Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

1984 זה כאן

גרשון המשפר
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה יכול להיות לא רע לנהגי משאיות ואוטובוסים.

אם ההורים רוצים לשים את זה כדי לדעת מה הילדים שלהם עושים, למה שתהיה בעיה עם זה? חבל רק שהממשלה לא מסבסדת את זה וצריך לשלם (כמובן) עבור התוספת.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יופי, הבאתה דוגמה למקום וזמן שבו אפשר לנסוע יותר מהמהירות המותרת. פתאום כל הכבישים כל כך טובים שאפשר לנסוע שם יותר מהמותר. וגם אם כן - אז גם בשעות העומס אפשר לנסוע ככה ?

ומה אם המכשיר הזה יתריע להורים שהבן שלהם נוסע בגשם בדרך מסוכנת יותר מהר ממה שתנאי הדרך מאפשרים ? זה גם לא טוב. או אם המכשיר יתריע שבשעת עומס מישהו מזגזג בין נתיבים.. מה רע בזה ?

אני מצתדק ? מה קורה אתך ?!

נכון, הבאתי דוגמא למקום וזמן שבו אפשר לנסוע מעל מהירות המותרת.

ולא אמרתי שכל הכבישים ככה, אז בבקשה אל תכניס לי מילים לפה.

כאמור, מה שאמרתי, קיימים מקומות שניתן לנסוע בהם יותר מהר ממה שהחוק מחייב. מדבריך מקומות כאלו כמעט ולא קיימים.

בנוגע למכשיר, לא ממש ברור לי אם הוא ימנע תאונות, רק הזמן יגיד.

אם הוא מונע את המפתחות של הרכב של ההורים מערס מעצבן שמזגזג העניין מבורך.

אבל אם היא מתריעה על בלימות חזקות או האצות "אגרסיביות" האם אני אצטרך לחשוב פעמיים אם לבלום בחוזקה אם אני במצב חרום? או שאני יאיץ בעדינות ואני ישתהה יותר בנתיב הנגדי בזמן עקיפה?

אני לא חושב שזה מה שימנע את התאונה הבאה אלא חינוך, תשתיות, קורסים של נהיגה נכונה ושר תחבורה שמבין עניין.

פורסם

אין פסול ברעיון כפי שמוצג, אבל מכאן, הדרך להתדרדרות טוטאלית קצרה מאוד, והמדרון תלול מאוד. לא יעבור הרבה זמן עד שאיזו רוחמה אברהם (ההיא מהחוק של סגירת הפאבים ב2:30) תציע שכולם יהיו מצויידים בזה, או שמי שיש לו X נקודות יהיה מצוייד בזה, וכו'. וההגבלות לא יעצרו כאן.

צריך להתנגד לכל פגיעה - מעבר להכרחית - בחופש הפרט, גדולה כקטנה, פשוט כי היא אף פעם לא אחרונה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
יופי, הבאתה דוגמה למקום וזמן שבו אפשר לנסוע יותר מהמהירות המותרת. פתאום כל הכבישים כל כך טובים שאפשר לנסוע שם יותר מהמותר. וגם אם כן - אז גם בשעות העומס אפשר לנסוע ככה ?

הוא הראה לך שצריך לשפוט כל מקרה לגופו

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

רועי כתב כאן בדיוק את מה שאני מנסה להגיד, אם בהתחלה זה יהיה אפשר ומומלץ - במדינה שלנו, מישהו שרוצה להרוויח (אהמ אהמ אפוד זוהר) יגיד - ואללה, בואו נהפוך את זה לחובה.

בתור צעיר, שנוהג, כרגע, על הרכב של ההורים - אני לא מעוניין שבכל פעם שאני אחליט להאיץ קצת יותר מהר מהסבתא בנתיב ליד, או שאני אקח פנייה ביותר מ20 קמ"ש, אבאל'ה יקבל SMS.

למה? כי ככה אני אתחיל לפחד לנהוג.

ואלון, אם אתה חושב שאני עבריין ושאני מסוכן לציבור בגלל מה שאמרתי. אחד מאיתנו כנראה לא בפורום המתאים.

חוץ מזה, ממתי מכשיר חשמלי יודע להאריך את תנאי הדרך יותר טוב מנהג מיומן?

ובשביל מיומנת לא צריך להיות מבוגר יותר(אגב - מה זה אומר? בגיל 24 כולנו פתאום הופכים לנהגים בוגרים ושקולים?), צריך ידע ונסיון במצבים קיצוניים - ובשביל זה צריך קורסים של נהיגה מתקדמת.

המקום היחיד שאני יכול להצדיק התקנה של מכשירים כאלו הם אוטובוסים (בין אם אגד ודן ובין אם הסעות פרטיות), משאיות כבדות, ורכבי מדינה (כי עליהם, אנחנו, האזרחים, משלמים).

שוב מנסים להעביר את סמכות האכיפה מהמשטרה אל האזרח - הם עסוקים מדי בלמדוד מהירות בכביש הסרגל.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אני אומר מכשיר טוב בתנאי שמותחים את הגבולות.

כביש טוב של 90 שלא ידווח על זה שנסעת 110.

זה שלקחת כיכר מעל 20 קמ"ש לא צריך שההורים ידעו גם על כל דבר כזה.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם
אין פסול ברעיון כפי שמוצג, אבל מכאן, הדרך להתדרדרות טוטאלית קצרה מאוד, והמדרון תלול מאוד. לא יעבור הרבה זמן עד שאיזו רוחמה אברהם (ההיא מהחוק של סגירת הפאבים ב2:30) תציע שכולם יהיו מצויידים בזה, או שמי שיש לו X נקודות יהיה מצוייד בזה, וכו'. וההגבלות לא יעצרו כאן.

צריך להתנגד לכל פגיעה - מעבר להכרחית - בחופש הפרט, גדולה כקטנה, פשוט כי היא אף פעם לא אחרונה.

תודה.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

אני בעד שיווק של הדבר הזה בשוק החופשי לכל דורש.

אם מישהו רוצה לשים את זה באוטו שלו ולקבל דיווח מפורט לגבי אופן הנהיגה של נהג שהוא משאיל לו את הרכב שלו - שיהיה לו לבריאות.

אבל לחייב בחוק דבר כזה? זה מדרון מאוד חלקלק.

כמו שאמרו פה, בהתחלה זה יהיה רק לנהגים מקצועיים.

אחר כך יחייבו את זה לכל בעל רכב שצבר מעל 8 נקודות.

או שיאפשרו לחברות הביטוח לגבות תעריף דיפרנציאלי בהתבסס על המכשיר הזה.

אתה מייצר יותר מ-0.2G בפניות? שלם עוד 500 שקל לשנה ביטוח.

סטטיסטית אתה בולם בחדות יותר מ-75% מהנהגים? תוסיף עוד 300 שקל.

נרשם במכשיר שימוש במצערת יותר מ-3/4 מלאה, יותר משלוש פעמים בחודש קלנדרי כלשהו? שלם עוד 350 שקל.

ומי שלא רוצה להתקין כזה באוטו? - חברות הביטוח יתנו לו הצעות לא ריאליות מלכתחילה.

זה יהיה עולם מאוד עצוב.

מצד שני - לכל בעיה טכנולוגית שמציק למספיק אנשים יווצר פתרון טכנולוגי...

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

ואללה לא יודע אם זה יעזור או לא. הכל תלוי בסוג ההורים: אם ההורים קשוחים ויש להם שיקול דעת, הם לא יתנו לו את המפתחות לרכב. אם ההורים מעלימים עין אז הבן ינהג ימשיך לעשות שטויות. הכל תלוי בחינוך של ההורים ולא בכל מיני מכשירים.

בכל מקרה אם המכשירים הללו ימנעו מכמה אנשים שקיבלו אתמול אוטו מאמא ואבא והיום הולכים לעשות צלחות ופתיחות ולנסוע 130 בתוך העיר או 180 בכביש גהה, אז כבר השגנו את המטרה.

מי שירצה שיתקין ומי שלא לא.

ROOONEEYY

פורסם
ואלון, אם אתה חושב שאני עבריין ושאני מסוכן לציבור בגלל מה שאמרתי. אחד מאיתנו כנראה לא בפורום המתאים.

לא זכור לי שאמרתי דבר כזה ואני גם לא חושב ככה.

אתם מקצינים את מה שאני אומר. מה שאמרתי הוא שמכשיר מסוג זה יכול לתרום, הוא גם יכול להזיק - אבל לדעתי הוא יתרום יותר ממה שהוא יזיק בהנחה שהשימוש בו לא יפגע בפרטיות- והסיבה הראשונה לקח היא שלא יהיו חייבים להתקין אותו.

ולכן - נהגים כמוך וכמו נהגים אחרים כאן, שמודעים ומקירים בחשיבות נושא הנהיגה - לא יתקינו מכשיר כזה.

יכול להיות שלאחרים, כמו אלפי נהגים שחותכים אותי ואותך בבוקר, ונוסעים ברחוב שלי 80 קמש ביום שישי (רחוב שלא מתאים בעליל לנסיעה כזו) - הוספה של מכשיר כזה (בין אם הוא נכפה ע"י ההורים או חוקי ליסינג וכדומה) תגרום לנהוג יותר רגוע. וכן, יש נהגים שקצת פחד לא יזיק להם.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

חבר'ה תפסיקו לטחון את נושא ההורים, יש עשרות מכשירים כאלו היום מוצעים למכירה בדיוק למטרות שאתם מדברים עליהם. לא מדובר פה על טכנולוגיה חדשה כי אם על אופן השימוש בה !

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם
אני כבר רואה רווחים עצומים לחשמלאי רכב - כמה אנשים יבואו אליהם לנתק את הדבר המקולל הזה

תסביר לי בבקשה מה מקולל בזה ?

תגיד חדירה לפרטיות - כל עוד זה לא חובה אין כאן חדירה לפרטיות.

הכוונה אם יכריחו את היבואנים להתקין את זה בכל רכב חדש, אז חשמלאי רכב לא יישארו בלי פרנסה.

זה יכול להגיע גם לרמות יותר הזויות - לדוגמא, כדי למשוך קונים הסוכנות יציעו לקונה עוד בחנות לנתק מכשיר שהם עצמם התקינו קודם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אתם רוצים בבקשה לחזור למציאות?

נדמה כי כולם פה הוזים.

אף אחד לא הולך לחייב קנייה והתקנה של מכשיר כזה, זה לא יעמוד במבחן המציאות.

אף יבואן רכב לא הולך להתקין את זה בכל הרכבים החדשים. אם כבר זה יקרה על פי הזמנה.

בוקר טוב אנשים!!

פורסם

טוב, כל עוד לא מחייבים אותי אישית להתקין את זה אז בסיידר :)

יש כמה נהגים שהיה מועיל להם הדבר הזה, רק לא נראה לי שההורים שלהם מהסוג הזה שיקנה את הדבר הזה.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

זה שעכשיו אין התנגדות לזה כי "כל עוד לא מחייבים אותי להתקין כזה ברכב שלי", לא אומר שהבעיה תעלם.

אם נמשיך בגישה הזו, בסופו של דבר יחייבו אותנו להתקין כזה דבר ברכב.

אני חושב שזו תהיה שיא כל החוצפות לחייב נהגים פרטיים להתקין מכשיר שכזה ברכב. אם הם רוצים לתפוס נהגים פרועים, שיפרשו ניידות בכבישים בעיתיים. שלא יבואו ויעקבו אחרי הפיאט שלי לכל מקום שהיא נוסעת. ואם היא תעבור את המהירות המותרת בשתי מאיות הקמ"ש יתנו לי דו"ח. וכן בסוף זה גם יגיע לזה אם זה לא יעצר.

אני גם ממש לא רוצה שמישהו יבוא ויתקין לי בצורה חאפרית עוד איזו קופסא במנוע, עם עוד זמזם על הדשבורד עם חורים נוספים וחוטים כאלה ואחרים, שבמצב חרום שאני אסטה שמאלה ואבלום בחוזקה כדי לא לפגוע בילד שקפץ לכביש מבין מכוניות חונות, אני אקבל צפצופים מוזרים, ואולי אפילו שיבוש מערכת בקרת האחיזה שלי, או ה ABS.

אפילו לקודן אני מתנגד. אז מתישהו גם זה יגיע? לא תודה.

אני מתנצל אם אני נשמע קצת עצבני, זה כי אני כן. כל פעם שאני קורא שטויות במיץ שכאלה. שהשרי תחבורה כאן לא מבינים כלום מהמקצוע שלהם. כי הם נוסעים עם הנהגים שלהם במרצדס או מה שזה לא יהיה, וזה כביכול מוריד מהם את האחריות לתאונות. למה אני טורח בכלל לגשת לקלפי.

!AWDSOME

• תוכן חדש...