Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

1984 זה כאן

גרשון המשפר
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3346966,00.html

למי שעוד לא קרא את הספר 1984 של ג'ורג' אורוול - זה הזמן !

ואני רוצה להוסיף, את מה שאמרתי כבר הרבה פעמים בעבר, איך תמיד השם "אור ירוק" מוזכר בהקשר של כל הפרוייקטים הכי הזויים\מקוממים\מגוכחים שעולים בנושא התעבורה בארץ ?

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני דווקא לא חושב שזה מגוכח, אם זה יכול להציל חיים ולמנוע (למשל) מנהגים צעירים להשתולל ברכב של ההורים מה רע.

כל עוד זה לא בכפיה מה רע בזה ?

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

אני כבר רואה רווחים עצומים לחשמלאי רכב - כמה אנשים יבואו אליהם לנתק את הדבר המקולל הזה

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מה מקולל במכשיר שיכול להזהיר או לדווח להורים במקרה שהילד שלהם שנמצא שלושה חודשים על הכביש נוסע 80 קמש במקום שמותר 50.

תסביר לי בבקשה מה מקולל בזה ?

תגיד חדירה לפרטיות - כל עוד זה לא חובה אין כאן חדירה לפרטיות.

אתה חושב גם שהגנה בסיסמא כדי שילד בן 12 לא יכנס לאתרי פורנו זה דבר מקולל ?

סוף סוף רעיון שלא כולל בתוכו את המילים ניידות\מצלמות\קרייזלר קרוספייר -

וכולם קוטלים אותו. זה לא רק יתרום בנושא ההרתעה אלה זה גם יוכל לנתח טוב יותר סיבות לתאונות.

ואם זה לא מתאים לך - על תשים את זה. מה הבעיה ?

הייתי מלווה לא פעם ולא פעמיים נהגים צבאיים במשאיות שהיה להם מכשיר שמדד ותיעד באיזה מהירות הם נוסעים - הם נסעו יפה מאוד ולאט לאט.

פורסם

זה פשוט יעודד צעירים לעבוד ולקנות רכב משלהם - ואז כמות הרכבים הקטנים והמתפרקים מתחילת שנות ה90 ומטה תגדל, ויהרגו יותר אנשים בכביש.

כל הכבוד למופזיק.

...מי לעזעזל הצביע למפגרים האלה... נבחרי העם אעלק.

alon_a

אתה מצחיק - אני אומר שצריך להתקין את המכשיר הזה ברכבים של אנשים מעל גיל 65 - כי לדעתי הם לא מסוגלים, מוטורית, לתפעל רכב ברמה בטוחה.

מי שנוסע 80 איפה שמותר 50 - כנראה נוסע בכביש רחב ואיכותי שההגבלה בו לא מתאימה לתנאי הדרך.

צעירים לא גורמים לתאונות דרכים - מי ש(לא)מלמד אותם גורם לזה.

אבל יפה - במקום לתת למשטרה לעבוד - מסירים ממנה את האחריות ומעבירים אותה להורים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אני חושב שזה רעיון מצויין סה"כ.

שמעתי לא מזמן שרוצים לשים מצלמת מהירות כל 3 ק"מ בכבישים הראשיים.

זה ריעון יקר ומגוחך.

כח האדם הנדרש בכדי לאסוף את המידע מהמצלמות, לתחזק אותן - שלא לדבר על המצלמות עצמן - כל אלו עולים המון כסף למדינה ובסופו של דבר למשלם המיסים.

זה גם לא עוזר במיוחד.

משדר בסגנון האמור שמרכז את כל המידע לתוך מחשב שנותן התראה מיידית כשהרכב עובר מהירות מסוימת ושולח SMS לבעל הרכב או מזניק אוטומטית ניידת - יכול להביא לייעול משמעותי בכספים וכח אדם, שהרי המערכות האלה זולות יחסית (ספיריט ג'י פי אס זו חיה מורכבת יותר).

שני רעיונות שנראים לי נכונים לתרבות הנהיגה בארץ היא:

1. אביזר המותקן ע"פ חוק בכל רכב ומשדר התראות מיקום ומהירות כאמור לעיל.

2. הנחה בטסט / ביטוח למי שעושה קורס נהיגה מתקדמת, כהטבה מהמדינה לעידוד תרבות נהיגה ושליטה ברכב.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

פורסם

alon_a

אתה מצחיק - אני אומר שצריך להתקין את המכשיר הזה ברכבים של אנשים מעל גיל 65 - כי לדעתי הם לא מסוגלים, מוטורית, לתפעל רכב ברמה בטוחה.

מי שנוסע 80 איפה שמותר 50 - כנראה נוסע בכביש רחב ואיכותי שההגבלה בו לא מתאימה לתנאי הדרך.

צעירים לא גורמים לתאונות דרכים - מי ש(לא)מלמד אותם גורם לזה.

אבל יפה - במקום לתת למשטרה לעבוד - מסירים ממנה את האחריות ומעבירים אותה להורים.

אני באמת בחור מצחיק - הרבה אנשים אומרים לי את זה.

ובקשר לנושא - אם מישהו לא מסוגל לתפעל מוטורית רכב ברמה בטוחה, לא צריך לתת לא לנהוג, אין שום קשר אם כן יהיה לו מכשיר כזה ברכב או אם לא יהיה לו.

מי שנוסע 80 איפה שמותר 50 כנראה נוסע בכביש רחב ואיכותי ?? מאיפה בדיוק הטענה הזאת ?? כל מי שנוסע מעל המהירות המותרת תמיד עושה זאת בגלל שתנאי הדרך מאפשרים זאת - נו באמת, זה כבר ממש לא מצחיק.

אתה מדבר על לימוד - מי אמר שהמכשיר הזה צריך לבוא על חשבון לימוד ?

בקיצור - כל רעיון מפרי מוחם של אור ירוק ייקטל כאן - וחבל. גם אני מסכים שבד"כ הם מדברים שטויות - אבל הפעם הרעיון דווקא הגיוני, כמובן במידה והישום שלו יעשה בצורה נכונה.

פורסם
שני רעיונות שנראים לי נכונים לתרבות הנהיגה בארץ היא:

1. אביזר המותקן ע"פ חוק בכל רכב ומשדר התראות מיקום ומהירות כאמור לעיל.

2. הנחה בטסט / ביטוח למי שעושה קורס נהיגה מתקדמת, כהטבה מהמדינה לעידוד תרבות נהיגה ושליטה ברכב.

1) (חוסר) תרבות הנהיגה היא אכן בעיה קשה, אבל האם הפתרון נמצא בשלילת הפרטיות ?

2) אם עוד לא ברור לך, המדינה מעדיפה הכנסות על פני חיי אדם.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

תסביר לי, מדוע מכשיר שלא מחייבים אותך בהתקנתו הוא בגדר שלילת הפרטיות ?

אם הורה רוצה לשלול מבנו את הפרטיות שלו זו זכותו המלאה.

אם היו מתקינים את זה בסתר, או היו מחייבים כל בעל רכב להתקין מכשיר מסוג כזה - אז אפשר לדבר על שלילת הפרטיות.

גם באוטובוס פרטי שמסיע ילדים בבוקר לא צריך להתקין את זה כי זה שולל את הפרטיות של הנהג ?

פורסם

1. לא חושב שיש כאן שלילת פרטיות. אבל - אשאל את זה אחרת. האם שלילת הפרטיות (ברמה הזו, של לדעת באיזו מהירות אתה נוסע) שלך שווה את חיי ילדיך? האם שלילת פרטיות האמורה של מישהו אחר, שוים את חייך שלך?

2. פרזנטציה עסקית מוצלחת תמחיש שהטיפול בהרוגים יקר יותר מסבסוד קורסים בנהיגה מונעת.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

פורסם
מי שנוסע 80 איפה שמותר 50 כנראה נוסע בכביש רחב ואיכותי ?? מאיפה בדיוק הטענה הזאת ?? כל מי שנוסע מעל המהירות המותרת תמיד עושה זאת בגלל שתנאי הדרך מאפשרים זאת - נו באמת, זה כבר ממש לא מצחיק.

תפסיק להצתדק, קיימים מקומות שהמהירות המותרת בהן היא 50 ולנסוע שם 80 (ואף יותר) הוא דבר ריאלי לחלוטין.

למשל הכביש הראשי לאורך קריית שמונה הוא כביש דו מסלולי שסלול היטב, בד"כ ללא עומס והמהירות המותרת שם היא 50 קמ"ש (יש גם שלטים של 60 קמ"ש).

שאני נוסע בקצב התנועה אני נוסע על 80 קמ"ש, למה? כי זה אפשרי לחלוטין.

לפעמים שיוצא לי לנסוע שם בשעות הקטנות של הלילה, מהירות של 100 קמ"ש לא נראית כמו פשע כי בקושי יש מכוניות או הולכי רגל ומצב נסיעה כזה ממש דומה לנסיעה בכביש בין עירוני.

סה"כ, לדעתי, מהירות היא תלות בתנאי הדרך והסביבה.

פורסם

יופי, הבאתה דוגמה למקום וזמן שבו אפשר לנסוע יותר מהמהירות המותרת. פתאום כל הכבישים כל כך טובים שאפשר לנסוע שם יותר מהמותר. וגם אם כן - אז גם בשעות העומס אפשר לנסוע ככה ?

ומה אם המכשיר הזה יתריע להורים שהבן שלהם נוסע בגשם בדרך מסוכנת יותר מהר ממה שתנאי הדרך מאפשרים ? זה גם לא טוב. או אם המכשיר יתריע שבשעת עומס מישהו מזגזג בין נתיבים.. מה רע בזה ?

אני מצתדק ? מה קורה אתך ?!

• תוכן חדש...