Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7008 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בבדיקה נוספת אם בעל הרכב עלו הממצאים הבאים: המאוור מופעל בסביבות ה100 מעלות,ופועל קבוע,יש סרקולצאיה של הנוזל קירור,הטרמוסטט עובד,שני הצינורות של הרדיאטור חמים התחתון טיפה פחות,כשהוא פתח את מכסה הרדיאטור הנוזל לא זלג החוצה זאת אומרת שהנוזל לא רתח,מה יכולות להיות הסיבות שהמאוור פעול קבוע כשהוא מגיעה ל100 מעלות,וסתם לידע כללי באיזה טמפרטורה הנוזל קירור רותח?

פורסם

אם המאוורר פועל קבוע אחרי הגעה ל-100 מעלות והטמפ' יורדת מתחת ל-95 - אז היוניט שלו לא תקין.

אם המאוורר פועל קבוע אחרי הגעה ל-100 מעלות והטמפ' לא יורדת - אז הרדיאטור סתום, או הטרמוסטט לא נפתח מספיק\נתפס\לא תקין.

וכמו שכתבתי, אם המאוורר נדלק ב-100 וכתוב שצריך להידלק ב-92 - אז או שהיוניט שלו לא בסדר (להצליב עם תחילת ההודעה), או שצג הטמפ' משקר.

פורסם

לפני זמן קצר ביצעתי שוב בדיקה הפעם בעצמי,המאוור נדלק בסיבות ה95 97 מעלות,ממשיך לעבוד אך הטמפרטורה נשארת אותה טמפרטורה,המאוור כן מפסיק לעבוד מידי פעם,אך בשעון החום אין שום שינוי משמעותי,פעם נוספת המאוור נדלק בסביבות ה105מעלות ומפסיק השעון מראה בסיבות ה97,לפי הערכה שלי כנראה השעון מזייף,תקן אותי אם אני טועה,בינתיים מה שעשינו פשוט היה לו רדיאטור של המזגן לפני הרדיאטור של המנוע,הרדיאטור של המזגן לא עבד,בקיצור העפנו את הרדיאטור של המזגן,כדי שתהיה זרימה טובה של האוויר,עכשיו יש לי עוד מאוור שפועל הפוך מזה של רדיאטור של המוע,השאלה היא אם זה יתן משהו אם אני ארכיב לא את המאוור הנוסף מצידו השני של הרדיאטור או שזה מיותר ויפגע בזרימת האוויר?

פורסם
עכשיו יש לי עוד מאוור שפועל הפוך מזה של רדיאטור של המוע,השאלה היא אם זה יתן משהו אם אני ארכיב לא את המאוור הנוסף מצידו השני של הרדיאטור או שזה מיותר ויפגע בזרימת האוויר?

אתה לא חשוב ששני מאווררים שפועלים אחד כנגד השני יבטלו את זרימת האוויר ויקשו אחד על השני?!

1. לדעתי על תסתמך בכלל על מד הטמפ' ברכב. הוא גס, לא מדוייק, לעיתים בעל תחום לא לינארי ובטח שלא כוייל. לכן אם אתה רוצה לבדוק טמפ' יש להשתמש בתרמומטר חיצוני.
  2. חפש את הבעיה היכן שנוצרה (יוניט, תרמוסטט וכו') ולא איך לעקוף אותה ע"י הוספת מאווררים.

פורסם
היום בבדיקה נוספת אם בעל הרכב עלו הממצאים הבאים: המאוור מופעל בסביבות ה100 מעלות,ופועל קבוע,יש סרקולצייה של הנוזל קירור,הטרמוסטט עובד,שני הצינורות של הרדיאטור חמים, התחתון טיפה פחות,כשהוא פתח את מכסה הרדיאטור הנוזל לא זלג החוצה זאת אומרת שהנוזל לא רתח,מה יכולות להיות הסיבות שהמאוור פעול קבוע כשהוא מגיעה ל100 מעלות,וסתם לידע כללי באיזה טמפרטורה הנוזל קירור רותח?

י יעקב שלום רב !

שים לב לחלק המודגש באדום: לאחר פתיחת הטרמוסטט, שני הצינורות אמורים להיות בעל חום שווה, מכיוון שציינת שהתחתון

קר יותר מהעליון, הדבר מעורר חשד, שיש כיס אוויר בחלק התחתון, ששם גם ממוקם, עד כמה שזכור לי יוניט הפעלת המאורר, כך שנוצר מצב שיוניט המאוורר, מקבל מים פושרים ולא חמים, וזאת הסיבה לאיחור בתחילת עבודת המאוורר, וכשהוא

כבר מתחיל לעבוד, כיס האוויר מונע מהמים לרדת מ100 מעלות(טמפרטורת רתיחה)וכך המאורר ממשיך לעבוד זמן ארוך יותר מהנדרש.

וכמובן שנוזל קירור רותח ב100 מעלות, ונוזל קירור יעודי איכותי, לדוגמא פרפלו, המומלץ בפיאט, מעלה את טמפרטורת הרתיחה, בכ10אחוז, וכך מקטין את הסכוי לנזק.

בעייתך קשורה קרוב לוודאי , להחלפה לא נכונה של נוזל הקירור, כאשר יש כלל ידוע" שאין צרוף מקרים, אלא הצטרפות מקרים".

בברכת

חג עצמאות שמח

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

עדכון: נבדק חום מנוע ע"י מד חיצוני,יצא שהשעון מזייף בכמה מעלות(לא רציני),כמו כן נעשה שוב פעם ניקוז אוויר,בסיום התקלה היית ביוניט של המאוור-הוחלף.

תודה על העיוץ.

• תוכן חדש...