Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7021 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם.

קודם כל מילה יפה על הגלריה שהעמדתם לאחרונה.

הבעיה : למעשה לא הייתי כותב בכלל הודעה זו אם הבעיה שבנדון לא היתה קוראת לי פעם שלישית וכל פעם ברכב אחר !!

הרכב הפעם הוא קאיה פרייד אוטומטית, שנת ייצור 2000.

הכנסתי את הרכב לטיפול של החלפת חגורות ( ה"ג , אלטרנטור ) ומיד לאחר מכן , כאשר קיבלתי את המפתחות של הרכב מפקידת המוסך הנאה ( למה הם כולם ערסיות ? ) התנעתי את המנוע והדלקתי את המזגן ביודעי שכאשר אדליק אותו - אני אקבל משב אוויר חם ולא קר.

וזה בדיוק מה שקרה ! מזגן מופעל אך לא מקרר. תופעה זו קיימת גם כשהמנוע חם.

ניגשתי בחזרה למוסך ושם הסבירו לי שני מנהלים כי אין שום קשר ולא יכול להיות שום קשר בין החלפת רצועות לבין איבוד יכולת קירור, באופן נורמלי הם באמת צודקים , אך כאשר התרחש הדבר בדיוק בשלושה רכבים שונים - זה כבר יותר מדי .

1) רכב ראשון - פורד אסקורט - החלפת רצועות דומות ולאחר מכן הפסקת קירור.

2) רכב שני - טיוטה סטארלט - החלפת רצועות דומות ולאחר מכן הפסקת קירור.

האם יש כאן התערבות של כוחות על טיבעיים כמו רצח קנדי ע"י אסוואלד מהקומה השישית מאחורי העצים ממרחק של 80 מטר ?

או שבאמת קיים פה איזה טריק של המוסכים לגבות ממך עוד כסף יקר ( סליחה מכל המוסכניקים ), אגב בשלושת המקרים זוהה חוסר גז במזגן , ולאחר מילוי אותו קרר המזגן חזר בשיא כוחו !

עכשיו אני יודע כי ניתן לפרק את הרצועות ללא צורך בפירוק צנרת המזגן וכדומה ( פירוק אחד הברגים של האלטרנטור וכדומה ) לעזרתכם ( הנפשית ) אודה.

תודה

שיפוט טוב נובע מניסיון, והניסיון נובע משיפוט גרוע.

פורסם

מה שאתה מרמז, אף טוען , הוא להונאה מצד המוסך.

קשה לי להאמין שיש שמבצעים דבר כזה. תקלות/נזקים, הכל יכול לקרות.

אבל-- רמאות בצורה של הוצאת גז כדי למכור לך אותו שוב בעת שמחליפים רצועות, הלו, .... יש גבול לדמיון!!

או שתמיד לפני שאתה מוציא את האוטו מהמוסך אתה מחפש מה לא תקין, ומוצא אי אילו תקלות במערכות שטיפולן הוזנח או שלא היה ידוע על תקלות.

ואני מכיר לקוחות שחושבים שהם מכירים את האוטו שלהם ונזכרים לבדוק מה תקין ומה לא רק כשהם מוציאים אותו מהמוסך. שלא לדבר על אלה שמנסים לנצל מעמד שחרור הרכב ומציאת תקלות שהיה ידוע להם מראש שהיו קיימות, ונסיון קבלת תיקון שלא בתשלום ולא בצורה הוגנת.

זו הסיבה שמוסך חכם , יבדוק את כל מערכות הרכב עת קבלת הרכב מהלקוח.

שמעתי פעמים רבות את המשפט "אתמול זה עוד עבד, לא ידעתי..." ומשפטים נוספים.

אינני טוען שזה המקרה אצלך, אינני טוען שאינך הגון, פשוט-- תגובתי מגיעה מהצד השני של המתרס.

בברכת שבוע טוב

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
מה שאתה מרמז, אף טוען , הוא להונאה מצד המוסך.

אבל-- רמאות בצורה של הוצאת גז כדי למכור לך אותו שוב בעת שמחליפים רצועות, הלו, .... יש גבול לדמיון!!

דני

הדבר הוכח בתכנית של חיים הכט.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

דני - הצדק איתך,

אך אני חייב לציין כי המזגן אכן פעל מצויין טרם כניסתו למוסך, למה אני בטוח ? כי אני מסוג הטיפוסים שנוסע תמיד עם מזגן גם בלילה וגם בבוקר / חורף / גשם / ברד / שרב - אצלי המזגן תמיד פועל ולעזזאל אלו שדואגים לצריכת דלק גדולה יותר.

לעניין זה, כל פעם זה היה במוסך אחר, כל מוסך שמתמחה בסוג הרכב הספציפי,

בעיני זה ממש מוגזם.

פורסם

הדבר היחיד שלי נראה שקרה הוא שבמהלך החלפת הרצועות לחצו יותר על המידה על צינורות הגמישות של המזגן, במידה והצינורות הללו היו ישנות ונוטות לדלוף הלחץ על הצינור האיץ את הדליפה.

גש למזגניסט ובדוק איזה צינור או רכיב נוזל וכך תדע אם יש קשר או אין. אין מצב לדעתי של הוצאת גז יזומה ע"י המוסך.

פורסם

אין מצב לדעתי של הוצאת גז יזומה ע"י המוסך.

לא הבנתי אם הכוונה ל"המוסך" הספציפי או למוסך בכלל.

הייתי נוכח וראיתי בעת שחשמלאי/ מזגניסת הוציא גז ממכונית שעמדה אצלו במוסך.הרכב נכנס כדי לתקן טעינה,כך אמר לי הפועל ששאלתי אוטו בצד.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

בקיצר, צריך לזרוק עכשיו עוד איזה 150 - 200 ש"ח על הגז + 100 - 150 ש"ח על איתור דליפות כביכול.

פורסם

אם אתה בטוח במה שכתבת,אל תבקש בדיקת דליפה אלא רק מילוי גז.איזה גנבים גועל נפש.עוד מעט יהיה צורך לשים פלומבות על פיות מילוי הגז.זה מזכיר לי את המקרה של הפנצ'מכר לפני 15 שנה, שפיזר מסמרים מיוחדים קרוב לעסק שלו,כדי להגדיל את היקף העבודה. לבסוף נתפס ע"י המשטרה כאשר במכוניתו מצאו את אותו סוג מסמרים.

בברכה דוד.

סטארלט ,שיפוט טוב נובע מנסיון,הבנתי.והניסיון נובע משיפוט גרוע.לא הבנתי.

או שזה סתם איזה חרוז ללא משמעות ?.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

תשובה ל davidmzr

1) האמת שגם אני כבר נפלתי קורבן למקרה דומה בצומת הראשית שם בראשון לציון ( לפני הבסיס ) , קיבלתי 2 פנצרים והמשכתי לתחנת דלק סמוכה. רק לאחר שלושה / ארבעה חודשים התפרסם במקומון של ראשון כי אותו בעלים של פנצריה תרם כל יום מס' מסמרים לכביש וקיבל בחזרה לקוחות.

2) שיפוט טוב נובע מניסיון - כאשר עשית טעות, אז לאחר מכן תלמד שלא לעשות אותה שוב ( וזה נובע מהניסיון שרכשת ).

והניסיון נובע משיפוט גרוע - את הניסיון שלך תקבל כאשר לא תשפוט בצורה חכמה את המקרה הספציפי.

לא יודע זה מה שאני רוצה להבין מזה.

נחזור למזגן - אם באמת חיבלו לי במערכת המזגן, אז אני חייב לבדוק נזילות פה ושם, כי הגז החדש שאכניס יכול להתפוגג תוך יום או חודש.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שלום חברה !

עדכון :

לקחתי את הפרייד הבוקר ליצחק וויס בפ"ת בשביל המזגן.

פעם ראשונה שלי אצלו - והבחור באמת סימפטי ומקצועי, והדבר הראשון שהוא שם לב הוא כי אחד המחברים החשמליים הקשורים למערכת המיזוג היה לא מנותק ! ( עכשיו אם זה נעשה בטעות במוסך שהייתי בו או בכוונת מזיד - זה לשיפוטכם ).

בכל מקרה הוא עשה בדיקת וואקום ו"גילינו" שיש דליפה איפה שהוא במערכת.

מילאתי גז, ויצחק הוסיף גם זרחן ( הוא אמר שכך יהיה יותר קל בזיהוי הדליפה, ואמר לי לחזור כאשר המזגן כבר לא מקרר )

בנוסף הוא אמר לי כי שאחזור במטרה לגלות את הדליפה הוא לא ידרוש תשלום על מילוי גז חוזר - סבבה.

נמשיך לעדכן ושבת שלום.

• תוכן חדש...