Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7117 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי קורסה שנת 2000 נפח 1200 ידני. הרכב ברשותי שבוע ויש לו שני בעיות

1> בבוקר קר הרכב לאחר ההנעה מתקשה לפעמים לשמור על עצמו מונע, ולחיצה עדינה מאוד על דוושת הגז גורמת לכיבוי המנוע (התחושה שהמנוע נחנק) ולכן אני מוכרח לתת לחיצה חזקה לצורך חימום המנוע, ואז בתחילת הנסיעה (למשך חצי דקה) הרכב מקרטע ואני נאלץ לשחק עם דוושת הקלאץ והגז.

2> לפעמים בחלק מהנסיעות כשאני מנסה להאיץ, בשלושת ההילוכים הראשונים ישנה התחושה שלרכב אין כוח בכלל והוא בקושי סוחב ואז פתאום מגיעה הכוח והרכב מאיץ עד להילוך הבאה שזה חוזר על עצמו (אני מדגיש הבעיה הזאת מתרחשת בחלק מהנסיעות או פעם פעמים או כל הנסיעה או בכלל לא) ולא הצלחתי למצא סיבה מסויימת מתי זה קורה!

פורסם

שכחתי לציין שעשיתי טיפול לרכב! שבו הוחלפו 4 פלאגים, מסנן שמן, שמן, מסנן אויר ומסנן דלק!

אני מקווה שתוכלו לעזור לי תודה מראש!

פורסם

תנסה לבדוק את מנוע הצעד בכניסת האויר של המנוע.

הוא אחראי לויסות כמות האויר בסרק אך גם משפיע בנסיעה.

נקה אותו ואת מערכת כניסת האויר אם ספריי קרבורטורים וייבש.

אצלי בקורסה גם היתה תופעה כזו.

פורסם

תודה לכולם על ההמלצות! אבל רציתי לדעת האם יש מישהו שנתקל בבעיות האלו (עדיף באופל קורסה) ויודע מה הפתרון להן כדי שאני אדע מה לעשות בהמשך.

פורסם

ערב טוב לך מיכו!

יש לי אופל אסטרה, והיה לי בידיוק אותה תופעה, בדוק את חוטי הצתה עם הם מחוברים ותקינים או שתיבדוק את הפלאגים.

מקווה שעזרתי

בברכה אלכס

פורסם

נסה לבדוק מתי הרכב עושה את זה קור/חום או לסירוגין

נשמע לי כמו בעיה מכנית ולא כמו בעית חשמל!

נסה לאתר מתי הרכב עושה את זה ומה הסיבה ובלי שום קשר משהו שיכול לעזור לך זה תוסף דלק

בדוק פילטר אויר לוודא שהכל תקין מעברים של הפילטר אויר וכו' אם אני לא טועה ברכבים הנ"ל ישנו חיישן שמווסט בין דלק לאויר

הייתה לי בעיה דומה במגאן (הצינור של היניקה היה קרוע) ברגע שנכנס הרבה אויר הרכב פשוט היה מכבה את עצמו

עדיף מאזדה 3 עם דלקן מאשר M3 בלי דלקן

פורסם

רכב כזה, יש - רצוי לחבר לסקנר, כשלב ראשון, זה לא אומר בוודאות שמכאן יבוא הפתרון, אך בהחלט עלול לבוא או לקצר את הדרך לאיתור התקלה.

כל השאר ניחושים.לפעמים זה טוב, עובדה , אנשים זוכים בטוטו בלוטו בגירודים ובעוד מקומות.

שאלה: האם התופעה היתה גם לפני הטיפול?

האם חיברו מתישהו סקנר, ואם כן, האים היה זה מישהו שיודע היטב לקרוא אותו?

בברכה ובהצלחה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

בתשובה לשאלתו של דני אז התופעה היתה גם לפני הטיפול והרכב אצלי בקושי שבועיים אבל מרגישים טוב את התקלות.

חוץ מזה בשישי הייתי בבדיקה ממוחשבת וגילו שיש לי בעיה ב- maf sensor ורשום היה גם שהאות שמוציא החיישן נמוך. ולאחר האיפוס שביצעו בזמן נסיעת בדיקה תוך כדי שהסקנר מחובר המחשב לא זיהה את התקלה (עדין באותו השלב) אבל הבודק די בטוח שזה הסיבה להכל!

השאלה שלי היא האם החיישן הנ"ל יכול לגרום לזה במידה והוא תקול?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מיכו ידידי שלום

מכיוון שברשותי אופל קורסה שנת 2000 מנוע 1200 (אבל אוטומט לצערי) ונתקלתי בבעיות די דומות אשר נפתרו השבוע לאחר תקופה של חודשיים שבהם הרכב לא סחב ותצרוכת הדלק הייתה גבוהה מאוד-להלן תשובה:

1.כנס למוסך מורשה-הם היחידים שברשותם מחשב שגירסתו ותוכנתו מעודכנים לרכב הספציפי שלך.

2.אני החלפתי שני חיישנים שהמחשב הראה כתקולים (יש לציין שהמחשב זיהה את התקלה של החיישנים רק לאחר חודש שהבעייה צצה ).

החיישן הראשון הוא חיישן חמצן - מאוד יקר (כ1800 ש) ולא קיים חלופי.-לא הייתי ממליץ לקנות מפירוק מכיוון שלא תוכל לדעת מה מצבו של החיישן המשומש.

החיישן השני הוא חיישן כניסת אוויר אשר יושב כהמשך של הצינור שיוצא ממסנן האוויר לכיוון המנוע ופשוט מאוד לפירוק והרכבה (שני בנדים מתכת קפיציים-רק חשוב לשמור על הכיוון).

החיישן הזה עולה כ 1900 שקל מקורי וכ 500 שקל חלופי של GM.

אני אישית התקנתי את החלופי ואני מאוכז ומתכוון להחליף אותו למקורי מכיוון שהוא מזייף בכמויות כניסת האוויר - למרות שביצועי הרכב וצריכת הדלק השתפרו פלאים.

דרך אגבגם אני מהצפון.

אשמח לעזור עוד אם אוכל!

אין שכל-אין דאגות:יש רק הרבה הוצאות כספיות!:?

פורסם

אם אתה מהצפון נראה לי שהכי טוב שתיגש לדני זומרשטיין. כנראה שזאת תהיה הדרך הכי קצרה וזולה לפתרון הבעיה. כמו שדני הסביר, ניחושים ברכב ממומחשב הם טובים ויפים, אך עלולים לעלות הרבה כסף ועוגמת נפש. לכן רצוי להתחבר עם מחשב.

פורסם

שלום לכולם רציתי לעדכן ולומר תודה לכולם על העזרה! הפתרון הגיעה בסופו של דבר אחרי הרבה בלאגן והוא החלפת חיישן האויר maf/map sensor את זיהוי התקלה גילו במוסך אחר שהתחבר למחשב שלי ואת הטיפול עשיתי ב- umi מחיר החלק המקורי של אופל הוא 1200 ש"ח ללא מע"מ אבל המליצו לי בחברה (umi) להחליף לחלק חלופי של יסוזו שהוא זהה לחלוטין כדברם אך עלותו היא 540 ש"ח ללא מע"מ ולכן הכסף דיבר ונכון לעכשיו שני התקלות הסתדרו!

שוב תודה לכולם!

• תוכן חדש...