Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7102 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

או שמספיק אם יש רק חשבונית מס.

כמו שהבנתי חשבונית מס\קבלה זה במידה ומשלמשים במזומן.

אז מה ההבדל בחשבונית מס בלבד?

עוסק מורשה יכול להחזיק בעסק שלו חשבוניות מס בלבד בלי שיהיה כתוב חשבונית מס\קבלה?

פורסם

ההודעה שלך לא ברורה ומבולבלת.

בגדול, הכל תלוי בהכנסה של העוסק. עד סכום מחזור מסויים (נראה לי כ 5000 ש"ח בחודש או 60000 ש"ח בשנה) העוסק נחשב כעוסק פטור, כלומר לא משלם מס הכנסה אבל חייב לרשום קבלות. ברגע שאתה עובר את הסכום הזה אתה מוגדר כעוסק מורשה וחייב להנפיק חשבוניות מס על כל מכירה גם אם במזומן, בצ'ק ובאשראי.

אסף

נ.ב. בעסקי האבקות והכדורים לא נהוג לדווח לרשויות המס אלא להלבין את הכסף.

פורסם

עוסק פטור זה עד 60K בשנה ,

עוסק פטור לא צריך לשלם מע"מ .

חשבונית מס - אתה מגיש חשבון

קבלה - ברגע שקיבלת את הכסף אתה מוציא קבלה

חשבונית מס / קבלה - אתה מקבל את הכסף ברגע שאתה מגיש את החשבון .

בד"כ בחנויות וכו' עובדים עם חשבונית מס / קבלה כי אתה מקבל את הכסף ישירות בקופה ,

בתחום שלי ( שירותי מחשוב לעסקים וחברות ) אני מגיש חשבונית ובד"כ מקבל את התשלום תוך חודש / חודשיים ורק אז מוציא קבלה .

פורסם
ההודעה שלך לא ברורה ומבולבלת.

בגדול, הכל תלוי בהכנסה של העוסק. עד סכום מחזור מסויים (נראה לי כ 5000 ש"ח בחודש או 60000 ש"ח בשנה) העוסק נחשב כעוסק פטור, כלומר לא משלם מס הכנסה אבל חייב לרשום קבלות. ברגע שאתה עובר את הסכום הזה אתה מוגדר כעוסק מורשה וחייב להנפיק חשבוניות מס על כל מכירה גם אם במזומן, בצ'ק ובאשראי.

אסף

נ.ב. בעסקי האבקות והכדורים לא נהוג לדווח לרשויות המס אלא להלבין את הכסף.

מה לא הבנת?

תגיד לי ואני אסביר לך הכל.

הנ.ב שלך לא מוצלח.

פורסם

חשבונית נותנים במעמד הקניה,

קבלה נותנים במעמד התשלום.

חשבונית מס/קבלה נותנים כאשר משלמים במקום (כמו ברוב החנויות שמוכרות ללקוחות קצה)

חשבונית ללא קבלה נותנים ללקוחות שמשלמים שוטף+X, את הקבלה שולחים כאשר הכסף מגיע.

פורסם

אין קשר ישיר בין ההכנסות השנתיות למעמד עוסק פטור/מורשה.

עד סכום מסוים (כמעט 60K ש"ח) של הכנסות בשנה ניתן לבקש ממע"מ מעמד של "עוסק פטור".

מעבר לכך חובה להיות בסטטוס של "עוסק מורשה".

אבל הקשר בינהם אינו ישיר. כלומר יש לבקש ממע"מ מעמד כזה, הוא לא מתקבל באופן אוטומטי לפי ההכנסה.

ויש לו לא מעט חסרונות...

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ההכנסה השנתית היא לא הקריטריון היחיד לקבלת עוסק פטור או מורשה. יש הרבה תחומים שבהם אתה חייב להיות עוסק מורשה גם אם ההכנסה השנתית נמוכה מ60,כגון עורך דין או רואה חשבון חייבים להיות עוסקים מורשים ללא קשר לסכום ההכנסה השנתית.

אם אתה עוסק פטור אתה לא משלם למע"מ אך גם לא מקבל החזר ממע"מ.

ולסיכום כל מה שכתבו קודמי,

חשבונית מס - ברגע שאתה מוכר,נותן שירות או מבצע הזמנה ולא מקבל את כל התשלום במקום.

קבלה - תשלום בפועל,יכול להיות שמכרת היום וקיבלת את הכסף לאחר חודש,לאחר חודש תוציא רק קבלה ולא חשבונית מס כי יקחו ממך מע"מ פעמיים.

חשבונית מס /קבלה - קנית היום ושילמת היום את כל הסכום.

פורסם
חשבונית נותנים במעמד הקניה,

קבלה נותנים במעמד התשלום.

חשבונית מס/קבלה נותנים כאשר משלמים במקום (כמו ברוב החנויות שמוכרות ללקוחות קצה)

חשבונית ללא קבלה נותנים ללקוחות שמשלמים שוטף+X, את הקבלה שולחים כאשר הכסף מגיע.

חשבונית מס - ברגע שאתה מוכר,נותן שירות או מבצע הזמנה ולא מקבל את כל התשלום במקום.

קבלה - תשלום בפועל,יכול להיות שמכרת היום וקיבלת את הכסף לאחר חודש,לאחר חודש תוציא רק קבלה ולא חשבונית מס כי יקחו ממך מע"מ פעמיים.

חשבונית מס /קבלה - קנית היום ושילמת היום את כל הסכום.

במידה ויש לי כיום חשבונית מס(לא חשבונית מס\קבלה) אני יכול להמשיך להוציא אותן או שאני חייב להחליף קבלות?

מבחינת חוק אני מחוייב להוציא חשבונית מס\קבלה אם אני מקבל כסף במקום או שמספיק להוציא חשבונית מס?

פורסם

החיסרון העיקרי כעוסק פטור שזכור לי כרגע הוא העבודה מול עוסקים מורשים אחרים.

כשעוסק מורשה מוכר פריט או שירות כלשהוא לעוסק מורשה אחר המע"מ הופך לבלתי נראה עבורם, והוא מגולגל הלאה. עוסק מורשה לא משלם מע"מ על קנייה מעוסק מורשה אחר, אבל במקרה קנייה מעוסק פטור מחיר המע"מ מגולם בתוך מחיר השירות ולא ניתן להפחתה.

לכן, אם אתה מתכוון לסחור מול גורמים שהם לא גורמים פרטיים - זה חיסרון עצום.

אגב, פטור מיוחד מהוצאת חשבונית ניתן לקבל גם לעוסק מורשה. קפיטריה בבית ספר תיכון, לדוגמא, יכולה לקבל פטור כזה היות והעומס עליה הוא גדול ורגעי ואין אפשרות לחלק חשבוניות לכל הלקוחות. אבל מדובר בפטור מיוחד, שיש לקבל בעזרת רואה חשבון מרשויות המס.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כמו שהסבירו לך , חשבונית היא לא מסמך כנגד קבלת כסף. חשבונית אתה מוציא ללקוח וזה "חשבון" בשבילו לשלם, כמו חשבון שאתה מקבל בארוחה במסעדה - זו החשבונית שהמסעדה הוציאה לך.

קבלה זה מסמך שמאשר שקיבלת כסף. כל פעם שאתה מקבל כסף אתה חייב לתת קבלה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

צביקה, זה לא מדוייק, זה לא שהעוסק לא משלם מע"מ, אלא הוא יכול להתקזז.

לקוחות קונים ממנו ומשלמים לו סכום + מע"מ. הוא קונה מספקים ומשלם להם גם סכום + מע"מ, מה שהוא יכול לעשות זה לקזז בין הסכומים ולהעביר למע"מ רק את ההפרשים.

לעיתים יש בעיה אם כספק ייצרת ללקוח שלך הזמנה גדולה, הזמנת הרבה חומר גלם וכבר שילמת את המע"מ לספקים שלך, אבל כסף עדיין אתה לא קיבלת עדיין מהלקוח שלך (למשל שוטף + 120), ואז מבקשים פריסה ממע"מ כדי לעמוד בתשלומים.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
כמו שהסבירו לך , חשבונית היא לא מסמך כנגד קבלת כסף. חשבונית אתה מוציא ללקוח וזה "חשבון" בשבילו לשלם, כמו חשבון שאתה מקבל בארוחה במסעדה - זו החשבונית שהמסעדה הוציאה לך.

קבלה זה מסמך שמאשר שקיבלת כסף. כל פעם שאתה מקבל כסף אתה חייב לתת קבלה.

אז למה למעשה בבתי דפוס מדפיסים "חשבונית מס" בלבד בלי חשבונית מס\קבלה?

• תוכן חדש...