Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7120 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נניח שיש לי רכב והמצבר בו בוודאות גמור ואני מעוניין להניע אותו בעזרת כבלים מרכב אחר עם מצבר תקין לחלוטין, יש מצב שהרכב התקין התקשה להניע את הרכב עם המצבר ה"מת" או לחילופין נניח שכבר הצלחתי להניע יכול להיות מצב שכאשר אני יינתק את הכבלים מהמצבר "התורם" הרכב מיד יכבה או יכבה לאחר מספר שניות?

במצב שהמנוע כבה לאחר ניתוק הכבלים מהרכב "התורם" זה אומר שהאלטרנטור תקול? בניסיון הנעה שכזה אני למעשה מסכן את האלטרנטור?

או שהמצב תקין ופשוט בגלל שהמצבר ריק לחלוטין אין לו כוח להזין את כל רכיביי החשמל ואז זה טבעי שהמנוע יכבה מה דעתכם?

פורסם

אפשרות אחת והיא רק להחילף למצבר תקין ואז לבדוק תעינה ולא תשרוף את האלטרנטור/מחשב ניהול מנוע.

אל תנסה לתת עזרה עם קבלים אלא אם אתה חשמלאי ותיק.

פורסם

עקרונית כאשר הרכב מונע מי שמספק את האנרגיה הוא האלטרנטור. לכן לא אמור הרכב להכבות גם אם תוציא לו את המצבר. הבעיה מתחילה ברכבים עם מחשב שהוא רגיש לקפיצות מתח. אלטרנטור מטבעו מייצר מתח רועש ביותר ותפקיד המצבר בין השאר "להחליק" אותו. כאשר אין מצבר בסבירות גבוהה שרכב עם מחשב לא יתפקד ובמקרה הגרוע אף יגרם נזק למחשב ולמערכות אלקטרוניות, לכן אל תנסו בבית כמו שאומרים.

לגבי מה שזאהר כתב שלא להשתמש בכבלים אלא אם אתה חשמלאי מומחה, אשמח אם יסביר אמירה זו.

פורסם

אביב אתה טועה קצת..

שהרכב מונע הספק של הזרם הוא המצבר ולא האלטרנטור, כי הצרכנים שצורכים זרם, צורכים זרם ישיר ולא זרם חליפין.

האלטרנטור הוא זרם חליפין. האלטרנטור מטעין\מעביר זרם למצבר והמצבר מספק את הזרם לצרכנים.

פורסם
אביב אתה טועה קצת.. אוליי אתה טועה קצת.

שהרכב מונע הספק של הזרם הוא המצבר ולא האלטרנטור-טעות , כי הצרכנים שצורכים זרם, צורכים זרם ישיר ולא זרם חליפין- מתח חילופין, חליפין זה שער המטבע.

האלטרנטור הוא זרם חליפין- אלטרנטור אמנם מייצר זרם תלת פאזי אבל בשביל זה יש מיישר ומייצב. האלטרנטור מטעין\מעביר זרם למצבר והמצבר מספק את הזרם לצרכנים טעות, אם אתה יודע חשמל אז אתה אמור לדעת שאתה טועה היות והם מחוברים במקביל, מקור המתח הגבוה בכל נקודת זמן הוא זה שיספק את האנרגיה. המצבר לעניין זה הופך לצרכן. כשהמתח נופל אל מתחת מתח המצבר אז המצבר הוא זה שיספק את האנרגיה.

אני מציע שתחשוב קצת לפני שאתה מתקן אחרים.

פורסם

אם נתוניו של המצבר התקין זהים (בערך) לנתוניו של המצבר שלך תניע את הרכב רק בעזרת המצבר התקין כאשר הוא מנותק מהרכב השני. זה ההתנעה הכי בריאה לשני הרכבים אחרי שהתניע תנתק את המצבר התקין תן לו כמה דקות וסע לשלום.

פורסם

אוקי אני לא נכנס לוויכוח יכול להיות שאני טועה כי אני ממש לא מבין גדול בחשמל, זה הסבר שקיבלתי.

קבל התנצלותי אם נפגעת.

אגב אם תנסע כל הזמן בלי מצבר ורק עם האלטרנטור לא יקרה שום נזק לשום רכיב חשמלי ברכב?

פורסם

זה בסדר לא נפגעתי. פשוט תשים לב לא לשלול אם אתה לא בטוח.

כמו שאמרתי, פעולת מנוע ללא מצבר אכן מזיקה, במיוחד למערכות אלקטרוניות.

פורסם

לגבי מה שזאהר כתב שלא להשתמש בכבלים אלא אם אתה חשמלאי מומחה, אשמח אם יסביר אמירה זו.

בגלל שאם תיתן עזרה מרכב מונע שהופעלו בו כמה צרכנים כמו אורות מזגן וכדו...

אתה מאמץ את האלטרנטור ויש מצב שהוא ישרוף את עצמו לכן צריך לדעת איך לתת עזרה מאיזה רכב לאיזה רכב גם כן בהתחשבות אם זה בנזין/דיזל ועם איזה כבלים. לפעמים טעות של שניה בהפיכת קוטביות תשרוף אלטרנטור או מחשב.

בשוק היום מלא כבלים שלא שווים שקל נראים עבים במיוחד אבל אם תוציא את הבידוד איפה שהנעל כבל תראה שזה תחיכת חוט 2.5 מ"מ.

התכוונתי שלא כדאי למי שלא יודיע/ מבין חשמל לתת עזרה כי הוא רק יכול לעשות נזק וחבל.

פורסם

וחשוב לא פחות - השתמש בכבלי הצתה מתאימים. רוב הכבלים שמוכרים בחנויות כמו אוטו-דיפוט בקושי מצליחים להתניע טוסטוס...

מנסיון - פעם נתקעתי, השתמשתי בכבלים ב-30 ש"ח מאוטו-דיפוט והאוטו לא הצליח להתניע (ניסינו יותר מ-10 פעמים). במקרה עבר מונית בסביבה, הביא לנו את הכבלים שלו (היו יותר עבים) והאוטו התניע על המכה הראשונה (מאותו רכב... לא מהמונית).

פורסם

זאהר מסכים איתך 100%. אני חושב שכהמלצה כללית לבעלי רכבים מוזרקים אם מחברים כבלים אז לעשות את זה כשהרכב התורם כבוי. זה עדיף מכל מיני סיבות. כמובן שלא להגיע למצב שהורגים גם לו את המצבר.

לגבי הכבלים הנושא כבר נדון בהרחבה בעבר. מי שרוצה מוזמן לבצע חיפוש. כל הכבלים האלו שכתוב עלייהן 400 אמפר זה שקר אחד גדול. אפילו התנינים שם לא מחזיקים 200 אמפר. הכבל לא יניע גם טוסטוס כמו שנאמר. שמו פלסטיק עבה- חוטים למתח גבוה ולא לזרם. אפילו לחיצה של המוליך על התנין אין שם. פשוט בדיחה.

אין כמו הכנת כבלים לבד. פעם אחת כשפרצו לי את האוטו גנבו את הכבלים מרוב שהתלהבו מהם הבני ז***ת.

• תוכן חדש...