Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מפלצות קטנות: Morel Hybrid Ovation 6.5" Vs. Morel Supremo 6.5" Vs. Vifa PL18

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7001 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אתמול אחה"צ התכנסנו אלי (elik0), דני (DANI), רוני (יגאל-בנץ) ואנוכי למבחן השוואתי קצר ובדיקה \ הרצה לוופרים החדשים-רק-יצאו-מהניילון של אליקו.

כדי להרגיע אתכם ובכדי שלא תפתחו ציפיות ותרוצו לחפש שורת מחץ בקצה השרשור, נאמר מראש כי זה לא היה מבחן השוואתי "לפי הספר" אלא יותר בקבלת רושם כללי וציוויון סאונד של כל אחד מהוופרים האלה. לקחנו כמה שירים, שמענו אותם כמה פעמים וחיפשנו הבדלים, בעיקר בתחום הבאסים והדיוק.

התחלנו בבדיקה ברכב שלי. יחידת הראש היא פיוניר P880, המגבר הוא רוקפורד-פוסגייט 800A4 (מוצהר 100RMS ב 13.8V) ותצורת העבודה היא אקטיבית כאשר הוופר תחום מחלקו התחתון 40HZ עם סלופ של 18DB ובחלקו העליון ב 2.5KHZ עם סלופ של 24 DB. בדלת יש שתי שכבות של דיינמאט (אוריג'ינל + אקסטרים) והוופר עצמו מותקן על טבעת עץ מאסיבית כמו שניתן לראות בוידאו. החיווט הוא חיווט 2.5 מ"מ פשוט של אומגה אודיו וה RCA כנ"ל.

ה"מבחן" כלל כל מיני סגנונות מוזיקה וקצת משחק עם האקולייזר.

כאשר ההייבריד במצב "פלאט" הוופרים אנמיים. לדעתי זה מתרחש בשל נפח הדלת ולאור הנתונים שהתקבלו מתוכנת ה WINISD שמצביעה על מתלול (סלופ בעברית) די רציני אם עובדים עם נפח של 25 ל' (נפח +- של הדלת) מ 80 HZ בערך ומטה. בנפח של 7 ל' הוופרים אמורים להישמע מצויין.

עם זאת, ברגע שהוספנו 3 DB באקולייזר בתדרים של ה 50 וה 80 ו 1DB בתדר 125, הוופרים "איזנו" עצמם והשתלבו טוב עם המוזיקה. ברגע שהוספנו 5 DB הבאסים היו יותר דומיננטים ונשמעו ברור וטוב. אחרי כמה משחקים נוספים הבנו שהשילוב האופטימלי הוא +3DB ל 50 וה 80 ונשארנו עם זה.

אחרי שקיבלנו תמונה כללית עברנו לסופרימו. למרבה ההפתעה, הסופרימו משתמש באותו הבאסקט ("שלדה") של ההייבריד ושל האילייט ואפילו המחברים אותו דבר, אך בזאת תמו הפרטים הזהים בין הדרייברים. הסופרימו מגיע בצבעי אפור-שחור קרביים, דאסט-קאפ (כיפה) רחבה יותר, סראונד רך ועבה יותר אבל הכי מעניין - מגנט ע-צ-ו-ם וווייס קוייל בעובי צינור של מכבי אש. תוסיפו לזה משקל של כמעט שני קילו לדרייבר (!) ותקבלו רמקול שאי אפשר לחכות שנייה נוספת כדי לשמוע אותו.

בזריזות (וזהירות) פירקנו את ההייבריד והתקנו את הסופרימו. לא נגענו במגבר ולא בכיוונים של ההד-יוניט. רצינו לזהות את ההבדלים בין הרמקולים בדיוק באותו סט-אפ. מדליקים את ההד-יוניט, מגבירים לאט לאט את הווליום ו... אכזבה :?. במצב FLAT הוא נשמע בדיוק כמו ההייבריד. חנוק ובלוע לחלוטין בתדרים הנמוכים. הורדנו את החיתוך ל 31.5 HZ ואפילו ל 25HZ ולא היה שינוי.

הגברנו את הווליום והתחלנו לשחק עם האקולייזר. בנקודה הזאת היה שיפור משמעותי לעומת הפלאט, אך עדיין ההייבריד נשמעו יותר טוב, בעצם "יותר טוב" זה יחסי כי הבאסים של ההייבריד היו יותר טובים, אך הסופרימו היה יותר מדוייק עם מעברים ברורים יותר במהלך העבודה. בנקודה הזאת יש לציין שההייבריד כבר אוטוטו בני חודש והסופרימו רק יצאו מהאריזה, אני משוכנע שעם קצת הרצה הסופרימו היו נשמעים יותר טוב.

חזרה לענייננו. הסופרימו מוצהרים 200RMS. החלטנו לנסות לתת יותר כוח ולראות איך הם עובדים. ובכן, זה נכון. הם אוהבים כוח. בווליום די גבוה הם פשוט רקדו. אני מאמין שהמגבר היה קרוב מאוד להספקו המקסימלי (שלהערכתי עומד באיזור ה 120RMS) והסופרימו פשוט נהנו מזה. מעולם לא בחנתי את ההייבריד בווליום כזה, אבל אני משוכנע שהם לא היו מתנהגים ככה. ברגע שהיינו על ווליום גבוה עם +3DB ב 50HZ וב 80HZ הם פשוט נשמעו מושלם. היו מדוייקים מאוד ונתנו באסים מאוד פאנצ'יים וחמים. בנקודה הזאת הייתי שמח לשאול את מורל מה בדיוק עובר להם בראש. אנשים אוהבים באסים, מחפשים פאנצ'יות, בלי קשר לסוג המוזיקה שהם אוהבים לשמוע. למה אף רמקול שלהם לא עושה את זה?

בנקודה הזאת בחרנו שיר (עם הרבה באס, אלי בטח ירשום מה זה היה), שמענו אותו פעמיים ועברנו לרכב של דני, שם מותקנים הויפא פרימיום ליין 7" מוגברים אקטיבית ע"י RS2 שמוצהר 150RMS לערוץ ב 4 אוהם. הוופרים הנ"ל הם הוופרים מהסדרה הכי גבוהה של ויפא וניתן למצוא אותם בכמה רמקולים ביתיים ומוניטורים בעולם. הוופרים עשויים קרטון מצופה חומר פלסטי מגן כלשהו ובהתנגדות 4 אוהם מותאמים לשימוש ברכב. בנוסף לכך ברכב של דני הוופרים נמצאים בבניית פיבר (עצבנית) עם זוויות כלפי אוזני הנהג.

בשנייה שהמערכת התחילה לפעול נרגשנו שמשהו לא בסדר. משהו לא ישב שם במקום. בהתחלה לא הבנו מה חסר, אבל מהר מאוד הבנו. זה היה נדמה כאילו הוופר נותן את המכה והולך לישון. לא היתה מריחה, לא היתה המשכיות. סאונד קר ומעצבן.

עם זאת, לדעתי לא ניתן לשפוט את המערכת, שכן היא עדיין לא מכוונת סופית ואני לא אוהב את כל הקומבינות (מצטער דני, קיבלת ממני את השטיפה אתמול) של ההד-יוניט עם הקרוס האקטיבי. משהו שם לא מסתדר אחד עם השני.

לאחר מכן דני ואלי עשו ניסוי סופרימו ברכב של דני ואני מאמין שהם יפרטו על כך בהמשך השרשור.

סה"כ היה אתמול ערב מאוד נחמד שכלל השמעת בכורה לסופרימו ומבחן "בתנאי אמת" באותו רכב, עם אותה הגברה וכיוונים. אם רק ככה היינו יכולים לבדוק סטים לפני קנייה :?.

קצת מהכיף של אתמול:

Supremo Vs. Hybrid:

5uh569largevf5.th.jpg

Sexy Ass:

45h56hj0largebn9.th.jpg

הקדימה של ההייבריד:

4yh45largegz6.th.jpg

הקדימה של הסופרימו:

45y5y45hg9largeux9.th.jpg

פרופיל של ההייבריד:

pi434342largerc6.th.jpg

פרופיל של הסופרימו:

5y4hy561largeua8.th.jpg

שני דוגמני הבית:

g3gg34largelo1.th.jpg

שני דוגמני הבית 2:

eyh45hhlargeio0.th.jpg

גם הויפא הצטרף לחגיגה:

pi24343largeos5.th.jpg

... :

656j4largeew8.th.jpg

.... :

6u5uj68largets9.th.jpg

הויפא ליד הסופרימו (למי יש יותר גדול :twisted:):

6u579largent2.th.jpg

פרופיל של הויפא:

44542largeea2.th.jpg

האוטו של דני (טוויטר סופרימו פיקולו מבצבץ ממעל):

5y46u565largeob8.th.jpg

הפיקולו בפוזה סקסית במיוחד:

54hy56547largenx9.th.jpg

בניית הפיבר של הויפא:

5y426largeum8.th.jpg

הסופרימו במקום של הויפא:

545j65largecd5.th.jpg

"אין לך עומק, תגביר! תגביר!!!"

5uj5k54largetn9.th.jpg

"איתמר מחוץ לאוטו, בוא נראה מה אפשר לשבור לו":

5y443largerb0.th.jpg

ושני סרטים לסיום:

סופרימו In Action:

דני חושף את חלומו הרטוב:

אלי, דני רוני - הבמה שלכם! :lol:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חוץ מהעובדה שבחרנו את היום הכי חם והכי מלוכלך בשנה לעשות את הבדיקה הקטנה הזו

הרשמים שלי היו לא רחוקים מאלו של איתמר

אבל אני מרשה לעצמי לחדד קצת.

ההבדלים בין המורל סופרימו למורל הייבריד , בעניין האאוטפוט output בפלאט , היו באמת מזעריים , אם בכלל היו הבדלים

אמנם בשירים ששמתי , קטעי באס למיניהם ,שבהם ההבדלים בבאס הם מהירים ,ולעיתים אף לא ניתן לשים לב אליהם

ניתן היה [לפחות מבחינתי] לשים לב להבדל בין ההייבריד לסופרימו , הסופרימו הרגיש חד יותר , ויותר קל תנועה

בין אם זה למגנט הנוסף , ואולי חומר ממברנה שונה מההייבריד , או הסליל 3 אינצ' [להמשיך ברשימה?] הסופרימו הצליח לעמוד בקצב של השירים , וקטעים שקשה היה לי לשים לב אליהם עם ההייבריד , בלטו עם הסופרימו , בין אם זה היה שיר עם 35 הרץ , או 45 הרץ.

הוופרים של מורל בהשוואה לויפה , היו מלאים , גם כשהם עבדו בנפח הדלת , הם היו מורגשים מאוד! בתדרים 35 עד 45 עם בוסט קל באקולייזר. שני הוופרים לא עיוותו , אמנם כאשר הגענו למגבלה של ההייבריד [4.25 מ"מ XMAX] עם הסופרימו פשוט המשכנו להרים ווליום , עד שנגמר לנו הווליום ב880 , והוופר נראה די שמח עם זה [5.5 מ"מ XMAX] ופשוט התחיל להשתולל עד כדי בריחה מהדלת :D

בהשוואה של המורל לויפה , בעוד במורל הוופר ממלא את הרכב R. Kelly - Ignition , ממליץ לחלקכם לשמוע את השיר הזה רק עם הוופרים , ולראות איפה את עומדים.

המעברים בין הבאס-ליינים היו מורגשים מאוד , מכות ברורות ובאס מתמשך מאוד עמוק ומלא [לא התייחסנו לעניין הבמה מפאת חוסר כיוון פאזות של הבעלים עוד מלפני הבחנים]

הבאסים בויפה היו מאוד פאנצ'יים , אך לאחר מכן הם היו נעלמים בשיר.

איפה שהיה מכת באס+גלגול מתמשך של הבאס , שהיה בולט ומורגש במורל , הויפה פשוט נתנו מכת באס, ונעלמו.

אולי עם עוד קצת כיוונים ומשחקים אפשר יהיה להגיע לתוצאה קרובה.

עוד נעבוד על זה.

זהו לבינתיים , אם אני אחשוב על עוד רשמים

אני אודיע:)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אחלה מבחן ..

מעניין איך האלייט היה מתנהג במבחן ..

:idea:

אולי כדאי לארגן מבחן מסודר לדרייבים שמככבים פה בפורום ..

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

עופר נראה לי רעיון מעולה,

אני שמעתי את האלייט מאוד מאוד אהבתי, לעומת ההיבריד שהיה... פושר נגיד.

אז מוזר לי שהסופרימו לא טוב בהרבה מההיבריד.

בכל אופן אחלה "מבחן".

:)

איתמר, מגיע למפגש בצפון הקרוב?

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

אהמממ...

* לא הגענו למקסימום של ה 880, פשוט ריחמתי על הוופרים שלך (במיוחד אחרי מה שהבטחת לעשות לי אם הם ישרפו).

* ה XMAX של ההייבריד עומד על 5.1 או 5.5, תלוי איפה בודקים באתר של מורל :?. לא הגיע הזמן שהם יסגרו על הנתונים של הדרייברים שלהם?

אמיר, עוד לא הוחלט סופי. צפו לבום.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אחלה מבחן, וההצעה של עופר בהחלט נשמעת טוב 8)

ליום יום: Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 with 4 Koni & 30mm MAD lowering springs

לאישה: Alfa Romeo Mito Multiair 135HP 2014

לנשמה: Lancia Delta GTi.e 2.0 16v

פורסם

תקשיבו, בפורום האאודיו והקולנוע הביתי, יש כל פעם חנות שנותנת חסות ונותנת רמקולים לניסיון.

כלומר, מישהו שיש לו מערכת טובה בבית מקבל רמקולים מהחנות מהאריזה, עושה להם בדיקה ומעלה מאמר לאתר.

בסוף כל מאמר מצויינים: יתרונות הסט , חסרונותיו, רמת הפירוט, באס, במה, מחיר, הכל.

ולמטה מודגש באדיבות איזה חנות בוצעה הבדיקה.

נראה לי רעיון מעולה לעשות משהו בסיגנון ברכב, אולי עם דרייברים שנמצאים כבר בתצוגה כדי שלא יהיה צריך לפתוח סט חדש, או עם דרייברים מחודשים.

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

איך נשמעו הטוויטרים ? זה מה שמעניין אותי . כי אישית אני כבר בחרתי את המידוופר שלי , אבל מעניין איך נשמע הסופרימו , ובמיוחד כנגד פוקאל או טוויטר מתכתי טוב אחר (לא יצא לי לשמוע את הסופרימו )

ודרך אגב המכונית הייתה של אליקו או של איתמר ? מה היה הסאבוופר שניגן ?

בברכה יהודה

פורסם

נראה לך שתהיה לי מוזיקה ברכב בשנה הקרובה?:)

הרכבים היו של איתמר ושל דני

בשניהם דלתות אטומות , עד גבול הבטון:)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

יש לי שאלות לגבי קטעי הבדיקה -

1- האם השתמשתם בIGNITION המקורי או בREMIX (היותר ידוע) ?

2- אילו עוד קטעים שימשו לבדיקה ?

תודה,

תומר.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

סט כמו הסופרימו שדורש 200 RMS הוא לא סט שבקלות יוכל להסתדר עם 120 RMS לתת לו כמעט חצי מהעוצמה ולצפות לתוצא אמיתית שתשקף את איכות הוופר זה כמעט לא הגיוני

פאנצ'יות ודיוק באים על חשבון באס "שמן ומלא" שזה מה שגם בסרטון היה חסר לאלי, הוויפא הוא דרייבר מהיר מאוד שחוזר למקומו במהירות גבוהה מאוד, הוא לא "מורח" את הצליל ופועל בדיוק לפי המוקלט במקום הסאונד

"וניתן למצוא אותם בכמה רמקולים ביתיים ומוניטורים בעולם"- היעוד של רמקולים מוניטוריים הוא בדיוק מה שרשמתי בשורה למעלה ועל כן אופי הסאונד של הופיא משקף בדיוק את הבאס האמיתי שקיים בשיר, המורל מעבה את הצליל כך שמבחינת נאמנות למקור הויפא לוקחים , מבחינת הנאה יום יומית לאדם ממוצע ולא "אודיופיל משוגע" אני מהמר שמוזיקה נשמעת יותר "טוב" במורל (מהמר כי את הסופרימו לא שמעתי)

"מריחה, לא היתה המשכיות. סאונד קר ומעצבן." - אחרי שהתרגלת לרמקול שמשנה את אופי הצליל קשה מאוד לחזור למקורות

האמיתיים של הצליל

אני בטוח שמאותה סיבה רמקל כמו הפירלס שלי לא יהיה אהוב על כולם, יש הבדל בין סאונד שעבר שינוי לבין המקור שיוצא מרמקולים כמו הויפא שמנסים להיות בלי אופי אלא להעביר סאונד

מה שמסביר את זה - "בהתחלה לא הבנו מה חסר, אבל מהר מאוד הבנו"

נסה ג'נסיס על הויפא ותבין סאונד שקוף מהו - נאמנות למקור בלי ניפוחי תדרים

את הסופרימו תחבר למגבר רציני של 220+ RMS ואז תשווה להייבריד, לא רק המחיר של הסט יקר, הוא דורש מגבר אמיתי ולא מגבר שיתן לו חצי עוצמה

המבחן הזה לדעתי משקף את זה שברגע שהתרגלת לסאונד של מורל : חם, שמן, עוטף חזרה לשקיפות צליל לא תמיד תהיה קלה, אם הזמן שאתה מתחיל לשמוע פריטים קטנים שבחיים לא שמעת אתה מתחיל להעריך את הויפא

"לא הגיע הזמן שהם יסגרו על הנתונים של הדרייברים שלהם?"- לא נראה לי שהם יודעים אותם וזה נכון לגבי הקרוסים שלהם גם כן

לאלי

"איפה שהיה מכת באס+גלגול מתמשך של הבאס , שהיה בולט ומורגש במורל , הויפה פשוט נתנו מכת באס, ונעלמו.

אולי עם עוד קצת כיוונים ומשחקים אפשר יהיה להגיע לתוצאה קרובה."

קשה לי להאמין, תצטרך להגביר תדרים על חשבון אחרים, מה שיעוות את הצליל

לא סתם אנשים לא שומעים במוניטורים בסלון, יש שקיפות ויש אופי השאלה מה אתה מעדיף.

אבנר

פורסם

כמה דברים, קודם כל, משהו מאוד תמוה לי בבדיקה שלכם, לא נשמע לי הגיוני שהאוביישן ובטח לא הסופרימו יישמעו אנמיים ללא התערבות אקולייזר ועוד הגברה של 3DB בתדרים הללו, אני אומר את זה בעיקר כי ברכב שלי בעבר היו מותקנים הוופרים של האילייט והם בהחלט לא היו אנמיים, גם אני השתמשתי באקולייזר אבל נגיעות מאוד מאוד עדינות, לא זוכר את הכיוונים המדוייקים אבל בטוח שלא הייתה סטייה של יותר מ-3DB בין התדר הנמוך ביותר(20HZ) לתדר הגבוה ביותר(20KHZ) לאורך כל האקולייזר.

יש לך גרף היענות של המגבר שלך שאיתו עשיתם את הבדיקה? נקודה מעניינת.

לגבי השיר שנבדק, סתם לידע כללי, הרצתי אותו ב-Spectrum Analyzer, לאורך כל השיר מנוגנים התדרים 25hz עד 80hz, מ- 33db- עד 12.1db-(לערך), כאשר הפיק בתוך תחום התדרים הללו הוא בתדר 53hz~, מה שמוביל אותי לדבר הבא:

הוופרים של מורל בהשוואה לויפה , היו מלאים , גם כשהם עבדו בנפח הדלת , הם היו מורגשים מאוד! בתדרים 35 עד 45 עם בוסט קל באקולייזר. שני הוופרים לא עיוותו...

עוד משהו שלא נשמע לי הגיוני, התדרים הללו בשיר מנוגנים ברובו ב- 20DB-, נוסיף לזה שאני לא מכיר את גרף ההיענות של הסופרימו אבל בטוח שיש הנחתה דיי רצינית באיזור כלשהו מתחת ל- 50hz(בכל זאת זה רק 6.5") ויוצא מזה שאני לא מבין איך הם נשמעו כ"כ מלאים. ברור לי שהשמיעה היא סובייקטיבית לכל אחד, אבל זה נשמע כמעט כאילו אין צורך בסאב.

מעבר לכל זה, סחטיין על ההשקעה, אני בטוח ש-RC היה מאוד גאה בכם לו ידע על המבחן שביצעתם :wink:.

איציק.

פורסם

בשיר אפילו לא נגעתי, שיר כזה הוא לא מהמתאימים בלשון המעטה לבדוק וופרים ואיכותם

איציק- למה שהסופרימו יעוותו כאשר הם מקבלים בערך חצי מההספק? (וזאת בהנחה שמערכתת החשמל עובדת ב 14.4)

אני מניח שבהספק מלא הם יעוותו כהוגן, כמו כל דרייבר

פורסם
איציק- למה שהסופרימו יעוותו כאשר הם מקבלים בערך חצי מההספק? (וזאת בהנחה שמערכתת החשמל עובדת ב 14.4)

אני מניח שבהספק מלא הם יעוותו כהוגן, כמו כל דרייבר

זו נקודה נוספת, אצלי בהתחלה האילייט קיבלו מה-DLS A4 רק 85w והם ניגנו בסדר, אבל לא עמדו עם שאר הדרייברים, לא מספק בקיצור; יותר מאוחר גישרתי את ה-A4 ואז הוא נתן 250w לערוץ ופה היה הבדל משמעותי מאוד בשמיעה ובהתנהגות של הוופרים.

איציק.

• תוכן חדש...