Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בשר + חלב, לא בריא ?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למי שלא הבין אותי:

אמרתי שאין הבדל בכמות המעשים הזדוניים האלה בין חילוניים לבין דתיים, לא אמרתי שאצל דתיים יותר או פחות.

עכשיו היה ברור?

היה ברור גם אז וגם עכשיו, זה עדיין מעניין אותי האם עשית סקר בקשר לנתון המדוייק והחד משמעי הזה , או שגם אתה ניזון אך ורק מגודל הכותרת בעיתון או בכולבוטק.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

• תגובות 124
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עמית, האם ערכת סקר המוכיח שהדתיים צדיקים יותר, או שמא אתה מתבסס על תחושת הבטן שלך שכך המצב?

אגב, איזו כתבה יש סיכוי גדול יותר שתקרא: "הרבי אנס את תלמידיו", או "המורה אנס את תלמידיו"?

האם יש סיכוי שכשמדובר בכתבה על אדם דתי, אתה זוכר אותה יותר מהכתבה שלידה על החילוני?

האם יש סיכוי שכתוצאה מכך, נדמה לך שהתקשורת העוינת מסקרת רק או בהבלטה עבירות של דתיים?

פורסם
נקודה למחשבה:

לנו זה ברור- לכל אדם באשר הוא מגיע יום חופש בשבוע. מי המציא את זה, ומתי?

אתה בטח מכיר ומתייחס רק לנצרות והאיסלאם, שפשוט העתיקו רעיונות מהיהדות. אבל הדתות לא נגמרות ביהדות-נצרות-איסלאם.

בבודהיזם כבר במאה השישית לפני הספירה הנהיגו את ה-Uposatha. יום שמגיע בערך פעם בשבוע (ארבע פעמים במחזור הירח) ומוקדש לביקור במקדשים ומנזרים, תפילה והגות.

אמנם זה קרה משהו כמו 800 שנה אחרי שלכאורה ניתנו עשרת הדיברות לעם ישראל בסיני, אבל ממש אין שום קשר בין בודהיזם ליהדות.

העקרון של יום חופשי לא הגיע לעולם מהיהדות בלבד. יש עוד דתות שהיו לא פחות מתקדמות לזמנן.

בבודהיזם נאסר מוסד העבדות שביהדות הוא מאורגן יפה מאוד. אז הנה נקודה למחשבה גם בשבילך.

אגב, מה שבמיוחד יפה בבודהיזם הוא שהוא לא עבודת אלים או אלילים אלא חתירה אישית להארה ולדרגה מוסרית גבוהה יותר. שם לא מחפשים לרצות איזו יישות ערטילאית בקורבנות כדי שלא תוריד מבול, שחין או מנדבושקעס. בבודהיזם פשוט מחפשים שלווה והבנה באמצעות יישום עקרונות מוסריים שהיהדות נראית כמו כת וודו קניבלית לידם.

אבל עדיין לדעתי אפילו אמונה בודהיסטית היא דבר מיותר לאנשים בעלי מוסר ויכולת חשיבה עצמית כיום.

פורסם

אני אישית מאמין יותר בבודהיזם מאשר היהדות, בעקרונות שלהם.

אני לא מתכוון לסוג של אמונה, אני מתכוון לצורת ההלך החשיבה המקובל אצלהם מאשר החרדים.

כאחד שבילה 4 חודשים במזרח הרחוק, למדתי המון על ההבדלים,

שאתה ניגש נזיר ושואל משהו או מבקש עזרה הוא בחיים לא מפנה לך גב, תמיד יעזור לך ועם המון חיוך.

היה נזיר שנשבע את שבועת השתיקה, והוא רמז לנו שאסור לו לדבר איתנו, אבל הסתדר לא רע עם תנועות הידים, ועם המון חיוך.

פה בארץ, כל החרדים כמעט חמוצים, והרוב פשוט אגואיסטים.

ואת זה אומר אחד שגר בירושלים רוב חייו.

אם הדת היא כזו נכונה,

למה היא לא מלמדת איך ראוי להתנהג איש לרעהו?

אביחי

פורסם
עמית, האם ערכת סקר המוכיח שהדתיים צדיקים יותר, או שמא אתה מתבסס על תחושת הבטן שלך שכך המצב?

אגב, איזו כתבה יש סיכוי גדול יותר שתקרא: "הרבי אנס את תלמידיו", או "המורה אנס את תלמידיו"?

האם יש סיכוי שכשמדובר בכתבה על אדם דתי, אתה זוכר אותה יותר מהכתבה שלידה על החילוני?

האם יש סיכוי שכתוצאה מכך, נדמה לך שהתקשורת העוינת מסקרת רק או בהבלטה עבירות של דתיים?

האם קראת בתגובות שלי קביעות חד משמעיות ללא שום ביסוס ?

האם קראת הבעת דעה שלי על הרגלי המין של חילונים או דתיים?

האם קראת שרשמתי שהדתיים צדיקים יותר?

אל תחשוב יותר מידי, התשובות הן לא,לא,לא בהתאמה לכן כל מה שרשמת פה חסר טעם.

פשוט עניין אותי לדעת מאיפה אנשים מביאים נתונים על כך שאחוז העבריינים במגזר החילוני והדתי שווים.

פורסם
פשוט עניין אותי לדעת מאיפה אנשים מביאים נתונים על כך שאחוז העבריינים במגזר החילוני והדתי שווים.

מאותו מקום שבו אנשים מחליטים שאחוז העבריינים במגזר החילוני והדתי לא שווים. מתחושת הבטן.

מה שניסיתי להסביר לך קודם, הוא שהכל עניין של השקפה. יש כאלה שחושבים שהדתיים צדיקים יותר,

ולכן יתפלאו כשמישהו ירשום שאחוז העבריינים בשני המגזרים שווה.

ויש כאלה שחושבים שאחוז העבריינים בשני המגזרים שווה, ולכן יתפלאו אם מישהו יטען שהדתיים או

החילוניים צדיקים יותר.

אגב, כדאי לזכור שפשעים חמורים (אונס למשל) מתרחשים בהרבה מקרים מסיבות שאינן קשורות לחינוך,

אלא ליצרים ודחפים בלתי נשלטים שלא מושפעים מהסביבה (חילונית או דתית).

פורסם

רועי קראתי את מה שרשמת, אמנם לא רשמת זאת במפורש אך לדעתי כשרשמת:"מאותו מקום שבו אנשים מחליטים שאחוז העבריינים במגזר החילוני והדתי לא שווים. מתחושת הבטן."

ייתכן שרמזת שאני חושב שהאחוז אינו שווה בשני המגזרים ולא כך הדבר.

ההתעניינות שלי הייתה בנחרצות של פרסום הנתון הזה, ולא היה אכפת לי אם הדיון היה לגבי שויון אחוז הפלולות בקרב נשות המגזר הערבי והיהודי, שזה נושא מעניין לכשעצמו.

פורסם

אגב, כדאי לזכור שפשעים חמורים (אונס למשל) מתרחשים בהרבה מקרים מסיבות שאינן קשורות לחינוך,

אלא ליצרים ודחפים בלתי נשלטים שלא מושפעים מהסביבה (חילונית או דתית).

נכון מאוד,בכל אוכלוסיה יש אנשים חולים,אנחנו מדברים על האחוז הנורמטיבי,פשוט שאמרתי שהתורה מנסה להקנות לנו אמות מוסר גבוהות,קפצו אנשים שטענו שחרדים אונסים ילדים,ממש לא במקום.

אנשים פה מסלפים פשוט את היהדות ומנסים להפוך אותה לדת ברברית,חבל שכך.

פורסם
...

אני לא מנסה להשוות את ערכי הדתות ולאמוד אותם לפי הערכים שלי, הרי הויכוח אין סופי- וגם הפעם אשתדל להימנע...

היהדות בישרה לעולם שיש יום מנוחה- דבר שהתקבל על ידי כל העולם, כמעט [חוץ מ"אינטל" שעובדים במשמרות מטורפות].

לגבי העבדות ביהדות- נכון שזה נשמע רע שיש עבדות ביהדות, אבל הזכויות של "עבד" לא מביישות עובד בכיר בהייטק בהשוואה להיום. העבדות היא מבחירה של העבד, יש תנאים סוציאלים, יש יום שחרור- ולבחירתו של העבד יישאר עבד לעולם [ולמה ש עבד ירצה להישאר עבד? ... בגלל התנאים]. לא כזה נורא- גם בהשוואה לערכים מודנים או לשירות קבע בצה"ל.

"חתירה אישית להארה ולדרגה מוסרית גבוהה יותר"...? לדעתי, עדיף להמעיט במשפטים כאלה...

dirty old man

need love too

פורסם
אם זה היה לא בריא או ליתר דיוק מסוכן אז רוב הערבים היו כבר מתים ;)

מאיפה הבאת בדיוק את ההערה הגזענית הזאת.

אתה רומז פה שמי שאוכל בשר וחלב ביחד הוא ערבי.

כמו שידוע לי אצל ערבים יש איסור על אכילת בשר וחלב ביחד וגם על אכילת חזיר.

אני משרת בירושלים ורוב המסעדות למשל בעיר העתיקה שמוכרות לא כשר רובם של נוצרים.

לענייננו

אני מפריד בין בשר וחלב וגם מקפיד על לחכות 6 שעות אחרי אכילת בשר.

לא יודע לגבי בריאות אבל בתורה יש הרבה הלכות שקשורות לבריאות בעקיפין כמו שטיפת ידיים לפני ארוחה, דבר שנועד גם להיגיינה ועוד כל מיני דוגמאות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
בתורה יש הרבה הלכות שקשורות לבריאות בעקיפין כמו שטיפת ידיים לפני ארוחה, דבר שנועד גם להיגיינה ועוד כל מיני דוגמאות.

אני לא יודע מה איתך, אבל אני לא צריך ספריי (לא ספריי! ספרים) הדרכה בשביל לדעת דברים שנובעים מההיגיון, NO SHIT!! צריך לשטוף ידיים לפני שאוכלים? מזל שזה כתוב בתורה, אחרת אף אחד לא היה שוטף ידיים לפני האוכל, הצלתם אותנו, תודה.

כתוב גם שצריך מידי פעם להתקלח?

פורסם
מאיפה הבאת בדיוק את ההערה הגזענית הזאת.

ואללה לא ידעתי !

אתה רומז פה שמי שאוכל בשר וחלב ביחד הוא ערבי.

לא הפכתך את המשפט, אני אומר שאין ערבי שלא אוכל בשר וחלב יחד

כמו שידוע לי אצל ערבים יש איסור על אכילת בשר וחלב ביחד וגם על אכילת חזיר.

ואללה ידוע לך לא נכון LOL אין איסור על אכילת בשר וחלב וגם אין על אכילת חזיר! אני חלק מהערבים האלה

אני משרת בירושלים ורוב המסעדות למשל בעיר העתיקה שמוכרות לא כשר רובם של נוצרים.

טוב נו אני נוצרי אז ? לא הבנתי את הפואינטה פה

.

באדום

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

כתוב גם שצריך מידי פעם להתקלח?

כן, קוראים לזה ביקור במקווה. לא יודע אם זה כתוב בתנ"ך, אבל זה אי שם ברשימת החוקים.

בכל אופן, עליך לזכור שדברים שנראים היום ברורים לחלוטין, כגון נטילת ידיים לפני האוכל, מקלחת ושמירה על הגיינה אישית בכלל - פשוט לא היו קיימים לפני כמה מאות שנים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...