Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוות דעת על פזו' 306 1800

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני מעוניין לקנות פזו' 306 שנת 95/6 אוטומטית עבור אישתי, לפי מה שאני רואה בלוחות המכירה שיש אוטומט רק בנפחים 1800,

עשיתי חיפוש והבנתי שעדיף לקנות את מנועי ה 1600 וה 1400 אבל אין אותם עם אוטומט,

בכל זאת אם אני אחליט לקנות את ה 1800 רציתי לדעת מה "המחלות" שלו ? בחיפוש שעשיתי קראתי על חור בבלוק מנוע, מה הכוונה ?

תודה

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

בד"כ הכוונה היא שמנועים עם בלוק אלומיניום שלא שמים בהם נוזל קירור (אלא מים) מפתחים קורוזיה וחורים בבלוק. לכן חשוב לבדוק שמולא נוזל קירור (עדיף מקורי) במנועי PSA. רלוונטי יותר למנועי בלוק אלומיניום אבל לא הייתי מתפשר גם בבלוק ברזל.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

יש 1600 (TU) עם גיר אוט' מסוג AL4 החל משנת 2001 כמדומני (דור 3 של ה-306). ב-1800 יש את ה-ZF המיושן.

אם אתה יכול לגרד את תוספת המחיר - לדעתי זה שווה. צריכת הדלק טובה משמעותית.

פורסם

מנסיון של לא מעט נהיגה ברכב כזה משנת 97, התיבה האוטומטית הזו היא האמאמא של המסרסות.

הרכב מרגיש עצל ואיטי בתגובותיו אפילו יחסית ליפניות 1.6 אוטו' מאותם שנתונים.

בעיות אמינות הקשורות למנוע או לגיר אין בכלל ברכב אותו אני מכיר (נמצא אצל אותה יד כבר 10 שנים), אולם הוא מטופל ושמור בקנאות ייקית.

בעיות חשמל (בקרה של המזגן) והפרדות של ריפודים מדיפוני פנים כן יש, אבל אלו מחלות כלליות של ה-306 ולא קשורות לדגם.

פורסם

כמו שכתבתי בהתחלה הרכב הוא לאישתי ולכן לא חשוב הסרוס של המנוע למרות שאני לא מבין עד כמה הסרוס, יש לגיסתי 106 אוטומטית 1600 סמ"ק שנוסעת ממש מעולה, יותר טוב מה 1400 גיר רגיל שלי.

לגיסי יש 306 XT 1800 גיר רגיל תקופה קצרה שנוסעת מעולה ובלי עין הרע ללא בעיות מיוחדות.

הייתי מעוניין בעוד חוות דעת של בעלי ניסיון לגבי ה-1800 אוטומט כיוון שהרכב הוא לאישתי ואני לא רוצה שהיא תתקע איתו.

תודה

אופיר

פורסם

ה-ZF, לא רק שמיושן, מסרס וגורם לצריכת דלק גבוהה, הוא גם סובל מבלאי גבוה למדי (ע"ע BX אוט' נטושות, 305,309,405 וכו'). סרטי הבילום שבו נוטים "ללכת" לעיתים די קרובות (למיטב ידיעתי, בשימוש נורמלי דובר על פחות מ-100K כאורך חיים ממוצע).

אם הרכב המדובר נסע בעיקר בדרכים בינעירוניות, אז ניחא. אבל נסיעה עירונית, בעיקר אצל נהג שאוהב לתת "קיקים" - מזמינה צרות.

לבדוק מצב ATF. אם הוא לא אדום בהיר וצלול, אלא אדום כהה, בעיקר עם שבבים - שיפוץ גיר מגיע לכ-5K.

פורסם

הייתי בעליה של אחת כזו, יד ראשונה, 10 שנים. נמכרה עם 210,000 ק"מ. התיבה לא עברה שיפוץ בתקופה הזו, אבל הפגינה סימפטומים של "תתנהגו אליי יפה או שאני אתרגז".

החלפת שמנים במועד חשובה מאוד. מכיוון שהחלפה מנקזת רק 30% מתכולת השמן בגיר, ברגע שמסתובבת שם בפנים ג'יפה שנובעת משמן ישן מאוד, זה לא טריוויאלי להוציאה משם.

המנוע הוכתר באחד האתרים הבריטיים כ"גרוע ביותר שיצרה PSA"... אני לא בטוח שהייתי חותם על המחמאה הזו, אבל פלא טכנולוגי הוא לא. אצלנו לא חווינו חורים בבלוק (מצד שני גם לא מלאנו מי ברז מעולם). יש למכוניות הללו מחלה של ריקבון במרזבים שמעל הדלתות. בדוק על ידי הורדת הגומיה שמעל הדלת.

בסה"כ מכונית טובה, נוחה. אין כל קשר בינה לבין 306 ידנית.

פורסם

וכרגיל ב-306/ZX - לבדוק את מצב רדיאטור החימום הפנימי (לא מנותק ומחמם) ואת המזגן. הח' אחת היח' הפנימיות היא עניין של כ-1.5K ש"ח כולל עבודה.

פורסם

אני בעליה המאושר (לרוב) של XT ידנית, ככה שאת התיבה האוטומטית אני לא מכיר, אבל את המנוע כן - המנוע די נעים לנהיגה יומיומית, עם מומנט נחמד בתחום הנמוך, וכוח סביר בתחום הגבוה. הוא בהחלט לא ספורטיבי, אבל לא אכזבה קשה מדי, כל עוד הציפיות לא בשמיים.

צריכת הדלק אצלי עומדת על 1-10.

יבין (שה-XT שלו נמצאת כרגע במוסך :cry: ).

PUG-306 XSI MK2

פורסם

גם אני בעליה של XT בנפח 1800 (גיר ידני).

לגבי המנוע בלבד:

מסכים עם דבריו של יבין- בסה"כ אני מרוצה מאוד מביצועי המנוע באופן יחסי לרכב שנת 94.

אחרי כשנתיים וחצי של בעלות הבלאי היחיד הוא הרדיאטור פנימי (ששמר הזכיר) שהחזיר נשמתו לבורא.

המנוע מקורר ע"י פרסטון קרוב ל-7 שנים, מצב המנוע לאחר 240K ק"מ- מעולה!

(לא מכיר את הגיר האוטומט וחסרונותיו בשידוך למנוע הנ"ל).

אמיר.

פורסם

תודה על העצות.

בנתיים קראתי המלצות לבדיקה לפני קניית רכב,

עד שתצוץ בלוחות המכירה השונים 1800 אחת מעניינת אני בודק אולי אופציה לדגם דיאמונד או לדגם SR עם גיר רגיל ומנועי 1600 עבור אחותי (יש לי שיגעון לפזו' אבל אני מבין יותר ב-106), מה ההבדלים בין הדגמים ?

אופיר

פורסם

DIAMOND היא למעשה XN (רמת הגימור הנמוכה) שהוסיפו לה שני חלונות חשמל, ה"כ ונעילה מרכזית.

SR ? לא אוהב את דגם ה-4 דלתות, למרות שדינמית הוא די בסדר גם עם הסרח העודף. למכור אותה אח"כ לא ממש קל. אין עודפי ביקוש.

• תוכן חדש...