Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישל ביקש שהתיחס לנושא להלן תגובתי האישית

החלטה לעשות NOTE פעם אחת היא מתוך שיקול בטיחותי

בטיחותי ? להיפך ! לא בטיחותי בכלל !! לנווטים חדשים קרה לא פעם שבלהט הרישום נרשמו הערות לא מדויקות כלל בגלל חוסר ניסיון נטו, לכן הסיבוב השני חובה כל עוד אנו בתחילת הדרך. כל עשרות השנים האחרונות בעולם היה מותר לעבור על המסלול שבועיים שלמים לפני המירוץ,עד שהתמקצעו ופיתחו שיטות חדשות,וכיום בכל העולם מאפשרים 2 סיבובים,מה אנחנו? מקצוענים וחכמים יותר?

כלומר אינך מכיר את המסלול ועשית פעם אחת NOTE סע יותר לאט ותאמן לך נהג משנה שילווה אותך בכל המרוצים העתידיים אל תהפוך את האימון למרוץ ראלי תנצל את האימון לצורך לימוד והכרת הנושא.

את האימון היסודי עם הנווט, אני עושה מחוץ לימי האימון המרוכזים,אחרת לא יספיקו לנו שעתיים לרשום NOTES לסיבוב הראשון ! ובאימון המרוכז אני והנווט מנסים לעבור שלב לנסוע מהר יותר כי בתנאי אימון מרוכז הדבר בטוח יותר בהנחה שהמסלול סגור ולא נשקפת סכנה שמשהו בא ממול !!!!

.

בפועל לאור הרישומים אצלנו אנחנו רואים שרבים מהמשתתפים יש להם כל אימון נהג משנה חדש! (יש נהגים שכבר אימנו 3 נהגי משנה) כך לא מאמנים וגם לא יוצרים נהגי משנה ה"בובה" (שוב מזלזל) הזאת שמתחלפת ליד הנהג לא ניקראת נהג משנה.

כשם שמכינים רכב וציוד לאימון יש "ציוד" נוסף להכין והוא נהג משנה

נראה לך שהנהגים נהנים להחליף נווטים ? אולי תשאל מדוע זה קורה ולא תקבע עובדות ותקרא לזה ייצור "בובות" כשבמציאות יש סיבות אחרות לתחלופות אלו !!!!!

ב-NOTE האחרון קיבלו הנהגים 45 דק' לכל כיוון לרשום NOTE מי שניצל זאת ואימן לאורך האימונים האחרונים וגם בזמנו החופשי נהג משנה הדבר בא לידי ביטוי בתוצאות ומי שלא ניצל זאת

ולא אימן נהג משנה גם כאן באו התוצאות ........

אתה שוב שוכח שבכל אימון מרוכז תמיד יהיו נווטים חדשים,ואין ברירה חובה לאפשר להם סיבוב שני לתיקונים,מה כל כך מסובך להבין את זה ????? האימונים נועדו

קודם כל לחדשים !!!

יש נהגים שתפיסת עולמם והרגלי הנהיגה הם של ראלי-קרוס / ספרינט הם לא סומכים על נהג משנה להם אומר דבר אחד חבל! מקומכם לא בראלי היום אתה זוכר את המסלול מחר כאשר המסלול יהיה ארוך רק תסתבך ותסבך את אלו שעינינם ראלי ורוצים להתמקצע בנושא תאונות דרכים בגלל נהגים אלו לא יתרמו לקידום הענף ומה שלא יעבור להם בראש היום יעבור להם בדרך אחרת עד שיבינו תעשו שינוי חשיבתי תתפכחו תשקיעו ותצליחו במיוחד לצעירים הדברים אמורים.

ברוך ! אתה מבין מה משמעות הדברים שאתה כותב ?

ספרת כמה נהגים יש לנו שהגיעו מתחום הראלי ישירות ??

כאשר תסיים את הספירה תאמר פה לכולם אני בטוח שתבין שאתה נשאר לבד !!

שבת שלום - אוהב אותכם

ברוך שליט

מישל.

• תגובות 137
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קובי, הקטגוריות נכון להיום הם כמו שהיו!

עד 2 ליטר ללא טורבו

וN4 יענו אימפרזות!

אתה רוצה לחלק, אולי אתה רוצה להתחרות מול אבוחצרה בקטגוריה של עד1.3 ניצן יתחרה לבד בעד 1.4 אני אתחרה עם ניר בורנשטיין בעד 1.6 עידן זהבי לבד בעד 1.9 ומארק בעד 2L

עד היום הקטגוריה "עד 2000" הייתה די טובה, ואני לפחות חושב שהיא מספיק טובה ותחרותית לחודשים הבאים!

רוצה להכין רכב חדש עכשיו, תכין רכב גרופ N 1.6 לפי FIA!

בברכה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

מישל ידידי

ישנו פתגם "על ראש הגנב בוער הכובע" זה שאתה ממשיך לכתוב על הנושא ודוחף אותו קדימה מאשר את דברי שים לב כמה באמת מהמשתתפים כתבו על נושא זה.

ניסיתי לכתוב ברוח ידידותית בכדי שיפול לך האסימון אבל ניראה שזה יקרה.

אתה אולי מחפש קרבות "לא בבית סיפרנו" תם עידן הקרבות ללא תועלת שים לב לתשובתי אליך בכמה השורות הראשונות לשאלותיך אלו היו מכוונות אליך ישירות כל השאר הם תחושות וכתיבה חופשית כפי שכתבתי לכן שים לב לפיסקה הראשונה בתשובתי זו.

ועוד דבר קטן מישל "די, תפסיק להתבכיין אתה כבר ילד גדול ימי המועדון המוטורי הישראלי תמו" :snipersmi ו....:type:

ברוך

פורסם

שבת שלום לכולכם. אני שמח לקרוא שישנן החלפת דעות בענין סימני השלבים המהירים.אני עד עכשיו לא הבנתי מכל מה שכתבו פה,למה תהיה בעיה לתת לצוותים שמעוניינים לעבור פעמיים על המסלול? רמי לימון ישנה תשובה? נדב כתב שאין יותר מ10 קבוצות שנרשמו לאימון? אתם עושים צחוק מעצמכם??.ברך קראתי את מה שאתה כותב פעמיים,אז או שאני אדיוט,או שלא הסברת בדיוק מה שאתה מנסה להגיד? מתי בפעם האחרונה ברך אתה ישבת ליד נהג כנווט או כנהג בראלי ממש ??? קל לשבת בבית ליד המחשב ולתת עצות?? אני חוזר במידה ולדני לוי,והנווט שלו, ליובל ומיקי, לנדב ודובי, ולכל השאר שלא ממש רוצים,ומספיק להם סיבוב אחד? נהדר.ולכל אלו שכן מעוניים לעשות סיבוב נוסף תנו להם?? ישנה בעיה כלכך גדולה? או שמחפשים בעיות?? אנו כל הזמן חוזרים ואומרים שזה אימון נכון?? כל המארגנים חייבים להבין שיש הבדלי רמות בין כל הצוותים וחייבים להתגמש אחרת יגיעו 10 צוותים ולמחרת יכתבו שהאימון היה מעולה, וביום הדין שזה אומר בראלי הראשון שיצא לדרך הבעיות יגיעו.יכול להיות שיהיה טוב למארגנים לחשוב ולארגן אימון רק לצוותים חדשים,ואז מראש ידעו שזה אימון,ולא תהיה התחרות מי שמנצח או מפסיד.חברה אני חוזר קחו את כל מה שאתם יכולים לקבל מהמארגנים ותתאמנו,הפסיקו להסתכל מה שהצוותים האחרים עושים, התאמנווווווווווו. שבת שלום

פורסם
קובי, הקטגוריות נכון להיום הם כמו שהיו!

עד 2 ליטר ללא טורבו

וN4 יענו אימפרזות!

אתה רוצה לחלק, אולי אתה רוצה להתחרות מול אבוחצרה בקטגוריה של עד1.3 ניצן יתחרה לבד בעד 1.4 אני אתחרה עם ניר בורנשטיין בעד 1.6 עידן זהבי לבד בעד 1.9 ומארק בעד 2L

עד היום הקטגוריה "עד 2000" הייתה די טובה, ואני לפחות חושב שהיא מספיק טובה ותחרותית לחודשים הבאים!

רוצה להכין רכב חדש עכשיו, תכין רכב גרופ N 1.6 לפי FIA!

בברכה נדב

נדב אתה אומר את הדברים האלו על סמך עצמך או אחרי ישיבה עם הוועד?

כי אם זה על סמך מה שאתה חושב זה על הכיפק אבל זה לא נחשב...

היתה ישיבה עם הוועד הקודם כולל יובל והחברה של ה2X4 והוחלט!!!

שתהיה קטגוריה עד 1.6 סמ"ק 2X4 ללא שיפורים ומגבלות מפורשות

וכולם הסכימו עם ההחלטה.

וכל השאר יהיו בקטגוריה עד 2000 סמ"ק כללי כולל 4X4 ללא טורבו

עוד דובר על קטגוריה שמתחת לגרופ N

איפרזות GT/WRX סטנדרט למעט אביזרי בטיחות ובולמים מקצועיים

אבל תכלס בשטח זה לא מיושם!!!

היום אין הרבה רכבים אבל כדי שאנשים יכינו רכבים צריך הגדרות לקטגוריות!!!

אתה מוכן שאני הגיע עם קליאו ספורט ו172 כ"ס 205 MI16 ויהיה בקטגוריה שלך???

קובי

פורסם

שליט ידידי

כדי שנהפוך את ה"בובות" האלו למקצוענים צריך זמן והרבה אימונים גם בתנאי "אימון"

עם יותר מסיבוב NOTES עד שנסמוך על הנווטים שלנו!!!!

קובי

פורסם

קובי, את האימון הזה בדיוק (ללמוד לסמוך על הנווטים) אתה צריך לעשות לבד, על הכביש, ובאימונים לבד בשטח!

לפי הבנתי, האימונים האלו קיימים כדי שנלמד לעמוד בלוח זמנים, בלחץ של מרוץ ואיך משתלבים בכל הקרנבל הזה...

בקשר לקטגוריות

יש קטגוריה עד 1.6 נכון, אבל כל המכוניות הישנות קיבלו אישור להשתתף בה, זאת כיוון שעזרו לרצף מרוצים ואימונים בתקופה האפורה (שעדיין נמשכת מעט).

הן כוללות (סליחה אם שחכתי משהו)

את הויזות

ה205 של עידן

ה סובארו של אהוד

הZX של מארק

והאיביזה של נתן לשעבר (שחף היום)

כל המכוניות האלו לא מתאימות לכאורה, אבל בפועל אנחנו מתחרים בהן בכבוד!

בקשר לקטגוריה GT WRX

כמה אנשים ניסו להחיות אותה! אבל נתקלו בהתנגדות.

מה זאת אומרת התנגדות אתה שואל?

יש כמה רכבים שמאוד קרובים לסטנדרט, אבל הנהגים שלהם לא רצו להוריד את השיפורים המינוריים הללו כי הם רוצים להתחרות בקטגוריה הגבוהה(!!!) וזה חבל!

כרגע יש שני רכבים אחד בלבד שעומד בקטגוריה הזו והם של גמליאל.

אתה רוצה להחיות אותה בעצמך, תבנה רכב כזה, בעלות של כ80K

דבר עם כל מי שיש לו רכב שקרוב לקטגוריה ונסה לשכנע אותו להחזיר יחסי העברה בגיר למקור ודברים כאלו. בהצלחה(!!!)

בברכה נדב

פורסם

לדעתי, קיום סבב NOTES אחד רק יעודד את הנהגים לבטוח פחות בנהגי המשנה שלהם.

כרגע במציאות המוטורית הקיימת במדינה גם קשה לצוותים חדשים בספורט לצאת ולהתאמן, מה שמשאיר את ה"אימונים" הזמן כמעט היחידי שבו הם יתאמנו על הNOTES.

בעוד כמה שנים כאשר יהיו מספר רב של משתתפים בכל סוגי הראלי בארץ יהיה אפשר לחשוב

מחדש על הרעיון של סבב NOTES אחד, עד אז חשוב מאוד לתת שני סבבים של NOTES בכדי לאמן את הצוותים החדשים שילמדו לבטוח אחד בשני.

אם איני טועה גם הצוותים הותיקים יותר עם יותר נסיון שני סבבי NOTES יכולים רק לעזור.

גידי קרונין

פורסם

בהחלט אפשר להתווכח על האמרה הזו גידי

אחר יאמר

שני סיבובי הכרות ומייד אחרי זה זינוק, הנהג בכלל לא צריך נווט כך.

סיבוב הכרות אחד, הנהג יהיה יותר קשוב לנווט וילמד לסמוך עליו...

בברכה נדב

פורסם

לא הייתי בפורום במהלך השבת ואני שמח שהרוחות התלהטו ונרגעו .

שוב חברים אתם מפספסים את מטרת הדיון הזה , וקובי...אין שום קשר בין הכנה ולימוד NOTES לבין הקטגוריות , הכנת המכונית לראלי ועוד .

לך תכין רכב ב-100 אלף ש"ח ובסיבוב הראשון תהרוס אותו כי לא עשית NOTES כמו שצריך או שלא התאמנת בתיאום עם הנווט שלך .

באם יש לך טענות לתפקוד הועד של ה-IRDA תגיע לישיבת הועד הקרובה ותעלה את זה בצורה מסודרת , אני בטוח שישמחו להקשיב לך .

אגב - באם אתה רוצה קליאו , לרנו יש גירסת 1600 מעולה , חבל להתאמץ לבנות רנו 2 ליטר שלא תהיה חוקית בהמשך...

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

זלמן שלום רב

מאחר ואתה אינך מכיר אותי טוב תעשה בטרם תמשוך בעט הסופרים שתכיר את הנפשות הפועלות, נכון הרבה שנים אני לא בראלי כמתחרה אבל משנת 85 אני פעיל באירגון מרוצי ראלי כאשר באשקלון התחילו לרוץ מרוצי הראלי-קרוס "מעט" הניסיון שיש לי הוא בהחלט "מספיק" בכדי לדעת על מה אני מדבר.

אני לא רוצה לרדת לרמות כתיבה נמוכות של "אל תגיד לי", "מי אתה" וכל שאר הדברים הלא רלוונטים לנושא ה-NOTE לכן אציין רק דבר אחד יש מנטליות ישראלית של "חיסכון" שאומרת בזמן שאני עושה אימון אני מאמן נהג משנה, "בולשיט" לא אימון ולא בטיח הניסיון מראה על "תן גז על פי הזיכרון" וכל מי מהכותבים שאתה חס עליו היום לא עושה כלום למען עצמו בכדי להכין נהג משנה כמו שצריך מחר שהחוק יאשר את המרוצים עם מספר קטעים תחרותיים גם אז הוא ינסה לזכור את המסלול? אז בדיוק במן שאנחנו נרצה לתת את ההצגה הכי טובה בעיר יקרו הדברים הכי גרועים.

הניסיון מוכיח במקום שבו ערכנו 2 סיבובי NOTE בסבב השני של האימון קרו התאונות הכי קשות ובשרשרת הנהגים נסעו על פי הזיכרון ולא על פי תכתיב נהג המשנה.

עד שהנהג הישראלי לא יעמיד לעצמו נהג משנה איכותי שיוכל לסמוך על כל מוצא פיו יקח עוד זמן ושיקול הדעת שלנו נובעת מנושא בטיחותי בלבד, נכון שישנם נהגים שנפגעים מנושא זה כמו מישל לדוגמא שמדריך כפי ששמעתי נהג משנה ואני מצטער צער רב על כך הפיתרון הוא להוריד את רמת "החרמנות" לנהוג על פי הוראות נהג משנה לאט ובטוח וככל שתעלה רמת התקשורת בין הצדדים כן ייטב הדבר וכל הצדדים רק ירוויחו מהעיניין.

זלמן יש לך עצות מצויינות (באמת) אני מציע באמת אל תיכנס לקלחת זו הדברים בסופו של דבר ייסתדרו בעצמם כי אין ברירה אחרת תמשיך לפעול ברוח הפעילות התורמת שלך עד היום ואנחנו היושבים בציון נשמח ללמוד ממך ומהמנטליות הארופאית שאתה ספגת.

שבוע טוב

ברוך שליט

פורסם

הכי מעצבן אותי זה לכתוב הודעה ולגלות שבגל בעיה באינטרנט היא בכלל לא עלתה...

זלמן וברוך

שניכם צודקים ושניכם טועים !!!

ברוך

זלמן כל כך צודק בזה שקשה לך להבין על מה מדובר עד שלא ישבת בכסא נהג המשנה במכונית ראלי שנוסעת מהר ומקפצת . זה פשוט נכון . עד פברואר שנה שעברה גם אני חשבתי שאני יודע הכל ומסתבר שלא ידעתי וכנראה שגם היום אני לא יודע הרבה על ראלי רב-שלבי.

זלמן

ברוך צודק מבחינתו שלארגן ראלי ולהכין אותו בכל זאת נותן מושג והרבה .

לארגן ראלי בישראל שהיא עוף מוזר בראלי העולמי זה בכל זאת משהו חלוצי ודרכו לומדים הרבה .

אל תרדו לפסים אישיים

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

ושלום שוב. טוב שיורד בחוץ גשם כך שאני יכול לשבת פה ולקרוא ולכתוב.

ברוך לא נסיתי לפגוע בך ובאף אחד אחר.

ומצד שיני אני לא רואה תשובה למה לא יכולים לתת לצוותים שכן מעוניינים בשני סיבובים את האפשרות? מה הבעיה? יש לך הסבר? אז בבקשה.

זה שאתם מארגנים אימון,תבורכו על כך.אבל למה לא להתגמש אחרי שאתה קורא שישנם כלכך הרבה חברה שכן מעוניינים?

נראה לי שמישהו הולך פה עם הראש בקיר?

כמה זמן נוסף זה יגזול מיום האימון?

מה שיקרה פה זה שאתם תפסידו חלק מהצוותים שלא יגיעו לאימון,ובסופו של יום גם כשתהיה תחרות אמתית יצוצו הבעיות שאנו מדברים עליהם עכשיו.

תראו האימון עולה כסף נכון?

עכשיו במידה וחלק מהמשתתפים מגיעים להתאמן עם נווטים חדשים, כמו קובי, מישל,עופר,ועוד,תנו להם אימון שיהיה שווה להם את הכסף,אני חוזר על מה שכתבתי קודם,במידה וישנן קבוצות שלא מעוניינות לעבור פעמיים מה טוב,חסכנו זמן נכון?

ואלה שמעוניינים שיעברו.

וברוך אני יודע שאתה מעורב בספורט הרבה שנים,אז אתה גם יודע שבהרבה ארצות אסור לצוותים חדשים להיות מעורבים בתחריות עם החברה היותר מקצוענים אם אפשר לקרוא לזה כך, יש להם אימונים ותחריות בינם,והם מתחילים בליגה ג כמו שאומרים, ועולים לאט לאט לליגה הבכירה.וכך יש להם זמן ללמוד,אין לחץ,ויש להם אפשרות להכיר את הנווט החדש,את סימוני הקטעים המהירים,וכל מערכת הזמנים.אני אקח סיכון ואומר ומבלי לפגוע שוב,יש נווט צעיר ששמו שי שישב עם קובי,ובמידה ותושיב אותו היום עם יובל, הבן אדם יהיה בהלם ראלי בוא נגיד כל הקטע המהיר.אז למה ??????????? מה עשינו ????????

כל טוב לכולם וסעו בזהירות זלמן

פורסם

ברוך שלום,

מכל התשובות שנתת פה - עדיין לא הבנתי למה אתה תומך במתן סיבוב נוטס אחד במקום 2?

מקצועית התשובה החלקית שספקת "שככה הנהג יפחד ויתחיל לאט" - איננה תשובה טובה - לפחות לא בעיניי - מה אנחנו בונים פה אימון פסיכולוגי הפוך על הפוך - מול הנהג.

נדב,

אני מעריך מאוד את דעתך המיקצועית ואולם, אני משוכנע שאם יש הרבה נהגים שרוצים יותר מסיבוב נוטס אחד - חובת הועד לחייב את המארגן לכך. חוצמזה, הנווט שלך קובע ברכב - והוא, למיטב הבנתי, חושב שצריך שני סיבובי נוטס...

כמו שבבטיחות חיסכון בכסף אינו שיקול - כך גם באירגון מירוץ - רישום הנוטס הינו עניין של בטיחות ואינו עומד מול חיסכון בזמן או כסף. זו דעתי...

אלון.

נ.ב.

אם לא תקבל אותה - מחר בבוקר אני אומר לאח שלי לשפוך לך סוכר, חול ומלח למיכל הדלק...

:wink:

אלון.

• תוכן חדש...