Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מפלצות קטנות: Morel Hybrid Ovation 6.5" Vs. Morel Supremo 6.5" Vs. Vifa PL18

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7002 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב חוץ מזה שהיה מהנה מאד הדמוי בדיקה שלנו

הייתי אומר כמה דברים שלדעתי קובעים

1. וופר סופרימו צריך לפחות 200 RMS בשביל להנתז את עצמו .

2. ההיבריד בבי אמפ נשמע טוב מאד (אבל איתמר דחילק תגביר קצת , אתה שומע חלש נורא)

3. דני מה נסגר עם הקומבינה ? בא אני יסדר אותך :p

4. דני - קנה מידים דחוף .

לילה טוב אני עייף בכדי להמשיך .

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז למסקנות שלי מהמבחן

איחרתי קצת ככה שלא שמעתי את ההבדלים בין ה סופרימו להייבריד, אבל מי שאמר שההיבריד לעומת האילייט פושר זאת טעות אלה אם כן זה נשמע באותו הרכב ובאותו הסט אפ, מספיק שהם מוגברים על ידי מגבר אחר ועובדים בדלתות שונות וגם 2 סטים של ג'נסיס יכולים להישמע מצד אחד בסדר ומצד שני מדהים, לגבי המידים, אני לא חושב שלהוסיף CDM 54 זה נכון מבחינת המערכת שלי, עד כמה שהמיד מצויין יש לו ציוויון סאונד שונה ולא מתחבר לוויפה, והוא צריך להיתחבר לוויפה ולא לטוויטר כי הטוויטר יירד עוד יותר נמוך והמיד צריך לכפר על הוופר ולא הטוויטר, אם מיד אז רק מיד דום מההיצע של ויפה או סקאן ספיק, למרות שאני מאוד נגד הוספת מיד עדיף כבר לעשות שינויים מרחיקי לכת אחרים.

בנוגע וויפה VS. סופרימו , הוויפה מבחינת באס הרבה יותר חזק ודומיננטי ולדעתי גם יותר מדוייק, למה צריך מריחה ולמה צריך המשכיות, אני מת על זה שהוא נותן מכה ולא נשמע יותר, נכון הוא לא היסתדר עם הבאס המתגלגל (צריך לשמוע ובמיוחד לראות כדי להבין מה זה) הסופרימו הוא באמת מיד באס ברמה מאוד גבוהה מאוד מדוייק, מוזיקאלי , יורד נמוך אבל הבאס שלו לא מתקרב לוויפה, לעומת זאת הסופרימו והסופרימו נשמעו מעולה עם חיבור מושלם ביניהם אבל הדומיננטיות של הבאס החזק ומרטיט האיברים נעלמה.

בנוגע לקומבינה ולמידים, את הקומבינה צריך להחליף והיא כנראה תוחלף, ומידים אני לא יקנה כנראה בחיים, אני יחליף לוופרים של סופרימו או של אבסולוט 2 חלקים לפני שאני יקנה מידים.

הדלתות עוד לא אטומות עד גבול הבטון צריך עוד איזה קילו בכל דלת ,:twisted: והקילו הזה יתווסף בסופו של דבר

סאבים, מבחינתינו המבחן היה מאוד פשוט לי ולאיתמר לא מותקנים סאבים ו 2 המערכות גם מכוונות כדי לפצות במידה מסויימת על החוסר הזה.

את הסופרימו צריך לשמוע כי הם הרבה יותר טובים מהטוויטרים האחרים של מורל ולאלה שאוהבים את הפוקל הם גם נשמעים טוב, אז זה רק עיניין של טעם.

פורסם

"וניתן למצוא אותם בכמה רמקולים ביתיים ומוניטורים בעולם"- היעוד של רמקולים מוניטוריים הוא בדיוק מה שרשמתי בשורה למעלה ועל כן אופי הסאונד של הופיא משקף בדיוק את הבאס האמיתי שקיים בשיר, המורל מעבה את הצליל כך שמבחינת נאמנות למקור הויפא לוקחים , מבחינת הנאה יום יומית לאדם ממוצע ולא "אודיופיל משוגע" אני מהמר שמוזיקה נשמעת יותר "טוב" במורל (מהמר כי את הסופרימו לא שמעתי)

צודק בהחלט . במקרה עברתי על האתר הנפלא שאוגי דיבר עליו וראיתי משאל , מה אתם מכוונים ? פלאט /אוזן/פלאט ואח"כ מתקן שישמע טוב . האפשרות השלישית נברה ברוב מוחלט

אבנר

ולמשאל כאן תקראו ותהנו

בברכה יהודה

פורסם
סט כמו הסופרימו שדורש 200 RMS הוא לא סט שבקלות יוכל להסתדר עם 120 RMS לתת לו כמעט חצי מהעוצמה ולצפות לתוצא אמיתית שתשקף את איכות הוופר זה כמעט לא הגיוני

אתה יודע באיזה תדר נמדד ההספק המקסימלי הזה? אני רוצה לראות מה קורה לסופרימו כאשר המגבר יוציא 200 RMS ו 50 HZ. תוך 2.5 שניות הסליל עולה לגן עדן. ללא ספק הוופרים האלה אוהבים כוח וההוכחה לכך היא שגם בווליום גבוה הם לא עיוותו (למרות שאין לנו מושג כמה RMS המגבר הוציא באותו שלב. מגבר שמוצהר 100RMS או 200 RMS או 300 RMS לא מוציא כל הזמן את ההספק הזה, לרוב זה עשרות אחוזים מתחת. RMS מוצהר זה הספק מקסימלי הנמדד באחוז עיוות ותדר מסויים.).

פאנצ'יות ודיוק באים על חשבון באס "שמן ומלא" שזה מה שגם בסרטון היה חסר לאלי, הוויפא הוא דרייבר מהיר מאוד שחוזר למקומו במהירות גבוהה מאוד, הוא לא "מורח" את הצליל ופועל בדיוק לפי המוקלט במקום הסאונד.

אתה טועה. הרמקול פשוט נשמע רע. זה לא קשור לסאונד מלא, חם, קר או עגבניות. יש שם משהו שלא מסתדר אחד עם השני. תחשוב על עקומת "גאוס" כזאת שאתה מקבל רק בום וזהו. פשוט מגעיל לשמוע ככה. אם זה הסאונד המקורי אז צריכים לסגור את כל אולפני ההקלטה בעולם.

"וניתן למצוא אותם בכמה רמקולים ביתיים ומוניטורים בעולם"- היעוד של רמקולים מוניטוריים הוא בדיוק מה שרשמתי בשורה למעלה ועל כן אופי הסאונד של הופיא משקף בדיוק את הבאס האמיתי שקיים בשיר, המורל מעבה את הצליל כך שמבחינת נאמנות למקור הויפא לוקחים , מבחינת הנאה יום יומית לאדם ממוצע ולא "אודיופיל משוגע" אני מהמר שמוזיקה נשמעת יותר "טוב" במורל (מהמר כי את הסופרימו לא שמעתי)

שוב, זה בגלל שלא שמעת את הסט-אפ של דני. משהו שם לא יושב טוב, לא יעזור. יצא לי לשמוע מוניטורים אקטיביים של דיינאודיו באולפן (מספיק טוב?) וזאת היתה אחת מחוויות הסאונד המרשימות שחוויותי. לא מצאתי שום בעיית באס או סאונד שנשמע "קר".

איציק, אולי לא הסברתי טוב.

גם ההייבריד וגם הסופרימו לא היו אנמיים בכלל. הם היו מאוד דומיננטיים ומורגשים בכל השלבים חוץ מהבאסים ששם הם איכזבו. לא יודע, אולי במצב "פלאט" ציפינו לקבל שני סאבוופרים קטנים בדלת וקצת התאכזבנו, אבל המיד והמידבאס בהחלט הורגשו ולא היה בהם חוסר, לא בהייבריד ולא בסופרימו.

לגבי הגרף הענות של המגבר, עבדתי עם אחיו הקטן ה 600A4 (ואחיו העוד יותר קטן, 160A2 אבל הוא היה רק לטוויטרים) במשך קרוב לשנה וממש לא הייתה לו בעיית באסים, לא למידוופרים הקודמים (זטק צירקט 5.25) ולא לסאב שהיה מחובר אליו. ההשערה היחידה שאני מסוגל להעלות היא כי הבעייה היא דווקא מההד-יוניט, שהוא זה שלא לינארי כאן, אך קשה לי להאמין שזאת הסיבה. אני פשוט נוטה להאמין שמורל אוהבים לייצר וופרים שפחות אוהבים תדרי באס ויותר מוצלחים במידבאס ומעלה. אם אדי יסכים (או כל אחד אחר שיסכים להביא את האילייט לבדיקה) - אשמח לבדוק אותו ולראות שאני טועה :lol: .

אגב, לא בדקנו רק את השיר של R KELLY. בדקנו כמה שירים ודיסקים אשר חלקם היו מקוריים (צרובים). באף דיסק לא התעורר הצורך "וואוו! איזה באסים! אפשר להוריד חזרה לפלאט." נוצר רושם כזה ש +3DB זה המצב הנורמלי שאמור להיות.

סיכום שלי 2:

המבחן הזה לא היה מבחן פלצני ולפי הספר. סה"כ ניסינו בעזרים הכי פרימיטיביים (אוזניים) לנסות ולזהות הבדלים משמעותיים הין הדרייברים. אפשר להגיד כי ההייבריד והסופרימו היו מאוד דומים בתנאים זהים, אך אני משוכנע שאחרי הרצה, הגברה בריאה יותר ומשחקי אקוליזציה הם לא-יראו-ממטר את ההייבריד.

הויפא לעומתם ובמבחן הספציפי חי בעולם אחר. הוא מבקש לעזוב אותו בשקט, יתן באס כשיתחשק לו וזהו. גם כאן אני משוכנע שהוא לא אמור להישמע ככה ויש משהו שמפריע (קרוס של ההד יוניט + קרוס של זטק + קרוס במגבר = סמטוחה).

סה"כ לדעתי בחנו שלושה דרייבירים איכותיים ומוערכים ולמדנו שכדי להגיע לתוצאות מקסימליות מהרמקול יש צורך בהתאמת הרכיבים אחד לשני, משחקי כיוונונים והמון ניסוי וטעייה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
איציק, אולי לא הסברתי טוב.

הויפא לעומתם ובמבחן הספציפי חי בעולם אחר. הוא מבקש לעזוב אותו בשקט, יתן באס כשיתחשק לו וזהו. גם כאן אני משוכנע שהוא לא אמור להישמע ככה ויש משהו שמפריע (קרוס של ההד יוניט + קרוס של זטק + קרוס במגבר = סמטוחה).אתה בטוח שכולם נמצאים באותו תדר ? כי אם כן אני לא מבין מה זה עושה ? אי אפשר לבדוק שום אלמנט בצורה כזו , עם כול הכבוד .

אתה מקבל ירידה אחת של 6-24DB ועוד אחת ממגבר ועוד אחת מהקרוס הפסיבי ,איך בדיוק האלמנט יודע מה הוא צריך לנגן ?

איתמר.

האם יכול להיות ששלושת הקרוסים עשו או הגברה של הקטימה או ביטול שלה ולכן קיבלתם את התוצאות האלו ?

בברכה יהודה

פורסם

איתמר בילגן פה כמה דברים, במבחן זה היה חתוך רק בעזרת הקרוס החיצוני, במכשיר אין קרוס בכלל.

פורסם

אני לא רוצה להתייחס להרצים ואני לא רוצה להתייחס לדציבלים - אני רוצה להתייחס לתוצאה סופית, כל השאר פשוט נראה לי קשקוש כי אנחנו מדברים על טעם וריח.

לאחרונה רכשתי זוג מידבאסים של אילייט 6 (וופרים סליחה)

הם החליפו את המידבאסים של הסט אינפיניטי רפרנס 6.5 שיש לי.

הייתי בטוח שבלי לעשות שום שינוי חוץ מהחלפת האלמנטים עצמם, אני אקבל תוצאה שתעיף אותי מהכסא לשמשה הקדמית.

להפך! - האילייט היו אפילו יותר אנמיים מהאינפיניטי רפרנס.

אפילו היה חסר לי קצת מהמיד הנקי והיפה שיש לרפרנס ובקשר לבאס בשלב הזה לא היתה שום תוספת.

ואז עשיתי משהו שהאילייט כנראה באמת אוהבים - נתתי להם קצת יותר כוח מהמגבר, הם התעוררו! ונראה שהם ממש לא מתרגשים יותר מידי, אבל הם לא מנגנים כ"כ יפה את תחום המיד הגבוה ברגע שנותנים להם הרבה כוח וזה קרה אחרי ששיניתי נקודת חיתוך בינם לבין הטוויטרים ל2.5 במקום 2 קילו. סה"כ המיד מורגש והוא רך מאוד ונעים מאוד לאוזן - כמו שאני אוהב, אבל הוא חסר עוצמה וגם בחלק מהמקרים לא נשמע נקי לגמרי.

אח"כ הוספתי להם בדיוק כמו שאיציק אומר - נגיעה קלה באקולייזר - התוצאה גרמה לי להרטיב.

אבל - אני לא חושב שהוופרים של האילייט נועדו להיות חלק ממערכת 2 חלקים, אלא אם כן הטוויטר הוא סופרימו פיקולו לפחות, כי לא נראה לי שהMT23 יספק תוצאה הרבה יותר טובה מהMT22 אפילו בחיתוך של 2 קילו.

מה זה אומר? - שלדעתי האילייט 6 הם וופרים מעולים אבל מידבאסים קצת פחות.

תשימו לב - איתמר ואלי - שאתם התייחסתם כאן רק לנושא הבאס - שכחתם לגמרי שהמיד קצת מלוכלך ואולי אפילו קצת "רדום" באלמנטים האלה - לגבי ויפה, לא יודע, לא שמעתי.

ולגבי מורל - מה שהם מפרסמים באתר שלהם לגבי נקודות חיתוך בחלק מהמקרים זה לא ממש מה שקורה בפועל, צריך להזהר מאוד לפני שעושים החלטה לפי הנתונים שהם מפרסמים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בוא נסכם את זה ככה וזה נכון לכל מורל

תן לכל סט של מורל מתח על פי את הRMS כפול 1.3

תחתוך ב 63 בסלופ (על פי הוופר)

ותרים קצת תדרים באקולייזר

ויהיה לך כיף לשמוע

בנוגע לקרוס, מה הבעיה בו?

נ.ב

ולגבי מורל - מה שהם מפרסמים באתר שלהם לגבי נקודות חיתוך בחלק מהמקרים זה לא ממש מה שקורה בפועל, צריך להזהר מאוד לפני שעושים החלטה לפי הנתונים שהם מפרסמים.מדוייק

פורסם

לגבי החיתוך מלמטה לא מדוייק שמעתי גם דוטק שמנגן מצויין עד 45, ככה שלא צריך להכליל, לגבי ההספק צודק ב 100 אחוז לרוב האלמנטים של מורל צריך לתת את ההספק המוצהר ולפעמים אפשר אפילו יותר.

בקרוס אין בעיה, אבל הוא בנוי לביאמפ סטנדרטי ומתאים ל 99% מהטוויטרים הקיימים,אבל לטוויטרים כמו הסופרימו הוא לא טוב כי נקודת החיתוך הכי נמוכה בין המיד באס לטוויטר בקרוס זה 2.3K ואת הסופרימו צריך לחתוך ב 1.2-1.5+-

פורסם

שאלמנט כמו דוטק מנגן מצויין עד 45 זה בא על חשבון תדרים אחרים ושיבושם

בעוצמה גבוה ממגבר חזק קשה לי להאמין שיש הרבה רמקולים שיתנו את התדרים האלה באופן מורגש בלי להיות מעוותים

פורסם
לגבי החיתוך מלמטה לא מדוייק שמעתי גם דוטק שמנגן מצויין עד 45, ככה שלא צריך להכליל, לגבי ההספק צודק ב 100 אחוז לרוב האלמנטים של מורל צריך לתת את ההספק המוצהר ולפעמים אפשר אפילו יותר.

בקרוס אין בעיה, אבל הוא בנוי לביאמפ סטנדרטי ומתאים ל 99% מהטוויטרים הקיימים,אבל לטוויטרים כמו הסופרימו הוא לא טוב כי נקודת החיתוך הכי נמוכה בין המיד באס לטוויטר בקרוס זה 2.3K ואת הסופרימו צריך לחתוך ב 1.2-1.5+- אתה בטוח בזה ? באופן מוחלט ? בדקת ? אני שואל כי אם הוא יכול לנגן יפה מ1.5 אז פתרת לי בעיה של טוויטר . האם גם הפיקולו כך ?

אודה על תשובה מוסמכת עד כמה שאפשר

עריכה

מישהו יודע את מחירם של הטוויטרים הסופרימו והפיקולו

בתודה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

אני לא בטוח באופן מוחלט, לא בדקתי בעצמי, שמעתי את הפיקולו מנגן ככה והוא מנגן יפה מאוד את ה 1.2-20K, כשאני יוריד אותו ל 1.2 אני ירשום חוות דעת איך הוא באמת בתור WIDE RANGE

ההבדלים בין הרגיל לפיקולו הם בערך 100-150 שקל , מחיר לצרכן 1800, לא זוכר איזה מהם

• תוכן חדש...