Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7080 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שבוע בערך נקרעה לי רצועת טיימינג אחרי 220,000 ק"מ שלא החליפו אותה..

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11

כאמור..הדפקו לי השסתומים, והחלטתי שיותר זול ופחות כאב ראש יהיה להחליף ראש מנוע קומפלט..

החלפתי, הרכב שלי שנתון 92 והבאתי ראש מנוע של שנתון 97, כמו שהספקתי לראות הראש אותה דבר..חוץ מהמפלג שהוא אלקטרוני,

בקיצור הרכבתי הכל..יש לי תקלה שיכולה לקרות מכמה דברים, רציתי לשמוע את דעתכם.

קודם כל אם ידוע לכם על איזשהי בעיה בראש של 97 אפלאוז..

דבר שני, כשאני מנסה להניע (המנוע לא מניע) הם נותן פעם ב-5-6 שניות איזה קומפרסיה קטנה, ואחרי איזה 7-8 שניות הוא פולט אויר מהנחיר של הקרבורטור..

כמו בקפייר, מהקרבורטור..

מה דעתכם? אני רוצה לשמוע עוד דעות של אנשים..

ממה זה יכול לקרות דבר כזה..?

תודה מראש, דיויד.

פורסם

יש הבדל בין ראש מנוע של מערכת הזרקה לראש מנוע לקרבורטור.

יתכן וחוטי ההצתה לא בסדר הנכון, מי ביצע את העבודה, מוסך או אתה?

פורסם

בדוק משיכות אויר.

בראש מנוע הזרקה מעברי האויר של הסעפת יניקה הם לא אליפסיים ויש מעיין מגרעת נוספת למיקום המזרק. (התמונות הן להמחשה ואינן שייכות לדהייטסו):

feb05_pg3_image_11.jpg

לעומת ראש מנוע של קרבורטור מעברי הסעפת אליפטיים או עגולים לגמרי:

powerelbow_09.jpg

לכן לעולם לא יהיה התאמה בין השנים ויהיו משיכות אויר חזקות.

פורסם

בדקתי, אין משיכות אוויר, שתי הראשים מבחינת סעפת יניקה הם אותו דבר..

אחד לאחד..

דרך אגב עליתי על התקלה..הרוטור..כנראה שהשתחררה הרצועה הפלטינה זזה קצת או משהו כזה..

היא הייתה ממש רחוקה מהמגנט..

הקרבתי אותם..הסתדרה הבעיה, אבל אז צצה לי בעיה אחרת.

התערבב לי השמן במים..אני צריך לפרק את הראש שוב לראות אולי בכל זאת יש איזה שוני בין הראשים..

יום ראשון אני אעשה את זה..

פורסם

בדקתי, אין משיכות אוויר, שתי הראשים מבחינת סעפת יניקה הם אותו דבר..אחד לאחד..

דרך אגב עליתי על התקלה..הרוטור..כנראה שהשתחררה הרצועה הפלטינה זזה קצת או משהו כזה..

היא הייתה ממש רחוקה מהמגנט..

הקרבתי אותם..הסתדרה הבעיה, אבל אז צצה לי בעיה אחרת.

התערבב לי השמן במים..אני צריך לפרק את הראש שוב לראות אולי בכל זאת יש איזה שוני בין הראשים..

יום ראשון אני אעשה את זה..

צריך עזרה, שוב..http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11

איזה תקלה זו יכולה להיות:

"הוצאתי את המכסה שסתומים, הוא מלא בטחינה..השסתומים גם מלאים בטחינה מבחוץ..המנוע מגמגם כאשר החום מגיע לחצי..

אבל משום מה השמן בקרטר הוא בסדר גמור, המים ברדיאטור בסדר גמור..

מה זה יכול להיות? כשהמנוע מתחמם הוא מתחיל ממש לעשן עשן לבן ויוצא מהנשם מנוע מלא עשן לבן.."

דעתכם..?

פורסם

לדייב החיל האמיץ שלום רב!

ראשית מספר עובדות:

דניאל טען בתחילת השרשור שראש המנוע , בדיאטסו מוזרק, לא מתאים אחד לאחד , לדיהטסו בעל קרבורטור, אתה טוען שהם זהים אחד לאחד.

מי טועה דניאל שהוא מהנדל?

או חובב רכב שטועה גם במושגי הרכב, וגם מפרק ראש פעמיים, ואני מניח שגם הראש יפורק בפעם השלישית?!

ברכבך יש רוטור אך אין פלטינות , מערכת ההצתה שלך אלקטרונית,ומה הקשר בין הרצועה, פלטינה ומגנט...?

אתה אכן צודק יש לפרק את הראש, העשן הלבן מקורו בחדירת מים לתא השריפה, וכנראה גם לשמן, הטחינה בשמן מעידה על כך.

משום מה הרגשתי, שבסופו של דבר אתה תחליף מנוע קומפלט.

אשמח לשמוע הבהרות בקשר לפלטינות, ותוצאות בדיקת מעברי מים שכנראה לא זהים בין שני הראשים, אטם ראש מורכב הפוך, לא מתאים, או הדוק הראש לא לפי הכללים, והמומנט הרצוי.

בברכה

צביקה

***** הסיבה לגמגום הרכב עם עליית הטמפרטורה לחצי, היא חדירת מים לפלגים.

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

קודם כל תודה על ההתעניינות, דבר שני לא ידעתי שדניאל הוא מהנדל..http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11

עוד דבר, שאני עומד עליו..מבחינת הסעפת יניקה, זה כן אחד לאחד..אתה יכול לעשות את הבדיקות שלך ואת החישובים שלך ותגלה דברים.

ברכב שלי כן יש פלטינות, מערכת ההצתה שלי לא אלקטרונית, ועוד לא מצאתי מה הקשר בין הרצועה לכל הסיפור הזה...

משום מה הרגשת שאני יחליף מנוע קומפלט?? אני לא כל כך אוהב את הרעיון.. :) אני מקווה שבמקרה הזה אתה טועה.. :)

תוצאות בדירת מעברי מים יכול להיות שלא זהה בין שניה הראשים בזה אני לא בטוח ב-100%, ואטם מורכב הפוך ממש לא נראה לי, הרי יש לו צורה הגיונית ומתאימה אחת, אי אפשר לטעות...

והידקתי לפי מומנט של 24 לפי הוראות יצרן..

הקשר למעברי מים..אני צריך לפרק את הראש (זה יבוצע ביום ראשון - מחר) ואני יעדכן בהמשך..

פורסם

אפלאוז עם מפלג פלטינות מעולם לא פגשתי!

לגבי ,דניאל מלבד מהנדל ומלבד מנהל, הוא בעל מקצוע מזהיר וידע רב, קבל את המלצתו כתורה מסיני.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה ידידי ערב טוב!

כבר הרבה זמן רציתי לשאול את דניאל מה זה "מהנדל",האמת התביישתי.

היום נזכרתי בדברי חכמים "לא הביישן למד". :-P

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

אפלאוז עם מפלג פלטינות מעולם לא פגשתי!

לגבי ,דניאל מלבד מהנדל ומלבד מנהל, הוא בעל מקצוע מזהיר וידע רב, קבל את המלצתו כתורה מסיני.

בברכה

צביקה

הוא הציע לי לבדוק משיכות אויר מהפתחי דלק של הסעפת יניקה, עשיתי את זה.

אבל בכל מקרה, אני אבדוק שוב את העניין, אתייחס לזה ברצינות רבה.

תודה רבה לך צביקה, ותודה רבה לדניאל, אני אעדכן אתכם בהמשך מחר.

פורסם

מהנדל או מסנדל. עזבו , זו פירסומת מהטלויזיה על תוכנית לימודים מסוימת שמעניקה תואר "מהנדל".

בעל מקצוע או לא, טעות לעולם חוזרת. זכור לי הבדלים בין הראשים, אך התעסקתי עם הדברים האלו לפני זמן רב ויתכן שזכרוני בוגד בי.

לא דיברתי על הסעפות כי הם בטוח שונות (הזרקה וקרבורטור) אלה על פיתחי יניקה האויר בראש מנוע.

השוני בין שני הראשים זה לא דבר יחודי לדהייטסו וניתן למצוא הבדלים זהים בדגמי רכב אחרים.

אולי החייל האמיץ יואיל בטובו לצלם לנו תמונה של פתחי היניקה בראש לאחר הפירוק מחר?

אגב, גם אני לא מכיר אפלאוז עם פלטינות אבל, אולי יש כאן בילבול בין אפלאוז לשרייד?

פורסם

אכן דוד ידידי . מהנדל הוא גימיק פרסומי של מכללת רופין, הכוללת בתוכה הוצאת תואר להנדסה ונהול= מהנדל!

ואתה דוד האחרון שהייתי מכנה אותו ביישן, אומץ לבך שווה צל"ש.

ואכן אין הבישן למד ואין הקפדן מלמד...

בברכה

צביקה

פורסם
אתה יודע מה אתה צודק, חבל על דיבורי סרק, אני מחר אצלם את הראש מהצד של הסעפת יניקה, את החדש ואת הישן, אני הרי מוריד את הראש בכל מקרה.

http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=77153&stc=1&d=1169596258

כפי שהבטחתי, צירפתי תמונה של הראש מנוע הישן מהצד של הסעפת יניקה, וכפי שאתם רואים יש לו מגרעת של המזרקים עדיין.

21-01-07_1537.jpg

• תוכן חדש...