Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אמפרז' של אלטרנטור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום יש לי סיאט איביזה 2001 ידנית ,הלך לי האלטרנטור החלפתי אותו באחד אחר שפורק מפולו דיזל קלאסיק הוא אחד לאחד כמו שלי רק שרשום עליו שהוא 120 אמפר ומה שהיה לי הוא 90 אמפר זה יכול לגרום נזק?

שימו לב שיש לי ברכב מגבר לרמקולים שצורך גם...

אודה לכם על כל תשובה תודה, עומר.

פורסם

זה לא יגרום לנזק אך עליך להקפיד שהרצועה המניעה את האלטרנטור תהיה טובה ומתוחה היטב כי כשהאלטרנטור מייצר הרבה זרם (במצבים קיצוניים) אז ההספק החשמלי הגבוה שלו נהייה מעצור מכני המתנגד לסיבוב המנוע ועמס זה נופל על הרצועה שאם תהיה יבשה, שחוקה או רפויה היא עלולה להרעיש ולהשחק יותר.

האופן נורמלי האלטרנטור מספק את כל צרכי הזרם החשמלי של הרכב ועוד טוען את המצבר וזה ללא הגעה לזרמים גבוהים מאוד של קצה גבול יכולתו.

בברכה - רפי לין

פורסם

בגדול לא אמורה להיות בעיה, אבל !! אלטרנטור בעל הספק גדול יותר עוצמת הזרם בסל"ד סרק לא שווה לעוצמת הזרם שמפיק אלטרנטור קטן יותר.

כלומר אלטרנטור קטן יותר כפי שהיצרן התקין מפיק בסל"ד סרק יותר זרם, לכן עלולה להיות בעיה בטעינת המצבר בסל"ד סרק.

קיימים בשוק אלטרנטורים של חברת בוש שפותרים את הבעיה הזו.

איזה כייף לי :)

פורסם

אין קשר לינארי בין חוזק האלטרנטור ליכולת התפוקה שלו בסרק, זה תלוי במאפיינים הטכניים של כל אלטרנטור לפי גרף זרם/סל"ד.

lr160o1.gif

בהתקנת אלטרנטור מחוזק יש להתחשב במספר גורמים.

משקל- אלטרנטור כבד יותר ייצור עומס על התושבות שהוא מורכב עליהם ועלול עם הזמן גם לסדוק אותם.

גלגלת הנעה- אמורה להיות בגודל זהה, כל שינוי בגודל ישנה את גרף זרם/סל"ד ועלול גם לגרום לבעיות ברצועת ההנעה.

תפוקת זרם בסרק- יש לוודא כי אכן, כפי שמרק ציין, תפוקת האלטרנטור בסל"ד סרק תיתן כיסוי כאשר צרכני חשמל כבדים מופעלים.

גודל פיזי- שאלטרנטור גדול יותר יתכן והא יהיהצמוד לחלקים אחרים במנוע, לא יקבל קירור מספק או החווט אליו יעבור בצורה מתוחה ומסוכנת.

פורסם

אין קשר לינארי, אבל תבדוק דפי נתונים של אלטרנטורים של חברת בוש מסידרה X

אתה תגלה שאלטרנטורים בעלי תפוקה גבוה יותר מפיקים בסל"ד סרק (או תחום צר של סל"ד סרק) זרם נמוך יותר לעומת אלטרנטור בעל הספק נמוך יותר.

נכון קיימים אלטרנטורים מסידרה Y בעלי הספק גבוה וגם מפיקים זרם גבוה בסל"ד סרק מסידרת Highline H7 או H8 בעלי יעילות גבוה והספק בסל"ד סרק גבוה יותר.

לפני התקנה של אלטרנטור בעל הספק גבוה יותר מומלץ לבדוק את דפי הנתונים , וניתן לחשב על-פי נוסחה פשוטה את גודל האלטרנטור המומלץ לרכב בכול התנאים.

בדוגמא של הגרף שצירפת רואים שבסל"ד של 2000 RPM האלטרנטור מפיק זרם של 50 אמפר, ואני מצרף דוגמא של אלטרנטור גדול יותר (110A נקוב) שמפיק בסל"ד של 2000 RPM רק 40 אמפר.

untitled.JPG

פורסם

אין לי צורך לבדוק דפי נתונים כוון שעסקתי בעבר בשיפור אלט' לרכבים מבצעיים למיניהם והיינו מוצאים את הגרף מה TEST BENCH של הרצת האלטרנטורים הממחושב, אחרי כל שיפוץ, חיזוק או בדיקת אלט'.

אחד הבעיות המרכזיות, ושלא הזכרתי בצורה מפורשת מקודם, היא בעיית הקירור. לעיתים ניתן לחזק אלטרנטור ללא שינוי הבית שלו, אך שיש צורך להרכיב אלט' מחוזק גדול יותר, המיקום בתא המנוע עלול בדגמים מסויימים להיות קריטי.

אלטרנטור שלא מקבל קירור מספק, אורך חייו מתקצר משמעותית.

אם אין התקנות אביזרים ברכב שצורכים זרם רב, התקנת אלט' מחוזק בגודל זהה למקורי לא תגרום לשום בעייה פרט לנושא זרם/סל"ד, כוון שהצריכה הכללית לא השתנתה והמקורי היה אמור לספק כיסוי טעינה מספק בלאו הכי.

פורסם

יש לזכור שמודבר בסל"ד של האלטרנטור ולא המנוע, ובתנאי אמת ברכב, שתלויים בטמפ' תא המנוע, מצב הארקות, כבל טעינה ומצב המצבר, יתכן וניתקל בתוצאות שונות לחלוטין.

לכן יש לחבר האלטרנטור לרכב, להפעיל מזגן+אורות+מפשיר אדים, לבדוק תצרוכת זרם כללית על כבל הארקה ראשי לאחר 5 דקות של פעולת סרק.

במידה ויש כיסוי טעינה (זרם חיובי ולא שלילי) הכל תקין.

פורסם

מלבד כל מה שנאמר ניתן רק להוסיף שלא ניתן לקבוע בצורה וודאית. בכדי לענות בצורה וודאית צריך להשוות את הגרפים של שני האלטרנטורים, לחשב יחסי ההעברה ולקחת בחשבון את סל"ד הסרק של המנוע עם כל הנתוונים האלו לחשב את הזרם בסרק ולראות אם הוא מספק. בפועל חברה של אודיו ומגברים זללנים מחליפים לעיתים אלטרנטור. אני מציע לך לחפש גם מידע לגבי החלפות שנעשו בפורום אודיו.

פורסם
ניתן לקבוע בוודאות רק לאחר התקנה ברכב ובדיקה כפי שציינתי, כל השאר רק תאוריות באויר.

אין ספק שהדרך האמפירית מספקת תשובה וודאית.

פורסם

הדרך שמציע דניאל היא אומנם מעשית ומהירה אבל לא עונה על כול הצרכים, לכן יש להשלים את הבחירה של אלטרנטור לרכב גם חישובית על סמך גרף התפוקה של האלטרנטור בהתחשב בסל"ד (אופיין האלטרנטור לצורך העניין).

הדרך המעשית, לא עונה על האפשרות שבעל רכב שמעוניין להזמין אלטרנטור חדש לרכבו בכדי לתת תשובה לצרכנים חדשים שהותקנו ברכב כאשר האלטנטור החדש לא נמצא ברשותו.

אביב,קיימות נוסחאות פשוטות לחישוב גודל האלטנטור הנדרש בהתחשב בכול הפרמטרים.

שימו לך הבחור פתח אשכול חדש לאחר התקנת אלטרנטור גדול יותר ברכבו.

פורסם

האלטרנטור שהורכב מקורו במנוע דיזל ומתוכנן לתת את הספקו המירבי בסל"ד נמוך (קו אדום ב-4000 סל"ד).

לכן, אני לא רואה בעית טעינה בסל"ד נמוך מה שכן יכול להיתפתח עומס (זניח ולא ניראה לי סיבה לחשוש מכך) על מיסב מותח הרצועה .

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם
האלטרנטור שהורכב מקורו במנוע דיזל ומתוכנן לתת את הספקו המירבי בסל"ד נמוך (קו אדום ב-4000 סל"ד).

לכן, אני לא רואה בעית טעינה בסל"ד נמוך מה שכן יכול להיתפתח עומס (זניח ולא ניראה לי סיבה לחשוש מכך) על מיסב מותח הרצועה .

אורן

ומי אמר לך שיחסי ההעברה שווים (גודל הפולי מנוע)?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...