Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

ברשותי סיאט קורדובה שנת 95.

הרכב שותה שמן( גלון 4 ליטר בחודש) ודלק. אבי אמר לי שכנראה בוכנה אחת לא עובדת ולכן הולך כל כך הרבה זמן ודלק והרכב לא חזק, הוא מקרטע מדי פעם ואין תאוצה, שלא לדבר על כמויות העשן שהוא מוציא.

בכל מקרה, החלטתי להחליף למנוע מחודש.

הלכנו לחנות חלפים, הציעו לנו מנוע שעשה 80 אלף באחלה מחיר-1800 ש"ח כולל מע"מ- קרוב משפחה, אפשר להבין את המחיר.

בכל מקרה, חשבתי שההתקנה תעלה בסביבות 1000 ש"ח שזה סביר לחלוטין - רציתי לעשות זאת אצל אדם פרטי שמעבר לעבודתו במוסך עושה גם עבודות מהצד בבית.

כשניגשתי לבחור אחד הוא אמר שכשרושמים את המנוע במשרד הרישוי צריך להציג קבלה על הקנייה של המנוע ועל ההתקנה, כך שזה חייב להיעשות במוסך מורשה וההתקנה תעלה 1800 ש"ח לפני מע"מ..

היום ניגשתי למוסך של קרוב משפחה, הוא ביקש שאפתח את מכסה המנוע ואניע את הרכב. הוא אמר שהמנוע מת, אך ניתן להציל אותו בחצי אובר-אול ושצריך להחליף רינגים או משהו כזה.

הוא אמר לי שהוא יעשה לי ת'עבודה ב-2000 ש"ח.

רציתי לשאול אותכם, מה עדיף לעשות?להשקיע 4 אלף שקל בהתקנת מנוע מחודש( שאני לא יודע בדיוק מה המצב שלו, הוא הרי מפירוק) או להשקיע 2000 ש"ח באובר-אול במידה והדיאגנוזה לגבי הרינגים נכונה?

האם זה יניב את אותן תוצאות? מה הסיכונים?

האם המחירים נראים לכם נורמליים?

אני אשמח מאוד אם תוכלו להחזיר לי תשובה הערב, מכיוון שקבעתי עם המוסכניק להכניס את הרכב לאובר-אול מחר בשמונה בבוקר..

תודה רבה רבה רבה מראש!

פורסם

קשה לייעץ לך מה לעשות ההחלטה היא שלכם בלבד.

אני רק יכול לומר לך,שיש לך טעות אם אתה חושב שיעשו לך אוברול למנוע

ב-2000 ש"ח.מה שיעשה זה רינגים ולא בטוח שגם לגרים ואולי גם שיפוץ חלקי של הראש.עבודה כזאת במודל הנ"ל מחזיקה משהו כמו 20K ק"מ.

בהתחשב בכך שהמנוע שלך גמע כ-200K (או סמוך לכך)הצילינדרים כבר שחוקים,ולהרכיב עליהם רינגים חדשים, זה כמו כוסות רוח למת.

לעומת זאת החלפת מנוע מיבוא זה כבר סיפור אחר.אין להתעלם שגם כאן יש סיכון.מצטער לאכזב אותך.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

קח בחשבון שיש סיכון באופציה של שיפוץ כי לא נתנו לך מחיר לשיחפוץ מלא כולל הכל. יכול מאוד להיות שכשיפתחו את המנוע יגלו שזה לא רק רינגים אלא גם חריטה, מיסבים, בוכנות וכו' ואז תגיע למחיר הרבה יותר גבוה.

שאל את אותו קרוב משפחה כמה הוא ירצה על ההחלפה. יכול להיות שהוא יסכים לעשות את זה במחיר יותר זול.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

באופן כללי הנטיה היום היא להחליף ולא לשפץ כיוון ש"זמן המוסך" הינו מרכיב שהתייקר מאד יחסית למצב שהיה בעבר. בכל מקרה ההחלטה האם לשפץ או להחליף צריכה להעשות לאחר אבחון מצב המנוע. אם אתה רוצה קבל המלצה לאחד המכונאים המומלצים בפורום וגש אליו לאבחון מקצועי ואמין.

אם אתה לא רוצה להתעסק בזה ואתה רוצה "לחתוך" ללא בדיקות אז לדעתי לך על החלפה.

• ספונסר פורום
פורסם

האם המנוע אצלך הוא 1600 מדגם 1F .

ותציין גם כמה קמ יש למנוע הנל.

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

אני החלפתי לרכב מנוע.

מה שצריך הוא שיהיה רשום בטופס מאיזה רכב הוצא המנוע.(יש טופס מיוחד של החלפת מנוע)

ומוכר המנוע אמור לספק לך אותו- שטר מכר.

אינך צריך להציג שום קבלה מהמוסך על ההתקנה.

רק לבוא עם הטופס -(שטר המכר) חתום ע"י מוכר המנוע ובמשרד הרישוי בודקים את ההתאמה בין מספר המנוע המופיע בשטר המכר לבין מה שהותקן.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

מנוע מיבוא המותקן ברכב אינו מחייב לעבור את הבדיקה במשרד הרישוי.

אפשר לרשום אותו במכון הטסטים בזמן הטסט.במכון מצמידים טופס בדיקה

ומדווחים למשרד שרישוי.

הנה דוגמית להעברה שביצעתי לפני יום במכון, כאשר עשיתי טסט ברכב לא שלי.

בברכה דוד.

פורסם

החלף את המנוע במנוע סגור ומקורי וחסוך הרבה עוגמות נפש אח"כ(נסה כמובן לקבל אחריות ארוכה ככל האפשר).

מעטים מאוד האנשים היודעים לפתוח מנוע ואח"כ לסוגרו כמו במפעל, ובטח ובטח לא אלו המציעים חצי אוברול.

וכמו שכתב כבר קודמי דויד: אין חיה כזאת "חצי אוברול"!

אוברול יש מלא כולל הכל, או אקמול עזתי לסרטן שמעלים לזמן מה את כאב הראש(העשן) אך ברגע שהרינגים נשחקים קמעה, העשן יחזור למלא את המראה המרכזית באוטו.

פורסם

לא מדוייק.

הערותיך נכונות כאשר מבצעים חצי אוברול על מנוע שעבר קילומטראז' גבוה (=שחיקה גבוהה לצילינדרים ומיסבים).

לעיתים (לא שכיחות אמנם) יש צורך רק בחצי אוברול.

דוגמאות?

מנוע מפירוק (בעיקר מייבוא) ששכב זמן רב,והרינגים איבדו מקפיציותם (גם לאחר כ-3K ק"מ עדיין יש צריכת שמן). קורה שצריך רינגים.

מנוע אחרי אוברול בו לא בוצע הונינג ראוי, נסע אי אילו ק"מ ואז נפתח שוב. הוחלפו רינגים.

מנוע שפורק עקב כשל בייצור של רינג/בוכנה וכו'. אם הצילינדר/טלטל לא נפגעו.

מסכים שלא רבים הם בעלי המקצוע שמבצעים אוברול כהלכתו, ולא תמיד בגלל חוסר ידע.

לעיתים זה בגלל חפיפניקיות בעבודה,נסיון לחסוך בחומרים,אי הקפדה על נקיון מוחלט,זלזול בהוראות היצרן בעת ההרכבה, חוסר כלים מתאימים.

אוברול הוא לא תורה מסיני,אבל מעטים מקפידים בו.

שורה תחתונה - מצטרף להמלצה על מנוע מייבוא שנבדק ע"י בעל מקצוע מבין עניין.

פורסם

לצערי הרב לא הספקתי להתייחס לתגובותיכם לפני שהכנסתי את הרכב למוסך.

הרכב עשה עד היום 350 אלף קילומטר, ה-מ-ו-ן לכל הדעות..

בכל מקרה, ביקרנו במוסך וראינו את המנוע מפורק, הוא הראה לנו שאכן הבעיה היא ברינגים ושהם שחוקים, אני לא מבין הרבה בנושא, אבל אבא שלי סומך על הבנאדם אז אני מקווה מאוד שיהיה בסדר ושלא נצטרך להחזיר לשם את המנוע תוך שנה-שנתיים בשביל שיפוץ או החלפת מנוע.

לאותו אדם שהציע החלפה למנוע מקורי וחדש, הרכב במצבו הנוכחי שווה בערך 12 אלף ש"ח, אין בכוונתי להשקיע 6000 ש"ח לפחות בהחלפה למנוע מקורי, במיוחד בשל העובדה שאני נער בן 18, ללא עבודה ושעליי לשלם את הפעולה מכספי האישי.

אני רק מקווה שה-2000 ש"ח שאני משלם על השיפוץ לא יעלו לי הרבה יותר במידה והמנוע יחזור לקדמותו תוך זמן קצר..

המון תודה על התגובות הענייניות!

יש לכם אחלה פורום, והנושא באמת מעניין אותי, לכן אני מאמין שאמשיך לפקוד אותו בזמני החופשי וללמוד עוד ועוד דברים חדשים.

נ.ב.

בעיה נוספת שיש לי ברכב היא שכשאני מדליק את החימום, יוצא אוויר אך הוא קר, גם לאחר התחממות של המנוע, האוויר אינו מתחמם.

גיסי בדק את הרכב ואמר שהוא צריך לפתוח את כל המערכת שם כדי לדעת מה הבעיה.

האם יש דרך אחרת לבדוק מה הבעיה?כיצד ניתן לתקן אותה ומה העלויות?

פורסם

tamir0 כתב,"כמו שכתב כבר קודמי דויד: אין חיה כזאת "חצי אוברול"!"

לא כתבתי דבר כזה,כתבתי:"בהתחשב בכך שהמנוע שלך גמע כ-200K (או סמוך לכך)הצילינדרים כבר שחוקים." נכון שבעתיים כאשר המנוע שלו עבד 350K ק"מ.שמר כתב במדוייק מתי כן אפשר לעשות רק רינגים.

בברכה דוד.

פורסם

הרכב יצא מהשיפוץ..

הוחלפו מובילים, רינגים וגומיות...ולא יודע מה מעבר לזה..

הנסיעה ברכב חלקה הרבה יותר, הרכב מעט חזק יותר והוא הפסיק לעשן..אני רק מקווה לראות שינוי בצריכת הדלק והשמן ואז אני אדע שעשיתי צעד נכון..

כל השיפוץ שארך כשלושה ימים עלה לי 2300 ש"ח..

מה אתם חושבים?יש סיכוי שתוך חודש חודשיים המנוע יחזור למצבו הקודם?

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

המסקנה העיקרית שאני הגעתי היא שאין אחד במדינה הזו שיכול לתת עיצות מיקצועיות מהוקצאות ועינייניות באמת מבלי שתסתבך

ולכן אני מעדיף למכור את הרכב לפירוק לכשיגמר המנוע, מבלי להיכנס לפלולנטר שנקרא עבודה בעיניים. אני אישית לא הייתי נכנס לזה בכלל. כי אף בעל מקצוע או מתחזים למינהם לא יודע באמת לומר מה באמת צריך ומה העלויות האמיתיות ולא משנה מה תעשה ואך תעשה תמיד נידפקים אין אפשרות לרכוש מנוע ושאתה בטוח שאתה מקבל מנוע תקין אין בדיקה כזו למנוע מפורק. ואים נפלתה עם המנוע הלך לך הכסף ולגבי אוברול? אף אחד לא מבטיח שתקבל בסופו של דבר מנוע תקין לאורך זמן לדעתי לא משנה מה תחליט מישהו ירוויח מיזה וזה לא אתה וזו דעתי האישית ולמצוא בעל מקצוע אמיתי שיודע מה הוא עושה ומקום העבודה שלו ניראה כמו בית מרקחת שזה מה שאמור ליהיות !! זה נדיר דע לך לא כול מי שיש לו מוסך הוא מכונאי מוסמך היום כול אחד שיודע להחזיק מפתח ברגים חושב שהוא מכונאי ולכן צריך המון סבלנות כדי להגיע לאנשים הנכונים וגם אז הם ינצלו את מצוקתך לכן צריך גם מזל לצערי ואני באופן אישי אני אלך על אוברול רק אים אין ברירה אחרת אבל חלקים אזמין מחו"ל ומקורי בלבד עים מנוע לא משחקים

מקווה שקיבלתה מושג מה דעתנו האנשים הפשוטים על בעלי "מקצוע" בארץ :)

אני לא שולט ללא שלט8)

• תוכן חדש...