Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בשר + חלב, לא בריא ?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דוגמה נוספת: ברית מילה. מנהג יהודי מובהק, ואע"פ כן יש המון לא יהודים שאשכרה חותכים את עצמם ביוחנן שלהם.

כנראה שאף אחד מהם לא היה עושה את זה אם זה לא היה בריא.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תגובות 124
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אופיר - עוד אחד מהמיתוסים שידועים כקשקוש.

מחזק !!

אופיר הוא קישקוש של מיתוס

לעומת זאת, יאשה, זה אגדה.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

מה שקובע זה אם זה טעים ואם אחרי האוכל אתה מרגיש טוב או לא.

החיים בכלל מסוכנים וכולם מתים מהם בסוף אז לפחות להנות מהם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בוא נגיד ככה, תאכלס הגוף שלנו לא אמור לאכול בשר ולא אמור לשתות חלב פרה.

האבולוציה הביאה אותנו למצב שאנחנו כן עושים את זה.

את הבשר אנחנו מצליחים לפרק בעזרת העובדה שמבשלים אותו.

את חלב הפרה אנחנו מתקשים לפרק, בייחוד את הלקטוז שבו. האנזים שמפרק את הלקטוז מצוי בגוף כל אחד מאיתנו בצורה מוגבלת ולכן יש אנשים שאצלם הוא ניגמר ולא מסוגלים לשתות חלב פרה.

אז במקרה הכי קיצוני, הגוף מתקשה לעכל גם את זה וגם את זה ולכן זה קצת פחות נוח או בקיצור, מלא גזים.

לעניינינו , האיסור בתורה לאכול בשר וחלב ביחד הוא איסור אתי ולא בריאותי . היה פעם מאכל דיי נפוץ של בישול בשר גדי בחלב,

קצת הפריע לפוסקי ההלכה של פעם שבני ישראל עושים מעשה זדוני שכזה ולכן הם פסקו שאסור.

מכיוון שהתנך מורכב מאוסף סיפורים וכתבים , האיסור הזה מופיע שלוש פעמים בתנך.

מכיוון שפוסקי ההלכה קבעו שאין כפילות בתנך ללא משמעות, הם פירשו את האיסור האתי הזה (לתעשייה של מיליונים ,כלי פלסטיק אדומים וכחולים, כיורים נפרדים ועוד) בצורות שונות ומשונות.

פורסם

שמעו, לא יודע מה אתכם אבל לי חומוס-פול-ביצה עושה לפעמים גזים ברמות שנוגדות את אמנת קיוטו. מאחר ואני נוהג להוריד גם בצל עם זה אז גם מתווספים ניחוחות גופרית מעניינים לתוצרים.

מסקר בקרב האוכלוסיה היהודית בשנתונים הקרובים לי מתברר שהתופעה נפוצה, שלא לומר נפיצה.

אז מה? מה קרה? מי מת? קצת גזים ואלוהים צריך להתערב ולאסור על קומפלט?

האדם (כמו אביו, הקוף) הוא אומניבור - אוכל כל. קל לזהות אוכלי כל בטבע, יש להם גם ניבים לשיסוע בשר וגם טוחנות לטחינת ירק. אצל קרניבורים (אוכלי בשר) יש רק שיני שיסוע ואצל הרביבורים (צמחונים, לא עלינו) יש רק שיניים טוחנות. מלבד זאת ישנם הבדלים במערכת העיכול בין שתי קבוצות קיצוניות אלו.

אצל בני אדם והחיות הדומות להם קיימת פשרה בין אכילת בשר לאכילת עשב וזה מתבטא גם במבנה השיניים, גם במבנה הקיבה (הבודדת) וגם באנזימים השונים במערכת העיכול המפרקים מזונות אלו.

באשר לחלב - משום מה יוצא לי להסתכל הרבה על שדיים. הכל מתוך סקרנות מדעית, כמובן. שדיים הם דוגמא יפה (מאוד) לכך שאנו שייכים למשפחת היונקים. גור אדם נועד להיזון מחלב במשך החודשים הראשונים לחייו ומערכת העיכול וחילוף החומרים שלנו מתוכננת יפה מאוד לכך. חלב של יונקים אחרים שונה מעט בהרכבו מחלב אדם כך שאנו ניזונים ממנו בפחות יעילות. יש לי חבר שכשנגמר החלב לקפה בבית שלו השתמש בחלב אם מבקבוק שאשתו שאבה לבנם התינוק וחטף צעקות מטורפות על כך, אבל זכה לדווח על טעם שונה ופחות מוצלח לקפה. אם נתעלם מפתרון זה, אז אומרים שחלב עיזים ונאקות הוא קל יותר לעיכול מחלב פרה אבל טעמו שונה.

בכלל - אם לא היינו מיועדים לעכל חלבון חלב לא היה לנו בכלל אנזים מתאים לכך. אם לא היינו מיועדים לעכל בשר מערכת העיכול שלנו בכלל הייתה בנויה אחרת. ואם לא היינו בנויים לעכל חומוס-פול-ביצה, ראבאק - זה היה לגמרי על הפנים. לגמרי.

פורסם
בכלל - אם לא היינו מיועדים לעכל חלבון חלב לא היה לנו בכלל אנזים מתאים לכך. אם לא היינו מיועדים לעכל בשר מערכת העיכול שלנו בכלל הייתה בנויה אחרת.

תקן אותי אם אני טועה, אבל ככל שאני הבנתי את זה, הדיון איננו נסוב סביב הסוגיה האם האדם יכול לעכל חלב או בשר אלא סביב השאלה האם זה בריא לצרוך את שני סוגי המזון הללו יחד (ראה בכותרת השרשור).

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם
דוגמה נוספת: ברית מילה. מנהג יהודי מובהק, ואע"פ כן יש המון לא יהודים שאשכרה חותכים את עצמם ביוחנן שלהם.

כנראה שאף אחד מהם לא היה עושה את זה אם זה לא היה בריא.

שמישהו יקרא פעם את הטקסט המקורי...

בשום מקום בתנ"ך לא רשום שברית מילה בריאה יותר -

המטרה הרשומה, שחור על גבי לבן, היא התבדלות מהשאר!

ערלים VS נימולים, כל כך פשוט.

מי שצריך חיזוקים נוספים למעשה בדמות של כל מיני טענות בריאותיות,

הוא זה שיש לו בעיה בזהות. מי שאין לו בעיה בזהות לא צריך שום חיזוק.

אותו דבר לגבי בשר וחלב - מי שמחפש כל מיני תימוכין ממקורות

שלא קשורים להלכה, יש לו פשוט בעיה עם ההלכה/תורה/אמונה

והוא מחפש חיזוק ממקום אחר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
שמישהו יקרא פעם את הטקסט המקורי...

בשום מקום בתנ"ך לא רשום שברית מילה בריאה יותר -

המטרה הרשומה, שחור על גבי לבן, היא התבדלות מהשאר!

ערלים VS נימולים, כל כך פשוט.

האם טענתי בצורה כלשהי שהסיבה התנ"כית היא בריאותית?

כל מה שאני טוען זה שיש גם לא יהודים שעושים זאת מטעמים רפואיים.

ראה שתי כתבות בנושא:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3333011,00.html

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3214380,00.html

פורסם

או-קיי, אז לא הבנתי אותך, סליחה.

לגבי הקישורים שהבאת - נו, באמת.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

העניין הזה איננו חדש, זה ידוע כבר כמה שנים טובות. אם היה לי קצת יותר זמן (עוד מעט זז לעבודה) והייתי פחות עצלן, הייתי מחפש לך מחקרים שמוכיחים את העובדה שברית מילה טובה לבריאות.

בינתיים, קבל עוד אחד: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3108687,00.html

פורסם

קבל עוד אחד, הפעם מאת מומחה ברפואת ילדים

במחקרים נמצא שתינוקות שלא נימולו סובלים בשנה הראשונה לחייהם משכיחות שהיא עד פי 10 גבוהה יותר (אחד מ 100) של דלקות בדרכי השתן לעומת תינוקות נימולים (רק אחד מ 1000). למרות שדלקת בדרכי השתן אינה מחלה קטלנית והיא קלה לטיפול, האבחנה שלה קשה מעט יותר, וחוסר אבחנה או איחור בטיפול עלולים לגרום סיבוכים ארוכי טווח לכליות ולמערכת השתן. סיבה נוספת רפואית לביצוע מילה הינה מניעה של סרטן אבר המין. סרטן נדיר זה מופיע בגיל ממוצע של 60 שנה ושכיחותו בגברים נימולים קטנה עד פי 5 מאצל גברים שאינם נימולים. נוסף הוא שעור נמוך יותר של מחלות מין נרכשות מסוג סיפיליס ואיידס. נמצא כי שעורי ההדבקה במחלות מין אלה נמוך במידה משמעותית בנימולים מאשר באלה שאינם נימולים. יתכן כי יש גם ירידה בשיעור גידולי צוואר הרחם אצל נשים שבני זוגן נימולים לעומת בני זוג שלא נימולו.

לאחרונה התפרסם מחקר שבוצע בישראל בו הראו כי שכיחות הזיהומים בדרכי השתן אצל תינוקות שנימולו על ידי רופא נמוכה באופן משמעותי משכיחות זיהומים בדרכי השתן לאחר ביצוע ברית על ידי מוהל.

http://www.gozalim.co.il/Htmlpage/bpregnancyc.asp?nam=1

חייב לזוז לעבודה או שסחבק ממחר חותם בלשת התעסוקה.

פורסם

ברור שסרטן הפין יהיה פחות נפוץ אצל נימולים. אם חותכים לך חצי זין אז כבר ירדו סיכוייך לפתח סרטן בזין בחצי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
ברור שסרטן הפין יהיה פחות נפוץ אצל נימולים. אם חותכים לך חצי זין אז כבר ירדו סיכוייך לפתח סרטן בזין בחצי. אני מקווה שזה נועד להצחיק .

נ.ב העובדה הזו ,ועוד כמה דברים שאנני מתכווין לדבר עליהם, (אנני רוצה עוד חזר על חילוניים VS חרדים) היא אחת הסיבות שקל ליהודי מאמין להאמין שהבורא עשה את המצוות לטובתו . ולא סתם מצוות . ולפני שיהיו שאלות חלק מהתועלות הן תועלות רוחניות .

ואם הייתם מעורבים הרבה ברפואה אלטרנטיבית (אני מבין גם בזה רובכם אינם מאמינים ) הייתם מבינים חלק מהדברים .

אבל זה חורג מהשירשור אז נשאיר את זה כך

בברכה יהודה

עריכה

לגבי הברית מילה ההמונית וכול התועלות , אני בספק גדול אם זה יעזור . כי ברית מילה היא דבר שניתן ליהודים ולבני ישמעל (ערבים) , לעמים שזה לא ניתן לא בטוח שזה יעזור (כמובן שהיות ואני מאמין זה דעתי להוכיח אי אפשר , אבל אם זה יקרה תשדעו מי אמר לכם )

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם
כי ברית מילה היא דבר שניתן ליהודים ולבני ישמעל (ערבים) , לעמים שזה לא ניתן לא בטוח שזה יעזור

אני מצטער מראש על ההברות הבלתי ברורות שיצאו מפי:

האאא???:bugeyed: :bugeyed: :bugeyed:

רשמית בטופ טן של הדברים ההזויים ששמעתי.

פורסם

מצטרף לארז.

ג'וקר, ואני חשבתי שאלוהים הוא אל כל גוים (זה כתוב). מה שאתה מציג זה אל גזעני וירוד.

לדעתי האל שאתה מציג לא מופיע בתנ"ך.

• תוכן חדש...