Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בשר + חלב, לא בריא ?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 124
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ככל הנראה אין מאמר כזה. לפחות לא בhttp://scholar.google.com.

אבל אתה יודע מה? אני אבדוק עם חבר שעושה כרגע דוקטורט בביוכימיה ותזונת האדם בהנחיית פרופ' חובש כיפה. נראה אם הוא יצליח למצוא משהו.

עד כמה שידוע לי, האיסור ביהדות לא בא מתוך כוונות בריאותיות אלא מתוך כך שבתורה כתוב שלוש פעמים "לא תבשל גדי בחלב אימו", ומזה הלכו חז"ל ובנו תילי תילים של חוקים. למה? כי ככה אמרו בתורה באיסור משולש וזו סיבה מספיק טובה בשביל אדם דתי.

בנוסף, בקבלה יש טענה שחלב מסמל חיים ובשר מסמל מוות, ואם מערבבים אותם יש סמטוחה ספיריטואלית בספירות שונות גם בנפש החוטא וגם בעולמות עליונים. אבל זה כבר בכלל "הצילו גיברת קופרובסקי! שד בא לקחת אותי!" ולא נימוק מדעי מוצק.

עכשיו אשמח אם אחד מהמאמינים בפורום לא יסתפק בתגובה הרגילה של "אתה בור ולא מבין ומצטט חלקי דברים" אלא באמת ינסה לחפש מאמר שמצדיק רפואית הפרדה גורפת בין חלב לבשר.

פורסם
ככל הנראה אין מאמר כזה. לפחות לא בhttp://scholar.google.com.

אבל אתה יודע מה? אני אבדוק עם חבר שעושה כרגע דוקטורט בביוכימיה ותזונת האדם בהנחיית פרופ' חובש כיפה. נראה אם הוא יצליח למצוא משהו.

עד כמה שידוע לי, האיסור ביהדות לא בא מתוך כוונות בריאותיות אלא מתוך כך שבתורה כתוב שלוש פעמים "לא תבשל גדי בחלב אימו", ומזה הלכו חז"ל ובנו תילי תילים של חוקים. למה? כי ככה אמרו בתורה באיסור משולש וזו סיבה מספיק טובה בשביל אדם דתי.

בנוסף, בקבלה יש טענה שחלב מסמל חיים ובשר מסמל מוות, ואם מערבבים אותם יש סמטוחה ספיריטואלית בספירות שונות גם בנפש החוטא וגם בעולמות עליונים. אבל זה כבר בכלל "הצילו גיברת קופרובסקי! שד בא לקחת אותי!" ולא נימוק מדעי מוצק.

עכשיו אשמח אם אחד מהמאמינים בפורום לא יסתפק בתגובה הרגילה של "אתה בור ולא מבין ומצטט חלקי דברים" אלא באמת ינסה לחפש מאמר שמצדיק רפואית הפרדה גורפת בין חלב לבשר.

לא תמצא מאמר כזה.

כמו כל המאמרים שיוצאים, משולב שם יותר מידי אגו/דחפים אחרים/כסף (תבחר מה שבא לך).

וחוץ מזה, הרי על כל מאמר שיוצא ושחשבו בו בצורה מסויימת, אחרי כמה חודשים/שנים יוצא מאמר שאומר ההפך.

מנסיוני האישי, ולמרות שאני חילוני מובהק, יש ביהדות המון המון חוכמה (גם עמוקה יותר ממה שרובנו בכלל מצליחים להבין),

מי שיתן לעצמו לשקוע קצת פנימה, וינסה להבין באמת, מהלב, וללא הפחדים העמוקים שמקיפים כל אחד מאיתנו,

על דברים שונים ומשונים יגלה ביהדות עולם נרחב של דברים מאוד חכמים, ודברים שכנראה גם לא ידברו אליו כלל.

ובכל זאת, בואו ננסה להפסיק את ההתווכחות של מה יותר טוב חילוני או דתי.

אישפוז חלה עליך חובת ההוכחה לכאן ולכאן, מאחר ואתה כנראה האינטיליגנט היחיד שיש לו חברים שלומדים באוניברסיטה:mm_tongue

פורסם

אין לי מה לתרום , למעט הערה לגבי דעה שהצטברה בדיון הזה , בריאות לקויה לא בהכרח תתבטא בתוחלת חיים קצרה יותר .

כך שגם אם תוחלת החיים במקומות בהם נהוג לערבב בין בשר וחלב אינה שונה מתוחלת החיים במקומות בהם לא נהוג כך , אין זה מעיד דבר על שאלת הבריאות (טוב , נו , למעט שזה לא הורג) .

בברכה ,

גלעד מאנע .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

צאו מזה ,כל הנסיון להוכיח שהיהדות נכונה ע"י מצוות שהיום כולם עושים הוא מגוכח.

ולמה?

כי לא נוטלים ידים בגלל היגינה אלא בגלל טומעה.

ולא נחים יום בגלל סוציליזם ,אלא בשביל הקדושה.

ומקווה זה לא מקום שמנקה אותך פיזית אלא רוחנית.

אז כל מי שמוצא דמיון בין דבר הגיוני ליהדות,אני יכול להביא 2 מנגד.

כמו שנראה לנו מאוד הגיוני לטייל בעולם אבל לפי היהדות מותר לצאת מארץ ישראל רק לדברים מאוד מסוימים.

בסופו של דבר או שמאמינים שאלוק' נתן תורה למשה בסיני או שלא ,אם מאמינים בזה דתיים אם לא ,אני לא רואה סיבה .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
כמו כל המאמרים שיוצאים, משולב שם יותר מידי אגו/דחפים אחרים/כסף (תבחר מה שבא לך).

וחוץ מזה, הרי על כל מאמר שיוצא ושחשבו בו בצורה מסויימת, אחרי כמה חודשים/שנים יוצא מאמר שאומר ההפך.

עכשיו אתה נשמע בדיוק כמו אלו שאומרים שכל הרבנים אונסים נערים במקווה.:?

אכן, יש לפעמים חוקרים שמה שמניע את הנושאים שהם בוחרים זה אגו וכסף אבל בסופו של דבר מדובר בחתירה לאמת, ובסופו של דבר יימצא מימון גם למחקרים איזוטריים לגמרי. ותאמין לי שמעטים האנשים שבוחרים בקריירה במדעים כדי להיות עשירים ומפורסמים. רוב אנשי המדע עוברים שנים ארוכות של לימודים מפרכים ויותר מכך - מבחנים מפרכים.

ובאשר לפרסום מאמרים סותרים כל מספר חודשים - זה פשוט לא נכון. התחום היחיד בו יש מהפכות וסנסציות הוא אולי תחום הדיאטות וגם שם זה יותר רעש שהעיתונות עושה, כי התפיסה הכללית של תזונת האדם לא משתנה בצורה דרסטית.

אם הידע האנושי הבסיסי היה משתנה דרסטית כל כמה חודשים, התפיסה המדעית של הטבע הייתה מתפוררת לחלוטין. אם כל הפיזיקה\מתימטיקה\כימיה\ביולוגיה הייתה סותרת את עצמה אי אפשר היה ללמוד ולחקור.

זה נכון שאחת לפרק זמן מסויים יש פתאום גילוי סנסציוני זה או אחר שמחדד את התפיסה שלנו לגבי פינה כל שהיא או אפילו משנה אותה לחלוטין אבל זה מה שכל כך יפה במדע - שהוא באמת עוסק בחיפוש אחר האמת ולא שוקע בסטגנציה של פלפול אמיתות שאסור לפקפק בהן.

פורסם
אני בטוח שזה טעים

מנסיוני הדל: לא באופן יוצא דופן. ממש לא הרגשתי הארה בפעם הראשונה שבה טעמתי צ'יז בורגר. בעצם, מאז אותה פעם אני בקושי זוכר את הפעם האחרונה שאכלתי את זה עוד פעם - פשוט לא מצאתי עניין בכך.

אם אתה באמת רוצה לחטוא וגם להנות מכך, נסה ללכת על סושי דרגון או קליפורניה. לחילופין, אפשר לנסות קלמארי מטוגן ברוטב שום ולימון.

לחייך כל הדרך אל הגיהנום :-D

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
עכשיו אשמח אם אחד מהמאמינים בפורום לא יסתפק בתגובה הרגילה של "אתה בור ולא מבין ומצטט חלקי דברים" אלא באמת ינסה לחפש מאמר שמצדיק רפואית הפרדה גורפת בין חלב לבשר אין שום סיכוי שזה יקרה . ואני אסביר מדוע ,רק שאני מבקש שלא תנסו לדלות מההסבר הזה כול מיני דברים שאינם קשורים /או אנשים שעושים ההפך

יש ביהדות עקרון בסיסי שעליו עומד כול העולם של בחירה חופשית, ע"מ למנוע ממישהו לקיים מצוות/להאמין כי ההגיון מחייב , אין שום אפשרות לעשות משהו כמו להוכיח הוכחה שאינה ניתנת לעירעור שמשהו נכון .

כי אם כך (דהיינו אם הייתי יכול למצוא הוכחה שאף מדען לא יכול לסתור אותה ), אזי הייתם אוכלים בשר לבד וחלב לבד לא משום שאתם עושים מצווה אלא משום שזה בריא . וזה אינו מה שהיהדות רוצה .

.

אני מקווה שההסבר הזה יספיק להוציא כול מיני רעיונות לוויכוחים בנושא , ולא ישמש להלהיט וויכוח נוסף של חילונניים VS חרדים

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם
DON'T SHOOT YOUR OWN LEG

לא הגיע הזמן להתקדם? מה הקשר בין "לפני מאות שנים" לבין שנת 2007?

קוראים לזה מסורת. ויש הרבה כאלו שטוענים (ואני בינהם) שזה הדבר היחידי שגורם לי, לך, לאישפוז ולשאר חברי הפורום להיות היום במקום המחורבן הזה ששמו מדינת ישראל.

אל תבין אותי לא נכון. אני חילוני גמור, נוסע בשבת ואי אפשר להגיד שאני שומר כשרות. אבל אני מכבד את המסורת היהודית, שלמרות שהתגבשה לפני מאות (או אלפי) שנים מחזיקה במקום המחורבן הזה למעלה משישה מיליון יהודים כנגד כל הסיכויים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אני מקווה שההסבר הזה יספיק להוציא כול מיני רעיונות לוויכוחים בנושא , ולא ישמש להלהיט וויכוח נוסף של חילונניים VS חרדים

בברכה יהודה

יהודה, מדבריך עולה שאם יוכיחו איזו שהיא מצווה בצורה מדעית היא תצטרך להפסיק להיות מצווה ולמיטב ידיעתי הדת ממש לא פועלת ככה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
יהודה, מדבריך עולה שאם יוכיחו איזו שהיא מצווה בצורה מדעית היא תצטרך להפסיק להיות מצווה לא הבנת , כמעט כול הדברים יוכחו בצורה מדעית (חלקם בעתיד) אבל עכשיו אין הוכחה חותכת שלא תמצא שאין אפשרות להטיל בה ספק . ולמיטב ידיעתי הדת ממש לא פועלת ככה.

אני יכול להוכיח הרבה דברים , אך אף אחד מהם אינו חותך כך שאנשים לא יוכלו לערער עלי .

ולכן אני גם לא מנסה ,כי זה פשוט בזבוז זמן ,ויכול להוביל לאיבה ולרעיונות שאני מטיף לחזרה בתשובה . זה שאני חזרתי בתשובה אינו אומר שאני צריך להחזיר אותך , תרצה תקח לא תרצה לא תיקח . הבעיה היחידה היא שכשהייתי חילוני אף אחד ממכרי לא הטיל ספק שאני יודע מה אני אומר ובמיוחד לא במקצוע הישן שלי (שד"א הייתי אחד הטובים בארץ בו (למרות שגם זה לא ניתן להוכחה חותכת:lol: ), אבל בתור דתי/חרידי יש כאן הנחה שרק אתם יודעים ושכולם לא יודעים , אתם גם לא מנסים לשמוע ולקבל ואז להתווכח, אתם פשוט נעולים וכשאתם שומעים טיעון אתם מחפשים איך לחורר אותו

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם
זה שאני חזרתי בתשובה

עכשיו הכל ברור, למה לא אמרת קודם??:?

פתאם הכל התבהר לי. פתאם הפסקתי לתהות על קנקנך.

אם רק היית אומר את זה בדף הראשון, אח... כבר 6 דפים אני מנסה להבין אותך.

עכשיו אני אלך לישון סוף סוף.

פורסם
עכשיו אתה נשמע בדיוק כמו אלו שאומרים שכל הרבנים אונסים נערים במקווה.:?

אכן, יש לפעמים חוקרים שמה שמניע את הנושאים שהם בוחרים זה אגו וכסף אבל בסופו של דבר מדובר בחתירה לאמת, ובסופו של דבר יימצא מימון גם למחקרים איזוטריים לגמרי. ותאמין לי שמעטים האנשים שבוחרים בקריירה במדעים כדי להיות עשירים ומפורסמים. רוב אנשי המדע עוברים שנים ארוכות של לימודים מפרכים ויותר מכך - מבחנים מפרכים.

ובאשר לפרסום מאמרים סותרים כל מספר חודשים - זה פשוט לא נכון. התחום היחיד בו יש מהפכות וסנסציות הוא אולי תחום הדיאטות וגם שם זה יותר רעש שהעיתונות עושה, כי התפיסה הכללית של תזונת האדם לא משתנה בצורה דרסטית.

אם הידע האנושי הבסיסי היה משתנה דרסטית כל כמה חודשים, התפיסה המדעית של הטבע הייתה מתפוררת לחלוטין. אם כל הפיזיקה\מתימטיקה\כימיה\ביולוגיה הייתה סותרת את עצמה אי אפשר היה ללמוד ולחקור.

זה נכון שאחת לפרק זמן מסויים יש פתאום גילוי סנסציוני זה או אחר שמחדד את התפיסה שלנו לגבי פינה כל שהיא או אפילו משנה אותה לחלוטין אבל זה מה שכל כך יפה במדע - שהוא באמת עוסק בחיפוש אחר האמת ולא שוקע בסטגנציה של פלפול אמיתות שאסור לפקפק בהן.

:mm_yeah:

טוב זיון כבר לא יצא לי מזה. אבל אשמח לשמוע בכל זאת.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

• תוכן חדש...