Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה.

אמנם אני מרגיש מעט מאוים מכל הידע שרץ פה, אבל זה כנראה אומר שהגעתי למקום הנכון..

אני מחפש רכב בעלות מקסימלית של 20,000, עם עדיפות לקצת פחות שישאר משהו לביטוחים.

מבחינת הצרכים: הרכב אמור לטחון עליות (בית-אורן למי שמכיר) על בסיס יומי, אז שלא ישבוק באחד הסיבובים בדרך לאוניברסיטת חיפה.

פעמיים, שלוש בשבוע נסיעות חיפה-נתניה אז שצריכת הדלק תהיה בהתאם.

פחות משנה לי אוטומט או ידני, אבל יש גם את האישה שאמורה לנהוג בו ונושא ההילוכים קצת מדאיג, אבל אפשר להתגבר עליו.

רצוי שנתון 96 ומעלה, כך שבעוד שנתיים בערך אוכל למכור במחיר סביר.

תחזוקה לא בשמיים, אחרת הייתי מתפתה ללכת על רובר (מה שעדיין לא ירד מהפרק..)

חשבתי בעיקר על יונדאי אקסנט. יכולה לדעתכם להתאים לצרכים?

ועוד משהו - קצת פלצני או אפילו דבילי אבל אם כבר נפתחנו - חשוב לי שתהיה יפה. רכב ראשון שלי, אז שתהיה ביננו כימיה טובה :inlove:.

אני לא מת על קומפקטיות, אז שרייד או ג'סטי, אלא אם כן נראות לכם כמענה מושלם לצרכים, לא ממש יתאימו. קולט או פיאסטה אולי כן אבל אז השנתון יורד.

זהו בגדול, אם אינפורמציה נוספת תועיל אשמח להוסיף,

ותודה רבה מראש.

פורסם

the one

אם הוא היה היא - הייתי מסכים. זה רכב נשי בטירוף.

מה דעתך על דייהטסו אפלאוז?

או ניסאן סאני?

(ידניות)

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

ב- 20K קשה לענות על כל הדרישות. מה שכן, אתה צודק בזה שאתה מחפש רכב "נמרץ".

לדעתי ה- 121 אכן תהיה נמרצת מספיק. אני לא מכיר את עלויות האחזקה של הדגם הספציפי, ואני גם לא יודע איך היא שורדת את השנים (אני נסעתי ברכב כזה לפני כמה שנים, כשהיה עוד יחסית חדש), אבל למזדה הרי יצא שם של רכב אמין.

ייתכן שגם האפלאוז מתאימה, משום שגם היא נמרצת, והיא תהיה מרווחת יותר.

בגדול, הכל תלוי ברכב הספציפי ואיך טופל עד היום - ואת זה קשה לדעת מרחוק.

הרובר היא באמת אהבה גדולה, נמרצת ביותר, ולדעתי היפה מכולן. עם זאת, בתקציב שלך אנחנו מדברים על רכב שכנראה כבר ידע כמה בעלים צעירים כמוך, ולדעתי יקשה עליך למצוא רכב שטופל באהבה הדרושה ורק במוסכים מורשים - ורכב שלא טופל כך עשוי להיות יקר יותר לאחזקה מה- 121, למשל. שוב - הכל תלוי ברכב הספציפי שתמצא.

אגב, הפיאסטה מוכיחה עצמה מאוד כעמידה בפני תנאים קשים, אבל נמרצות היא לא תכונה ידועה שלה, וגם לא מיזוג האוויר...

offtopic, מה אתה לומד באונ' חיפה?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

פורד פיאסטה שנת 2001 מחירון שלה הוא 33 אלף

איפה שעבדתי (כבר לא עובד שם) הייתה אחת עם 170 אלף ק''מ יד שלישית (יד ראשונה מהשכרה)

האוטו שמור ומטופל אני נסעתי עליו די הרבה הוא לא אוכל הרבה דלק ואפשר למצוא אחת

ב25 עד 28.

האוטו מאוד נוח הגה מעולה, מנוע חזק וגמיש, חסכונית אחזקה לא יקרה חלונות חשלמל מקדימה

התנהגות כביש טובה, וסה''כ רכב מאוד מומלץ ששווה בשבילו למתוח קצת את התקציב

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

מה לגבי פיאט פונטו 75S ?

לא חלשה מדי, אמינה מאוד אם היא מטופלת כראוי, חלפים זולים, צריכת דלק נמוכה יחסית.

ובלי רגשי נחיתות - "אין הביישן למד"... כולנו כאן כדי לחלוק ידע ולעזור אחד לשני.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

קודם כל תודה על התגובות עד כה..

הבימבה אמנם עונה על הצרכים אבל היא באמת לא ממש מזמנת או כמו שהגדיר זאת היטב shellcase - אכן נשית בטירוף.

הפיאסטה שעלתה כאן כמה פעמים היא בהחלט אופציה, אבל כאדם עם גלי חום כבדים נושא המיזוג מטריד (זה לא פינוק חבר'ה, נוחות זה דבר חשוב). חוץ מזה תקחו בחשבון שעם כל הרצון, התקציב לא יכול לעלות על 20K כך שפיאסטה בתקציב הזה היא אולי לא משהו.. מה דעתכם?

לגבי הפונטו - אני פשוט לא אוהב אותה, מצטער. סיטרואן סקסו דווקא נשמעה לי טוב אבל כמעט לא מצאתי פרסומים שלה בלוחות השונים, ואני חייב לסגור על רכב בשבועיים הקרובים.

אפלאוז נראתה לי הכי רלוונטית עד כה ואתחיל לחפור בחיפושים.

ועוד משהו - אם תוכלו להתייחס לאקסנט והאם היא תתאים לצרכים, ואם כן איזו? (הילוכים, נפח, אחזקה..)

אה כן.. ו-offtopic - לימודי מזרח אסיה. מה מסביר את הסלידה מהאירופאיות :)

BAR72 ידידי, גם אתה נושם אוויר מפעלי קריות באוניברסיטת חיפה?

פורסם

אישית יש לי ניסיון של שנה של היכרות טובה מאד עם האקסנט המדוברת, ובמיוחד עם הבימבה שיש לנו בבית. אני יכול להגיד שהיא לא רק שעונה על הדרישות, אלא מפתיעה מאד. רכב נשי? זה כמו שאומרים שמיאטה זה רכב של גברים חובבי גברים, והונדה סיוויק היא ערסמוביל, וסובארו דיאל זה דוסמוביל, ואני באמת שלא צריך להמשיך.

דיברו פה על אחזקה וטיפולים, דיברו פה על צריכת דלק, דיברו פה על סחיבה בעליות, דיברו פה על נוחות, אני יכול לציין ששני הרכבים לא שונים כל כך.

הטיפולים בשניהם לא יקרים, החלפים זמינים, שתי המכוניות במהלך התקופה הזאת (שנתון זהה, 97) נכנסו למוסך להחליף קלאץ' (והמחירים דיי דומים), וזה הטיפול ה"מיוחד" היחיד שהן עברו. מה שכן, האקסנט רכב עדין מאד, ואם לא מטפלים בו יפה (זאת אומרת חורשים), הוא יתפרק מהר. ואחד החסרונות הרציניים של הבימבה זה חוסר מרווח. לדחוס 5 אנשים באוטו הזה היא משימה קשה מאד. הבגאז' יותר מרווח מהמושב האחורי.

למרות שלא הוזכר הנושא, הבימבה רכב מפתיע וזריז, וכרכב עירוני הוא עולה על כל מכונית אחרת שנהגתי בה. ובעליות של חיפה האוטו ביקר לא פעם אחת, וגם עשה מספר טיולים לצפון (לאיזור הכינרת) והעליות שם לא הפחידו אותו יותר מדיי. כנ"ל האקסנט. לגבי הכביש המהיר, אני אישית לא עובר את ה100 כשצריכת דלק מעניינת אותי. הרכב גם מתחיל להרעיש מאד במהירויות האלה.

למה בכלל טרחתי לכתוב את כל זה כששללת את הבימבה? כי מיד אחרי ששללת את הבימבה, העלת את האקסנט כאופציה. ובינינו, גם האקסנט רכב דיי נשי.

פורסם

יש לי כמה אופציות :

205 - בתקציב שלך תוכל לקנות שנתון די מתקדם ( 98-99). רכב חסכוני (כ15-1), מנוע 1.4 עם 75 כ"ס שסוחבים את הרכב בצורה סבירה, אמינה (מניסיוני) ודי זולה לאחזקה.

החסרונות - מישונת וממה שזכור לי המזגן לא נהדר.

אם אתה רוצה רכב מתקדם יותר אז הייתי הולך על ה306 1.4 - קצת יותר עגלה, אבל עדיין סבירה, כל עוד אתה מבין שאתה לא בווייפר. עלויות אחזקה מעט יקרות יותר, אך לטעמי העלייה ברמה שווה את ההשקעה.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

לגבי הכביש המהיר, אני אישית לא עובר את ה100 כשצריכת דלק מעניינת אותי. הרכב גם מתחיל להרעיש מאד במהירויות האלה.

לא הבנתי אם זה מתיחס לבימבה או לאקסנט, אבל מהנסיון (גילוי נאות: הקצר מאוד) שלי עם הבימבה לעבור איתו את ה120 זה מאוד, מאוד קשה.

פולו 75 כ"ס החדשה 2001 אוטו' 8)

אוסטין מטרו 1.3 מודל 89' וממשיכה לנוע (קדימה, אחורה, לצדדים ומעלה-מטה) נמכרה לרש"פ

פורסם

לשואל:

לאחותי אקסנט 1.5 שנת 97 (או 98?).

הרכב מאוד אמין (החליפה רדיאטור), מאוד לא נוח, מאוד מכוער לטעמי (במיוחד מבפנים), ואם זה חשוב לך, שייך לאחותי (כלומר, לא לגבר).

המיאטה, אגב היא רכב של נשים, ולא של גברים אוהבי דברים :-P

ה- 205 היא בחירה לא רעה. אמנם אין לה מד טמפרטורה וכך לא תדע אם היא מתחממת, אבל את הכרמל היא תעלה בסדר גמור. גם שם, המזגן לא משהו (כי גם הוא מהתקנה מקומית).

תעדכן אותנו מה קנית בסוף.

ואני לא לומד שם - אני מלמד (בפקולטה אחרת בכלל) ...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
לא הבנתי אם זה מתיחס לבימבה או לאקסנט, אבל מהנסיון (גילוי נאות: הקצר מאוד) שלי עם הבימבה לעבור איתו את ה120 זה מאוד, מאוד קשה.

אמנם המנוע לא כל כך גמיש במהירויות של מעל ה120, אבל ניתן בקלות שלא לשים לב כשעוברים את המהירות הזאת. וכן, דיברתי על הבימבה. הרכב אחרי ה90 מתחיל להרעיש בטירוף, ובסביבות ה120 רמת הרעש עולה עד כדי כך שאי אפשר לנהל שיחה באוטו בלי לצעוק. ומבחינת צריכת דלק, אם עוברים את ה100, משלמים ביוקר. נסיעה של 90 (3000 סל"ד בהילוך חמישי) היא עוד איכשהו בסדר, ועושה את ה15-16 קילומטר לליטר, אבל מעל זה צריכת הדלק עולה מאד. לא בדקתי נסיעה ארוכה במהירויות כאלה כראוי, אז אני לא ארשום השערות שכן הן יכולות להיות לא קשורות למציאות.

מדידה של ת"א-נתניה על מהירות של 90-100 פלוס קצת סיבובים בעיר, עד יפו, סך הכל כ90 קילומטר לקחה כ35 שקל דלק, שהם כ6 ליטרים אמנם יוצא קצת יותר מ15 קילומטר לליטר, אבל תתחשבו בפקק הענקי שיש מהכניסה לתל אביב עד יפו

• תוכן חדש...