 שלי מעולם לא התחממה אל מעבר ל- 90 מעלות.

הפולו המחורבנת של אישתי - מעולם לא התחממה (למעט בנסיעה אחת שבה נתפס הטרמוסטט) מעבר ל- 90 מעלות.

חבר מכובד מאוד בפורום העיד ש: " אני נוסע על גולפים החל מדור 2 ולעולם לרכבים האלה לא היתה בעיות של התחממות " (אם לא זיהית - זה ניסוח שלך).

ואחרי כל זה אתה רוצה לטעון שהמצב בגולף תקין? נראה לי שהיצרן כיוון לכך שהתחממות כזו (כפי שמתואר בספר)יכולה להתרחש רק בקיץ במדבריות של סעודיה. ואם לא לכך כיוון היצרן, אז מדובר ברכב שהוא אפילו גרוע יותר ממה שאני חושב.

פורסם

האוטו שלי במוסך, הולכים לפרק אותו מחר ואני בכלל לא יודע אם בכלל צריך. נוכל לפתוח שרשור חדש לגבי ה"חרא של אוטו"? תאמינו לי שאחרי שזה יסתדר, אני מוכן לבוא ולטעון לעליונות של כל מותג שתרצו.

פורסם
דורקי, יש בישראל אלפי מכוניות מסוג גולף,

ומשום מה, הן נוסעות גם בחום יולי אוגטסט.

איך אתה מסביר את זה ?

אתה רק מחזק את מה שאני טוען: ישנה תקלה ברכב שגורמת לו להתחמם.

יש לי דעה שלילית ביותר על היצרן הזה. אבל שים לב שאפילו אני לא טוען שמדובר בכלי רכב שמתחממים.

לדעתי מדובר בתקלה מינורית וכבר מחר נתבשר שהיא אותרה והרכב תוקן.

ולרועי - קבל עצה - אם המוסך לא מזהה את התקלה מבלי לפרק את הרכב, תגיד יפה תודה ותיגש למוסך אחר. מדובר בשטות שאין סיבה שיפרקו לך את הרכב כדי לאתר אותה. יודעים - מה טוב ! לא יודעים מדלגים למוסך שכן יודע. אל תשכח שאיתור תקלות דורש אינטואיציה. יש כאלה שישר נופלים על התקלה ויש שחופרים. אל תיתן לחופרים לגעת לך ברכב.

שיהיה מחר בהצלחה !!!

פורסם
שלום שלום,

הייתי שמח להפגש עם חברי הפורום הזה בנסיבות משמחות יותר.

הגולף GTI שקיבלתי ביום שישי הספיקה כבר להתחמם. זה קרה לאחר משהו של חצי שעה של המתנה בחום של 35 מעלות (אתמול) עם מנוע דולק. מחוג החום עלה לאיזור ה100-110 מעלות (מ90 בד"כ) והיא אף סגרה את המזגן (כמפורט בספר רכב במקרים של התחממות).

?

רועי, חלה כנראה היא הבנה מצידי.

במשפט שרשמת התכוונת שמחשב הרכב כיבה את המזגן ?? אני משום מה כנראה חשבתי שאתה כיבית או אישתך את המזגן.

אני סרקתי מתוך ספר הרכב של גולף דור 5 שנת 2006 את המידע בנושא שעון חום ולא ניתקלתי בהתייחסות לעניין של כיבוי מזגן אוטומטי ייתכן שבספרות שלך יש התייחסות מיוחדת ל-GTI.

האם אתה יכול לסרוק את הקטע המדובר.

תצוגת טמפ נוזל קירור גולף V.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

דורקי - אני עוד לא יודע מה יעשו בתושיה. אני רק מקווה שהכיוון שלהם עם המאוורר נכון. אני לא באמת חושב שהם יפרקו משהו, לפחות לא בלי לדבר איתי - אבל למדתי לא לסמוך על אף אחד.

מרק - אני לא מזוכיסט, מה שעונה גם על השאלה לגבי כיבוי המזגן (לא כיביתי לעצמי) וגם לגבי האישה (לא התחתנתי).

מחשב הרכב כיבה את המזגן לבד. ספר הרכב לא איתי (הוא ברכב, שנמצא במוסך כמובן), אבל אני זוכר די בבירור התייחסות למצב הזה - שמחשב הרכב עשוי לכבות את המזגן בשביל למנוע התחממות.

להבא, כשאני אומר "היא" אני מתכוון לGTI, הידועה גם בשמה "הכלבה". הייתי פשוט אומר "הכלבה", אבל בוודאי עדיין היו חושבים שאני מתכוון לאישתי.

בברכה.

פורסם
דורקי - אני עוד לא יודע מה יעשו בתושיה. אני רק מקווה שהכיוון שלהם עם המאוורר נכון. אני לא באמת חושב שהם יפרקו משהו, לפחות לא בלי לדבר איתי - אבל למדתי לא לסמוך על אף אחד.

.

רועי - זה בדיוק מה שצריך לעשות - לעמוד להם על הראש.

גם האינטואיציה שלי אומרת שהמאוורר הגדול (כפי שכתבת) הוא הבעיה.

ודבר אחרון - אתה נמנה על אלה שיש להם את הידע והיכולת להבחין אם התיקון המוצע מתאים או לא.

רק שמור על קור רוח ושיקול דעת והכל יהיה בסדר, אני בטוח בכך.

• תוכן חדש...