Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זמזם אורות לאופל קדט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7056 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש כבר תקופה די ארוכה זמזם אורות מקורי לאופל קדט (שנים 85-91).

מדובר בחלק, שיושב בתוך בית פיזים ונראה דומה לממסר רגיל או פלשר (מהבהב) למאותתים. הוא בעל 3 רגליים.

בדקתי במספר חנויות חלפים בתל אביב ובנתניה, כולל גלאור, כולל מחסן חלפים של UMI. אין לאף אחד.

מישהו יודע, איפו אפשר להשיג את החלק הזה ?

כן, אני יודע, שאפשר להרכיב זמזם אורות אוניברסאלי ב 10 ש"ח, ובכל זאת אני רוצה את המקורי.

תודה.

פורסם

היי,

בדיוק ביום שישי האחרון התקנתי זמזם מסוג זה לאופל קאדט כמו שלך,היה לי בג'אנק זמזם אחרון.

הזמזם המקורי באופל שלך יש לו שתי מהירויות זמזום מהיר/איטי.

תבקש מגל-אור להזמין או לבדוק האם קיים במלאי זמזם מסוג 3 פינים 2 מהירויות.

ראה תמונה.

untitled1.JPG

untitled.JPG

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, תודה, זה בדיוק הזמזם שיש לי.

אגב, לא ידעתי, שהוא שתי מהירויות. אצלי תמיד עבדה רק מהירות אחת.

כמו שאמרתי, אין לגל-אור במלאי, לא יודע אם ירצו להזמין, היום עשיתי עוד סבב חנויות, כולם מביאים לי פלשר למאותתים במקום.

מרוב יאוש פירקתי את הזמזם, וראיתי הלחמה סדוקה. עברתי עם מלחם על כל ההלחמות, והזמזם חזר לעבוד (אבל שוב, רק מהירות אחת, כלומר זמזום קבוע ולא משתנה) אם לא הייתי קורא את התגובה שלך, הייתי מסתפק בזה :-D .

פורסם

נסה בחנויות החלפים לחשמל רכב הבאות שבת"א:

1. "ביתן ספרק" שברח' שטיבל 7, טל' 03-6251600.

2. "תב אור" שברח' טברסקי 12, טל' 03-5617389.

אם שם אין אז נסה אצל אדם מבוגר וחביבי שיש לו חלקים למכוניות ישנות, "שטרית אלי - חלפים" שברח' המסגר 35,

טל' 03-6872487.

בהצלחה ובברכה - רפי לין :-)

פורסם

מאוד פשוט לבדוק את הזמזם האם הוא עובד בשתי המהירויות.

1. חבר מתח של 12 וולט לרגל המסומנת ב-B+ ולרגל SLOW את המינוס.

הזמזם אמור לזמזם במהירות נמוכה.

2. חבר מתח של 12 וולט לרגל המסומנת ב-B+ ולרגל FAST את המינוס.

הזמזם אמור לזמזם במהירות גבוהה.

במידה וקיים קצר בין רגל SLOW ו-FAST אזי הזמזם יעבוד רק במצב FAST.

פורסם

עשיתי מקודם בדיוק את הבדיקה הזאת, אין קצר בין FAST ל SLOW, אבל רק SLOW עובד.

לא נורא, זה עדיף מכלום ואין סכנה לשכוח אורות דלוקים.

אני אבדוק גם בחנויות, שרפי ציין.

תודה.

פורסם

האם אתה יכול לצלם את החלקים הפנימיים של הזמזם ?

האם קיים נגד בתוך הזמזם ?

עד כמה שזכור לי הסיבה שלזמזם יש 2 מהירויות אחת לאורות חיצוניים ומהירות שניה לאור פנימי. (אני לא סגור ב-100 אחוז)

צלם את פנים הזמזם מכמה זוויות.

פורסם

היי,

כיף לתקן דברים כאלה !!

במידה ולא קיים זמזם כזה גם במחסן של הייבואן תוכל לתקנו בצורה קלה.

קצת קשה לבדוק רכיבים בתוך מעגל אך מהתמונות עולה כי הרכיבים הם סטנדרטיים ועולים כמה שקלים בודדים (פחות מ-10 שקלים).

נגד של 470 אוהם.

דיודות סיליקון (בצבע שחור) סטנדרטיות ממשפחת 1N400X (סיפרה אחרונה לא ברורה בתמונה).

טרנזיסטור שגם את הערך שלו לא רואים אבל אני משער שזהו טרנזיסטור סטנדרטי.

דיודה בצבע אדום עם פס שחור אני משער שזו דיודת זנר או דיודה לניתוק מהיר ממשפחת 1N14148 כמעט כול דיודה תעשה את העבודה בצורה טובה.

תחילה בדוק ויזואלית האם קיים רכיב שרוף, לאחר מכן אתה יכול לנתק רגל אחת של כול רכיב חשוד ולבדוק האם הרכיב מוליך או קיים בו נתק (נגד), את הדיודה יש לבדוק האם היא מוליכה בכיוון אחד בלבד וכול זה עם מד התנגדות פשוט.

במידה ותרצה הסבר גם על בדיקת הטרנזיסטור צור קשר בפורום.

פורסם

מרק, המון תודה על העזרה, אני הנדסאי אלקטרוניקה :-D .

הרכבתי אתמול בלילה את הזמזם על הרכב, הוא מזמזם בשני מצבים:

1. אורות דלוקים, סוויץ' סגור, דלת נהג פתוחה.

2. אורות דלוקים, אור פנימי דולק, סוויץ' סגור, דלת נהג סגורה.

על מה בדיוק הוא מתריע במצב השני, לא כ"כ ברור לי.

בכל מקרה, הזמזום הוא אותו זמזום בשני המצבים, כנראה מהירות שניה אמורה לעבוד במקביל לראשונה ולהשמיע זמזום עולה ויורד.

מאחר ואני נוטה לשכוח הרבה פעמים אורות דלוקים, ומבחינתי מדובר ברכיב קריטי לשמירת חיי המצבר, אני חושש מעט להתחיל לתקן אותו, כי קיים סיכוי לדפוק אותו לגמרי.

אתה יודע, במקרה, מי היבואן של HELLA לארץ ?

ועד משהו, בתרשים בתגובה שלך מס'2 , מה הם רכיבים G ו- F ?

ושוב, המון תודה על העזרה.

פורסם

הנדסאי אלקטרוניקה זה טוב, לא תהיה לך בעיה למצוא את הרכיב התקול ולהחליפו. מה גם שכמו שאמר מרק נכונה תוכל להחליף את כל החלקים במחיר כלום, כנראה שגם לזהות אותם לא תהיה בעיה.

לגבי הדיודה אני מניח שמרק התכוון לדיודה כמו 1N4148 שהיא דיודת schottky (לא זנר).

פורסם

שי בוקר,

לא ידעתי שאתה הנדסאי אלקטרוניקה לכן כתבתי הסבר פשוט.

גל-אור הוא הייבואן של HELLA בישראל מצורף דך הנתונים של הממסר שאני חושב שהוא מתאים לך, מצורף הסבר על הממסרים ברכב לא כולם מותקנים בכול דגם, תלוי ברמת האיבזור של הרכב.

במחשבה שנייה אני לא בטוח במאה אחוז שהממסר שקיים אצלך ברכב אמור לעבוד בשתי מהירויות.

אביב התכוונתי בדיוק למה שכתבת, קשה לדעת מהתמונה מבלי לראות את הכיתוב על גבי הדיודות האם זו דיודת שוטקי או זנר.

מצד שני אני כמעט בטוח שזו לא דיודת זנר כי במעגל מסוג זה אין צורך במתח נקוב מדוייק של 12 וולט.

Pages from Electrical Products-2.pdf

untitled.JPG

פורסם
במחשבה שנייה אני לא בטוח במאה אחוז שהממסר שקיים אצלך ברכב אמור לעבוד בשתי מהירויות.

גם אני לא בטוח, מצד שני, אם יש לו רק מהירות אחת, הוא אמור להיות בעל 2 רגליים ולא 3 כמו אצלי.

בנוסף, ממסר F חסר אצלי ברכב, הנה סיבה לאי פעולת המגב האחורי :roll: .

בגב בית פיזים יש אצלי תושבות רק ל - I (הזמזם המדובר) ו - F .

אני מאוד מעריך ומודה לך על העזרה, זאת לא הפעם הראשונה שאתה עוזר לי.

פורסם

מהסיבה שלממסר יש 3 רגלים הגעתי למסקנה שיש לו 2 מהירויות ולכן הממסר של HELLA נראה מתאים.

שוב פעם לא כול הממסרים אמורים להיות קיימים ברכב שלך תלוי ברמת האיבזור.

בהצלחה בהמשך.

• תוכן חדש...