Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בדיקת לחץ הפוך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
האם מישהו יכול לתת לי נתונים של לחץ הפוך תקין בפיג'ו 205?

שלום.

אין כזה דבר נתונים בבדיקה בלחץ הפוך.

מה כן תלוי מי עושה את הבדיקה ובאיזה ציוד הוא מישתמש.

בדרך כלל כאשר משתמשים במכשיר בדיקת לחץ הפוך בצורה נכונה אז מותרת נפילה עד +- 15%

אבל אני חוזר ואומר רוב החברה לא יודעים להשתמש נכון במכשיר ועושים את הבדיקה בצורה שונה.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בסדר, אז אני אנסה לתאר איך בדקו את הלחץ ההפוך אצלי וננסה להגיע לתשובה בנוגע למצב המנוע?

הצאו כל המצתים. חובר צינור במקום מצת מספר 1, הצד השני שלו חובר למכשיר עם שעון לחץ שמחובר בעצמו לקומפרסור, לא לפני שהמכונאי סובב את הגלגל עד שמצא את המיקום המתאים (של הבוכנה ?).

הלחץ נבדק באותה הדרך בכל ארבעת מיקומי המצתים.

התוצאה במצתים 1, 3, 4 היתה 18 קבוע.

התוצאה במצת 2 היתה 25 קבוע.

לצערי לא זוכר מה היתה יחידת המדידה. אבל זה בהחלט היה מכשיר ייעודי.

מה דעתכם על זה?

בריאות לכולם!

פורסם

שלום.

כיצד מבצעים בדיקת נפילת לחץ [בפי החברה לחץ הפוך].

מכשיר בדיקת נפילת הלחץ מורכב מה שני שעונים או אחד כפול. בנוסף יש וסת לחץ + ברז ההתאמה בין השעונים וברז בצינור המיתחבר לפלג.

אופן הכנת המכשיר לפני החיבור לרכב.

מחברים את המכשיר ללחץ אויר ומכוונים את השעון הראשי לה 3 אטמוספרות לאחר מיכן סוגרים ברז הקיים בצינור שמיתחבר למנוע ומכונים גם את השעון השני לה 3 אטמוספרות. כעת נקבל נתון שווה בשני השעונים. ניפתח את הברז בצינור שאמור להיתחבר למנוע וניראה שבשעון המישני הוא נפל לה 0 ניסגור שוב את הברז ונראה שהוא חוזר להתיצב על 3 אטמוספרות.

את הבדיקה הזו עושים לפחות שלוש פעמים תוך כדי כיול המחוגים עד שמגעים להתאמה מלאה ביין השעונים.

אכשו המכשיר מוכן ןמכוון לבדיקה.

מוצעים את כול הפלגים, מסובבים את המנוע למהלך סוף דחיסה לפני מהלך עבודה [נ,מ,ע] נקודה מתה עליונה.

לאחר מיכן משלבים הילוך ראשון או רברס ומושכים בלם יד מחברים את הצינור לחור המצת ופותחים לאט ובהדרגה את הברג תוך כדי הסתקלות על המנוע כדי לראות אם המנוע מיסתובב אם המנוע היסתובב ולו במעט הבדיקה שווה לתחת ויש לעגן את המנוע בצורה בטוחה אם ידית ובוכסה בגל הארכובה.

יש לפרק את מסנן האויר , להוציע מדיד שמן , לפתוח מיכסה מילוי שמן מנוע, ולפתוח מיכסה ראדיאטור.

אם הכול תקין מותרת נפילה ביין 6% לה 15 % +- בין השעונים,

תקלות שניתן לזהות בעזרת המכשיר הם: אתם ראש דולף למערכת הקרור [המים או נוזל הקרור יגלשו]

שסטום יניקה שרוף או פגום נישמע דליפת אויר מלוע ההזרקה או מפתח הקרבורטור.

שסטום פליטה פגום או שרוף נישמע דליפת אויר מהאגזוז [צינור הפליטה מאחורי הרכב].

רינגים דחיסה שחוקים או שבורים או בוכנה שרופה נישמע דליפת אויר גם מצינור מדיד השמן וגם ממכסה מלוי השמן.

את הבדיקה יש לבצע בכול הצילנדרים.

בברכה בני ל.

אגב הצעה למנהלים לשמור את ההסבר בראש הדף.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

חברים....רציתי לשאול גם את חוות דעתכם... יש לי מאזדה 626 וכנראה שיש בריחת מים אין זיהוי של נזילה והאוטו לא מתחמם ....ולכן במוסך מורשה עשו את הבדיקה הנ"ל והמטרה היתה לזהות אם יש בריחת מים מראש מנוע והתוצאה... ב3 צילינדרים 5% דליפה... וברביעי כ- 17% דליפה אמרו שזה בס"כ תקין.... האם נכונה הדיאגנוזה של המוסך?...

נ.ב.

החליפו לי את מכסה הרדיאטור ונכון להיום כבר 3 ימים שאני בודק בבוקר מנוע קר מפלס המים עומד על מלא ( בסימן המקסימום )..

אשמח לקבל תגובות ....

תודה.

פורסם

תקלות שניתן לזהות בעזרת המכשיר הם: אתם ראש דולף למערכת הקרור [המים או נוזל הקרור יגלשו]

בני, אם נותנים לחץ אויר דרך החור של הפלאג, איך הלחץ הזה מגיע למערכת הקרור ?

אני לא מבין את המסלול שהאויר עושה.

פורסם

קומפרסיה בורחת למערכת הקירור בעיקר דרך אטם ראש דפוק.

את זה אפשר לגלות גם דרך בדיקה של CO בנוזל הקירור, למרות שאני מעדיף את בדיקת הקומפרסיה ההפוכה שבני מתאר. אני מעולם לא ביצעתי אותה בעצמי אבל לחבר שלייש את הקיט והוא יודע איך לעבוד איתו. זה כלי מעולה לאבחון בעיות בראש.

פורסם
בני, אם נותנים לחץ אויר דרך החור של הפלאג, איך הלחץ הזה מגיע למערכת הקרור ?

אני לא מבין את המסלול שהאויר עושה.[/quote]

האוויר שמוחדר דרך פתח הפלג, הוא כמו אוויר הנכנס לתא סגור, בגלל הלחץ האטמוספרי, האוויר הדחוס מחפש מקום

במקרה של טבעות שמן שחוקות, הלחץ ישמע דרך פתח מלוי השמן, או נשם מנוע.

במקרה של שסתום יניקה לא אטום הלחץ יברח לסעפת היניקה ,ומשם לקרבורטור או למצערת ההזרקה.

במקרה של שסתום פליטה שרוף, הלחץ יברח או באטם ראש שרוף, באזור מעברי מים, הלחץ יגרום לבועות , ברדיאטור וואפילו לגלישת מי הקירור החוצה.

הערה כל ההסבר הוא תאורתי, ולידיעה בלבד, ללא מכשיר לחץ הפוך כמו שתאר חברי בני, האינפרומציה הזאת היא להשכלה כללית בלבד, ולהרחבת הידע.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה הבנתי, תודה על ההסבר

אז בעצם ההבדל בין בדיקת קומפרסיה לבדיקת נפילת לחץ,

הוא:

שבבדיקת קומפרסיה השסתומים פתוחים - נ.מ.ת

ובבדיקת נפילת לחץ השסתומים סגורים - נ.מ.ע

האם אני צודק ?

פורסם

ציין כתובת דואר, החשבונית בדרך אלייך.

בברכה

צבקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אז בעצם ההבדל בין בדיקת קומפרסיה לבדיקת נפילת לחץ,

הוא:

שבבדיקת קומפרסיה השסתומים פתוחים - נ.מ.ת

ובבדיקת נפילת לחץ השסתומים סגורים - נ.מ.ע

האם אני צודק ?

לא בדיוק.

בבדיקת קומפרסיה מבצעים סיבוב המנוע ע"י המתנע. המנוע עובר מספר מחזורי עבודה ובונה לחץ בשעון הקומפרסיה.

בבדיקת ליקייג' השסתומים סגורים כשהבוכנה ב-TDC (נ.מ.ע), מקבעים את הקראנק ובודקים שאין נפילת לחץ.

• תוכן חדש...