Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי רכב מסוג דייהו לאנוס, אוטומטית, מודל 99

לפני 7 חודשים היא לא הניעה לקחתי אותה למוסך והוא אמר לי שיש צורך להחליף תיבת הצתה (תיבת כויל או כוהל או איך שרושמים את זה) ואת החוטים. או.קי, החלפתי והדייהו חזרה לעבודה.

בזמן האחרון הדייהו התחילה לגמגמם דבר המופיע מידי פעם, בעיקר בתחילת נסיעה , ומפסיק לאחר זמן מה של נסיעה.

הכוונה שלי בגמגום זה שהיא רועדת, לא סוחבת ז"א צריך לסחוט את דוושת הדלק כדי שהיא תזוז.

התקשרתי שוב למוסכניק והוא אומר לי שהלכה לי התיבת הצתה (כוהל/כויל) וצריך להחליף אותה ואת החוטים שוב.

כששאלתי איך זה יכול להיות הרי החלפתי אותה רק לפני 7 חודשים הוא אמר שאין מה לעשות אין אחראיות על מוצרי חשמל.

שאלתי היא: א. האם זה הגיוני שהתיבת הצתה הלכה מעצמה לאחר 7 חודשים? יש מצב שהוא שם לי חלקים דפוקים?

ב. מה המחיר הסביר לדעתם להחלפת תיבת הצתה והחוטים המתחברים אליה?

אני אשמח אם תחזרו אלי בהקדם... תודה :)

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שלום וברוכה הבאה לפורום.

א. אנא קראי את הכללים.

ב. שאלה דחופה היא למנתחי לב וכירורגים בחדר טראומה. אנחנו בסה"כ פורום מכוניות. אפשר להירגע.

ג. האם המוסכניק עשה את האבחנה בטלפון, או שהרכב הגיע אליו ?

ד. מדובר בסליל הצתה (COIL), אם אכן הוא הגורם לתקלה.

ה. בעיקרון על חלפים של מע' החשמל יש אחריות של 3 חודשים (למיטב ידיעתי), כך שאת מחוץ לתחום האחריות.

ו. אם האבחנה נכונה, עדיין נראה שהתקלה חזרה מהר מדי (בלי קשר לאחריות). בטח ובטח לגבי חוטי ההצתה. שווה לקבל חוות דעת מעוד מוסך. האם מדובר במוסך מורשה ?

פורסם

אני לא יודע אם ברכב זה ישנו מודול הצתה או סתם סליל אבל בכל מקרה:

ישנה תופעה שמצתים תקולים גורמים לשריפת מודול ההצתה. יכול להיות שהבחור לא החליף ולא בדק את מצב המצתים ולכם הם גרמו להרס המודול החדש.

אפשרות אחרת היא שהוא שם מודול הצתה סיני, ואלו ממה ששמעתי מחזיקים מעט מאד זמן.

אפשרות נוספת היא שיש בעייה בתזמון ההצתה, מה שגם כן עלול לגרום לשריפת המודול.

מומלץ לחפש ביסודיות בפורום. ישנו הרבה מידע בנושא.

הדברים הנ"ל מועלים כאפשרות בלבד ואין בהם כל כוונה להכפיש אי-איזה בעל מקצוע. יכול להיות שלא כל המידע נמסר. בכל מקרה הכל תלוי במידת המקצועיות ובכמה סומכים עליו.

ניתן בכל מקרה לקבל המלצה למישהו אמין ומקצועי באיזור הקרוב אלייך שיאתר את הבעיה.

פורסם

יש לוודא התקנת חלקים איכותיים, גם אם הם חליפיים, לבצע סקר שוק לגבי האופציות והיצרנים השונים.\

יתכנו בעיות נוספות, אך אם יוחלף החלק הנ"ל והאוטו יחזור לתפקודו, הרי שכנראה בכך היתה נעוצה הסיבה.

יש לזכור שתתכן בעית ספיקה ו/או לחץ נמוך של משאבת הדלק ברכב מסוג זה .

כך בחשבון שחלק מקורי בדכ פועל טוב יותר מחלק חליפי, אלא אם החלק החליפי מיוצר על ידי אותו יצרן שמייצר בעבור יצרן הרכב. בעיקר נכון הדבר למערכות אלקטרוניות, וכוייל שייך למערכת אלקטרונית.

וודא מצתים תואמים, רצוי מקוריים כפי שאביב רשם.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אני מניחה שבפעם הראשונה ששמו לי את ה"כוהל" זה לא היה חלפים מקוריים.

בכול מקרה לפני 3 ימים לקחתי אותה למוסך מורשה.

הם עשו בדיקה עם הסקנר הממחושב הזה וזה הראה בעיה בניצוץ.

הם בדקו גם את המשאבת דלק ואמרו שהיא תקינה. כמו כן הם החליפו לי פלאגים.והם לא ידעו לומר לי ממה נובעת הבעיה כי עפ"י חוקי מרפי הידועים כמובן שבמוסך הדייהו אף פעם לא רועדת.

במשך 3 ימים הדייהו נסעה יפה, אתמול שוב התחילו הגמגומים נדלקה הנורה הכתומה של ה- CHECK והדייהו כבתה.

הצלחתי להניע אותה אח"כ היא המשיכה ברעידות ולאחר כמה דקות של נסיעה כל התקלה כאילו נעלמה.

חשוב לציין שהרעידות והגמגומים קורים בעיקר בעמידה או בנסיעה בסל"ד נמוך אם לצורך העניין אני בפקק ורוצה להתגבר על הרעידות כדי שהיא לא תכבה אני מעבירה לניוטרל ולוחצת על הגז.

אז לדעתכם זה באמת התיבת כוהל?

פורסם

לפני שנה בדיוק החלפתי בדייהו לאנוס מודל 2001 סליל הצתה.

שילמתי 400 ש"ח עבור סליל תחליפי,ביקשו 900 ש"ח עבור מקורי.

ועד היום תפו' תפו' תפו',האוטו נוסע בלי בעיה.

מאחר שהבעיה שלך לא מופיעה בצורה קבועה,נראה שהבעיה אינה סליל הצתה (קוייל) ולא חוטים.אלא חלק שנע ואינו חוזר למצבו הטבעי(הקודם),כמו מנוע צעדים או חיישן מצערת.מרק,זאת אישה לכן יש לכתוב "כנסי" ולא "כנס".

בברכה דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

חבר שלי מכונאי הראה לי איך דייהו לאנוס שעשו לה טיימינג עם מותח מקורי ,הייתה מאבדת תזמון כעבור זמן קצר ואז החלה מזייפת ומקרטעת .הפתרון היצירתי שלו לבעיה היה להחליף למותח של פג'ו(נדמה לי 205 ,306)ואז הבעיה נפתרה.

פורסם

שכחתי לציין שכשהייתי במוסך המורשה עשו לי ניקוי למנוע צעדים.

הם אמרו שהוא היה ממש מלוכלך כי אף פעם לא ניקו אותו.

פורסם

בחרתי להגיב כלדקמן:

אני מניחה שבפעם הראשונה ששמו לי את ה"כוהל" זה לא היה חלפים מקוריים.

זה עדיין לא פוסל את התיקון, ככל שהיה צורך בהחלפת החלקים שהוחלפו, אם בכלל.

בכול מקרה לפני 3 ימים לקחתי אותה למוסך מורשה.

הם עשו בדיקה עם הסקנר הממחושב הזה וזה הראה בעיה בניצוץ.

מחשב - סקנר, לא מראה "בעיה בניצוץ" , הוא רושם קוד תקלה, לחילופין ניתן להכנס לפרמטר אחר, של "נתונים זורמים" ומשם להסיק מסקנות. בכל אופן, צריך את הנתונים האמיתיים שהיו , ולא את המסקנות שהסיקו, ואשר אותם (ולא את הנתונים הרלוונטים) את מביאה.

הם בדקו גם את המשאבת דלק ואמרו שהיא תקינה.

איזה בדיקה עשו? בדקו לחץ דלק עם שעון? בדקו לחץ דלק רגעי מקסימלי בבניה עם שעון?

בדקו ספיקה? (שזהו נתון מהותי לבדיקת משאבת דלק..)

מי קבע ועל סמך מה שהמשאבה תקינה? (ואינני קובע שאיננה)

כמו כן הם החליפו לי פלאגים.והם לא ידעו לומר לי ממה נובעת הבעיה כי עפ"י חוקי מרפי הידועים כמובן שבמוסך הדייהו אף פעם לא רועדת.

במשך 3 ימים הדייהו נסעה יפה, אתמול שוב התחילו הגמגומים נדלקה הנורה הכתומה של ה- CHECK והדייהו כבתה.

הצלחתי להניע אותה אח"כ היא המשיכה ברעידות ולאחר כמה דקות של נסיעה כל התקלה כאילו נעלמה.

חשוב לציין שהרעידות והגמגומים קורים בעיקר בעמידה או בנסיעה בסל"ד נמוך אם לצורך העניין אני בפקק ורוצה להתגבר על הרעידות כדי שהיא לא תכבה אני מעבירה לניוטרל ולוחצת על הגז.

הסבר טוב וראוי, לצערי לתופעה הנ"ל יתכנו סיבות רבות, כמו מייצב סיבובים, תקלה בהצתה "פר" צלנדר, תקלת הצתה כללית, תקלת הזרקה פר צילנדר, תקלת הזרקה ו/או לחץ ו/או ספיקת דלק כללית, בעית מתחים , בעיית מפלי מתח וחיוט , ועוד.

יתכנו גם בעיות מכניות.

לדעתי בסוף, יתברר כתקלה פשוטה ואף מצחיקה.

אז לדעתכם זה באמת התיבת כוהל?

שאלה שאינה במקומה, שכן, תשובה לשאלה כזו, הינה יכולה לבוא רק בתור ניחוש פרוע. אולי מוצלח, אולי מדוייק, אבל ניחוש.

את תשובתי עניתי כאמור בכחול, בגוף הציטוט.

אם ניקוי את מייצב הסיבובים והתופעה לא נעלמה, אז יש בעיה לאיתור, ואם ניקו אותו ובנתיים הכל בסדר, אז יש להמתין לראות אם הכל ממשיך להיות בסדר.

עריכה: ועוד דבר, יש לוודא שאין ניתוק של מערכת מיגון כלשהי שהוספה בארץ כמו אימובילייזר או קוד סודי או אזעקה, ואשר גורם לנפילת מתח ו/או תקלה כזו.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

לאבא שלי הייתה את אותה אותה הבעיה גם בדייהו לאנוס אבל שנת 2000 הפיטרון הוא ...

1.החלף את אחד החוטים המחברים בין הקוייל לבין הפלאג ,בשביל לדעת איזה תפרק את כולם ואתה כבר תבין איזה מהם להחליף...

זאת אומרת אתה עושה את זה כאשר הרכב מונע ,אתה שולף את החוטים אחד אחד מהפלגים ,זאת אומרת הרכב מונע ואתה מושך את הראשון מרגיש אם האוטו הולך להכבות מחזיר את החיוט למקום וזהו חיוט עובד ,ממשיך לשני מושך אותו הרכב עומד להתכבה או במקרה נכבה סימן שזהו חיוט טוב וכך ממשיך הלא עד שאתה מושך האחד החיבורים והרכב לא מגיב סימן שזהו החיוט הלא טוב ,החלף את החיוט הזה והכל אמור להסתדר ,אני יודע שסט כזה של חוטים עולה כ-120 עד 150 ש"ח.

הבעיה היא כאשר החיוט איננו תקין לא מגיע ניצוץ לפלג ופשוט אחד הצילינדרים איננו עובד לכן האוטו מגמגם כי הוא עובד רק על שלושה ולא 4 צילינדרים זאת תקלה מוכרת ברכב הזה .

בהצלחה ועדכן אותנו.

פורסם

BOGO טועה ומטעה וזה גם מסוכן ועלול לגרום לנזקים ואני מסביר שוב.

1. מסוכן - כי ברכב מודרני מתח ההצתה הוא גבוה מאוד ומכת מתח גבוה כזה אינה נעימה (בלשון המעטה).

2. עלול לגרום לנזקים - כשמתח הגבוה אינו יכול לפרוץ את מרווח המצת (פלאג) (כפי שהציע BOGO לבצע לצורכי איתור צילינדר חלש), אז המתח הגבוהה עולה מאוד בתוך סליל ההצתה (קויל) עד שהוא מתפרק בתוכו ואז מושרה בחזרה מתח בסליל הראשוני שבתוך סליל ההצתה ומתח זה עלול לחזור אחורנית ולקלקל את מודול ההצתה שיכול להיות עצמאי בנפרד או כחלק מובנה בתוך מחשב נהול המנוע. פריצת מתח גבוה כזה בתוך סליל ההצתה כמובן שגם פוגמת בו.

תהליך בדיקה כזה היה נפוץ בזמנו במכוניות עם מע' הצתה רגילה ופשוטה וכשציוד אבחון במוסכים היה נדיר מאוד.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אני לא יודעת אם זה קשור אבל בפעם הראשונה שהופיעו לי הגמגומים האלה (שהאוטו מגמגם בגבול הכיבוי) היה מיד לאחר שהחליפו לי מצבר באוטו.

כשרציתי לחזור למוסך להראות לו את הגמגומים הם כבר פסקו ולא היה מה להראות.

במקרה אחר הדייהו גמגמה כשהיתה אצל חבר שלי, הוא לקח אותה למוסך ותוך כדי שהיא מגמגמת המוסכניק עשה את הבדיקה ש BOGO תיאר , בכל פעם הוציא כבל אחר.

המוסכניק אמר שכשהוא שיחק בחוטים הבעיה נפתרה. העניין הוא שזה לא בהכרח כיוון שלפעמים הרעידות היו מפסיקות מעצמם אז אי אפשר לדעת אם זה במקרה הפסיק בזמן שהוא שיחק בחוטים או שהמשחק בחוטים זה מה שפתר את הבעיה.

הבדיקה שעשו לי במוסך מורשה בנוגע למשאבת דלק היתה לבדוק אם היא מתמלאת כראוי. ובמוסך מורשה אמרו שהיא תקינה.

וכאמור בזמן הטיפול במוסך המורשה הם ניקו לי את מנוע צעדים והחליפו את הפלאגים.

מה שהחזיק במשך 3 ימים ואז שוב התקלה חזרה.

• תוכן חדש...