Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיכוי שהתקלה תפתר על גבי דפי הפורום, שואפים לאפס, זה מסוג התקלות עדיף להגיע למוסך לאיתור התקלה. אם היא איננה קוראת באותו הרגע במוסך, יש לבצע מס' בדיקות, אם גם אז איננה נראית, יש להשאיר את האוטו ליום או יותר לאיתור הבעיה "על חם" ככל שיהיה מצב כזה,

לחילופין, לנסוע כך (לא ממליץ) עד החמרת המצב ואיתור זריז יותר. יש לקחת בחשבון שאם למשל יתברר שהחוטים לא תקינים, עלול להגרם נזק לכוייל ואף למחשב ניהול המנוע.

לכן, עדיף לא לדחות.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עדכון חם מהתנור.

עכשיו חבר שלי התקשר להגיד לי שהוא ניסה להניע את הדייהו היא הניעה ונכבתה.

הוא ניסה לשחק קצת בחוטים היא שוב הניעה ולאחר מכן נכבתה שוב והפעם בנוסף לנורה הכתומה של הצ'אק נדלקה גם הנורה של המצבר.

לאחר כמה נסיונות של הנעה בסופו של דבר הדייהו הניעה ונשארה מונעת , היא גימגמה קצת והפסיקה לאחר דקה או 2.

אולי כל הסיפור קשור בכלל למצבר שהוחלף?

פורסם

דני אתה צודק לגמרי.

אני גם בגישה שלא לתת לתקלות להחמיר אלא לפתור אותן.

העניין הוא שהמוסכניק שלי כאילו נעול על העניין של החלפת הכוייל.

מוסך מורשה יקרן בצורה מפחידה.

ואני לא אשקר בכך שאומר שהשיקול הכספי הוא בהחלט מניע.

כי לפי ההצעת מחיר שקיבלתי מהמוסכניק שלי להחליף תיבת כוייל יעלה לי 500 לפני מע"מ. להחליף חוטים (והפעם הוא אמר שהוא ישים מקוריים) יעלה לי 200 לפני מע"מ וכואב לי הלב לשים עכשיו כזה סכום של כסף שכבר שמתי לפני חצי שנה.

בגלל זה חשוב לי לדעת איך יכול להיות שהתיבת כוייל והחוטים הלכו כל כך מהר שוב.

אבל מצד שני זרקתי כבר 300 ש"ח למוסך מורשה בשביל החלפת פלאגים, ניקוי מנוע צעדים ובכדי שיגידו לי שיש בעיה בניצוץ אבל לא ברור מה גרם לה.

אז בברור מולכם אני מנסה אולי כן לאבחן את הבעיה ואלי בכך לחסוך לי הוצאות מיותרות.

אשמח מכם להצעות ייעול בעניין..

פורסם

אם את אומרת שכאשר משחקים עם חוטי ההצתה הבעיה נעלמת כנראה שהבעיה היא בהם.

בכל מקרה כמו שכולם מסכימים לא נוכל דרך הפורום לקבוע בוודאות. אם את חושבת שהמוסכניק נעול על סליל ההצתה סתם (ויש משהו בהנחה הזאת) קבלי המלצה לחשמלאי רכב/מוסכניק אחר עליו כולנו סומכים בוודאות. חוות דעת של בודק שני בוודאי שלא תזיק.

פורסם

אז ככה. היום הדייהו שוב לא הניעה.

הלכתי למוסך החלפנו את הקוייל ואת החוטים ונחשו מה?

שניה אחרי הדייהו כבתה שוב מה שאומר שהקוייל בסדר וכך גם החוטים.

עכשיו המוסכניק שלי חושב שיכול להיות שהבעיה קשורה לראש מנוע אולי פאקונג ראש הוא אומר שלדעתו בזמן מנוחה של הדייהו נכנס מים למערכת אולי לצילינדר וזה מה שגורם לקרטוע.

מה שגרם לו לחשוב ככה זה בגלל שעד שהדייהו מתחממת יוצא ממנה מלא עשן לבן.

ושיוצא שאני ממלאת מים יחסית הרבה (בערך כל שבועיים).

הוא אומר שלדעתו משהו בצנרת של המים לא תקין הוא אומר שכל הצינורות של המים קשים משמע יש לחץ גדול במערכת ושבזמן מנוחה נכנס מים למערכת ועד שהדייהו מתגברת על זה לוקח כמה דקות של נסיעה.

וזו הסיבה גם למה זה קורה בסל"ד נמוך וכשנותנים מכת גז אז זה משחרר את זה..

הקיצר .. אני כבר מיואשת..

לא יודעת מה כבר הגיוני ומה לא..

ולמה לעזאזל כל התקלות כאלה יקרות.. אוףף

פורסם

ממליץ להחליף מוסך.

האבחנה הנוכחית נשמעת נכונה עפ"י הסימפטומים שתיארת, אבל המוסכניק היה צריך לחשוד בתקלה זו עוד לפני כן (עם הופעת העשן הלבן), ולא להכניס אותך להוצאות של הח' חלקים ללא צורך (האם הוא החזיר את החלקים הישנים?).

פורסם

אז היית צריכה להתחיל מזה שאת ממלאה כל מים כל שבועיים הדבר מראה על תקלה !

רכב תקין לא צורך מים .

אצלי הייתה בעיה מאוד דומה בדייהו , רכב נכבה בסל"ד נמוך , עשן לבן , קירטוע .

הדבר נגמר בהחלפת ראש מנוע .

פורסם

כן הוא החזיר לי את החלקים שלי.

בנתיים הדייהו עדיין במוסך.

עכשיו הוא בודק אופציה אחרת הוא חושב שאולי זה הטיימינג כי פעם יש קומפרסיה ופעם אין..

לגבי העניין עם המים אז המוסכניק אמר לי שבעיה של דייהו זה במים. אז יוצא שבכל פעם שאני בודקת פעם בשבועיים שלושה באמת חסר לא חסר בכמות מטורפת אבל עדיין חסר.

פורסם

במערכת קירור סגורה (כמנו בכל המכוניות מ-20 השנים האחרונות) לא אמורה להיות חסרה אפילו טיפה אחת.

שלא יספר סיפורים.

פורסם

תגידו, כמה להערכתכם צריך לעלות טיימיניג בדייהו לאנוס?

וכמה להערכתכם צריך לעלות החלפת ראש מנוע בדייהו?

פורסם

שלום לך,

כמי שמחזיק דייהו רייסר שנת 95 , ועשיתי ראש מנוע בדיוק לפני שבועיים.

שילמתי בסה"כ כולל החלפת חלפים שונים וטיימינג - 2500 ש"ח.

רק טיימינג אמור לעלות במוסך רגיל - 300- 500 ש"ח

בנוסף גם הייתה בעייה של התנעת הרכב, וכל מיני תופעות של אוטו מדומם בפתאומיות ולא מניע, רק אחרי המתנה של מספר שעות ולפעמים דקות.

מסתבר,

שבנוסף לכל הצרות הלך המודול הצתה.

אחרי שכבר שדדו אותי פעמיים בהחלפתו בפרק זמן של שנתיים בסכום של 700 ש"ח סה"כ.

שמו לי חלק תחליפי שעולה 80 ש"ח, וגבו ממני כמו על חלק אורגינל.(אמינות)

כשקניתי לבד את החלק האורגינל שמוחתם GM , שילמתי 180 ש"ח והתקנתי לבד. בדיוק 15 דקות עבודה.

מציע לך לבדוק את מודול ההצתה!!

פורסם

אני מוכן לצלם אותו, יש לי בארגז כלים את הישן.

חתיכת פלסטיק חכמה, שמחוברת בשני ברגים למפלג.שתפקידה לתאם בין פעולת ההצתה לעבודת המזרקים.

קשור למפלג (דיסטרבוטור)

אצלם את החלק ואתן לך הסברים.

אם את רוצה לוודא שהלך ראש מנוע או אטם ראש מנוע, תפתחי את מכסה השמן ברכב, ותראי אם יש קצף לבן, שהוא אמולסיה של שמן ומים, בטמ"פ גבוהה.ב- 95% הבדיקה הזאת אמינה.

• תוכן חדש...