Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השפעה של כביש גלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8340 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל מיני מחשבות שהיו לי בדרך מירושלים לתל-אביב

יש לנו לא מעט כבישים גליים, שכשנוסעים בהם מרגישים את הרכב עולה ויורד. אני מנסה לחשוב איך זה משפיע על הרכב בנסיעה מהירה...

אם ניקח לדוגמא רכב עם כיול מתלים נורמלי-מתקרב לספורטיבי (זאת אומרת משהו בין לנטיכס לראלי... נגיד 306?), אני מנסה להעריך איך זה משפיע, במיוחד במצבים שנדרש תמרון חירום או פניה מהירה. תיאורטית, הרי, במצב כזה רמת האחיזה של הרכב עולה ויורדת ככל שהמתלים נלחצים ומשתחררים, ואולי גם יש מעברי משקל (למשל, כשהרכב פוגש בגל כזה, נראה לי שאמור לעבור משקל קדימה, ובמהירות גבוהה זה יהיה משמעותי גם אם הגליות היא מתונה, ולא כמו פסי האטה). נראה לי גם שטווח בלימה אמור להתארך.

בכביש כזה (כמו קטעים די ארוכים בכביש 1) אני בדרך כלל מוריד מהירות (כמעט עד למהירות החוקית...) בגלל זה. מה אתם אומרים, הפיזיקה שלי נכונה או לא? האם זה תלוי בכיול של הרכב? האם דווקא רכב בעל כיול "רך" יותר ופחות ספורטיבי יהיה פחות מושפע מגלים, כי הוא סופג אותם? או להפך...

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

קשה נורא לדעת במדויק. זה עניין שנתון למשתנים כל כך רבים...

אני מעריך, מהגיון בלבד, כי רכב רך שמתליו נפתחים ונסגרים באיטיות, דווקא יסבול יותר מגלים כאלו. הוא יאבד את "שלוותו" ויתנדנד יותר מדי. בתוך סיבוב זה בקלות יכול לגרום לאיבוד אחיזה, לדעתי. לדוגמה - הפאסאט מאוד רכה ומתנדנדת. בכביש משובש זה פשוט לא מרגיש בטוח לנהוג מהר, כי היא ממש "נמרחת".

מצד שני, רכב עם מתלים קשיחים מדי, בכביש לא מושלם - גם הוא יסבול קשות. לא רק מעניין הנוחות וההתרסקות על המהמורות, אלא פשוט פחות אחיזה, ופגיעה בהעברות המשקל. זאת אחת הסיבות שהקשחה והנמכה של רכב בחו"ל אולי עובדת נהדר, אבל בארץ, באספלט האשפתי שלנו ( :wink: ) זה כנראה בעיקר פוגע.

א-ב-ל עדיף מתלים קשיחים יותר, מכיוון שהם סופגים הכי מהר את הזעזוע בעקבות המהמורה או הגל בכביש - ומחזירים לרכב את האחיזה הדרושה לו.

דרך אגב אם מדברי ם על כביש 1 - יש קטע בנתיב האמצעי והימני, למיטב זכרוני, קצת לפני העלייה לכביש 4 בדרך לתל אביב, מהמורה ענקית בכביש. ממש בור גדול שמעיף את הרכב כמה סנטימטרים למטה ולמעלה. אצלי ברכב ב-120 נשמע ממש בום רציני כשאני נוסע שם, אבל הבעיה היא שלא רואים את הבור עד שהוא ממש מול העיניים שלך. לרוב אני נזכר בו רק בשניה שאני רואה אותו, שזה בערך שתי מאיות השניה לפני שאני עובר עליו. כל מה שאני מספיק לעשות זה לסנן התחלה של קללה ו- בום.

אני רק חושב על אלפי הנהגים שעוברים שם מדי יום...

פעם אחת נסעתי שם מהר. מאוד מהר. הרכב סגר מהלך מתלה, הצליל היה נוראי. למזלי - לא קרה כלום...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

דרך אגב אם מדברי ם על כביש 1 - יש קטע בנתיב האמצעי והימני, למיטב זכרוני, קצת לפני העלייה לכביש 4 בדרך לתל אביב, מהמורה ענקית בכביש. ממש בור גדול שמעיף את הרכב כמה סנטימטרים למטה ולמעלה. אצלי ברכב ב-120 נשמע ממש בום רציני כשאני נוסע שם, אבל הבעיה היא שלא רואים את הבור עד שהוא ממש מול העיניים שלך. לרוב אני נזכר בו רק בשניה שאני רואה אותו, שזה בערך שתי מאיות השניה לפני שאני עובר עליו. כל מה שאני מספיק לעשות זה לסנן התחלה של קללה ו- בום.

אני רק חושב על אלפי הנהגים שעוברים שם מדי יום...

פעם אחת נסעתי שם מהר. מאוד מהר. הרכב סגר מהלך מתלה, הצליל היה נוראי. למזלי - לא קרה כלום...

רוני

אני מכיר את הבור הזה היטב, איזה מכה חבר שלי שישן חטף כשהינו 5 חבר'ה על 120 בשרייד.

יש גם קטע ליד מחלף לטרון, לא יודע מה זה - מין מסילה שחותכת את הכביש, כל פעם אני קופץ שם.

פורסם

אם מישהו היה פעם באזור התעשיה הישן של נתניה אז הוא יודע שבכביש הזה אי אפשר ליסוע מעל ארבעים קמ"ש.....

אמרתי את זה ואני אגיד את זה שוב הכבישים שם מתחת לכל ביקורת.

ממש נמאס לי להגיע לעבודה עם קיקול קיבה!!!

הנקודה החשובה היא שבעלי העשקים משלמים סכומים גודלים יחסית לעירית נתניה,ואחרי הכל העיריה מזניחה את האזור הזה בצורה פושעת!!!

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

פורסם

התנהגות הרכב על כביש גלי אינו בהכרח רק עניין של מתלים קשיחים או רכים, כפי שמעידה הדוגמה של רוני עם הפאסאט.

אין ויכוח של 309 שלי יש מתלים רכים מאוד, ובמכונית הזאת אני בכלל לא מודע לכך שיש גלים על הכביש. כך גם ברנו מגאן (הקודמת) ובפג'ו 306 לא-ספורטיביות.

רק נסיעה במכונית עם מתלים גרועים מבחינת נוחות כגון לנטיס, לאנוס או הונדה ג'אז מגלה לי את קיום הגלים האלה (וכמובן מכוניות ספורטיביות).

מכיוון שהגלים לא מורגשים ברכב שלי, אני מניח שהצמיגים עוקבים יופי אחרי הכביש, ולכן אין לי שום חשש לבצע תמרונים בתנאים האלה, ובדר"כ אני גם לא מרגיש בצורך להוריד מהירות.

זה מזכיר לי בדרך חזרה מהמפגש ביום ששי.

גיא ב VTR שלו מתקרב למעבר המסילה ומאיט כמעט עד לעצירה, בזמן שאני חוצה את המסילה על 60 קמ"ש מבלי להרגיש כמעט כלום (הייתי ברנו מגאן)

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

• תוכן חדש...